Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orb√°n Viktor: Magyarbar√°t politik√°t folytatunk


Ez nagyon besz√©des! "√öjraegyes√≠t√©s", mint kulacs-fogalom. Igy√°tok a szavait, mert Trianon rev√≠zi√≥ja zajlik √©s "magyar √©rdeknek" √°lc√°zza ez a zsid√≥-cig√°ny banda. A gazdas√°gi sikeress√©g v√©dheti meg a t√°mad√°sokt√≥l a magyar korm√°nyzatot √©s Magyarorsz√°got – mondta Orb√°n Viktor minisztereln√∂k cs√ľt√∂rt√∂k√∂n M√ľnchenben a bajor korm√°nyz√≥ konzervat√≠v CSU-hoz k√∂zel √°ll√≥ Hanns Seidel Alap√≠tv√°ny sz√©kh√°z√°ban tartott el√Ķad√°sa ut√°n, a hallgat√≥s√°g k√©rd√©seire v√°laszolva.

A Magyarorsz√°gr√≥l sz√≥l√≥ nyugati sajt√≥besz√°mol√≥kkal √©s b√≠r√°latokkal kapcsolatban a korm√°nyf√Ķ kifejtette, hogy a magyarok az 1989 el√Ķtt kialakult reflexek r√©v√©n „el√©g j√≥l v√©dettek” az √ļjs√°g√≠r√°sb√≥l fakad√≥ akaratlan vagy sz√°nd√©kos „val√≥s√°gtorz√≠t√°sok ellen”, de ez nem mondhat√≥ el minden eur√≥pai orsz√°gr√≥l.

T√©nyk√©rd√©s, hogy Magyarorsz√°g 1914 √≥ta, a monarchia felsz√°mol√°s√°ra √©s egy √ļj Eur√≥pa fel√©p√≠t√©s√©re ir√°nyul√≥ t√∂rekv√©sek kezdete √≥ta „mindig is gyan√ļval k√∂r√ľllengett orsz√°gk√©nt” jelent meg az eur√≥pai nyilv√°noss√°gban – tette hozz√°.
Nem tisztességes az EU
A diplomat√°knak nem az a feladatuk, hogy az √Ķket fogad√≥ korm√°nyt kritiz√°lj√°k – nyilatkozta lapunknak adott interj√ļj√°ban a n√©met kereszt√©ny p√°rtok, a CDU √©s a CSU parlamenti frakci√≥vezet√Ķ-helyettese. A Budapestre l√°togat√≥ Hans-Peter Friedrich szerint Eur√≥pa nem b√°nik tisztess√©gesen Magyarorsz√°ggal.

Ez a helyzet b√°r sokszor ad m√©regre okot, √©s „az √©n munk√°mat is nehez√≠ti”, m√©gis indulatok helyett racion√°lis √©s cselekv√Ķ hozz√°√°ll√°s sz√ľks√©ges, a megold√°s pedig hosszabb t√°von a gazdas√°gi sikeress√©g lehet – mondta Orb√°n Viktor.
Nyom√°s alatt

Az Egyes√ľlt √Āllamok nagy nyom√°s alatt tartja Magyarorsz√°got a D√©li √Āramlat f√∂ldg√°zvezet√©k √©s a paksi atomer√Ķm√Ľ b√Ķv√≠t√©s√©nek √ľgye miatt – mondta a minisztereln√∂k.

A Magyarorsz√°g √©s az Egyes√ľlt √Āllamok, illetve Oroszorsz√°g viszony√°ra vonatkoz√≥ k√©rd√©sekre Orb√°n Viktor elmondta, hogy a vezet√©k √©s az er√Ķm√Ľb√Ķv√≠t√©s is gazdas√°gi k√©rd√©s, de az ukr√°n–orosz konfliktus r√©v√©n beleker√ľlt egy „geopolitikai, katonapolitikai, biztons√°gpolitikai t√©rbe”.
Orb√°n Viktor minisztereln√∂k a korm√°nyz√≥ Kereszt√©nyszoci√°lis Uni√≥hoz, a CSU-hoz k√∂zel √°ll√≥ Hanns Seidel Alap√≠tv√°ny m√ľncheni sz√©kh√°z√°ban, ahol el√Ķad√°st tart Magyarorsz√°g 25 √©vvel a hat√°rnyit√°s ut√°n – 25 √©v demokr√°cia √©s szabads√°g Eur√≥p√°ban c√≠mmel
Orb√°n Viktor minisztereln√∂k a korm√°nyz√≥ Kereszt√©nyszoci√°lis Uni√≥hoz, a CSU-hoz k√∂zel √°ll√≥ Hanns Seidel Alap√≠tv√°ny m√ľncheni sz√©kh√°z√°ban, ahol el√Ķad√°st tart Magyarorsz√°g 25 √©vvel a hat√°rnyit√°s ut√°n – 25 √©v demokr√°cia √©s szabads√°g Eur√≥p√°ban c√≠mmel
Fotó: MTI / EPA

Washington mindk√©t √ľgyet az „Oroszorsz√°ghoz val√≥ k√∂zeled√©sk√©nt √©rtelmezi”, holott „mi nem akarunk k√∂zeledni senkihez sem, √©s nem is akarunk t√°volodni senkit√Ķl”, √©s nem „oroszbar√°t”, hanem „magyarbar√°t politik√°t folytatunk” – tette hozz√° a korm√°nyf√Ķ.

