Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A BRICS √©s a t√∂bbp√≥lus√ļ vil√°g


Amerika r√°kapcsol a BRICS ellen v√≠vott inform√°ci√≥s √©s gazdas√°gi h√°bor√ļra
Az inform√°ci√≥s √©s a gazdas√°gi h√°bor√ļ Oroszorsz√°ggal szemben csak a kezdet, ugyanis minden BRICS nemzet hasonl√≥ elb√°n√°sra sz√°m√≠that.

Csatolja be a biztonsági övét: az Oroszország ellen indított gazdasági és média hadjárat már a szövetségesekre is kiterjed, azaz Braziliára, Indiára, Kínára, de ezen utóbbiaknál mindez kevésébé látványosan.

Brazilia, Oroszorsz√°g, India √©s K√≠na a BRICS csoport top n√©gy tagja a felt√∂rekv√Ķ hatalmak k√∂z√ľl, de a csoporthoz a k√∂zel j√∂v√Ķben D√©l-√Āfrika √©s glob√°lis szinten t√∂bb d√©li orsz√°g is tartozni fog. A BRICS m√©rhetetlen√ľl bosszantja Washingtont – √©s annak agytr√∂tsztjeit -, mivel a koncentr√°lt glob√°lis d√©li hatalom eredm√©nyek√©nt t√∂bbp√≥lus√ļ vil√°g j√∂n l√©tre.

Egy palack k√≠rmi pezsg√Ķvel lehetne fogadni abban, hogy az amerikai v√°laszreakci√≥ a t√∂bbp√≥lus√ļ vil√°g kialakul√°sa ellen az lesz, hogy egyfajta tot√°lis inform√°ci√≥s h√°bor√ļt ind√≠tanak – ami egyben nem k√ľl√∂nb√∂zne a NSA Tot√°lis Inform√°ci√≥s Programj√°nak (Total Information Awareness -TIA) szellemis√©g√©t√Ķl, √©s ami egy d√∂nt√Ķ eleme a Pentagon Teljes Spektrum√ļ Dominancia doktr√≠n√°j√°nak. A BRICS √°llamok l√°that√≥an s√ļlyos fenyeget√©st jelentenek, mivel ellens√ļlyozz√°k az inform√°ci√≥s √©s gazdas√°gi rendszer jelenlegi egy p√≥lus√ļ uralm√°t.

Vladimir Davydov, az Orosz Tudom√°nyos Akad√©mia Latin-Amerikai r√©szleg√©nek igazgat√≥ja az al√°bbival er√Ķs√≠tette meg a fenti gondolatmenetet: „A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy olyan k√≠s√©rletek indultak, amelyekkel nem csak Oroszorsz√°got, hanem a BRICS tag√°llamokat is el akarj√°k nyomni, tekintettel arra, hogy ezen sz√∂vets√©g glob√°lis szerepe egyre csak er√Ķs√∂dik.”

Oroszorsz√°g d√©moniz√°l√°sa gyorsan elhatalmasodott az Ukrajna kapcs√°n l√©trej√∂tt USA-EU szankci√≥k k√∂vetkezt√©ben. Putyint tartj√°k az "√ļj Hitler"-nek, √©s a j√≥l bev√°lt hidegh√°bor√ļs p√°nikkelt√©st alkalmazz√°k, miszerint "J√∂nnek az oroszok".

Braz√≠lia eset√©ben az inform√°ci√≥s h√°bor√ļ m√°r megkezd√Ķd√∂tt Dilma Rousseff eln√∂k √ļjrav√°laszt√°sa el√Ķtt, mikor √°llamk√∂zpont√ļnak nyilv√°n√≠tott√°k a Wall Streetr√Ķl √©s a helyben l√©v√Ķ idegen √©rdekeket kiszolg√°l√≥k az √Ķ vezet√©se alatt Braz√≠lia gazdas√°g√°t, √©s ezzel egy√ľtt Dilma szem√©ly√©t d√©moniz√°lt√°k.

Szankcion√°lhatj√°k a k√∂zelj√∂v√Ķben K√≠n√°t a D√©l-k√≠nai–tengeren kialakult agressz√≠v helyzet miatt, vagy a Hong Kongban l√©v√Ķ di√°kl√°zad√°sok kezel√©se kapcs√°n, vagy Tibet miatt. Szankci√≥kat szabhatnak ki Indi√°ra Kasm√≠r miatt, Braz√≠li√°ra az emberi jogok megs√©rt√©s √©s a t√ļlzott erd√Ķirt√°s miatt.

