Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az nevet, aki utoljára nevet - Putyin megnyerheti a csatát, de a háborút nem


A törtĂ©nelemben nem mindig az nyer a vĂ©gĂ©n, aki az elejĂ©n is nyert – mondta a Bloombergnek Ryszard Schnepf, Lengyelország washingtoni nagykövete, arra utalva, hogy vĂ©lemĂ©nye szerint hosszĂş távon Vlagyimir Putyin Ă©s orosz kormánya vesztesen jönnek majd ki az ukrán konfliktusbĂłl.

A diplomata Ăşgy látja, Putyin tönkreteszi nemcsak a saját megĂ­tĂ©lĂ©sĂ©t, de OroszországĂ©t is, ami miatt hosszabb távon el fogja veszteni az orosz választĂłk támogatását. Ha a demokratikus világ egysĂ©ges marad, makacsul, kitartĂłan fenntartja a szankciĂłkat Ă©s a politikai nyomást, hogy Oroszországot zárják ki a diplomáciai fĂłrumokrĂłl, az orosz társadalom rá fog jönni, hogy jobb a demokratikus közössĂ©g rĂ©szekĂ©nt Ă©lni, mint azon kĂ­vĂĽl – mondta Schnepf az ĂşjságĂ­rĂłknak.

Bár egyelõre nem látszik, hogy az orosz vezetĂ©s döntĂ©seire hatással lettek volna a szankciĂłk, de „gazdasági Ă©s pszicholĂłgiai hatásai miatt hosszĂş távon nem marad majd el az eredmĂ©ny”. Ehhez persze az kell, hogy az orosz polgárok ne támogassák a kormányuk kĂĽlföldi agressziĂłját, az ezzel járĂł erõsödõ nacionalizmus azonban Schepf szerint is pont az, ami Putyint nĂ©pszerĂ»vĂ© teszi. Az orosz lakosság nagy rĂ©sze szegĂ©ny sorban Ă©l, „a nacionalizmus pedig mindig a legjobb Ă©lelem az ilyen embereknek, az erõs OroszországrĂłl szĂłlĂł imperialista kĂ©p mindig is vonzĂł lesz azoknak, akiknek nincs másuk, amire bĂĽszkĂ©k lehetnek”.

A nagykövet aggĂłdik, hogy az ukrán válság egyfajta „befagyott konfliktussá” változhat, amelyen semmilyen egyezmĂ©ny Ă©s tĂ»zszĂĽnet nem változtat, kĂĽlönösen, ha az orosz katonák, akik nyilvánvalĂłan jelen vannak a terĂĽleten, nem tartják be a kĂ©t fĂ©l megállapodásait. Putyin Ă©s Porosenko megállapodtak ugyan a tĂ»zszĂĽnetben, ezzel azonban nem gyõztĂ©k meg a lengyel diplomatát, Schnepf szerint nem tĂ»nik Ă­gĂ©retesnek az egyezsĂ©g.

A lengyel nagykövet azt is elmondta, kormányának nincs kétsége afelõl, hogy az orosz titkosszolgálat nagyon aktív Lengyelországban, ezért nagyon komolyan veszik az ilyen fenyegetettséget. Ezt is jelzi, hogy a múlt héten letartóztattak két lengyel állampolgárt, egy katonatisztet és egy civilt, akik a hatóságok gyanúja szerint kémkedtek Oroszország számára. A balti államok még inkább az orosz kémek célkeresztjében lehetnek, de Schnepf véleménye szerint a skandináv országoknak, különösen Svédországnak és Finnországnak is tartania kell a fenyegetéstõl, elõbbi vizeiben jelentések szerint már is észleltek orosz tengeralattjárókat.
Link

Hozzászólások


#11 | Fidel - 2014. október 23. 15:44:10
Csak nem teknosallampolgar???Lengyel-Jordan???s_*_kukk

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.