Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

Újabb diplomáciai pofont kaphat Magyarország


Több orszĂĄg diplomatĂĄja is megerĂ”sĂ­tette Ă©rdeklĂ”dĂ©sĂŒnkre, hogy komoly veszĂ©lybe kerĂŒlt a jövĂ”re tervezett magyar soros elnöksĂ©g a Nemzetközi Holokauszt EmlĂ©kezĂ©si SzövetsĂ©g (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) Ă©lĂ©n.

Az IHRA tavaly oktĂłberben döntött arrĂłl TorontĂłban, hogy a soros elnöksĂ©get 2015-ben MagyarorszĂĄg lĂĄtja majd el. Akkor nagy többsĂ©ggel megszavaztĂĄk ezt a rĂ©sztvevĂ” nemzetek kĂ©pviselĂ”i, mĂĄra viszont Ășgy fest: az emlĂ©kmĂ»-ĂŒgy, a Mazsihisz bojkottja tĂŒzet okoztak, amelyre egy magyar kormĂĄnyzati szereplĂ” „arrogĂĄns” beszĂ©de a SzövetsĂ©g egyik ĂŒlĂ©sĂ©n mĂ©g olajat is öntött tavasszal (ahogy egy csöppet a magyar-amerikai viszony parazsĂĄra is).

A kialakult hangulatban a többség mår nem låtnå jó helyen az elnökséget magyar kezekben, a magyarok olyan hagyomånyos diplomåciai ellenfelei, mint Romånia pedig eredménnyel lobbizhatnak a decemberi IHRA-gyûlésen, hogy fosszåk meg Magyarorszågot a lehetÔségtÔl.

Több diplomĂĄciai forrĂĄsunk is arrĂłl szĂĄmolt be: a budapesti követsĂ©gek erĂ”s Ă©rdeklĂ”dĂ©sĂ©nek alapjĂĄt a Sorsok HĂĄza ĂŒgyĂ©ben Ă©ppen ez a folyamat adta. ÉrtesĂŒlĂ©seink szerint a magyar kĂŒlpolitikai vĂĄltozĂĄsok aggodalmat keltenek mĂ©g a V4-ek között is. Egy rĂ©giĂłs diplomata forrĂĄsunk szerint nyilvĂĄnosan egyelĂ”re ugyan nem bĂ­rĂĄljĂĄk MagyarorszĂĄgot, ĂĄm a mĂĄsik hĂĄrom V4-tag egymĂĄs között folytatott kĂ©toldalĂș tĂĄrgyalĂĄsain rendre tĂ©ma, mikor kellene szĂłvĂĄ tenniĂŒk a „kĂĄros” magyarorszĂĄgi folyamatokat.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2014. október 21. 23:37:41
A diplomåciai pofont tegnap adta Magyarorszågnak a romåniai magyarnak mondott elnökjelölt.
http://www.regnum...58611.html
Majd Ô ellenåll az " orosz kihívåsnak" és nem tudja elképzelni Romånia biztonsågåt csak amerikai " szoros szövetségesként". Hunyork kimutatta a foga fehérjét.:o
#2 | talpi - 2014. október 22. 10:26:32
Lassan lekörözzĂŒk rom-ĂĄniĂĄt,/nem SzĂ©kelyföldrĂ”l beszĂ©lek/, hazugsĂĄgkormĂĄnyunk Ă©s zselĂ©sfejĂ»nk szĂ©pen összehozza nekĂŒnk.
#3 | mindannyiunknak - 2014. október 23. 15:38:35
A RogĂĄn Antal vezette gazdasĂĄgi bizottsĂĄg lehetĂ”vĂ© tennĂ©, hogy akĂĄr az EU-s egyeztetĂ©st is kikerĂŒlve Ă©pĂ­tsĂ©k a DĂ©li Áramlat magyarorszĂĄgi szakaszĂĄt. A gĂĄztörvĂ©ny mĂłdosĂ­tĂĄsĂĄval lehetĂ”vĂ© tennĂ©k, hogy olyan tĂĄrsasĂĄg is Ă©pĂ­tsen gĂĄzszĂĄllĂ­tĂł vezetĂ”ket, amelynek nincs szĂĄllĂ­tĂłi rendszerĂŒzemeltetĂ”i engedĂ©lye. Ilyen engedĂ©lye jelenleg az FGSZ FöldgĂĄzszĂĄllĂ­tĂł Zrt-nek van. A Magyar GĂĄz Tranzit Zrt-nek nincs, utĂłbbi tĂĄrsasĂĄg tehĂĄt ezen engedĂ©ly nĂ©lkĂŒl lĂ©tesĂ­tette a magyar-szlovĂĄk összekötĂ” vezetĂ©ket. A Magyar Energetikai Ă©s KözmĂ»-szabĂĄlyozĂĄsi Hivatal döntĂ©se Ă©rtelmĂ©ben a tĂĄrsasĂĄgnak meg kell szereznie az engedĂ©lyt a magyar-szlovĂĄk vezetĂ©k kereskedelmi ĂŒzemĂ©nek megkezdĂ©sĂ©re. (A MEKH döntĂ©se az MGT engedĂ©ly-mĂłdosĂ­tĂĄsi kĂ©relme nyomĂĄn szĂŒletett.)

http://www.vg.hu/...kat-437677

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.