Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Londoni elemz√Ķk: Amerika messze lehagyja az eur√≥√∂vezetet


Az amerikai gazdas√°g tov√°bbra is messze maga m√∂g√∂tt hagyja a recesszi√≥ k√∂zel√©ben j√°r√≥ eur√≥√∂vezetet, √©s ez a k√∂vetkez√Ķ k√©t √©vben v√°rhat√≥an az eur√≥ doll√°r√°rfolyam√°nak fokozatos er√≥zi√≥j√°hoz vezet – j√≥solt√°k a leg√ļjabb amerikai gazdas√°gi teljes√≠tm√©nyadatok cs√ľt√∂rt√∂ki ismertet√©se ut√°n londoni p√©nz√ľgyi elemz√Ķk.

Az amerikai kereskedelmi miniszt√©rium el√Ķzetes becsl√©se alapj√°n 3,5 sz√°zal√©kkal n√Ķtt √©ves √∂sszevet√©sben az Egyes√ľlt √Āllamok hazai √∂sszterm√©ke (GDP) az idei harmadik negyed√©vben. A m√°sodik negyed√©vi √©ves amerikai GDP-n√∂veked√©s 4,6 sz√°zal√©k volt ugyan, de a harmadik negyed√©vr√Ķl sz√≥l√≥, enn√©l kev√©sb√© robusztus becsl√©s is jobb az elemz√Ķi v√°rakoz√°sokn√°l.
Az egyik legnagyobb londoni p√©nz√ľgyi-gazdas√°gi elemz√Ķc√©g, a Capital Economics k√∂zgazd√°szainak cs√ľt√∂rt√∂ki el√Ķrejelz√©se szerint az amerikai gazdas√°g n√∂veked√©si √ľteme a 2014 eg√©sz√©re v√°rt 2,3 sz√°zal√©kr√≥l 2015-ben 3 sz√°zal√©kra gyorsul.
A h√°z √©rt√©kel√©se szerint most m√°r “sz√©les szakad√©k t√°tong” az amerikai √©s az eur√≥√∂vezeti gazdas√°g teljes√≠tm√©nye k√∂z√∂tt, √©s a legut√≥bbi aktivit√°si adatok arra vallanak, hogy ez a szakad√©k nem sokat sz√Ľk√ľlt a negyedik negyed√©v kezdete √≥ta sem.
A legnagyobb eur√≥gazdas√°gok november k√∂zepe el√Ķtt nem ismertetik √ļj GDP-adataikat, de p√©ld√°ul a belga gazdas√°g alig 0,8 sz√°zal√©kkal n√Ķtt a harmadik negyed√©vben √©ves √∂sszevet√©sben.
Az eur√≥ jelenlegi doll√°r√°rfolyama m√°r most t√ľkr√∂zi az eur√≥√∂vezeti gazdas√°g teljes√≠tm√©ny√©nek elmarad√°s√°t az amerikai gazdas√°g√©t√≥l. Ez√©rt nem lenne indokolt egyed√ľl e teljes√≠tm√©nyk√ľl√∂nbs√©g alapj√°n az eur√≥ √°rfolyam√°nak √∂sszeoml√°s√°t j√≥solni, ahogy azt n√©h√°ny piaci szerepl√Ķ m√°r megtette – hangs√ļlyozz√°k a Capital Economics londoni elemz√Ķi.
A h√°z szerint azonban a kock√°zatok mindenk√©ppen az eur√≥ gyeng√ľl√©s√©re utalnak, k√ľl√∂n√∂s tekintettel arra, hogy az eur√≥√∂vezeti jegybank (EKB) val√≥sz√≠n√Ľleg teljes k√∂r√Ľ mennyis√©gi enyh√≠t√©si ciklus elkezd√©s√©re k√©nyszer√ľl a defl√°ci√≥ n√∂vekv√Ķ vesz√©lye miatt.
Az amerikai jegybank szerep√©t bet√∂lt√Ķ Federal Reserve √©ppen most jelentette be, hogy a h√≥nap v√©g√©n lez√°rja havi k√∂tv√©nyv√°s√°rl√°si ciklus√°t.
A Capital Economics elemz√Ķi azt j√≥solj√°k, hogy ebben a k√∂rnyezetben az eur√≥ 2014 v√©g√©n 1,25 doll√°rra, 2015 v√©g√©re 1,20 doll√°rra, 2016 v√©g√©re 1,15 doll√°rra gyeng√ľl.
Egy m√°sik tekint√©lyes londoni p√©nz√ľgyi-gazdas√°gi elemz√Ķc√©g, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) k√∂zgazd√°szai a harmadik negyed√©vi amerikai GDP-adatot √©rt√©kel√Ķ cs√ľt√∂rt√∂ki elemz√©s√ľkben azt val√≥sz√≠n√Ľs√≠tett√©k, hogy az infl√°ci√≥ glob√°lis lassul√°sa miatt a Federal Reserve-nek az amerikai gazdas√°gi n√∂veked√©s er√Ķs√∂d√©se ellen√©re sem kell felt√©tlen√ľl m√°r 2015 els√Ķ fel√©ben emelnie ir√°nyad√≥ sz√∂vets√©gi kamatc√©lj√°t.
A CEBR elemz√Ķinek progn√≥zisa szerint az amerikai gazdas√°g 2015-ben 3,2 sz√°zal√©kkal n√∂vekszik, √©s mindez – a glob√°lis infl√°ci√≥s k√∂rnyezetet is figyelembe v√©ve – er√Ķteljes alapokat teremthet ahhoz, hogy a Fed a j√∂v√Ķ √©v m√°sodik fel√©ben kezdje meg kamatpolitik√°j√°nak normaliz√°l√°s√°t.(MTI)
- See more at: Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. oktůber 31. 13:58:07
Az oroszok azt kifog√°solj√°k, hogy Andr√© Goodfriend budapesti amerikai √ľgyviv√Ķ b√≠r√°lja a magyar korm√°ny Oroszorsz√°g-politik√°j√°t.