A D√©li √Āramlat a N√©metorsz√°got orosz f√∂ldg√°zzal Ukrajna megker√ľl√©s√©vel ell√°t√≥ √Čszaki √Āramlat „testv√©re”, meg√©p√≠t√©se a magyarok √©rdek√©t szolg√°lja, hiszen az ukrajnai helyzetb√Ķl fakad√≥ kock√°zatok kiiktat√°s√°val biztos f√∂ldg√°zell√°t√°st jelent, √©s a forr√°sokat ugyan nem, de legal√°bb a sz√°ll√≠t√°si √ļtvonalat diverzifik√°lja – fejtette ki.
Egyetlen eszköz

A paksi b√Ķv√≠t√©sr√Ķl sz√≥lva hangs√ļlyozta, hogy az olcs√≥ energia kulcsfontoss√°g√ļ a versenyk√©pess√©g er√Ķs√≠t√©s√©ben, √©s Magyarorsz√°g nem tud hatalmas √∂sszegeket mozg√≥s√≠tani a meg√ļjul√≥ forr√°sb√≥l sz√°rmaz√≥ energiatermel√©s t√°mogat√°s√°ra √ļgy, mint N√©metorsz√°g, saj√°t energiaforr√°sa pedig nincsen.

A k√ľls√Ķ energiaforr√°sokt√≥l val√≥ f√ľgg√Ķs√©g cs√∂kkent√©s√©nek „egyetlen eszk√∂ze” az √°llami tulajdonban l√©v√Ķ nukle√°ris er√Ķm√Ľ b√Ķv√≠t√©se, amely orosz technol√≥gi√°val m√Ľk√∂dik, ez√©rt „√©rtelemszer√Ľ”, hogy a b√Ķv√≠t√©st is orosz egy√ľttm√Ľk√∂d√©sben hajtj√°k v√©gre – tette hozz√°.

Az Egyes√ľlt √Āllamok azonban ezt is k√∂zeled√©sk√©nt √©rtelmezi, √©s √ļgy gondolja, hogy Eur√≥p√°nak jelenleg ink√°bb t√°volodni kell Oroszorsz√°gt√≥l, nem pedig egy√ľttm√Ľk√∂dni vele, ez√©rt Paks √ľgy√©t is „rendk√≠v√ľli m√©rt√©kben ellenzi” – fejtette ki, megjegyezve, hogy az Egyes√ľlt √Āllamok is „sz√≠vesen meg√©p√≠tette volna” az √ļj blokkokat.
Teljesen indokolt a határozott fellépés

Az ukr√°n v√°ls√°ggal kapcsolatban Orb√°n Viktor kiemelte, hogy a Nyugat hat√°rozott fell√©p√©se „teljesen indokolt”, mert nem lehet elfogadni a nemzetk√∂zi jog megs√©rt√©s√©t. Ugyanakkor a gazdas√°gi szankci√≥k „benn√ľnket is s√ļjtanak”, √©s „ha nem tudunk egy √©rtelmesebb politik√°t kital√°lni”, akkor K√∂z√©p-Eur√≥pa √©s N√©metorsz√°g is s√ļlyos gazdas√°gi k√°rokat szenved el a k√∂vetkez√Ķ √©vekben a b√ľntet√Ķint√©zked√©sek miatt – tette hozz√°.

A minisztereln√∂k hangs√ļlyozta: ki kell dolgozni valamilyen kompenz√°ci√≥t azoknak az orsz√°goknak, amelyek loj√°lisak a szankci√≥s politik√°hoz, de elszenvedik a k√∂vetkezm√©nyeit.

Hozz√°tette: diplom√°ciai megold√°s sz√ľks√©ges, min√©l hamarabb „√©rdemi t√°rgyal√°sokat” kell kezdeni. Ebben √©rdekeltek a k√∂z√©p-eur√≥pai orsz√°gok √©s N√©metorsz√°g is. Ugyanakkor sem K√∂z√©p-Eur√≥pa, sem N√©metorsz√°g nem lehet „illoj√°lis” a saj√°t sz√∂vets√©gi rendszer√©vel szemben, ez√©rt „nek√ľnk az eg√©sz k√∂z√∂ss√©gen bel√ľl kellene j√≥t√©kony hat√°st kifejten√ľnk”, de egyel√Ķre „nincs m√°s √∂tlete” az EU-nak √©s NATO-nak, mint a s√ļlyos k√∂vetkezm√©nyekkel j√°r√≥ szankci√≥s politika – mondta.

