Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Izraelben mostantól felesleges az alkotmány?


Viszketnek! Izraelben egy miniszteri bizotts√°g t√∂rv√©nyjavaslata lehet√Ķv√© tenn√©, hogy a kneszet (parlament) elfogadhasson az alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gk√©nt m√Ľk√∂d√Ķ legfels√Ķ b√≠r√≥s√°g √°ltal elutas√≠tott t√∂rv√©nyeket, s ezzel gyakorlatilag fel√ľl√≠rja a test√ľlet √≠t√©leteit – √≠rta h√©tf√Ķn a H√°√°rec c√≠m√Ľ √ļjs√°g.

Az √ļjs√°g szerint ugyanakkor Benj√°min Netanjahu minisztereln√∂k v√°rhat√≥an megakad√°lyozza majd a jogalkot√°ssal foglalkoz√≥ parlamenti bizotts√°g √°ltal megfogalmazott √ļj paragrafusok beterjeszt√©s√©t a kneszet pl√©numa el√©.

Az alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g jogk√∂r√©t csorb√≠t√≥ t√∂rv√©nyjavaslatot Ajelet Saked, a jobboldali nacionalista B√°jt Hajehudi (Zsid√≥ Otthon) nev√Ľ p√°rt k√©pvisel√Ķje sz√∂vegezte meg.

Az √ľgy el√Ķzm√©nye, hogy az alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gk√©nt m√Ľk√∂d√Ķ gr√©mium humanit√°rius okokb√≥l a m√ļlt h√≥napban az afrikai illeg√°lis bev√°ndorl√≥k sz√°m√°ra fel√©p√≠tett menek√ľltt√°bor bez√°r√°s√°ra √©s a mened√©ket k√©r√Ķk fogva tart√°s√°nak korl√°toz√°s√°ra k√∂telezte az izraeli korm√°nyt.
Ez volna a cél

A javaslat c√©lja, hogy a parlament m√©gis elfogadhassa az afrikai menek√ľltek √ľgy√©ben meghozott t√∂rv√©nyt, amelyet emberi jogi √©rvekre hivatkozva a legfels√Ķ b√≠r√≥s√°g kor√°bban semmisnek nyilv√°n√≠tott.

Saked kezdem√©nyez√©se lehet√Ķv√© tenn√© az alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g √°ltal elutas√≠tott t√∂rv√©nyek beiktat√°s√°t, ha a sz√°zh√ļsz k√©pvisel√Ķb√Ķl legal√°bb hatvanegy t√°mogatja azt, de az √≠gy elfogadott szab√°lyoz√°s csak n√©gy √©vig lenne √©rv√©nyben.

A sz√∂veget nyolcan szavazt√°k meg h√°rom ellen√©ben a bizotts√°gban: a B√°jt Hajehudi, a jobboldali Jiszr√°√©l B√©t√©nu (Izrael a Haz√°nk) √©s a Likud p√°rt miniszterei t√°mogatt√°k, m√≠g Cipi Livni centrista igazs√°g√ľgy-miniszter √©s a centrista Jes At√≠d (Van J√∂v√Ķ) p√°rt miniszterei ellenezt√©k.
Az izraeli √°llam√ľgy√©sz ellenv√©lem√©ny√©nek adott hangot

Jehuda Weinstein √°llam√ľgy√©sz cs√ľt√∂rt√∂k√∂n szakv√©lem√©ny√©ben a t√∂rv√©nyjavaslat elutas√≠t√°s√°ra sz√≥l√≠totta fel a minisztereket, mert az a demokr√°ci√°t biztos√≠t√≥ jogi f√©kek √©s ellens√ļlyok bont√°s√°val t√ļl nagy hatalmat adna a kneszetnek.

Cipi Livni igazs√°g√ľgy-miniszter bejelentette, hogy fellebbez√©st ny√ļjt be a javaslat ellen, amely megakasztja annak parlament el√© ker√ľl√©s√©t. Benj√°min Netanjahu k√∂rnyezet√©b√Ķl azt k√∂z√∂lt√©k a H√°√°reccel, hogy a korm√°nyf√Ķ nem fogja t√°mogatni a legfels√Ķ b√≠r√≥s√°g hatalm√°t csorb√≠t√≥ t√∂rv√©nykez√©st.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. oktůber 27. 21:44:44
Netanjahu tan√°csad√≥ja szerint egy h√≥napon bel√ľl indulhat a t√°mad√°s Ir√°n ellen

Izrael készen áll arra, hogy egymaga csapást mérjen az iráni nukleáris program kulcslétesítményeire, mondta az atv.hu-nak Joni Ben-Menahem.

