Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Jön a kínai gyorsvasút Belgrád és Budapest között


Ha elindul a vona-t...Ă©s ez csak a bemelegĂ­tĂ©s. Decemberben Ă­rhatja alá magyarországi Ă©s kĂ­nai kollĂ©gáival a Belgrád Ă©s Budapest közötti gyorsvasĂşt kiĂ©pĂ­tĂ©sĂ©rõl szĂłlĂł dokumentumot Aleksandar Vuèiæ szerbiai kormányfõ – jelentette be ma Zorana Mihajloviæ kormányalelnök, Ă©pĂ­tĂ©sĂĽgyi, közlekedĂ©si Ă©s infrastrukturális miniszter.

„A Belgrád Ă©s Budapest közötti vasĂştnak a sokkal jobb utasforgalomhoz kell hozzájárulnia. Ez egy meglehetõsen komoly jövendõbeli korridor, ez lesz a leggyorsabb vasĂştvonal EurĂłpában, Ă©s segĂ­tsĂ©gĂ©vel EurĂłpa dĂ©li rĂ©szĂ©rõl KözĂ©p-EurĂłpa felĂ© utazhatnak majd az emberek. Ăšgy gondolom, hogy a kormányfõnk a magyarországi Ă©s kĂ­nai miniszterelnökökkel decemberben biztosan aláírja a vasĂştrĂłl szĂłlĂł dokumentumot” – szögezte le Mihajloviæ a Pink TV vendĂ©gekĂ©nt.

Elmondása szerint a projektumról, amelyben a kínaiak is érdekeltek, szó lesz még november folyamán. Mihajloviæ egyébként korábban a nap folyamán a Kínai Fejlesztési Bank delegációjával tárgyalt az új szerbiai projektumokról, különös tekintettel a gyorsvasút kiépítésének ügyére.

Belgrád Zimony (Zemun) és Borèa negyedét összekötõ Mihajlo Pupin hídról szólva azt mondta, a tervek szerint folynak a munkálatok, s a hidat várhatóan decemberben átadja a szerb és a kínai kormányfõ.

Mihajloviæ hangoztatta, a szerbiai kormány prioritásának számít egy befektetõket vonzó környezet kialakítása, éppen ezért készítették el a tervezésrõl és építésrõl szóló törvény tervezetét.

„Fel kell gyorsĂ­tanunk a befektetõk beáramlásának ĂĽtemĂ©t, hogy ne kelljen Ă©veket, három vagy akár öt Ă©vet is várniuk Ă©pĂ­tĂ©si engedĂ©lyre. Novemberben a parlament elĂ© kerĂĽl a törvĂ©ny tervezete, elfogadása után pedig egyetlen tolĂłablaknál 28 nap alatt meg lehet majd kapni az Ă©pĂ­tĂ©si engedĂ©lyeket” – magyarázta a miniszter.

Az IMF-missziĂł holnapi szerbiai látogatását kommentálva kifejtette, arra számĂ­t, hogy sikerĂĽl megállapodni a nemzetközi pĂ©nzĂĽgyi szervezettel. „Racionalizálnunk kell a kiadásainkat, tennĂĽnk kell azĂ©rt, hogy az ország magasabb szintre kerĂĽljön a globális hitelminõsĂ­tĂ©sekben, s ez mindenkĂ©pp lehetsĂ©ges, ha sikerĂĽl megállapodni az IMF-fel” – összegezte Mihajloviæ.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2014. november 04. 19:13:40
No meg Afrikában is!

Kínaiak építik a mexikói szuperexpressz pályáját

Egy 210 kilométer hosszú, nagysebességû vonatközlekedést szolgáló vasúti pálya megépítésére kapott megbízást a China Railway Construction Corp Ltd (CRCC) kínai vállalat által irányított konzorcium Mexikóban. A 3,74 milliárd dolláros üzletrõl az állami média számolt be vezetõ helyen, kedden.
http://www.napiga...ikk/27317/
#2 | livia - 2014. november 04. 21:57:48
No,miért pont Belgrád? Olyan ez, mint Bõs? Pont ez a hely, ahova nem vágyom. Szerintem egyoldalú az ötlet, és nagyrészt egyirányú. Nos, ez csak a személyes véleményem. A fontosabb kérdés: Kína. Lassan tényleg le leszünk söpörve a térképrõl?
#3 | gardista97 - 2014. november 05. 08:57:34
Livia,majd késõbb a Vajdaság külsõ határánál el lehet vágni a vasutat.:D
#4 | postaimre - 2014. november 05. 09:47:42
Belgrád = Nándorfehérvár! A vasút katonai, logisztikai stratégiai kérdés. Erdély irányában is rohamosan épülnek (legalábbis szóban) az utak, ha igaz. Összeköttetés ez és az úton nagyon gyorsan felvonulhat és levonulhat bárki, akinek arra útengedélye van.
#5 | ister - 2014. november 05. 14:32:51
A kínaiak bérbevették az egyik görög kikötõt.Valószínûleg a konteinerek minnél gyorsabb eljuttatása Európába a cél és nem a személyfuvarozás.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.