Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kedves Olvasó, a következõ felhívás: ÜZENET !


OTP hitelkárosultak figyelem! Vonatkozik ez a deviza-forint-és köztisztviselõk hiteleire is !
Valamire megint készülnek, ezért akik tudnak, jöjjenek el a megindult bírósági tárgyalásra, hogy minél többen legyünk és lássuk hogy mire megy ki a játék!

A tárgyalás helye és ideje:

Kmetty felperes kontra OTP Bank Nyrt és tsa alperes ügyében

2014. november 04. 10 Ăłra 30 perc

Budapest II. ker. ( Széna tér ) Varsányi Irén u.40-44. III/317.

BĂ­rĂł: Dr. Csesznok Judit Anna

Éltalános szerzõdési feltételek érvénytelensége per

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. október 26. 10:55:54
Devizahiteles perek: tudod még követni? Ez volt az utóbbi egy hét mérlege

Továbbra is vesztésre állnak a bankok a magyar állammal szemben a devizahiteles perekben. Az elmúlt héten összesen 22 pert tárgyaltak a bíróságok, ebbõl 15 esetben jogerõsen is elkaszálták a bankokat, a többi ügyben elhalasztották a döntést. Három per pedig már az Alkotmánybíróság elõtt van.

Tudj meg többet a befektetési alapokról! Ingyenes sorozat érthetõen, egyszerûen, gyakorlati példákkal. Regisztrálj most!(x)

A héten elsõfokon egy, másodfokon 22 devizahiteles pert tárgyaltak a bíróságok: a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla 15 esetben helybenhagyta a Fõvárosi Törvényszék elsõfokú ítéletét, az Erste Bank perében pedig részben helybenhagyta azt, míg a többi esetben október végére-november elejére halasztotta a döntéshozatalt.

Maradt az elsõfokú ítélet

A nagyobb bankok közül jogerõs, az elsõfokú döntést helybenhagyó ítélet született a Raiffeisen Bank, az MKB Bank Zrt., és az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. ügyében, és bár az Erste Bank Hungary magyar állam ellen indított devizahiteles perében is helybenhagyták az elsõfokú ítéletet, két termékéhez kapcsolódóan hatályon kívül helyezte azt a Fõvárosi Ítélõtábla. Az Erste perében a bíró közölte: a másodfokú határozat a felperes pénzintézet piaci kölcsön szabad felhasználású jelzáloghitelre euró elnevezésû, valamint piaci kölcsön szabad felhasználású jelzáloghitelre svájci frank elnevezésû termékei vonatkozásában a pert megszünteti, az elsõfokú ítéletet hatályon kívül helyezi. Az elsõfokú határozatot egyebekben helybenhagyta a Fõvárosi Ítélõtábla, vagyis a bank többi termékéhez kapcsolódó általános szerzõdési feltételek (ászf) nem feleltek meg a tisztességesség kritériumainak.

Szintén helybenhagyta az elsõfokú ítéletet az ítélõtábla a CIB Ingatlanlízing Zrt., az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt., az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt., és a Raiffeisen Lízing Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Magyar Cetelem Bank Zrt., az UniCredit Ingatlanlízing Szolgáltató Zrt., az UniCredit Immo Truck Pénzügyi Szolgáltató Zrt., az UniCredit Leasing Hungary Szolgáltató Zrt., az IMPULS-Leasing Hungária Pénzügyi Lízing Zrt., az FHB Jelzálogbank Nyrt., és a Budapest Fejlesztési és Hitelbank Zrt. ügyében is, vagyis egyik pénzügyi intézmény ászf-jei sem feleltek meg a tisztességesség törvényben foglalt kritériumainak.