Kiemelte, hogy Magyarorsz√°g a demokratikus, saj√°t mag√°t fenntartani k√©pes, az oroszok √©s a magyarok „k√∂z√∂tti t√©rben elhelyezked√Ķ” Ukrajn√°ban √©rdekelt, mert „egyszer m√°r volt a Szovjetuni√≥ szomsz√©dja”, √©s nem akarja, hogy ism√©t hasonl√≥ helyzet √°lljon el√Ķ.

Ugyanakkor Ukrajna a k√∂vetkez√Ķ id√Ķszakban √©vente nagyj√°b√≥l 25 milli√°rd eur√≥ t√°mogat√°sra szorul majd, amit valakinek ki kell fizetnie, √©s mivel „az oroszok nem fogj√°k”, f√©l√Ķ, hogy a k√∂z√©p-eur√≥pai orsz√°goknak j√°r√≥ uni√≥s fejleszt√©si forr√°sokat kurt√≠tj√°k meg Ukrajna t√°mogat√°sa √©rdek√©ben – mondta Orb√°n Viktor.
A magyarok mindig hálásak lesznek a németeknek

A n√©met √ļjraegyes√≠t√©s n√©lk√ľl nem szerezhett√©k volna vissza szabads√°gukat a k√∂z√©p-eur√≥pai volt kommunista orsz√°gok, √©s Eur√≥pa √ļjraegyes√≠t√©se sem siker√ľlt volna – mondta Orb√°n Viktor a sz√©kh√°z√°ban tartott el√Ķad√°s√°ban.

A berlini fal leoml√°s√°nak 25. √©vfordul√≥ja alkalm√°b√≥l mondott besz√©d√©ben a korm√°nyf√Ķ kiemelte: 1989–90-ben egy√°ltal√°n nem volt biztos, hogy tart√≥s lesz a szabads√°g √©s a demokr√°cia, √©s a visszaford√≠that√≥s√°g √©rz√©se „ott volt a leveg√Ķben”.

A visszarendez√Ķd√©s ellen az „egyetlen garancia” a n√©met √ļjraegyes√≠t√©s volt, amely √≠gy egyszerre szolg√°lta a n√©metek √©s a t√∂bbi „rab nemzet”, k√∂zt√ľk a magyar nemzet felszabadul√°s√°t √©s szabads√°g√°nak tart√≥ss√° t√©tel√©t, √©s ez√©rt a magyarok mindig h√°l√°sak lesznek a n√©meteknek – tette hozz√° a korm√°nyf√Ķ.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | deres - 2014. november 07. 14:45:44
Minek a nemzetnek ilyenek akik 1500 "ember" elött kiabálja hogy buzi meg magyar is döbbenet ?
http://www.hir24....zsa-milan/
Nem fog ez menni t√ļl √°tl√°tsz√≥ .
Kicsit unalmas ez a Trianoni dogm√°k
#2 | Leandros - 2014. november 07. 14:57:42
Hanns Seidel Alap√≠tv√°ny t√°mogatta a legels√Ķ v√°laszt√°sokban az MDF szervezet√©t. Na nem csak szimpla seg√≠ts√©g gyan√°nt. Volt akkor ott p√©nz, kik√©pz√Ķ emberek √©s technikai t√°mogat√°s is. "magyar nemzet felszabadul√°s√°t √©s szabads√°g√°nak tart√≥ss√° t√©tel√©t," tart√≥s rabszolg√°v√° t√©tel√©t!!!
#3 | deres - 2014. november 07. 18:49:56
Van aki így vélekedik
http://reakcio.wo...-a-zsidok/
√Črdekesek a hozz√° sz√≥l√°sok.
#4 | Bulcsu - 2014. november 07. 21:32:51
UKR√ĀN NACIONALIST√ĀK T√úNTETTEK ORB√ĀN KIJELENT√ČSEI ELLEN

http://karpathir....
#5 | Klotild - 2014. november 08. 08:04:04
..."hanem magyarbar√°t politik√°t folytatunk" - tette hozz√° a korm√°nyf√Ķ.
Ilyet csak egy idegen mondhat. Saját magával akar barátkozni? Ilyet max. akkor tehet, ha pszichológusnál jár, mert önértékelési zavarai vannak. Nincs jóban önmagával.
Tessék mondani, hogy kell magammal barátkozni?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.