Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A korrupcióval szemben tehetetlenek a magyar hatóságok


A "hat√≥s√°gok" maguk a korrupci√≥, mi ebben a meglep√Ķ. Maffiaorsz√°g-vezet√©s, de ez van. Ha akartok egyebet, akkor int√©zkedjetek. Nemcsak a k√ľlf√∂ld√∂n korrupci√≥ba kevered√Ķ magyar befektet√Ķket nem √ľld√∂zik el√©g hat√©konyan, de a hazai korrupci√≥val szemben is tehetetlenek a magyar hat√≥s√°gok – olvashat√≥ a Transparency International nemzetk√∂zi jelent√©s√©b√Ķl. A korrupci√≥ellenes vil√°gszervezet magyarorsz√°gi int√©zete kedden mutatta be a jelent√©st.

A k√ľlf√∂ldi hivatalos szem√©lyek megveszteget√©se elleni, a Gazdas√°gi Egy√ľttm√Ľk√∂d√©si √©s Fejleszt√©si Szervezet (OECD) tagorsz√°gai √°ltal megk√∂t√∂tt egyezm√©ny 2014-es v√©grehajt√°s√°t √©rt√©kelte Berlinben a Transparency International (TI) nemzetk√∂zi korrupci√≥ellenes szervezet. A jelent√©s k√∂zel negyven orsz√°g elm√ļlt √©vi teljes√≠tm√©ny√©t √©rt√©keli a veszteget√©sek elleni fell√©p√©s tekintet√©ben. A jelent√©s szerint szinte minden, az egyezm√©nyt al√°√≠r√≥ orsz√°g rosszul teljes√≠tett, csup√°n n√©gy √°llam, Egyes√ľlt √Āllamok, N√©metorsz√°g, az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g √©s Sv√°jc alkalmazta megfelel√Ķen az egyezm√©nyben v√°llaltakat. A r√©sztvev√Ķ √°llamok csaknem fele azonban egy√°ltal√°n nem, vagy el√©gtelen√ľl l√©p fel a k√ľlgazdas√°gi korrupci√≥ ellen.
A k√∂z√©pmez√Ķny alja

A jelent√©s szerint Magyarorsz√°g korrupci√≥ szempontj√°b√≥l a k√∂z√©pmez√Ķny alj√°ra ker√ľlt: olyan orsz√°gok k√∂z√© (Argent√≠na, D√©l-Afrika, Franciaorsz√°g, Portug√°lia, Norv√©gia, √öj-Z√©land √©s Sv√©dorsz√°g mell√©), ahol „korl√°tozott m√©rt√©kben” szereznek √©rv√©nyt az egyezm√©nynek. Az als√≥ kateg√≥ri√°ba ker√ľlt t√∂bb k√∂z√©p-kelet-eur√≥pai √°llam, k√∂zt√ľk Szlov√°kia, Csehorsz√°g √©s Lengyelorsz√°g, √©s olyan felt√∂rekv√Ķ gazdas√°gok is, mint Braz√≠lia √©s Oroszorsz√°g.
Nem védik a kiszivárogtatókat

Magyarorsz√°ggal kapcsolatban a jelent√©s kiemeli, hogy nincs olyan t√∂rv√©ny, amely a korrupci√≥s √ľgyeket leleplez√Ķ kisziv√°rogtat√≥kat v√©di. Id√©n l√©pett ugyanis √©letbe a „panaszokr√≥l √©s a k√∂z√©rdek√Ľ bejelent√©sekr√Ķl sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny”, amely a hasonl√≥ sziv√°rogtat√≥kat hivatott v√©deni a leleplezett csal√≥k fel√Ķl v√°rhat√≥ atrocit√°sokt√≥l. A kor√°bbi hasonl√≥ t√∂rv√©nyekkel √©s t√∂rv√©nyjavaslatokkal szemben azonban az id√©n √©rv√©nybe l√©p√Ķ t√∂rv√©ny puszt√°n anyagi seg√≠ts√©get ny√ļjt a sziv√°rogtat√≥knak, nem gondolkozik arr√≥l, hogy a leleplez√Ķk √©s hozz√°tartoz√≥ik v√©delmet kapjanak az esetleges fizikai t√°mad√°sokt√≥l, vagy az ellen, hogy leleplez√©s k√°rvallottjai anyagilag tegy√©k t√∂nkre, elbocs√°ss√°k munkahely√©r√Ķl, vagy v√°llalkoz√°s√°t t√°madj√°k. A t√∂rv√©ny ellen m√°r a megszavaz√°sakor tiltakozott a TI Magyarorsz√°g, mivel szerint√ľk „a t√∂rv√©ny nem seg√≠ti a korrupci√≥ felsz√°mol√°s√°t, r√°ad√°sul nem v√©di kell√Ķen azt, aki korrupci√≥ra bukkan, √©s azt bejelenti”, √©s √Āder J√°nos k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k√∂t is k√©rt√©k, hogy ne √≠rja al√° a t√∂rv√©nyt.
Hatósági törvénysértés

