Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Cig√°nypolitika: fogalma sincs a korm√°nynak, mit kellene tenni


Az olyan, mint a cig√°ny√ļt? Girbe-gurba, nem egyenes, nem t√∂rv√©nyes, nem igaz? Adjak tippet, mit tegyenek? Les√ļjt√≥ v√©lem√©nnyel vannak a roma√ľgyi szak√©rt√Ķk a korm√°ny romapolitik√°j√°r√≥l. √ögy n√©z ki, tov√°bbi k√©t √©vet siker√ľlt elherd√°lni, alig volt pozit√≠van √©rt√©kelhet√Ķ l√©p√©s a szakter√ľleten, √≠rja az √öj Sz√≥.

A roma kisebbs√©get √©rint√Ķ 10 legfontosabb korm√°nyint√©zked√©sb√Ķl n√©gy n√©gyesn√©l rosszabb oszt√°lyzatot kapott, √©s mind√∂ssze kett√Ķt tartottak „dics√©retesnek” a Milan ¬©ime√®ka Alap√≠rtv√°ny √°ltal felk√©rt szak√©rt√Ķk. Az √°tlag 3,54 lett. A roma√ľgyi biztos „munk√°ss√°g√°nak” utols√≥ 12 h√≥napj√°t n√©gyesre √©rt√©kelt√©k – az √°tlag 3,71 lett.

A legrosszabb √©rt√©kel√©st k√©t olyan esem√©ny kapta, amelyre Peter Poll√°k roma√ľgyi biztosnak ugyan nem sok r√°hat√°sa volt, de nem is nagyon tiltakozott a korm√°ny, illetve a korm√°nyzati k√©pvisel√Ķk l√©p√©sei ellen. Az egyik a szepsi rend√Ķrs√©gi razzia. A sokak szerint indokolatlan √©s eredm√©nytelen akci√≥ sor√°n a kommand√≥sok t√∂bb embert megvertek, enged√©ly n√©lk√ľl tartottak h√°zkutat√°sokat, jogtalanul tart√≥ztattak le √©s hallgattak ki embereket. Az akci√≥t a rend√Ķrs√©g bels√Ķ ellen√Ķrz√©se ugyan rendben l√©v√Ķnek tal√°lta, az √ľgy√©sz azonban elj√°r√°st ind√≠tott. Ezt az esem√©ny √°tlagosan 4,85-√∂s oszt√°lyzattal √©rt√©kelt√©k a szakemberek.

A m√°sik 4,85-√∂s √°tlagot az ombudsman jelent√©seire adott korm√°nyzati v√°lasz kapta. Jana Dubovcov√° els√Ķ, a szepsi rend√Ķrakci√≥ra vonatkoz√≥ rendk√≠v√ľli jelent√©s√©t a parlament meg sem hallgatta, a t√∂bbs√©g hat√°rozatban dolgoztatta volna √°t. A szak√©rt√Ķk meglehet√Ķsen rossz oszt√°lyzatot adtak azokra az int√©zked√©sekre is, amelyeket Peter Poll√°k (O¬•aNO) roma√ľgyi korm√°nybiztos a roma reform alappill√©reinek tart. Ilyen p√©ld√°ul a szoci√°lis seg√©ly felt√©tel√ľl szabott havi 32 √≥ra k√∂zmunka, amely 4,49-es √°tlagot kapott. Peter Poll√°k biztos szerint ez az int√©zked√©s motiv√°l√≥an hatott. „√Ėtezer olyan embert elt√°vol√≠tottunk a szoci√°lis rendszerb√Ķl, akik feket√©n dolgoztak” – jelentette ki a biztos. Zuzana Bal√°¬ĺov√°, a roma kutat√≥k√∂zpont k√©pvisel√Ķje szerint azonban ez az int√©zked√©s t√∂bbet √°rtott, mint haszn√°lt.

„Meger√Ķs√≠tette az embereknek azt a v√©lem√©ny√©t, hogy a rom√°k nem akarnak dolgozni” – magyar√°zta √°ll√°spontj√°t Bal√°¬ĺov√°. Rudolf Chmel (H√≠d), a parlament emberi jogi bizotts√°g√°nak eln√∂ke alkotm√°nyos szempontb√≥l is agg√°lyosnak tartja az int√©zked√©st, de emellett p√©nz√ľgyi kifog√°sai is vannak. „A koordin√°ci√≥ mintegy 9 milli√≥ eur√≥ba ker√ľl, ezt az √∂sszeget jobban is fel lehetett volna haszn√°lni” – jelentette ki Chmel.

