Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egymillió magyar keres teljes állásban a létminimum alatt


A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) háttéranyaga szerint a magyar munkavállalók egynegyede olyan fizetést visz haza, ami a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által számított összeg szerint még arra sem elegendõ, hogy a XXI. századi minimális igényeknek megfelelõ életet biztosítsa, írja a napi.hu.

A NAV adatai alapján a MaSZSZ tanulmánya szerint Budapesten körülbelül bruttó 230 ezer forint volt az átlagjövedelem, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében bruttó 132 ezer forint, ami azt is jelenti, hogy az ország legkeletibb megyéjében átlagosan a létminimumnál is kevesebbet kerestek a dolgozók. Az adatok szerint mindössze négy megye van Magyarországon, ahol átlag felett van a bruttó kereset, ezek a megyék pedig Komárom-Esztergom, Fejér és Gyõr-Moson-Sopron.

A két véglet - Komárom-Esztergom (14,4 százalék) és Zala megye (31,6 százalék) - között 17,2 százalékpontos különbség van a törvényi minimumot keresõk arányának megoszlásában. A MaSZSZ szerint Magyarország bizonyos térségein kialakult a tömeges dolgozói szegénység.

A közalkalmazottaknál sem jobb a helyzet, a szférában hat éve változatlanok a bérek, megszûnt a 13. havi juttatás és a béren kívüli juttatások is jelentõsen csökkentek. Körülbelül 350 ezer közalkalmazottnak, azaz több mint 50 százalékuknak 2010 óta változatlan a nominális nettó keresete.
Link

Hozzászólások


#11 | livia - 2014. október 27. 19:41:18
Sziasztok! Itt október 25.-én megállt az idõ, vagy megállt az ütõ? Mormota! Igazad van. Tenni kéne, de ha teszel, ezek ukrajnát vagy szíriát csinálnak belõlünk, de lehet, hogy csak egyszerûen fasírtot. Pedig az már van. Amerre mész, csak a hideg tekintetek, a zombi járás, kinézet. Tiszazugi! Jól összeszedted. Gabi! Minden rendben? Mormota! Milyen állataid vannak?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.