A TI Magyarorsz√°g k√∂zlem√©nye √°ll√°st foglal az amerikai beutaz√°si tilalmak √ľgy√©ben is. A szervezet szerint a magyar hat√≥s√°gok t√∂rv√©nyt s√©rtenek azzal, hogy nem ind√≠tanak nyomoz√°st a kitiltott √°llami tiszts√©gvisel√Ķkkel szemben. A TI Orb√°n Viktort id√©zi, aki az √ľgyben √ļgy fogalmazott, „miut√°n Magyarorsz√°g jog√°llam, bizony√≠t√©k n√©lk√ľl nem lehet elj√°r√°st ind√≠tani”. Ezzel szemben, √≠rja a TI, „a magyar b√ľntet√Ķelj√°r√°si t√∂rv√©ny el√Ķ√≠rja, hogy a nyomoz√°st m√°r a b√Ľncselekm√©nyre vonatkoz√≥ puszta gyan√ļ alapj√°n meg kell ind√≠tani, √©s mag√°nak az elj√°r√°snak a feladata, hogy kider√≠tse, vannak-e bizony√≠t√©kok (…) az Egyes√ľlt √Āllamokb√≥l kitiltott magyar korm√°nytisztvisel√Ķk √ľgy√©ben a magyar korm√°ny egyel√Ķre a felel√Ķss√©g eltussol√°s√°val van elfoglalva, √©s az √ľgy√©szs√©g sem tesz semmit a t√∂rt√©ntek tiszt√°z√°s√°ra.”
Felszólítják a hatóságokat

A korrupci√≥ellenes szervezet emiatt felsz√≥l√≠totta a hat√≥s√°gokat, hogy a t√∂rv√©nyek √©rtelm√©ben hivatalb√≥l ind√≠tsanak elj√°r√°st a gyan√ļba keveredett tisztvisel√Ķk ellen, valamint, hogy ind√≠tsanak √°tfog√≥ vizsg√°latot az √°facsal√°sok √ľgy√©ben.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. oktůber 28. 19:08:19
Gazdas√°gi b√Ľn√ľgyek
B√Ľnb√°n√≥ t√°skahord√≥: „Amikor p√©nzr√Ķl van sz√≥, nincsenek ideol√≥gi√°k, nincsenek eszm√©k, elvek - egy√ľtt lopnak a p√°rtok”

El√Ķre „lezs√≠rozott” tenderek, t√°sk√°kban hordott sz√°zmilli√≥k, politikai p√°rtok k√∂z√∂tti konszenzus a veszteget√©si p√©nzek eloszt√°s√°ban, ken√Ķp√©nzekkel n√∂velt beruh√°z√°si k√∂lts√©gek - egy b√Ľnb√°n√≥ veszteget√Ķ megny√≠lt a Priv√°t Kop√≥nak, √©s elmondta, hogyan m√Ľk√∂dik a korrupt rendszer, amelyben mindenki j√≥l j√°r. Csak az ad√≥fizet√Ķk nem. A k√©tr√©szes „beismer√Ķ vallom√°s” els√Ķ felvon√°sa.


Hogyan lett √Ėnb√Ķl „t√°skahord√≥”, vagy m√°s n√©ven „elint√©z√Ķ” ember?

