Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Új fõnöke van a cseh katonai hírszerzésnek


Jan Berount, Martin Stropnicky védelmi miniszter eddigi tanácsadóját nevezte ki a cseh kormány a katonai hírszerzés (VZ) új igazgatójává - értesült az Aktuálne.cz hírportál hétfõn. Kormánykörök megerõsítették az értesülést.
Beroun Rostislav Pilcet váltja fel tisztségében. Pilc csak ideiglenesen vezette a katonai hírszerzést azt követõen, hogy a korábbi igazgatót, Milan Kovandát tavaly nyáron felfüggesztették hivatalából, mert Jana Nagyovának, Petr Necas korábbi miniszterelnök kabinetfõnökének kérésére állítólag belegyezett Necas feleségének a katonai hírszerzés általi megfigyelésébe. A botrány miatt Necas és kormánya tavaly kénytelen volt távozni hivatalából, és az õszi elõre hozott képviselõházi választás eredményeképpen idén januárban új cseh kormány alakult.

"A tavalyi botrány miatt a katonai hírszerzés új fõnökének kinevezése nagyon érzékeny dolog volt" - mondta Stropnicky újságíróknak. Szerinte Beroun jó szakember, s mint "külsõs", rendbe teheti a szolgálatot.

Az 52 éves Beroun a nyolcvanas évek közepétõl a prágai bûnügyi rendõrségen szolgált, 1989 után több külföldi kiképzésen vett részt, majd 2004-ben kinevezték a civil hírszerzés (ÚZSI) igazgatójának helyettesévé. A hírszerzés tartótisztjeként késõbb, 2011-ig a washingtoni cseh nagykövetségen teljesített szolgálatot. Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.