Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Gigantikus számítógépes biztonsági gyakorlat Európában


EurĂłpa eddigi legátfogĂłbb számĂ­tĂłgĂ©pes biztonsági gyakorlatát tartottak 29 ország mintegy 200 szervezetĂ©nek Ă©s 400 szakemberĂ©nek rĂ©szvĂ©telĂ©vel – derĂĽl ki az EurĂłpai Bizottság közlemĂ©nyĂ©bõl.

Az Európai Unió Hálózat- és Információbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által szervezett Cyber Europe 2014 elnevezésû, egész napos szimulációs gyakorlaton a résztvevõk azt tesztelhetik, hogy mennyire készültek fel a kibernetikai támadások elhárítására.

A gyakorlaton köz-, illetve magánszfĂ©rában tevĂ©kenykedõ szakĂ©rtõk, többek között számĂ­tástechnikai biztonsági ĂĽgynöksĂ©gek, hálĂłzatbiztonsági vĂ©szhelyzeteket elhárĂ­tĂł nemzeti csoportok, minisztĂ©riumok, távközlĂ©si vállalatok, energiaszolgáltatĂłk, pĂ©nzĂĽgyi intĂ©zmĂ©nyek Ă©s internetszolgáltatĂłk valĂłsághĂ», nagy lĂ©ptĂ©kĂ» “kiberbiztonsági” helyzetekben tesztelik eljárásmĂłdjaikat Ă©s kĂ©pessĂ©geiket.

A Cyber Europe 2014 a legnagyobb Ă©s a legösszetettebb az EurĂłpában rendezett ilyen tĂ­pusĂş gyakorlatok között. A gyakorlaton több mint 2000, az államok mĂ»ködĂ©sĂ©t Ă©s az emberek mindennapi tevĂ©kenysĂ©gĂ©t alapjaiban Ă©rintõ “kiberesemĂ©nyt” kell kezelni. A gyakorlat feladatai között olyan válsághelyzetek megoldása szerepel, mint alapvetõ jelentõsĂ©gĂ» energia-, vagy távközlĂ©si infrastruktĂşrák elleni támadások, online szolgáltatások megtagadását cĂ©lzĂł akciĂłk, kibernetikai támadási mĂ»veletekrõl szĂłlĂł hĂ­rszerzĂ©si jelentĂ©sek Ă©s mĂ©diatudĂłsĂ­tások kezelĂ©se, honlapok megrongálása, bizalmas informáciĂłk kiszivárogtatása.

A Cyber Europe 2014 decentralizált, azaz a tesztfeladatok megoldására a gyakorlatellenõrzõ központ koordinálásával Európa-szerte egyszerre több központban kerül sor. A gyakorlat során tesztelik az európai szintû mûveleti információ-megosztást célzó uniós együttmûködési eljárásokat is. Az ENISA egy 2013-as jelentésében kiemelte, hogy a fenyegetésforrások egyre kifinomultabb támadásokatindítanak, és egyre fejlettebb eszközöket használnak.

Tavaly majdnem egynegyedével nõtt a globális webalapú támadások száma, az adatokkal való visszaélések száma pedig 61 százalékkal emelkedett 2012-höz képest. A nyolc legnagyobb visszaélés mindegyike több tízmilliós nagyságrendû adatveszteséggel járt, és 552 millió személy adatai kerültek illetéktelenek kezébe.
Link

Hozzászólások


#1 | kincses - 2014. november 03. 13:40:45
Mi lesz még itt, ha leoltják a villanyt...s_*_huha

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.