Kell egyfajta szakmai tud√°s, √©s egyfajta kapcsolati t√Ķke hozz√°. Az egyik k√∂zeli hozz√°tartoz√≥m r√©v√©n ker√ľltem a p√°ly√°ra, ahol megb√≠zhat√≥s√°g n√©lk√ľl lehetetlen hosszabb t√°von l√©tezni. Kor√°bban t√∂bb projektet is siker√ľlt megnyern√ľnk, √©s √ļgy szakmailag, mind p√©nz√ľgyileg siker√ľlt leraknunk a megfelel√Ķ alapokat ahhoz, hogy elfogadjanak a partnerek: a politika, valamint a szakma.

Az els√Ķ alkalommal ki kereste meg, ki k√©rte a k√∂zrem√Ľk√∂d√©s√©t: a politikai vagy a beruh√°z√≥i oldal?

Ez nagyon √©rdekes, mert k√∂z√∂sen. Jelzett a politika, hogy a j√∂v√Ķben lesz egy nagyobb beruh√°z√°s, √©s annak a megfelel√Ķ param√©terekkel val√≥ felruh√°z√°s√°t k√©rte t√Ķl√ľnk, jogi, szakmai √©s p√©nz√ľgyi szempontok alapj√°n. Magyarul: a kecske is j√≥l lakjon √©s a k√°poszta is megmaradjon. Azaz: a projekt is elk√©sz√ľlj√∂n, de mi az a „p√°rna” - hazavihet√Ķ p√©nz -, mi az a plusz, amit abba v√©dhet√Ķen bele lehet tenni. √Čs jelzett a beruh√°z√≥, hogy kell valaki, aki a ken√Ķp√©nzek c√©lba juttat√°s√°t biztons√°ggal „menedzseli”.

A vesztegetési pénzeket beépítik a projektek árába?

Igen, be√©p√≠tik. T√ļlsz√°ml√°z√°sokkal, fikt√≠v p√≥tmunk√°kkal, amiket kiz√°r√≥lag a m√©rn√∂k√∂k tudnak √ļgymond leigazolni - jogilag v√©dhet√Ķen.

Hogyan alakul ki sz√°mszer√Ľen az az √∂sszeg, amit zsebbe kell fizetni a politika „p√©nzcsin√°l√≥inak”?

M√°r az adott tender ki√≠r√°sa el√Ķtt t√∂rt√©nnek erre vonatkoz√≥ egyeztet√©sek. Le√ľlnek a kivitelez√Ķk vezet√Ķi, √©s a m√∂g√∂tt√ľk √°ll√≥ politikai er√Ķk, valamint a m√©rn√∂kemberek, akik v√©g√ľlis kialak√≠tj√°k az „elv√°rt” √°rat. Addig kozmetik√°zz√°k a val√≥s √∂sszeget, am√≠g mindenki j√≥l j√°r. Vagyis: be√©p√≠tenek a tervdokument√°ci√≥ba olyan t√©teleket, amelyek lehet√Ķv√© teszik a „mozg√°steret” a p√©nzek kiv√©tel√©re. Mondhatok konkr√©t p√©ld√°t erre: 4-es metr√≥ beruh√°z√°s, amellyel √∂sszef√ľgg√©sben olyan m√Ľszaki tartalmak voltak „elhelyezve” a tervdokument√°ci√≥ban, amelyr√Ķl egy adott f√°zisban mind a kivitelez√Ķ, mind a beruh√°z√≥ - l√°tsz√≥lag - joggal mondhatta, hogy arra nem lehetett sz√°m√≠tani, √©s meg kellett csin√°lni. Vagy bukott volna a projekt. √Āltal√°ban 30-40 sz√°zal√©kkal szoktak elt√©rni a szerz√Ķd√©sben r√∂gz√≠tett √∂sszegt√Ķl - felfel√©.

Az árnövekedést a vesztegetési pénzek okozzák?

