Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az idegen hangz√°s√ļ n√©v is el√©g a h√°tr√°nyos megk√ľl√∂nb√∂ztet√©shez?


B√°r N√©metorsz√°g bev√°ndorl√°si c√©lorsz√°g, a n√©met m√©g nem alakult a bev√°ndorl√≥kat igaz√°n befogad√≥ t√°rsadalomm√°, √©s gyakran m√°r az idegen√ľl hangz√≥ n√©v miatt is h√°tr√°nyos megk√ľl√∂nb√∂ztet√©s √©ri a bev√°ndorl√≥kat – mondta a n√©met korm√°ny bev√°ndorl√°si, menek√ľlt√ľgyi √©s t√°rsadalmi integr√°ci√≥√©rt felel√Ķs megb√≠zottja szerd√°n Berlinben hivatala √©ves jelent√©s√©nek bemutat√≥j√°n.

Aydan √Ėzoguz hangs√ļlyozta, hogy a n√©met t√°rsadalom ugyan √©vekig tart√≥ neh√©z vit√°k ut√°n v√©g√ľl tudom√°sul vette, hogy N√©metorsz√°g bev√°ndorl√≥kat jelent√Ķs sz√°mban vonz√≥ c√©lorsz√°g – ezt jelzi a 2005-ben hat√°lyba l√©pett korszer√Ľ bev√°ndorl√°si t√∂rv√©ny -, de m√©g mindig tart az a folyamat, amelynek r√©v√©n a t√∂bbs√©gi t√°rsadalom a bev√°ndorl√≥kat befogad√≥ “bev√°ndorl√°si t√°rsadalomm√°” alakul.

Erre utalnak egyebek mellett olyan munkaer√Ķ-piaci kutat√°sok, amelyek szerint egy √°ll√°s bet√∂lt√©se sor√°n gyakran egy idegennek, p√©ld√°ul t√∂r√∂knek t√Ľn√Ķ vezet√©kn√©v is el√©g ahhoz, hogy a munk√°ltat√≥ olvasatlanul dobja f√©lre az √°ll√°sra jelentkez√Ķ munkav√°llal√≥ p√°ly√°zat√°t. “Ez nem nagyon f√©nyes bizony√≠tv√°ny az orsz√°gunkr√≥l” – jegyezte meg a szoci√°ldemokrata politikus.

Riaszt√≥ az is, hogy az ut√≥bbi n√©h√°ny √©vben – k√ľl√∂n√∂sen a p√©nz√ľgyi-gazdas√°gi vil√°gv√°ls√°g elm√©ly√ľl√©se, valamint az EU-hoz 2004 √≥ta csatlakozott tagorsz√°gok √°llampolg√°raira vonatkoz√≥ munkav√°llal√°si korl√°tok lebont√°sa √≥ta – egyre magasabbra emelked√Ķ bev√°ndorl√°si hull√°mmal p√°rhuzamosan 2011 √≥ta ism√©t n√∂vekszik az idegenellenes ind√≠ttat√°s√ļ b√Ľncselekm√©nyek sz√°ma. Tavaly t√∂bb mint 3200 ilyen b√Ľncselekm√©nyt regisztr√°ltak, ami 11 sz√°zal√©kos emelked√©s √©ves √∂sszevet√©sben – tette hozz√°.

A bev√°ndorl√≥k vagy bev√°ndorl√≥ csal√°db√≥l sz√°rmaz√≥k k√∂z√∂tt a szeg√©nys√©gi √©s a k√©pzetts√©gi mutat√≥k is rosszabbak, mint a t√°rsadalom eg√©sz√©ben. √ćgy p√©ld√°ul a bev√°ndorl√≥ h√°tter√Ľ k√∂z√©piskol√°sok 11,6 sz√°zal√©ka nem fejezi be tanulm√°nyait, m√≠g a lakoss√°g eg√©sz√©t tekintve ez az ar√°ny csup√°n 5,4 sz√°zal√©k. A 20-29 √©ves koroszt√°lyban a k√ľlf√∂ldi √°llampolg√°rs√°g√ļak k√∂r√©ben 30,5 sz√°zal√©k a szakmai k√©pes√≠t√©s n√©lk√ľliek ar√°nya, m√≠g n√©met √°llampolg√°rs√°g√ļ kort√°rsaikn√°l csak 10,9 sz√°zal√©k – mutatott r√° a korm√°nybiztos, hozz√°t√©ve, hogy a szeg√©ny sorban vagy a szeg√©nys√©g fenyegetetts√©g√©ben √©l√Ķk ar√°nya a bev√°ndorl√≥ h√°tter√Ľ t√°rsadalmi r√©tegben 26,8 sz√°zal√©k, amely a lakoss√°g eg√©sz√©t jellemz√Ķ m√©rt√©knek nagyj√°b√≥l a dupl√°ja.

