Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Lengyelország meg akarja erõsíteni keleti határain állomásozó csapatait


Ideje. Emlékeztek a legutóbbi "nagy háborúra"? Na, pont így. Lengyelország a keleti határain állomásozó csapatok és fegyverzet számának növelését, valamint az ottani katonai infrastruktúra korszerûsítését tervezi - közölte hétfõn Tomasz Siemoniak lengyel nemzetvédelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes.

A miniszter a PAP lengyel hírügynökségnek nyilatkozva kitért az AP-nek adott korábbi interjújára, amelyben az ukrajnai konfliktust az amerikai hírügynökség szerint "a legnagyobb biztonsági válságnak nevezte a hidegháború óta".
Kattintson és nézze meg a lengyel hadsereg fegyverzetét!

Siemoniak "szükségtelennek" minõsítette az AP által azt a neki tulajdonított kijelentést, miszerint Lengyelország "több ezer" katonát készül a keleti határokra vezényelni. Korábban egy Twitter-bejegyzésben is azt írta, hogy nem beszélt az AP-nek a katonák számáról, mert ez még "nincs meghatározva".

A tárcavezetõ elmondta, körutat kezdett a kelet-lengyelországi helyõrségekben, hogy felmérje szükségleteiket. Az ottani egységek feltöltése, a fegyverzet számának növelése és az infrastrukturális beruházások egy többéves folyamatban valósulnak meg, az elsõ eredmények 2016-2017-ben fognak megmutatkozni - tette hozzá.

Siemoniak hangsúlyozta: nem fognak alakulatokat átvezényelni keletre az ország más részeibõl, és nem tervezik új alakulatok vagy parancsnokságok létrehozását sem.

A katonák számára vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, hogy például a kelet-lengyelországi Siedlcében, ahol körútját múlt csütörtökön megkezdte, jelenleg mintegy 300 katona szolgál, az ottani alakulat 30 százalékos feltöltöttségû. Azt szeretné elérni - folytatta -, hogy ez 70-80-90 százalékra emelkedjen. Ez a folyamat azonban több évig eltart - hangsúlyozta.

Az ukrajnai konfliktus Lengyelországban biztonsági aggodalmakat keltett. Ewa Kopacz miniszterelnök október elején bejelentette, hogy még az év vége elõtt beterjeszti a kormánynak a nemzetbiztonság erõsítésére vonatkozó tervezetét.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.