Marija Zaharova, a moszkvai diplom√°ciai t√°rca inform√°ci√≥s √©s sajt√≥oszt√°ly√°nak igazgat√≥helyettese szerint nem j√≥, hogy Goodfriend ki√°llt az Eur√≥pai Uni√≥ √°ltal bevezetett szankci√≥k mellett, amelyet az √ľgyviv√Ķ szerint Magyarorsz√°gnak is tiszteletben kellene tartania. Az orosz f√©l azt sem √©rt√©keli, hogy az ideiglenes magyarorsz√°gi amerikai diplom√°ciai vezet√Ķ a D√©li √Āramlat nev√Ľ orosz g√°zvezet√©k meg√©p√≠t√©s√©t is b√≠r√°lta. Tov√°bb√° Moszkva szerint az sem elfogadhat√≥, hogy Goodfriend a paksi atomer√Ķm√Ľ fejleszt√©s√©r√Ķl k√∂t√∂tt orosz-magyar szerz√Ķd√©sre azt mondta, nem teljesen √°tl√°that√≥ - √≠rja a Ria Novoszty.

„Terjedelmes nyilatkozat, sz√≥ se r√≥la, (az √ľgyviv√Ķ) Magyarorsz√°got is helyre tette, Oroszorsz√°gba is beler√ļgott, √©s a kisebbs√©gi magyarok √ľgy√©t is elrendezte” - √≠rta Facebook oldal√°n Zaharova.
http://vs.hu/koze...medium=rss
#2 | Gutai Zub - 2014. oktůber 31. 14:31:29
Imre,

Micsoda nevek: András a Jóbarát

Van egy olyan érzésem. hogy ezek már nem is emberek....
Arisztotel√©sz mondotta valamikor √≠lyen form√°ban valahogyan: egy intelligens ember el tud t√ľn√Ķdni gondolatokon, esem√©nyeken √ļgy √©s ann√©lk√ľl, hogy "egyet" √©rtsen vele....

Zaharova nem eml√≠tette az "ukr√°noknak" √ļjra meg√ļj√≠tott orosz g√°z sz√°ll√≠t√°sokat, mik√∂zben ezzel az orosz ellen√°ll√≥kat gyengitik, el√°rulj√°k.....

Igen a Pénz, szinte nincs is más vallás.
#3 | Leandros - 2014. oktůber 31. 18:17:36
Hogy jelenleg a energia szektor √©s hadi ipar mennyit lend√≠t az amerikai gazdas√°gon, ki nem sza-rja le! Manipul√°ci√≥ √©s szakad√©k a v√©ge. A gyepl√Ķt m√°r nem tartj√°k a kez√ľkben √©s csak rem√©nykednek a tengeren t√ļl. Sok-sok milli√°rdos √ľzletb√Ķl esik ki a doll√°r, √©s csak tov√°bb n√∂vekszik. Egyre t√∂bb nemzet m√©g ha azt is mutatja, m√°r kezd kih√°tr√°lni. Hat√°rain bel√ľli produktumb√≥l, m√°r r√©g √°llamcs√Ķdben lenn√©nek. Akarja m√©g fojtatni a gazdas√°gi h√°bor√ļt?! Nincs m√°s v√°laszt√°sa, de ha Sza√ļd-Ar√°bia saj√°t gazdas√°g√°t f√©ltve, √©s f√©lve a bels√Ķ konfliktus kirobban√°s√°t√≥l, √ē is kifarol a csicsk√°s √°ll√°sb√≥l az komoly √©rv√°g√°s lesz. A keleti blokk meg ha megfelel√Ķ szintet el√©r az egym√°s k√∂zti kereskedelemben, √©s fizet√Ķ eszk√∂zk√©nt nagyobb m√©rt√©kben z√°rj√°k ki a doll√°rt, akkor mint felesleges sallangot r√°zz√°k le magukr√≥l Amerik√°t, a doll√°rt √©s piacot.
#4 | Vizilo - 2014. oktůber 31. 20:09:06
Szerintem ez mese habbal !!! El lehet hinni egy lada sör elfogyasztasa utann !!!!s_*_kacs_*_kac
#5 | talpi - 2014. november 01. 05:16:32
Viziló ne igyál sok sört mert sokat kell futkosnod és lemaradsz "fontos"dolgokról ;-)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.