Igen. Az err√Ķl sz√≥l√≥ egyeztet√Ķ megbesz√©l√©seken a m√©rn√∂k√∂k csak tudom√°sul veszik, hogy mi az az √∂sszeg, amit „p√°rnak√©nt” az √°rba bele kell √©p√≠teni√ľk. Azt√°n az „automat√°b√≥l” majd „kiesik” a politika √°ltal elv√°rt √∂sszeg, amely a zsebekbe cs√ļszik. A m√©rn√∂k√∂k a „kivehet√Ķ” p√©nzeket jogilag v√©dhet√Ķv√© teszik, jellemz√Ķen t√ļlmunk√°k elv√©geztet√©se r√©v√©n. M√°rmint pap√≠ron…

Hogy n√©z ki a gyakorlatban egy olyan egyeztet√©s, amelyen arr√≥l sz√ľletik d√∂nt√©s, hogy kiknek √©s mennyit kell zsebbe tenni ahhoz, hogy x c√©g nyerje a tendert? Kik k√©pviseltetik magukat egy ilyen megbesz√©l√©sen?

A hatalmon l√©v√Ķ politikai szervezet „kij√°r√≥emberei”, a beruh√°z√≥k „elint√©z√Ķ figur√°i” √©s a kivitelez√Ķk „probl√©mamegold√≥i”. Nyilv√°n, hogy egyik oldal sem akarja kompromitt√°lni mag√°t, ez√©rt olyan embereket „alkalmaznak” erre a feladatra, akik nem jelentenek vesz√©lyt r√°juk n√©zve.

Mindig csak a hatalmon l√©v√Ķ p√°rt/p√°rtok k√©pviseltetik magukat a „p√©nzoszt√≥” egyeztet√©seken?

Abban mindig volt egy hallgat√≥lagos megegyez√©s, hogy az aktu√°lis ellenz√©k m√∂g√∂tt √°ll√≥ gazdas√°gi er√Ķ is r√©szesedik valamilyen ar√°nyban a nagyberuh√°z√°sokb√≥l. Ez √ļgy m√Ľk√∂dik, hogy az ellenz√©ki oldal gazdas√°gi emberei meg√°llapodnak a korm√°nyz√≥ p√°rttal vagy p√°rtokkal, hogy milyen m√©rt√©kben tudnak az ellenz√©khez k√∂t√Ķd√Ķ c√©gek a munk√°latokban r√©szt venni, √©s azoknak a munk√°latoknak h√°ny sz√°zal√©ka lesz az ellenz√©k „jussa”. A mindenkori korm√°nyoldal ezzel jelzi: ne felejts√©k el a j√∂v√Ķre n√©zve - ha majd fordul a kocka, √©s az ellenz√©k kez√©be ker√ľl a korm√°nyr√ļd -, hogy az aktu√°lisan hatalmon l√©v√Ķk mennyire „enged√©kenyek” voltak vel√ľk. Oda-vissza megy ez a j√°t√©k. Amikor p√©nzr√Ķl van sz√≥, nincsenek ideol√≥gi√°k, nincsenek eszm√©k, elvek - egy√ľtt lopnak a p√°rtok. T√∂bb olyan megbesz√©l√©sen is jelen voltam, ahol egy asztaln√°l √ľltek a bal- √©s a jobboldal „p√©nzcsin√°l√≥” emberei - L√°szl√≥, Ern√Ķ, Zsolt, Lajos -, akik arr√≥l egyezkedtek, kinek, mennyi jut a cs√ļsz√≥p√©nzekb√Ķl.

A gyakorlatban hogyan történik a vesztegetési pénzek célba juttatása?

Azoknak a t√°rsas√°goknak, amelyek r√©szt vesznek egy adott projektben, kiterjedt c√©gh√°l√≥juk van, azonban ezek a v√°llalkoz√°sok a gyakorlatban nulla tev√©kenys√©get folytatnak. Ezeket a t√°rsas√°gokat „ell√°tj√°k” t√°madhatatlan szerz√Ķd√©sekkel, amelyek hatalmas bev√©teleket gener√°lnak sz√°mukra. A p√©nzek azt√°n sz√©pen „sz√©tporladnak” a gondosan kiv√°lasztott alv√°llalkoz√≥k k√∂z√∂tt, √©s eljutnak a megfelel√Ķ helyekre, √≠gy a politikai elit „p√©nzgy√Ľjt√Ķihez” is. Ezek a h√°l√≥zatok jellemz√Ķen nem √°llnak meg Magyarorsz√°g hat√°r√°n bel√ľl, s√Ķt, √°ltal√°ban a hat√°ron t√ļl kezd√Ķdnek √©s ott is v√©gz√Ķdnek.

