Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mellár: a Századvég a kifizetésekrõl szólt


Milyen okos lett ez is! "Civilek" mi? Sz@rházi titkosszolgálati szabadkõmûves ágensek. Zsidó-cigány terroristák. 6-8 munkatárssal teljesíteni kétmilliárdnyi megrendelést eléggé életszerûtlen. A tanulmányok nyilvánosságra hozatala azonban tisztázhatná a helyzetet, mondta a kormányközeli intézet egykori vezetõje.

Az ATV Szabad szemmel címû mûsorában beszélt a Századvég és az intézettõl tanulmányokat rendelõ szakminisztériumok viszonyáról Mellár Tamás közgazdász, a Századvég egyik korábbi vezetõje, a KSH korábbi elnöke.

Soha nem kérték

Mellár a személyes kötõdésérõl elmondta: nincs benne semmilyen sértettség a Fidesszel szemben, jól érzi magát a bõrében, nem kíván semmilyen állami állást. Elmondása szerint azért ment annó a Századvéghez dolgozni, mert azt remélte, hogy gazdaságpolitikai munkát tud végezni. Sajnos rá kellett jönnie, hogy a Századvég nem arról szól, hogy az ott dolgozók egy új gazdaságpolitikát állítsanak össze vagy hogy kormánynak segítséget nyújtson ezen a téren, tette hozzá. Elmondása szerint az alatt a szûk egy év alatt, amíg õ ott dolgozott soha nem kapott olyan feladatot, hogy bármilyen makrogazdasági témában háttértanulmányt készítsen.

A közgazdász hozzátette: nem igaz, hogy elküldték a Századvégtõl, õ akarta otthagyni az intézményt, amikor rájött, hogy nem szeretne tovább ott dolgozni. A szakítás közös megegyezéssel történt meg, mondta.

Mellár a SzázadvĂ©g korrupciĂłs ĂĽgyeivel kapcsolatos kĂ©rdĂ©sre elmondta, mialatt õ az intĂ©zetnĂ©l dolgozott, csupán annyi törtĂ©nt, hogy õ folyamatosan jelezte a szakmininsztĂ©riumok felĂ©, hogy nincs elegendõ ember az adott megrendelĂ©sekre. Ezekre a válasz az volt, hogy „nem is a munka a fontos, hanem a kifizetĂ©s”, Ă©s a szakembernek csak alá kellett volna Ă­rnia ezeket a tanulmányokat, hogy ezzel vĂ©djegyet adjon hozzájuk. Ezek akkor nem valĂłsultak meg.

Mutassák meg!

Arra vonatkozĂłan, hogy a kĂ©sõbbiekben mi törtĂ©nt, Mellárnak nincsenek konkrĂ©t informáciĂłi, azt viszont elmondása szerint pontosan lehet tudni, hogy a következõ nĂ©hány Ă©vben 2-2,5 milliárd forint Ă©rtĂ©kĂ» megrendelĂ©st kapott a SzázadvĂ©g, amit „nagyjábĂłl azzal a játĂ©kosanyaggal, azzal a 6-8 emberrel” teljesĂ­tettĂ©k. Mellár ennek a valĂłdiságát kĂ©rdõjelezi meg.

Megoldásként azt látja, hogy az intézetnek nyilvánosságra kellene hoznia a kapott összegért készített tanulmányokat.

Az amerikai kitiltási botrány kapcsán ugyancsak gyanúba keveredett a Századvég. Mellár Tamásnak erre vonatkozóan nincsenek konkrét információi, de azt elképzelhetõnek tartja, hogy valóban az intézetet is érintik a korrupciós vádak. Olyat azonban nem tapasztalt, hogy a Századvég magángazdasági szereplõkkel szerzõdött volna fiktív teljesítésekre.

Lesz folytatás

Arra a kĂ©rdĂ©sre, hogy az amerikai kitiltási ĂĽgynek lesz-e vajon folytatása, a közgazdász azt válaszolta: „mindenkĂ©ppen Ă©s feltĂ©tlenĂĽl”. VĂ©lemĂ©nye szerint a törtĂ©net nem a 6 emberrõl szĂłl, hanem az egĂ©sz problĂ©márĂłl. „A magyar társadalomnak vĂ©gre szembe kellene nĂ©znie azzal, hogy milyen szintet ölt Magyarországon a korrupciĂł.” Hozzátette: „ez nem 2010 után kezdõdött, hanem már elõtte is megvolt, akár a kĂ©t világháborĂş közötti idõszakig visszamehetnĂ©nk.” VĂ©lemĂ©nye szerint a piacgazdaság csak akkor tud mĂ»ködni, ha a korrupciĂł alacsony szinten van. Éppen ezĂ©rt Amerika jĂł szövetsĂ©ges, mivel õk is hasonlĂłan gondolják. A korrupciĂł visszaszorĂ­tása sokszorosan pozitĂ­van hatna a gazdaságra Ă©s a fejlõdĂ©sre.

A KSH hitelességével kapcsolatosan Mellár elmondta, az intézet nehéz anyagi- és humántõke-forrás helyzetben van, ráadásul módszertani változások is történtek. Az viszont, hogy a meglévõ szegénységi statisztikát a választások elõtt nem hoztak nyilvánosságra, az hiba volt a KSH részérõl. Azt, hogy ezt önként, vagy nyomásra halasztotta el a hivatal, a közgazdász nem tudta megmondani.

Utcára ment

Mellár Tamás, akit a pécsi netadó elleni tüntetés egyik szónoka volt, 2006-ban az õszödi beszéd miatt is az utcára vonult. Akkor is és most is úgy érezte, hogy megbicsaklott a demokratikus fejlõdés.

Szerinte az internet megadóztatása mind politikai, mind gazdasági szempontból nagyon súlyos dolog lenne. Gazdaságilag azért, mert az internet az egy termelési tényezõ, ennek a korlátozása a gazdasági növekedést lassítaná.

Mellár Tamás szerint Orbán Viktor nagyon jĂłl mĂ©rte fel a helyzetet, mert tudta, hogy ebbõl a helyzetbõl nem fog tudni jĂłl kijönni. A közgazász szerint a civilek ezután sem dõlhetnek hátra, kĂ©sznek kell lenniĂĽk, hogy továbbra is megvĂ©djĂ©k a jogaikat. Szerinte az elmĂşlt Ă©vekben a magyar társadalom nagyon sok esetben – trafik-ĂĽgy, földmutyi - nĂ©ma maradt akkor, amikor meg kellett volna szĂłljon.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. november 03. 09:12:24
Korrupcióra figyelmeztet a holland nagykövet is

A kĂĽlföldrõl Ă©rkezõ kritikát akkor is Ă©rdemes meghallgatni Ă©s vĂ©giggondolni, ha nem Ă©rtĂĽnk vele egyet. Az önreflexiĂłra Ă©s változtatásra kĂ©ptelen országok ritkán maradnak tartĂłsan sikeresek – állĂ­tja Gajus Scheltema, Hollandia budapesti nagykövete. A diplomatával a kulturális kapcsolatokrĂłl, a kultĂşrharcrĂłl, a korrupciĂł társadalmi gyökereirõl Ă©s a protestáns etikárĂłl beszĂ©lgettĂĽnk.
hirdetés

– Hollandiát a közvĂ©lemĂ©ny protestáns országkĂ©nt tartja számon. Ă–sszefĂĽgghet ezzel az a tĂ©ny, hogy az országot rendre a legkevĂ©sbĂ© korrupt államok listáján találjuk?
http://nol.hu/kul...is-1495783

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.