A legjobbnak √©rt√©kelt int√©zked√©s – 2,08-as √°tlag – a Roma k√∂z√∂ss√©gek atlasz√°nak friss√≠t√©se volt, amely pontosan mutatja, mely r√©gi√≥k szorulnak seg√≠ts√©gre. Peter Poll√°k m√°r jelezte, hogy a 2014–2020 k√∂zti id√Ķszakban a roma projektekre fenntartott mintegy 380 milli√≥ eur√≥s uni√≥s t√°mogat√°s felhaszn√°l√°sa sor√°n ezeket az adatokat fogj√°k alapvet√Ķen figyelembe venni. A m√°sik az eg√©szs√©g√ľgyi asszisztensek programja 2,16-os √°tlaggal, amely jelenleg mintegy 200 eg√©szs√©g√ľgyi asszisztenst foglalkoztat, akik a roma telepek higi√©niai viszonyait jav√≠tj√°k.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | mindannyiunknak - 2014. oktůber 27. 22:12:44
YouTube Videů
#2 | postaimre - 2014. oktůber 27. 22:30:02
Moln√°r F. √Ārp√°d mai Facebook-bejegyz√©se:

Ma h√≠vott telefonon, aki az egyik legfrank√≥bb cig√°ny sz√°rmaz√°s√ļ eln√∂ke az egyik neves magyarorsz√°gi roma szervezetnek. J√≥ bar√°tunk. Mindig sz√©pen besz√©l, j√≥l f√©s√ľlt √©s nagyon diplomatikus. Telefonon haragosan k√∂z√∂lte velem, hogy Orb√°n Viktor √©s Balog Zolt√°n miniszter tr√≥ger cig√°nyok.

Ha a szappanra bevezetett putriad√≥t, vagy pl. azt n√©zz√ľk, hogy Orb√°n Viktor, a k√∂zmunk√°sok orsz√°g√°nak putrieln√∂ke azt nyilatkozgatja, hogy nem kell √©retts√©gi √©s diploma, hanem munk√°sok kellenek a gy√°rakba, teh√°t - leford√≠tva - √©p√ľlj√∂n le √©s butuljon el a t√°rsadalom, k√∂zben bevezeti az Internetad√≥t is ennek rekorder al√°t√°maszt√°s√°ra, akkor ism√©t meg√°llap√≠thatjuk, hogy enn√©l tr√≥gerebb cig√°ny, mint Orb√°n Viktor, nem volt Eur√≥p√°ban, ami√≥ta a kontinens a t√∂rt√©nelem el√Ķtti Pange√°r√≥l leszakadt.

A szappanra bevezetett putriad√≥ kapcs√°n sokan, persze, azzal is megtoldhatj√°k az orsz√°gos roma szervezeti vezet√Ķ, kedves bar√°tunk "tr√≥ger cig√°ny"-oz√°s√°t, hogy Orb√°n Viktor re√°lisan nem t√∂bb egy utols√≥ b√ľd√∂s cig√°nyn√°l. Ennyit teh√°t a szappanr√≥l.

√Čs ahogyan roma bar√°tunk, a cig√°ny szervezet orsz√°gos vezet√Ķje, neves roma jogv√©d√Ķ mondta: ebben nincs semmi rasszizmus. Nem a cig√°ny sz√°rmaz√°sr√≥l, mert √Ķ is Orb√°n Viktor √°llapot√°r√≥l √©s kivakarhatatlan √°llapot√°r√≥l besz√©lt.

Vigy√°zzon teh√°t mindenki, amikor Orb√°nr√≥l √©s putris csal√°dj√°r√≥l, meg miniszteri sleppj√©r√Ķl besz√©l, hogy ne mossa egybe ezek t√∂rt√©nelmi legutols√≥ √©s leghitv√°nyabb volt√°t a cig√°nys√°ggal, k√ľl√∂n√∂sen az√©rt, mert ezekt√Ķl a fideszes cig√°nyokt√≥l - b√°rmerre j√°rtunk az orsz√°gban - a cig√°nys√°g minden√ľtt teljesen elhat√°rol√≥dott!
#3 | kontroll88 - 2014. oktůber 28. 04:31:50
A cigányság felzárkóztatására a tengeri kirándulásokat javasolnám.
Megértenék, hogy egy csónakban eveznek (egy darabig...)
#4 | mindannyiunknak - 2014. oktůber 28. 06:58:26
YouTube Videů
#5 | Gutai Zub - 2014. oktůber 28. 12:58:35
"Fogalma sincs a korm√°nynak"

"Dohogynincs"

Eg√©sz orsz√°gr√©szek cig√°nyosodnak el, Budapesten ker√ľletek, iskol√°kban m√°r t√∂bb mint a fele di√°k cig√°ny.

Nagyon buta √©s na√≠v embernek kell lenni, aki nem l√°tja ma, 2014-ben, hogy az eg√©sz cig√°ny k√©rd√©st megoldott√°k, nem nek√ľnk, de ellen√ľnkre.......
#6 | Leandros - 2014. oktůber 28. 17:57:55
alig volt pozit√≠van √©rt√©kelhet√Ķ l√©p√©s a szakter√ľleten,"
A cigány 3 dologból ért. 1, pénz. 2, vonó. 3, verés. Mit nem kaptak meg eddig?!
#7 | satu - 2014. oktůber 28. 18:50:30
Ez a hely a vil√°g cig√°ny f√Ķv√°rosa:
http://www.femina...#kepescikk
#8 | mindannyiunknak - 2014. oktůber 28. 19:24:02
YouTube Videů
#9 | kakas - 2014. oktůber 29. 10:25:48

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.