30 napon bel√ľl d√∂nt az izraeli kabinet az Ir√°n elleni megel√Ķz√Ķ katonai csap√°sr√≥l: err√Ķl t√°j√©koztatta az atv.hu tud√≥s√≠t√≥j√°t Benjamin Netanjahu egyik legk√∂zelebbi tan√°csad√≥ja. „November 24-e a v√©gs√Ķ hat√°rid√Ķ, mert ekkor √≠rj√°k al√° a tervek szerint a nukle√°ris meg√°llapod√°st Ir√°nnal” - mondta Joni Ben-Menahem, az izraeli m√©diahat√≥s√°g (IBA) eln√∂ke. Hangs√ļlyozta, hogy Izrael nem engedheti meg, hogy a teher√°ni rezsim nemzetk√∂zi v√©delmet kapjon atomprogramj√°hoz, amelynek c√©lja a zsid√≥ √°llam elpuszt√≠t√°sa.
http://www.atv.hu...iran-ellen

Fontos: M√©gis fogadt√°k az izraeli v√©delmi minisztert a Pentagonba​n

Chuck Hagel v√©delmi miniszter nagy mosollyal √©s nagy √∂lel√©ssel √ľdv√∂z√∂lte Ya'alon-t a Pentagonban m√ļlt h√©ten kedden a sajt√≥sok el√Ķtt. Ya'alon 5 napot t√∂lt√∂tt el amerikai l√°togat√°sa sor√°n.
Az izraeli Ynet √ļjs√°g el√Ķsz√∂r sz√°molt be p√©nteken arr√≥l, hogy Washingtonban Ya'alon tal√°lkoz√≥t k√©rt Joe Biden aleln√∂kt√Ķl, John Kerryt√Ķl √©s Susan Rice nemzetbiztons√°gi tan√°csad√≥t√≥l, de mind h√°rman elutas√≠tott√°k a k√©rs√©t. Ez az inform√°ci√≥ egy n√©vtelen k√∂zigazgat√°s tisztvisel√Ķ sziv√°rogtatva ki k√∂zvetelen√ľl a Jerusalem Postnak, √ļgy id√Ķz√≠tetve √©ppen, hogy akkor jelenjen meg a h√≠r, amikor Ya'alon rep√ľl√Ķg√©pe lesz√°llt Izraelben, √©s a c√©lja maxim√°lis hat√°s el√©r√©se volt ez√°ltal.

Nem a Washington Post-t√≥l vett√©k √°t a h√≠rt, hanem az amerikai tiszts√©gvisel√Ķ k√∂zveteln√ľl a Jerusalem Postnak "sziv√°rogtatott."


("We were shocked by some of the comments that he has made in the past, so it should come as no surprise that he wasn't able to get some of the meetings he requested," a US official told The Jerusalem Post on Friday. http://www.jpost....ys-379736)
Hivatalos közlés a találkozók lemondásával kapcsolatban az amerikai kormányzati honlapon nem jelent meg.

Kor√°bban Ya'alon azt nyilatkozta, hogy: "nagyra becs√ľli" a kapcsolatot Izrael √©s az USA k√∂zt, √©s "ennek a szoros kapcsolatok a fenntart√°sa az Egyes√ľlt √Āllamok √©s Izrael k√∂z√∂tt jelenti orsz√°ga sz√°m√°ra az els√Ķdleges priorit√°st."


Meghalt 453 brit katona, nem tudni, miért

A britek t√∂bb mint k√©tharmada szerint nem √©rte meg a Nagy-Britannia √°ltal v√°llalt √°ldozatot a h√©tf√Ķn befejez√Ķd√∂tt afganiszt√°ni katonai szerepv√°llal√°s.
http://mno.hu/kul...rt-1255434
#2 | mindannyiunknak - 2014. oktůber 27. 22:15:37
Pokolg√©pes kocsi rohant a biztons√°giak f√Ķhadisz√°ll√°s√°ba a S√≠nai-f√©lszigeten
Pokolg√©ppel megrakott j√°rm√Ľvel hajtott egy √∂ngyilkos mer√©nyl√Ķ szerd√°n az egyiptomi biztons√°gi er√Ķk f√Ķhadisz√°ll√°s√°nak a S√≠nai-f√©lszigeten – k√∂z√∂lte az √°llami telev√≠zi√≥.

2013. szeptember 11. 10:57
http://hvg.hu/vil..._felsziget

*******************


Egyel√Ķre c√°folj√°k a G√°zai √∂vezet b√Ķv√≠t√©s√©r√Ķl sz√≥l√≥ h√≠resztel√©st
Egyiptomi √©s palesztin tisztvisel√Ķk c√°folt√°k h√©tf√Ķn azt az Izraelben terjed√Ķ h√≠rt, hogy Abdel-Fatt√°h esz-Sz√≠szi egyiptomi eln√∂k √°ll√≠t√≥lag jelent√Ķs ter√ľletet aj√°nlott fel a S√≠nai-f√©lszigeten a G√°zai √∂vezet kib√Ķv√≠t√©s√©hez.

2014. szeptember 8. 15:39
http://hvg.hu/vil...es_cafolat

*******************


Mer√©nyletek miatt sz√ľks√©g√°llapot a S√≠nai-f√©lszigeten
Sz√ľks√©g√°llapotot rendelt el p√©ntek √©jjel Abdel-Fatt√°h esz-Sz√≠szi egyiptomi √°llamf√Ķ az √Čszak-S√≠nai korm√°nyz√≥s√°g egyes r√©szein az aznap elk√∂vetett k√©t mer√©nylet miatt, amelyben a legfrissebb h√≠rek szerint 33 katona vesztette √©let√©t √©s sok megsebes√ľlt. Az eln√∂k k√©s√Ķbb k√ľlf√∂ldi er√Ķket v√°dolt azzal, hogy √Ķk √°llnak a mer√©nylet m√∂g√∂tt.

2014. október 25. 21:47
http://hvg.hu/vil...ot_a_Sinai

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.