Olyanra volt p√©lda, hogy t√°sk√°ban, szatyorban sz√°ll√≠tott p√©nzt a „megfelel√Ķ” helyre?

Igen, sokszor.

Hogyan történt a vesztegetési pénz átadása? Utcán, irodában?

Volt ebben p√°rtiroda, volt ebben saj√°t irod√°m, volt parkol√≥ban, g√©pkocsim csomagtart√≥j√°b√≥l t√∂rt√©n√Ķ √°tad√°s. Az √©n feladatom az akta- vagy sportt√°ska lesz√°ll√≠t√°s√°ban, √°tad√°s√°ban mer√ľlt ki. Egy ilyen „poz√≠ci√≥ban” a bizalom els√Ķdleges szempont, bennem megb√≠zott minden oldal. Aki egy kicsit is hib√°zik, az nagyon komolyan meg√ľtheti a bok√°j√°t, √©s √∂r√∂kre kieshet a pikszisb√Ķl.

Egy „fuvarral” √°ltal√°ban mekkora veszteget√©si √∂sszegeket juttatott c√©lba?

Több százmillió forintokat.

A nagyobb projektekhez kapcsolódóan mekkora vesztegetési pénzek mozognak?

T√∂bb milli√≥ euro. A legnagyobb √∂sszeg, amit √©n - egy bizonyos projekttel √∂sszef√ľgg√©sben - t√°sk√°kban, t√∂bb t√©telben lesz√°ll√≠tottam, t√∂bb mint 3 milli√≥ euro volt. Egy√©bk√©nt a kivitelez√©sek √©rt√©ke m√°r alapb√≥l felt√©telez egyfajta „p√°rn√°t”, ha a projekt √©rt√©ke t√∂bb t√≠z- vagy t√∂bb sz√°zmilli√°rd forint, akkor hatalmas √∂sszegek mozognak t√°sk√°kban, nejlonszatyrokban is.

Miként intézik azt el a háttérben, hogy egy adott tenderen x vagy y társaság fusson be?

√Čn az √©p√≠t√Ķiparban tev√©kenykedtem. L√©tezik egy - 4-5 nagyobb c√©gb√Ķl √°ll√≥ - v√°llalkoz√≥i k√∂r, amelynek tagjai el√Ķre meg√°llapodnak egym√°ssal, hogy melyik p√°ly√°zatot ki nyeri meg, a „vesztesek” pedig elj√°tssz√°k, hogy mennyire hadakoznak ez ellen, aminek a v√©ge √ļgyis az lesz, amiben megegyeztek, √©s a nyertes - alv√°llalkoz√≥k√©nt - bevonja a munk√°latok elv√©gz√©s√©be a „veszteseket”. Vagy: egyezs√©get k√∂tnek, hogy ez√©rt a sz√≠nj√°t√©k√©rt a „vesztesek” ennyi √©s ennyi p√©nzt kapnak - munka n√©lk√ľl. Teh√°t el√Ķre felosztj√°k egym√°s k√∂z√∂tt, hogy ebben √©n leszek a nyertes, abban meg ti. A piac m√Ľk√∂d√©se, a munk√°k feloszt√°sa egy el√Ķre meghat√°rozott forgat√≥k√∂nyv alapj√°n t√∂rt√©nik. L√°tszatra a ki√≠rt p√°ly√°zatoknak megfelel√Ķ keretek k√∂z√∂tt.

√Ėn r√©szt vett olyan egyeztet√©seken, amelyeken politikai szerepl√Ķk vagy azok k√©pvisel√Ķi jelen voltak, √©s konkr√©tan veszteget√©si √∂sszegekr√Ķl esett sz√≥?

Igen. Több alkalommal is.

Melyek azok a nagyobb beruh√°z√°sok, amelyekkel √∂sszef√ľgg√©sben √Ėn - mint „kij√°r√≥ember”, „t√°skasz√°ll√≠t√≥” - k√∂zrem√Ľk√∂d√∂tt?

M6-os aut√≥p√°lya, 4-es metr√≥ beruh√°z√°sa, k√ľl√∂nb√∂z√Ķ vas√ļti projektek.