N√©metorsz√°g az Egyes√ľlt √Āllamok ut√°n a m√°sodik sz√°m√ļ bev√°ndorl√°si c√©lorsz√°g a fejlett ipari √°llamokat √∂sszefog√≥ Gazdas√°gi Egy√ľttm√Ľk√∂d√©si √©s Fejleszt√©si Szervezet (OECD) tagorsz√°gai k√∂z√ľl. A 80,5 milli√≥s orsz√°gban a k√ľlf√∂ldi √°llampolg√°rok sz√°ma 6,2 milli√≥, a bev√°ndorl√≥ csal√°db√≥l sz√°rmaz√≥, de n√©met √°llampolg√°rs√°ggal rendelkez√Ķk sz√°ma pedig 10,1 milli√≥, vagyis nagyj√°b√≥l minden √∂t√∂dik ember – 16,3 milli√≥ – bev√°ndorl√≥ h√°tter√Ľ. E r√©tegen bel√ľl a legnagyobb csoportot 18,3 sz√°zal√©kos r√©szar√°nnyal a t√∂r√∂k sz√°rmaz√°s√ļak alkotj√°k, a m√°sodik pedig a lengyel sz√°rmaz√°s√ļak k√∂z√∂ss√©ge 9,4 sz√°zal√©kos ar√°nnyal.

A jelent√©s szerint tavaly √©v v√©g√©n 135 614 magyar √°llampolg√°rt tartottak nyilv√°n N√©metorsz√°gban, ami az uni√≥s tagorsz√°gok N√©metorsz√°gban bejelentett lak√≥hellyel rendelkez√Ķ √°llampolg√°rainak 4 sz√°zal√©ka. A t√∂bbs√©g – mintegy 84 ezer – f√©rfi. A magyar √°llampolg√°rok 48,4 sz√°zal√©ka a 2013. december 31-√©t – az adatfelv√©tel napj√°t – megel√Ķz√Ķ n√©gy √©ven bel√ľl √©rkezett N√©metorsz√°gba, a legfeljebb egy √©ve √©rkezettek ar√°nya pedig 30,8 sz√°zal√©k.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. oktůber 31. 14:00:57
N√©met k√ľl√ľgyminiszter: figyelj√ľk a magyarorsz√°gi fejlem√©nyeket

A n√©met k√ľl√ľgyminiszter szerint Berlin nagyon figyelmesen k√∂veti az ut√≥bbi √©vekben a magyar korm√°ny alatt "kibontakozott fejlem√©nyeket, az aktu√°lis tiltakoz√°sokat".

A szoci√°ldemokrata Frank-Walter Steinmeier a Stuttgarter Nachrichten c√≠m√Ľ lapnak elmondta: "term√©szetesen agg√≥dunk, √©s ezt ny√≠ltan sz√≥v√° teszem, amikor kapcsolatba ker√ľl√∂k a magyar korm√°ny k√©pvisel√Ķivel".
http://www.atv.hu...lemenyeket


A sz√©ls√Ķjobb t√©rnyer√©se v√°rhat√≥ N√©metorsz√°gban?

Az elm√ļlt √©vekben nagym√©rt√©kben emelkedett a radik√°lis iszl√°m n√©zeteket vall√≥ emberek sz√°ma N√©metorsz√°gban, ennek k√∂vetkezt√©ben pedig egyre er√Ķteljesebb politikai er√Ķv√© v√°lik az anti-szalafista mozgalom is. Legut√≥bb vas√°rnap, K√∂lnben ker√ľlt sor a "Hulig√°nok a szalafist√°k ellen" elnevez√©s√Ľ csoportosul√°s t√ľntet√©s√©re. A demonstr√°ci√≥ nem v√°rt m√©reteket √∂lt√∂tt: kis h√≠j√°n √∂tezer, er√Ķszakra hajlamos, sz√©ls√Ķjobboldali √©rz√ľlet√Ľ emberrel kellett szemben√©znie a helyi rend√Ķrs√©gnek. A t√∂rt√©ntek f√©ny√©ben felmer√ľl a k√©rd√©s, mennyire vesz√©lyes politikai faktor N√©metorsz√°gban a sz√©ls√Ķjobb √©s milyen m√≥don akad√°lyozhat√≥ meg a tov√°bbi meger√Ķs√∂d√©s√ľk.
http://kitekinto....FOE5cnA6M8

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.