Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√öj t√≠pus√ļ h√°bor√ļkat okozhat a kl√≠mav√°ltoz√°s


Az √©ghajlatv√°ltoz√°s √©s annak hat√°sai vil√°gszerte n√∂velni fogj√°k a politikai instabilit√°st, ez√°ltal jelent√Ķs kih√≠v√°sok el√© fogj√°k √°ll√≠tani az Egyes√ľlt √Āllamok hadsereg√©t – erre Chuck Hagel amerikai v√©delmi miniszter figyelmeztetett h√©tf√Ķn. A politikus kor√°bban m√°r besz√©lt arr√≥l, hogy az USA ig√©nyt tarthat az olvad√≥ √Čszaki-sarkvid√©k egy r√©sz√©re, ahol Oroszorsz√°g √©s K√≠na is ter√ľleteket akar szerezni.


Hagel egy perui nemzetk√∂zi katonai konferenci√°n felsz√≥lalva arr√≥l besz√©lt, hogy az √©ghajlatv√°ltoz√°s egyfel√Ķl n√∂veli a term√©szeti katasztr√≥f√°k sz√°m√°t √©s erej√©t, √≠gy a hadseregnek jelent√Ķsebb er√Ķket kell majd mozg√≥s√≠tania a ment√©si munk√°latokban val√≥ r√©szv√©telre. M√°sfel√Ķl az egyre sz√©ls√Ķs√©gesebb id√Ķj√°r√°s a hadsereg saj√°t infrastrukt√ļr√°j√°ra is egyre s√ļlyosabb vesz√©lyt jelent.
Chuck Hagel

Chuck Hagel

Fotó: Getty/Europress

T√°gabb √©rtelembe v√©ve ugyanakkor a h√Ķm√©rs√©klet √©s a tengerszint n√∂veked√©se, illetve a term√©szeti katasztr√≥f√°k √©s extr√©m id√Ķj√°r√°si jelens√©gek sokasod√°sa a vil√°g sz√°mos pontj√°n √©lelmiszer-, v√≠z- √©s energiahi√°nyt eredm√©nyezhet, ami vit√°khoz, politikai instabilit√°shoz, √©s ez√°ltal v√°ls√°gokhoz vezethet – mondta az amerikai v√©delmi miniszter.

„A kl√≠mav√°ltoz√°s egy vesz√©lyfokoz√≥, mivel k√©pes s√ļlyosb√≠tani sz√°mos olyan kih√≠v√°st, amelyekkel m√°r ma is szembe kell n√©zn√ľnk –a fert√Ķz√Ķ betegs√©gekt√Ķl a fegyveres felkel√©sekig – , √©s √ļj fenyeget√©seket is l√©trehozhat a j√∂v√Ķben” – fogalmazott Hagel.

Arra is felh√≠vta a figyelmet, hogy a sarkvid√©ki j√©g olvad√°s√°val verseny indulhat az √°llamok k√∂z√∂tt az ott rejl√Ķ term√©szeti kincsek, olaj- √©s f√∂ldg√°zmez√Ķk megszerz√©s√©√©rt.

Hagel kor√°bban m√°r besz√©lt arr√≥l, hogy az Egyes√ľlt √Āllamok ig√©nyt tarthat az √Čszaki-sarkvid√©k egy r√©sz√©re, ahol Oroszorsz√°g √©s K√≠na is ter√ľleteket akar szerezni.

A Pentagon a napokban k√ľl√∂n jelent√©st is kiadott az √©ghajlatv√°ltoz√°s jelentette vesz√©lyekkel kapcsolatban. A dokumentum a Hagel √°ltal is eml√≠tett kih√≠v√°sok mellett arra is felh√≠vja a figyelmet, hogy cs√∂kkenteni kell az amerikai hadsereg √°ltal kifejtett k√∂rnyezeti terhel√©s m√©rt√©k√©t.
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.