Georgy Toloraya, az orosz Nemzeti Bizotts√°g √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥ja egy a BRICS n√∂vekv√Ķ szerep√©t elemz√Ķ tanulm√°ny kapcs√°n r√°mutat arra, hogy "Ma m√°r egyre t√∂bb √©s t√∂bb kommunik√°ci√≥ zajlik a BRICS csatorn√°kon bel√ľl." A BRICS Fejleszt√©si Bank 2015. √©vben fog megalakulni, √©s ez alapot jelent az tagok k√∂zti egy√ľttm√Ľk√∂d√©sek megk√∂nny√≠t√©s√©hez. A brazilokat p√©ld√°ul k√ľl√∂n√∂sen √©rdekelik a befektet√©si egy√ľttm√Ľk√∂d√©sek. Tov√°bb√° egy orosz kutat√≥ csapat is r√©szletes jelent√©st k√©sz√≠t a BRICS-en bel√ľli egy√ľttm√Ľk√∂d√©sek j√∂v√Ķbeni kil√°t√°sair√≥l, amely kil√°t√°sokr√≥l m√°r t√∂bb mint egy hete Pekingben is m√©lyrehat√≥ egyeztet√©s folyt egyidej√Ľleg az APEC(Asia-Csendes-√≥ce√°ni Gazdas√°gi Egy√ľttm√Ľk√∂d√©s) cs√ļccsal.

Energia √©s deviza h√°bor√ļ

Az √ļj sza√ļdi olajv√°ls√°g – amelynek az Obama korm√°nyzat z√∂ld utat engedett- teljesen illeszkedik az NSA Tot√°lis Inform√°ci√≥s Program st√≠lus√ļ t√°mad√°saihoz. Jelen t√°mad√°s a BRICS ellen ir√°nyul, √©s a legfontosabb c√©lja: Oroszorsz√°g √©s Braz√≠lia megk√°ros√≠t√°sa.

T√∂bb mint 50%-a az orosz k√∂lts√©gvet√©si bev√©telnek az olajb√≥l √©s a g√°zb√≥l sz√°rmazik. Minden 10 doll√°ros hord√≥nk√©nti olaj√°r cs√∂kken√©s Oroszorsz√°gnak ak√°r 14.600.000.000 doll√°r vesztes√©get jelent √©vente. Ezt ellens√ļlyozhatja n√©mileg a gyeng√ľl√Ķ rubel – ami 25% -os gyeng√ľl√©st mutat az amerikai doll√°rral szemben 2014. √©v eleje √≥ta, mik√∂zben az Oroszorsz√°g doll√°rtartal√©ka m√©g mindig mintegy 450.000.000.000 doll√°r. √Čv eleje √≥ta teh√°t a rubel √©rt√©k√©nek k√∂r√ľlbel√ľl 25 sz√°zal√©k√°t vesz√≠tette el a doll√°rhoz k√©pest a nyomott olaj√°rak √©s az ukrajnai v√°ls√°g k√∂vetkezm√©nyei miatt. A jegybank doll√°rt√≠zmilli√°rdokat k√∂lt√∂tt a rubel v√©delm√©re, hi√°ba. Janu√°r √≥ta k√∂r√ľlbel√ľl 70 milli√°rd doll√°rral, ebb√Ķl csak okt√≥berben legal√°bb 25 milli√°rd doll√°rral apasztott√°k a tartal√©kokat a ny√≠ltpiaci beavatkoz√°sok. Az orosz gazdas√°gi n√∂veked√©se pedig 2015. √©vben csak 0,5-2% lesz.

Minden 10 doll√°ros hord√≥nk√©nti olaj√°r cs√∂kken√©s Braz√≠lia els√Ķ sz√°m√ļ v√°llalat√°nak, a Petrobras sz√°m√°ra nagyobb vesztes√©get jelent, mint 900.000.000 doll√°r/√©v. A jelenlegi olaj√°rak mellett a c√©g vesztes√©ge √©ves szinten 14 milli√°rd doll√°r is lehet.

Ir√°n nem tagja a BRICS csoportnak, de osztja a csoport t√∂rekv√©s√©t a t√∂bbp√≥lus√ļ vil√°g kialak√≠t√°s√°val kapcsolatban. Ir√°n k√∂lts√©gvet√©si egyens√ļly√°nak meg√Ķrz√©shez az olajnak hord√≥nk√©nt 136 doll√°rnak kellene lennie. Ir√°n nukle√°ris programj√°r√≥l november 24-√©n folytat t√°rgyal√°st az ENSZ BT √∂t tagja, valamint N√©metorsz√°g. Ezen t√°rgyal√°s v√©gz√Ķdhet az Ir√°nt √©rint√Ķ szankci√≥k laz√≠t√°s√°val is, √©s tal√°n lehet√Ķv√© tenn√© az ir√°ni olajexport n√∂veked√©s√©t Eur√≥p√°ban. M√©gis Teher√°nnak nincsenek ill√ļzi√≥i azzal kapcsolatban, hogy az olaj √°r√°nak manipul√°ci√≥j√°t r√©szben az√©rt tervelt√©k ki, hogy destabiliz√°lj√°k az ir√°ni gazdas√°got √©s gyeng√≠ts√©k poz√≠ci√≥j√°t a nukle√°ris t√°rgyal√°son.

