Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Leépít a francia hadsereg


Öt hadihajó lefegyverzése, egy ezred feloszlatása, a leghíresebb francia katonai kórház és egy haditengerészeti bázis bezárása, valamint 7500 munkahely megszüntetése szerepel a francia hadsereg jövõ évi átszervezési tervében, amelyet a költségvetési megtakarítások részeként szerdán ismertetett Jean-Yves Le Drian védelmi miniszter.

"A felelõs honvédelem is kiveszi a részét a nemzet erõfeszítéseibõl a költségvetési helyzet javítása érdekében" - írta közleményében a tárcavezetõ. "Hazánk szuverenitása úgyannyira múlik a védelmen, mint az államháztartás rendbetételén" - tette hozzá.

A legnagyobb érvágást egy tüzérségi ezred feloszlatása jelenti a 45 ezer lakosú, északkeleti Chalons-en-Champagne-ban, ahol a katonák és családjainak kiszolgálása számos munkalehetõséget biztosított az oktatási intézményektõl kezdve a kereskedelemig. Benoist Apparu, a városnak az ellenzéki jobbközéphez tartozó polgármestere ezért csütörtökre tüntetésre hívta a helyieket a szerinte bûnös reform elleni tiltakozásul, és a várható veszteségek anyagi kompenzációjára kérte a kormányt. Szerinte közvetlenül 960, közvetve pedig 700 munkahely fog megszûnni a városban a katonák távozásával. "Ez gazdasági katasztrófa. Ezer ember elbocsátása, családok fognak innen elköltözni, legalább húsz iskolai osztály fog megszûnni" - mondta a politikus a France Info hírrádióban.

Párizsban bezár a Val-de-Grace katonai kórház, ahol számos francia és külföldi államfõt, köztük legutóbb Abdelaziz Bouteflika algériai elnököt kezelték. Az intézmény a jövõben kizárólag kutatási és képzési tevékenységet fog végezni, a gyógyászati szolgáltatások átkerülnek a párizsi agglomeráció másik két katonai kórházába, a Clamart-ban található Percy és a Saint-Mandéban található Bégin kórházba. A CGT szakszervezet szerint a Val-de-Grace kutatóközponttá átalakítása, ahol a minisztérium szerint 1979 óta nem volt nagyobb felújítás, 250 millió euróba fog kerülni.

A 2014 és 2019 közötti átszervezési programban, amelynek keretében összesen 23 ezer munkahely szûnik meg, a miniszter szerint a változások úgy történnek, hogy a francia hadsereg "operációs kapacitása megmaradjon". Az átszervezés tiszteletben tartja Franciaország nemzetközi kötelezettségvállalásait és megõrzi a nukleáris elrettentés politikáját.

A francia hadseregben 2013 végén 278 ezer katonai és polgári személy dolgozott. Közülük 8 ezren teljesítettek külföldi szolgálatot. A hadsereg csak egyetlen ezred feloszlatása mellett döntött, máshol átalakítanak vagy áthelyeznek egységeket, így 7500 munkahelyet tudnak jövõre megszüntetni.
Link

Hozzászólások


#1 | VaLa - 2014. október 15. 22:42:20
Ăśdv!
Három hete hallgattam bele egy beszélgetésbe (szereplõk egy alföldi falu lakói):
A fiatalember, aki ifjú házas, már harmadik alkalommal írt alá szerzõdést a franci idegenlégióban, s ez alkalommal Dél-Amerikában (Francia Guayana) telesít szolgálatot.
(Családját kivitette oda, szülõk, anyós, após szomorúak)
#2 | BOTOND - 2014. október 17. 01:52:48
ez jo hir,
akkor sok tangoharmonikat vesznek es meg tobb voros
bort isznak,
de majd meglatjuk,
mert ott nyomnak annyi bankot mennyit cask birnak a
gepek a nyomdaban papir es festek is van
akkor minek aggodni,
valami mocskos hattere van ennek hogy
leszerelik azokat gondolom kik mellyebben gondolkodnak
vagy eppen tobbet latnak a vilag nagy szaraban
mint a sumak katona,
majd meglatjuk
merre kellenek az oreg bakak,
vagy eppen mi a tervuk igazaban erre lennek kivancsi,
de a kgb biztos tud rola mire keszulnek az
otello szureteles elott meg utan is,
http://magyarnemz.../shock.gif
#3 | Perje - 2014. október 17. 11:18:33
Másra kell a franciák pénze. Itt van például egy degenerált amerikai "mûvész" alkotása a mûanyag szexjátékra emlékeztetõ karácsonyfa.
http://www.indepe...00261.html

Az ottani polgármestert is valagon kellene billenteni azért, hogy azzal elcsúfította ideiglenesen a várost.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.