Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ezernél több nácit alkalmaztak az amerikaiak a hidegháború idején


No meg a zömük zsidó is..., de ezen mi már rég nem csodálkozunk, ugye? Több mint ezer nácit alkalmaztak az amerikai titkosszolgálatok a második világháború végétõl egészen a 90-es évekig. Sok kettõs ügynök is volt közöttük.

Az MTI híre szerint a The New York Times olyan levéltári adatokra hivatkozva írta meg mindezt, amelyek titkosítását a közelmúltban oldották fel.

A lap szerint azt korábban is lehetett tudni, hogy a Központi Hírszerzõ Ügynökség (CIA), a Szövetségi Nyomozó Iroda(FBI) és a katonai hírszerzés zsoldjában szolgáltak nácik és kelet-európai kollaboránsok, ám az amerikai kormány a legfrissebb adatok fényében sokkal többet alkalmazott közülük, mint amennyit korábban feltételezni lehetett, sõt, egyes esetekben a szakszolgálatok még egy fél évszázaddal a háború után is megpróbálták leplezni a velük való kapcsolataikat. További dokumentumok titkosításának feloldása után a The New York Times szerint a mostaninál is több együttmûködõre derülhet fény az amerikai szerveknél.

Az 50-es Ă©vekben J. Edgar Hoover, az FBI Ă©s Allen Dulles, a CIA igazgatĂłja, valamint más amerikai biztonsági szervek vezetõi Ăşgy gondolták, hogy a volt náciknak a szovjetekkel szembeni hĂ­rszerzĂ©si Ă©rtĂ©ke nagyobb sĂşllyal esik a latba az „erkölcsi tĂ©vedĂ©sĂĽknĂ©l”, vagy az általuk esetenkĂ©nt elkövetett háborĂşs bĂ»nöknĂ©l. Hoover, aki szemĂ©lyesen hagyta jĂłvá nĂ©hány náci informátor alkalmazását, „szovjet propagandának” minõsĂ­tette a háborĂşs atrocitásokkal kapcsolatos vádakat, Dulles pedig a dokumentumok tanĂşsága szerint Ăşgy vĂ©lekedett, hogy a „mĂ©rsĂ©kelt” nácik „hasznosak lehetnek” Amerika számára.
Zsidókat öltek, majd az amerikaiaknak kémkedtek

Otto von Bolschwing, aki a lap szerint az úgynevezett végsõ megoldásért - így a magyar zsidók százezreinek haláltáborokba való deportálásáért - felelõs Adolf Eichmann mentora és egyik fõ munkatársa volt, s akit a CIA európai kémkedésre szerzõdtetett, majd, mintegy jutalomként, 1954-ben New Yorkban telepített le, a CIA-hoz fordult segítségért, amikor izraeli ügynökök Argentínában foglyul ejtették Eichmannt.

Maga az amerikai hírszerzés is aggódott amiatt, hogy nyilvánosságra kerülhet a Bolschwing és az Eichmann közötti kapcsolat. 1961-ben az ügynökség arról biztosította az exnácit, hogy az sosem fog kiderülni. Bolschwing ezután két évtizeden át háborítatlanul élt, mígnem 1981-ben, néhány hónappal a halála elõtt lemondott az amerikai állampolgárságáról.

1980-ban az FBI még az amerikai igazságügyi minisztérium nácivadászai elõtt is elhallgatta, hogy mit tud 16 olyan náciról, akik közül 11 korábban, 5 pedig még akkor is aktív informátora volt.1994-ben, amikor az amerikai igazságügyi minisztérium Bostonban eljárást indított a litván Aleksandras Lileikis ellen, akinek a CIA aktái szerint is köze volt 60 ezer zsidó legéppuskázásához, az ügynökség egy ügyvéd közvetítésével próbált meg nyomást gyakorolni az ügyészekre.
Volt nácik, mint kettõs ügynökök

A lap szerint a hidegháborĂş Ă©veiben Maryland államban az amerikai hadsereg volt náci tiszteket kĂ©pzett ki a SzovjetuniĂł elleni inváziĂłra. Connecticut államban egy volt náci fegyõr a CIA megbĂ­zásábĂłl azt tanulmányozta, hogy vajon hordoznak-e titkos ĂĽzenetet a kommunista blokk országai által kibocsátott postai bĂ©lyegek. Virginiában „Hitler egy vezetõ tanácsadĂłja” titkos eligazĂ­tásokat tartott szovjet ĂĽgyekben. NĂ©metország szovjet megszállási övezetĂ©ben volt SS-tisztek fektettek le a hĂ­rszerzĂ©s által használt kábeleket Ă©s figyeltĂ©k meg a vasĂşti forgalmat.

A feloldott titkosítású hírszerzési értékelésekbõl ugyanakkor az is kiderült, hogy a náci kémek nem ritkán alkalmatlannak, mi több, olykor megrögzött hazudozónak, csalónak, sikkasztónak, néhány esetben pedig szovjet kettõs ügynöknek bizonyultak.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.