Margit-h√≠d fel√ļj√≠t√°sa?

Ez egy √©rdekes k√©rd√©s. P√°ly√°ztunk a m√©rn√∂ki feladatok elv√©gz√©s√©re, az √°ltalunk aj√°nlott √°r k√∂r√ľlbel√ľl 60 sz√°zal√©ka volt a v√©g√ľl nyertes √°rnak, azt is tudom, hogy kik √©s miket v√°llaltak be annak √©rdek√©ben, hogy megkapj√°k a megb√≠z√°st. Mi nem voltunk el√©gg√© b√°trak, √ļgymond bev√°llal√≥sak…

Azt tudja, hogy a szerz√Ķd√©sben r√∂gz√≠tett √∂sszeghez k√©pest mennyivel ker√ľlt t√∂bbe a h√≠d fel√ļj√≠t√°sa?

Ugyan a kivitelez√©si folyamatban a tenderbont√°st k√∂vet√Ķen nem vettem akt√≠van r√©szt, de nyilv√°n vannak megb√≠zhat√≥ inform√°ci√≥im erre vonatkoz√≥an. Teljes m√Ľszaki megalapozotts√°ggal √°ll√≠tom, hogy k√∂zel a dupl√°j√°ba ker√ľlt a h√≠d fel√ļj√≠t√°sa, mint amennyi az eredeti szerz√Ķd√©sben szerepelt. Ez volt az els√Ķ szele a politikai k√∂rnyezetv√°ltoz√°snak a gazdas√°gi h√°tt√©rt√°rsas√°gokra gyakorolt hat√°s√°nak. Ebben az esetben a Fideszhez k√∂t√Ķd√Ķ gazdas√°gi t√°rsas√°g m√°r nagyobb falatot k√∂vetelt √©s kapott a 2010-es v√°laszt√°sok el√Ķtt. Volt egy szem√©ly - egy k√ľlf√∂ldi tulajdonban √°ll√≥ √©p√≠t√Ķipari nagyv√°llalat „kij√°r√≥embere” -, aki ezt az eg√©szet „levez√©nyelte”.

Igaz az, hogy egy n√©metorsz√°gi √ľgy√©szs√©g megkereste √Ėnt √©s egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√©t k√©rte magyarorsz√°gi nagyberuh√°z√°sokkal kapcsolatos veszteget√©si √ľgyekben?

Igen. Szeptember elej√©n jutottak el hozz√°m, mivel tudom√°suk szerint egy bizonyos projektben komoly „er√Ķfesz√≠t√©seket” tettem az egyik k√ľlf√∂ldi k√©zben l√©v√Ķ √©p√≠t√Ķipari mamutc√©g √©rdek√©ben, amely t√°rsas√°g veszteget√©si √ľgyei kapcs√°n nyomoz√°st folytatnak, √©s a n√©met √ľgy√©szek azt k√©rt√©k, hogy - megfelel√Ķ ellent√©telez√©s mellett - seg√≠tsem a munk√°jukat.

(A k√∂vetkez√Ķ r√©szben a veszteget√©si p√©nzeket fizet√Ķ t√°rsas√°gokr√≥l, azok „kij√°r√≥embereir√Ķl”, a politikai p√°rtok „p√©nztermel√Ķir√Ķl”, valamint a korrupci√≥s technik√°kr√≥l besz√©lget√ľnk a „b√Ľnb√°n√≥ t√°skahord√≥val”.)

http://privatkopo...=Hungarian


Korrupcióra ítéltetett az évszázad magyar beruházása is?

Egy, a Paks II.-h√∂z hasonlatos projekt hatalmas korrupci√≥s kock√°zatoknak van kit√©ve. A m√©ret, a technol√≥gia, Magyarorsz√°g √©s a jelenlegi magyar-orosz szerz√Ķd√©s is n√∂velik az √©vsz√°zad beruh√°z√°s√°hoz k√∂thet√Ķ korrupci√≥s vesz√©lyeket, mutat r√° az Energiaklub megb√≠z√°s√°b√≥l k√©sz√ľlt friss tanulm√°ny.

