Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Nyílnak a román ügynökakták, nagy a zaj


Teodor Melescanu, a román Külföldi Hírszerzõ Szolgálat (SIE) volt igazgatója szerint az államfõnek minden információ rendelkezésére áll, de ügynöklistáját a SIE nem köteles felfedni elõtte.

Az államfõi tisztsĂ©gre pályázĂł volt kĂ©mfõnök kedden sajtóértekezleten reagált Traian Basescu elõzõ napi nyilatkozatára, amikor a jobboldali elnök egy interjĂşban bejelentette: a szociáldemokraták elnökjelöltje, Victor Ponta kormányfõ 1997 Ă©s 2001 között a SIE titkos ĂĽgynöke volt. Az elnök azzal támasztotta alá állĂ­tását, hogy Ponta – a Legfelsõ VĂ©delmi Tanácsot megkerĂĽlve – állĂ­tĂłlag kormányhatározatot Ă­rt alá, amelynek Ă©rtelmĂ©ben nemcsak az aktĂ­v ĂĽgynök listája minõsĂĽl államtitoknak, de immár volt ĂĽgynökeiket sem fedhetik fel a titkosszolgálatok.

Basescu azzal vádolta Melescanut, hogy SIE-igazgatĂłkĂ©nt segĂ­tett Pontának eltitkolni mĂşltját. „Az államfõnek bármilyen államtitokhoz hozzáfĂ©rĂ©se van. Azzal, hogy (Melescanu) ezt megtagadta, megengedhetetlen precedenst teremtett a szolgálat törtĂ©netĂ©ben” – mĂ©ltatlankodott Basescu.

Melescanu elismerte, hogy nem adta ki Basescunak a SIE ĂĽgynöklistáját, de arra hivatkozott, hogy a törvĂ©ny Ă©rtelmĂ©ben a szolgálat forrásairĂłl senki sem szerezhet tudomást, mert a szolgálat „belĂĽgye”, hogyan szerzi meg az informáciĂłkat.

Sajtóértekezletén sem cáfolni, sem megerõsíteni nem akarta Ponta állítólagos ügynökmúltját. A volt kémfõnök azt javasolta az újságíróknak, találkozzanak harminc év múlva: akkor majd válaszol nekik a SIE-vel kapcsolatos kérdéseikre. Melescanu szerint bárki, aki kilép a szolgálattól, harmincéves titoktartási kötelezettséget vállal. Kérdésre válaszolva hozzátette: Basescunak nem kellett ilyen kötelezettségvállalást aláírnia.

Melescanu kifejtette: bármelyik volt SIE-ĂĽgynök felfedĂ©se kárt okoz a szolgálatnak, mert a „baráti Ă©s nem baráti” kĂĽlföldi rokonintĂ©zmĂ©nyek ĂşjraĂ©rtĂ©kelik az illetõ tĂ©nykedĂ©sĂ©t azokban az országokban, ahol járt, Ă©s abbĂłl indulnak ki, hogy ellensĂ©ges kĂĽldetĂ©se volt. A volt kĂ©mfõnök szerint ezzel magyarázhatĂł az, hogy a volt ĂĽgynökök listáját is államtitokká minõsĂ­tettĂ©k. Basescu viszont jelzĂ©sĂ©rtĂ©kĂ»nek találta, hogy Ă©ppen a Ponta-kormány hozott errõl határozatot.
Hazugozzák egymást a román fejesek

Ponta „merõ hazugságnak” minõsĂ­tette Basescu állĂ­tásait, Ă©s azt mondta: amiĂłta 1995-ben elvĂ©gezte a jogi egyetemet, „betartotta a törvĂ©nyeket, a hazáját szolgálta”, Ă©s ezt fogja a jövõben is tenni.

Az államfõi tisztségre 14 jelölt pályázik Romániában. A felmérések szerint az államfõi tisztség sorsa a két legesélyesebb jelölt, Victor Ponta és Klaus Johannis, a Keresztény-liberális Szövetség jelöltje között dõlhet el a novemberi elnökválasztás második fordulójában. Az államfõ támogatását élvezõ Elena Udrea a közvélemény-kutatások szerint a harmadik-negyedik helyen áll, de támogatottsága nem éri el a tíz százalékot.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.