Nincs döntés

Több ügyben is halasztotta az ítélethirdetést az ítélõtábla: a Credit House Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt., az UniCredit Bank Hungary Zrt. devizahitelekkel kapcsolatos perében november 4-én, az FHB Ingatlanlízing Zrt. esetében pedig október 30-án várható határozat. A Merkantil Váltó és Vagyonbefektetõ Bank Zrt. és a Merkantil Car Gépjármû Lízing Zrt. pereiben egyaránt november 5-ére halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla, míg az AXA ügyében november 6-ára. Az AXA Bank állam ellen beadott keresetét elõzõleg elsõfokon kétszer is elutasította a Fõvárosi Törvényszék. A bank keresetét elsõfokon elõször augusztus 27-én utasította el a bíróság, az AXA azonban fellebbezésében az elsõfokú ítélet kiegészítését kérte. A szeptember 25-én meghozott, kiegészítõ ítéletében is elutasította az AXA Bank állam elleni keresetét a Fõvárosi Törvényszék.

Elutasították a keresetet

A Fõvárosi Törvényszék a héten elsõ fokon tárgyalta a Fókusz Takarékszövetkezet magyar állam ellen benyújtott devizahiteles keresetét, amelyet elutasított. Az ítélet szerint az általános szerzõdési feltételek nem feleltek meg a törvényben foglalt elveknek. A bíróság azon általános szerzõdési feltételek tekintetében pedig megszüntette a pert, amelyek nem a devizaalapú hitelszerzõdésekhez kapcsolódtak.

A Fõvárosi Törvényszék eddig elsõ fokon összesen 68 ítéletet hozott, ebbõl 65 felperesi keresetet utasítottak el teljesen, három esetben - az UCB Ingatlanhitel Zrt., a Magyar Cetelem Bank Zrt. és a K&H ügyében - részben helyt adtak annak.

A szeptember 29-én indult másodfokú eljárásokban eddig 19 ítélet született a Fõvárosi Ítélõtábla tárgyalásain, mindegyikben helyben hagyták az elsõfokú ítéletet, míg az Erste Bank esetében részlegesen hagyták azt helyben.

Egy pénzintézet még az elsõfokú eljárásban visszalépett, három pert - az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank közös keresetét, az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, továbbá az OTP Ingatlanlízing magyar állam ellen indított perét - felfüggesztettek azért, mert a bíró már elsõfokon az Ab-hez fordult. A másodfokon eljáró ítélõtábla három bank esetében fordult Alkotmánybírósághoz. Az Alkotmánybíróság megkezdte az indítványok tárgyalását.
http://privatbank...ege-274053
#2 | livia - 2014. október 26. 16:03:13
Ragaszkodnak a bûneikhez.
#3 | Nasim - 2014. október 27. 20:50:27
Úgy látom tesztelik a Posta Imre honlapot is.
Mivel az egész devizás hóbelebanc egy nagy csalás,nemcsak a természetes személyek ellen ,hanem egész Magyarországga ellen.Ha Izlandon megtudták oldani,hogy eltörölték még ennek a nyomát is Magyarországon miért nem?
Ugyanúgy bûncselekményrõl van szó a bankok részérõl/mivel tudatos már nem csalás kategoria/
mint bárhol ahol ilyesmivel próbálkoztak.
Azzal senki nem lesz kisegítve,hogy most 2 millióval csökken a törlesztõ részlete.Még akkor sem ha ezt visszautalnák.Errõl viszont szó nincs.Majd leírják.
A megoldás ugyanaz mint Izlandon megtörtént.
Bankvezetõk õrizetbe vétele,devizahitel eltörlése.
Akik szenvedõ alanyai voltak,tartozás törlése.Számla megszüntetése.Még cak azt sem mondható,ihogy cserébe bûntetlenséget kapjanak a banki vezetõk akik természetesen tudatosan ebben részt vettek.
Kemény bõrtön jár az ilyen cselekményért.Még a harmadolást sem engedném meg.
Minél befolyásosabb,minél gazdagabb,annál nagyobb a büntetés.A törvény megvan rá.Alkalmazni kéne.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.