Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elhagyhatja Székelyföldet a román hadsereg


Direkt utal√°s a mire is? Nem az osztr√°k-magyar hadseregnek akarja √°tj√°tszani a l√Ķteret, hanem k√∂z√∂ss√©gi gondokat szeretne orvosolni, mutatott r√° Antal √Ārp√°d sepsiszentgy√∂rgyi polg√°rmester v√°laszul a Kov√°szna, Hargita √©s Maros megyei rom√°nok Civil F√≥rum√°nak ny√≠lt level√©re, amelyben azt k√©rik korm√°nyf√Ķt√Ķl, ne adja √°t a l√Ķteret az √∂nkorm√°nyzatnak.

A civil f√≥rum szerint a magyar sz√©ls√Ķs√©gesek ki akarj√°k kergetni Sepsiszentgy√∂rgyr√Ķl a rom√°n hadsereget. Szerint√ľk a h√°rom megye rom√°ns√°ga sz√°m√°ra a sepsiszentgy√∂rgyi ter√ľlet nem csak egy l√Ķt√©r, hanem annak szimb√≥luma, hogy az √°llam a hadsereg r√©v√©n jelen van a t√©rs√©gben. A rom√°nok f√≥ruma szerint ezt a jelenl√©tet er√Ķs√≠teni is kellene a „szeparatizmusra hajlamos” t√©rs√©gben.

V√°laszul keddi sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n Antal √Ārp√°d kifejtette: rem√©li az Eur√≥pai Uni√≥ban ma m√°r senki nem gondolja komolyan, hogy a rom√°n hadsereg tankjai fogj√°k sz√©tl√Ķni az auton√≥mi√°√©rt t√ľntet√Ķket. A sepsiszentgy√∂rgyi el√∂lj√°r√≥ eml√©keztetett, hogy t√≠z √©vvel ezel√Ķtt Rom√°nia katonai k√©rd√©sekben deleg√°lta szuverenit√°s√°t a NATO-nak, megsz√Ľnt a sorkatonas√°g, √©s sok katonai l√©tes√≠tm√©ny ki√ľr√ľlt.

Az elm√ļlt t√≠z esztend√Ķben az orsz√°g 37 megy√©j√©ben t√∂bb sz√°z ingatlant adtak √°t az √∂nkorm√°nyzatoknak, hogy azok munkahelyeket teremtsenek, ipari parkokat, m√ļzeumokat rendeztek be. Mindeddig csak Sz√©kelyf√∂ld√∂n nem lehetett √°tadni ezeket a l√©tes√≠tm√©nyeket a helyi tan√°csoknak.

Antal √Ārp√°d bemutatott t√∂bb dokumentumot, amelyekben a t√∂rt√©nelmi magyar egyh√°zak √©s az ortodox p√ľsp√∂ks√©g temet√Ķnek megfelel√Ķ ter√ľletet ig√©nyel az √∂nkorm√°nyzatt√≥l. A v√°ros k√∂ztemet√Ķj√©ben m√°r nincs t√∂bb temetkez√©si hely, √©s nincs ahov√° azt b√Ķv√≠teni. Ez√©rt szeretn√©nek a sepsiszentgy√∂rgyi l√Ķt√©r k√∂zel 70 hekt√°ros ter√ľlet√©b√Ķl 12 hekt√°rt az egyh√°zaknak adni temet√Ķk l√©tes√≠t√©s√©re. A marad√©k ter√ľletre pedig eg√©szs√©g√ľgyi k√∂zpont √©p√≠t√©s√©t tervezik.

A minisztérium eddig pozitívan állt hozzá

Antal √Ārp√°d szerint a korm√°ny √©s a v√©delmi miniszt√©rium r√©sz√©r√Ķl eddig pozit√≠v volt a hozz√°√°ll√°s l√Ķt√©r k√©rd√©s√©ben, most az a k√©rd√©s, hogy mit v√°ltoztat ezen a Kov√°szna, Hargita √©s Maros megyei Rom√°nok Civil F√≥rum√°nak ny√≠lt levele. Eml√©keztetett ugyanakkor, hogy a ter√ľletet m√°r nem haszn√°lja a hadsereg, mert a l√Ķt√©r nincs omolog√°lva. H√°rom √©vvel ezel√Ķtt azt k√∂vet√Ķen siker√ľlt besz√ľntetni a hadgyakorlatokat, hogy egy a l√Ķt√©rr√Ķl kil√Ķtt puskagoly√≥ egy √°rkosi telk√©n kert√©szked√Ķ f√©rfi feje mellett, a h√°z√°ba csap√≥dott. T√∂bb mint √∂tezer szem√©ly √≠rta al√° a l√Ķt√©r felsz√°mol√°s√°t k√∂vetel√Ķ beadv√°nyt.

Az √∂nkorm√°nyzat √©s a v√©delmi miniszt√©rium k√∂zti t√°rgyal√°sok meg√°llapod√°shoz is vezettek, de kider√ľlt, hogy egy nyolchekt√°ros r√©sz visszaszolg√°ltat√°si per alatt √°ll. Az √∂nkorm√°nyzat a marad√©k ter√ľlet√©rt √ļjabb hat√°rozatot fogadott el. Most a korm√°nynak kell d√∂ntenie a ter√ľlet √°tad√°s√°r√≥l.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. oktůber 28. 22:04:17
Hadgyakorlat: megérkeztek a magyar katonák


Meg√©rkezett Litv√°ni√°ba annak a 140 f√Ķs magyar honv√©ds√©gi alakulatnak az els√Ķ csoportja, amely hadgyakorlatokon fog r√©szt venni a walesi NATO-cs√ļcstal√°lkoz√≥n a keleti sz√°rny meger√Ķs√≠t√©se c√©lj√°b√≥l elhat√°rozott int√©zked√©seknek megfelel√Ķen – k√∂z√∂lte kedden honlapj√°n a litv√°n honv√©delmi miniszt√©rium.
http://mno.hu/kul...ak-1255675

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.