Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Putyin szerint Lengyelország feldarabolása oké


A helyzet az, hogy a "lengyel" szabadkõmĂ»ves zsidĂł fĂ©rgek Ă©s a "nĂ©metek", meg a "szovjet" beavatottak közösen jĂłl kiterveltĂ©k az "angolokkal" közösen. Mit gondoltok, miĂ©rt nem lett a VarsĂłi "gettĂłlázadás" kisegĂ­tve? FĂ©lnek? Okkal. Nem volt semmi gond a Molotov–Ribbentrop-paktummal – fejtegette fiatal orosz törtĂ©nĂ©szeknek Vlagyimir Putyin orosz elnök, arra utalva, hogy a második világháborĂşba torkollĂł nĂ©met agresszióért valĂłjában Franciaország Ă©s Nagy-Britannia a felelõs.

A beszédrõl a Kreml átirata alapján számol be a Telegraph, ahol közben arról is megemlékeztek, hogy az Örömtüzek Éjszakáján az angliai Lewes-ban Putyin-bábukkal vonultak fel. (Itt egy ukrán gépen kalasnyikovval pózoló Putyin-figurát is megcsodálhat.)
Soha többé nem lesz háború

De vissza a törtĂ©nelemleckĂ©hez: Putyin szerint a nyugati törtĂ©nĂ©szek megprĂłbálják elkenni az 1938-as mĂĽncheni egyezmĂ©nyt, melyben a nĂ©metek, britek, franciák Ă©s olaszok Csehszlovákia felosztásárĂłl egyeztettek. Bõ egy hĂłnappal az egyezmĂ©ny aláírása után az elsõ bĂ©csi döntĂ©sben a magyarlakta terĂĽleteket Magyarország kapta meg, 1939 tavaszán pedig kikiáltották Szlovákia fĂĽggetlensĂ©gĂ©t, majd Hitler Prágába vonult Ă©s lĂ©trejött a Cseh–Morva Protektorátus. (ĂśrĂĽgykĂ©nt a szudĂ©tanĂ©met kisebbsĂ©g ĂĽgyĂ©t használta fel Hitler, az egyezmĂ©ny geopolitikai elõzmĂ©nye az Anschluss volt.)

Putyin Chamberlain brit miniszterelnök híres beszédére is utalt, melyben az egyezmény után kijelentette: Németország és Anglia közt nem lesz soha többé háború.

Chamberlain hazament egy papírt lengetve, azzal, hogy meghozta a békét. Churchill volt az, aki egy kisebb csoporttal megértette, hogy a háború elkerülhetetlenné vált.

– mondta. Ezzel szemben a szintĂ©n hĂ­res-hĂ­rhedt Molotov–Ribbentrop-paktumban semmi kivetnivalĂłt nem lát az orosz elnök: „Komoly kutatással kell alátámasztani, hogy akkoriban ilyenek voltak a kĂĽlpolitikai eszközök. Mi a baj azzal, ha a szovjetek nem akartak háborĂşzni?” – kĂ©rdezte a megnemtámadási Ă©s egyĂĽttmĂ»ködĂ©si egyezmĂ©nyrõl.
Immorális, de õk tehetnek róla

A Molotov–Ribbentrop-paktum legfontosabb rĂ©sze persze az a titkos záradĂ©k, melynek lĂ©tezĂ©sĂ©t a SzovjetuniĂł a glasznoszty elõtt tagadta: ebben a rĂ©szben osztotta fel EurĂłpát egymás közt Hitler Ă©s Sztálin. A dokumentumot 1939. augusztus 23-án Ă­rta alá Moszkvában Vjacseszlav Molotov szovjet kĂĽlĂĽgyi nĂ©pbiztos Ă©s Joachim von Ribbentrop nĂ©met kĂĽlĂĽgyminiszter.

A szovjeteknek Észtország, Lettország és Finnország jutott (utóbbi csak papíron), valamint Kelet-Lengyelország, Németország Lengyelország maradék területén kívül Litvániát kapta (késõbb Litvánia lengyel vajdaságokért cserébe került a szovjet érdekszférába). 1939. szeptember 1-jén Németország megtámadta Lengyelországot, szeptember 17-én a Szovjetunió is megkezdte az inváziót. Csak a katyñi vérengzés során több mint 20 ezer enbert mészároltak le 1940. március 5-én, Korompay Emánuel tartalékos százados, a Varsói Egyetem magyar lektora is köztük volt.

Koábban Putyin azt nyilatkozta: immorális volt a szovjet-német megállapodás, de a németek és a franciák akadályozták meg az antifasiszta front létrehozását a müncheni egyezménnyel.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.