http://www.portfo...aggregator
#2 | kakas - 2014. oktůber 28. 19:30:41
38.media.tumblr.com/9baf6ca4f66559902baa0f0424afa7c4/tumblr_ndw2b195jy1sg3akro1_500.gif31.media.tumblr.com/c062368374769d923f70d2d73f564ac9/tumblr_ndoq38kPKh1qgyewso1_1280.jpg
#3 | postaimre - 2014. oktůber 28. 20:13:08
Teljes a lista az Amerikából kitiltottakról

Kor√°bbi cikk√ľnkben besz√°moltunk arr√≥l, hogy mi√©rt bukott meg a teljes Magyarorsz√°got beh√°l√≥z√≥ korrupci√≥. Most a n√©met√ľl megjelen√Ķ, √≥ri√°si olvasotts√°gnak √∂rvend√Ķ Pester Lloyd id√Ķszaki lap sz√°molt be a kisziv√°rgott nevekr√Ķl.kerdojel_ember_freedigitalp_pakorn (1).jpg

A lap a neveken k√≠v√ľl megeml√≠ti, hogy a bel√©p√©si tilalom hat√°rozatlan id√Ķre sz√≥l, √©s nem k√∂t maga ut√°n semmilyen k√∂zigazgat√°si √©s b√≠r√≥s√°gi elj√°r√°st, kiz√°r√≥lag politikai d√∂nt√©s.

A hat kitiltott:
Vida Ildikó (Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke)
Habony √Ārp√°d (Orb√°n Viktor szem√©lyes strat√©giai f√Ķtan√°csad√≥ja)
Heim P√©ter (Magyarorsz√°g 30. legbefoly√°sosabb embere, az √°llami tulajdonban l√©v√Ķ Sz√°zadv√©g Gazdas√°gkutat√≥ Zrt. eln√∂ke)
Gir√≥-Sz√°sz Andr√°s (2014. j√ļnius√°ig korm√°nysz√≥viv√Ķ, t√∂bbs√©gi tulajdonosa a korm√°nyzatnak is dolgoz√≥ Strategopolis Kft.-nek)
Seszt√°k Mikl√≥s (orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ, 2014-t√Ķl a harmadik Orb√°n-korm√°ny nemzeti fejleszt√©si minisztere)
L√°z√°r J√°nos (a Fidesz aleln√∂ke; kor√°bban √°llamtitk√°r √©s a Firdesz Orsz√°ggy√Ľl√©si frakci√≥vezet√Ķje)

A cikk nagy hangs√ļlyt fektet arra is, hogy az amerikai nagyk√∂vets√©g z√©r√≥ toleranci√°t hirdet Magyarorsz√°gon a korrupci√≥val szemben.

Valóban beigazolódott az a feltevés, miszerint a kormány csak terelni próbált az internet adóval?

A korrupció megbukásáról ITT olvashat. http://miskolcma....ltottakrol
#4 | satu - 2014. oktůber 28. 20:43:33
√ögy n√©z ki seszt√°kot bev√©dt√©k, mert leker√ľlt a list√°r√≥l.
#5 | postaimre - 2014. oktůber 28. 22:07:37
A rom√°n √ľgy√©szek szerint mintegy 18 milli√≥ eur√≥ (5,5 milli√°rd forint) ken√Ķp√©nzt kapott h√°rom rom√°n politikus √©s √ľzletember abban a sz√°m√≠t√°stechnikai k√∂zbeszerz√©si √ľgyben, amely a rendszerv√°ltoz√°s √≥ta a legnagyobb kivizsg√°lt rom√°niai korrupci√≥s botr√°nynak sz√°m√≠t.
http://www.stop.h...o/1273730/
#6 | Pitkin - 2014. oktůber 29. 07:37:25
"A korrupcióval szemben tehetetlenek a magyar hatóságok"

Akkor rajtunk a sor! s_*_olle
#7 | keepfargo - 2014. oktůber 30. 07:35:30
Szerintem se magyar szo a korrupcio, ami megvesztegetest, vagy annak lehetoseget, gyakorlatat jelenti leginkabb.
Mi van, ha alabb adjuk es csak tisztessegtelensegrol, becstelensegrol beszelunk?
(Meg rosszabb lesz egy esetleges felmeres eredmenye...)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.