Ek√∂zben az amerikai doll√°r √°rfolyama folyamatosan n√∂vekszik. A Xinhua komolyan foglalkozott ezzel a k√©rd√©ssel, mivel az amerikai doll√°r √©s a j√ľan hat√©konyan kapcsol√≥dnak. Amikor az amerikai doll√°r √°rfolyama n√∂vekszik, akkor j√ľan √°rfolyama is automatikusan n√∂vekszik. M√©gis a k√≠nai gazdas√°g szenved ett√Ķl √©s Peking agg√≥dik, hogy a k√≠nai feldolgoz√≥ipari t√ļl dr√°g√°v√° v√°lhat az √°rfolyam n√∂veked√©s kapcs√°n, ahol a termel√©sen l√©v√Ķ haszonkulcs m√°r √≠gy is nagyon alacsony.

√ćgy a K√≠nai K√∂zponti Bank biztosan be fog √°ll√≠tani a j√ľann√°l egy ellen√Ķrz√∂tt le√©rt√©kel√©st, √©s ezzel egyidej√Ľleg olyan mechanizmusokat fejleszt ki, amik felveszik a harcot a p√©nz ki√°raml√°s√°val szemben, k√ľl√∂n√∂sen Hong Kongra tekintettel.

K√≠na a doll√°r √°rfolyam√°nak emelked√©s√©re teh√°t viszonylag immunis lehet. M√©gis mindenki a t√©rs√©gben nagyon j√≥l eml√©kszik a 1997-es √°zsiai p√©nz√ľgyi v√°ls√°gra, amely √°tterjedt Oroszorsz√°gra is 1998-ban. A ment√Ķ√∂v mi m√°s lett volna akkor, mint a korpor√°ci√≥ az amerikai √©rdekcsoportokkal √©s a washingtoni hegem√≥ni√°val.

A BRICS d√©moniz√°l√°s√°nak k√∂z√©ppontj√°ban jelenleg tov√°bbra is Oroszorsz√°g √°ll, amely orsz√°g mellesleg elind√≠tja a III. vil√°gh√°bor√ļt.

Miért? Mert az amerikaiak ezt állítják.

A legut√≥bbi figyelemfelkelt√Ķ h√≠r a d√°n V√©delmi H√≠rszerz√Ķ Szolg√°lat (DDiS) m√ļlt heti jelent√©se volt arr√≥l, hogy Oroszorsz√°g harci rep√ľl√Ķg√©pekkel √©s rak√©t√°kkal t√°mad√°st szimul√°lt Bornholm sziget√©n j√ļniusban.

A DDiS nem hozott nyilv√°noss√°gra semmilyen konkr√©t adatot a szimul√°lt t√°mad√°ssal kapcsolatban, viszont hangs√ļlyozta, hogy ez volt a legnagyobb orosz hadgyakorlat a Balti-tengeren 1991 √≥ta. A DDiS kock√°zat√©rt√©kel√©se a 2014. √©v esem√©nyei kapcs√°n pedig az, hogy "a Kelet Ukrajnai helyzet miatt az elk√∂vetkez√Ķ √©vekben √ļj eur√≥pai konfliktushelyzet alakul ki, ami √©vekre r√∂gz√ľlni fog."

A d√°nok azonban nagyon vil√°gosan fogalmaztak azzal kapcsolatban, hogy "Nincs arra utal√≥ jel, hogy Oroszorsz√°g fokozott √©s k√∂zvetlen katonai fenyeget√©st jelentene D√°nia sz√°m√°ra.” Mindez nem akad√°lyozta meg a szok√°sos amerikai katonai tisztvisel√Ķk kijelent√©s√©t, hogy Oroszorsz√°g a harmadik vil√°gh√°bor√ļ kirobbant√°s√°t k√©sz√≠ti el√Ķ.

Sz√≥val fentiekb√Ķl j√≥l k√∂vetkeztethet√Ķ az, hogy a kor√°bban fel√°ll√≠tott rendszer egyre ink√°bb t√∂redezik, √©s feltart√≥ztatatlanul tart a katasztrof√°lis t√∂r√©spont ir√°ny√°ba. Az NSA Tot√°lis Inform√°ci√≥s Program csak egy k√©ts√©gbeesett "strat√©gia", hogy el tudj√°k halasztani az elker√ľlhetetlen hanyatl√°st.Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | nyilas - 2014. november 07. 20:58:46
Page not found!s_*_(
#2 | postaimre - 2014. november 07. 21:04:07
#3 | Skorpio58 - 2014. november 07. 21:46:33
http://russia-ins...m_pipeline

Magyarorsz√°g el√Ķtt egyengeti az utat a Gazprom Pipeline


Magyarország energiapolitikája egyre közelebb az orosz pályára
Andrew Byrne (Financial Times)
Üzleti 9 óra | 872 2
Budapest meg√°llapod√°st √≠rt al√° a f√∂ldg√°z tartal√©k k√©szleteit Gazprom szeptemberi √©s lev√°gta ford√≠tott √°raml√°s g√°z Ukrajn√°ba nap m√ļlva

Ez a cikk eredetileg a Financial Times


Magyarorsz√°g korm√°nya v√°llat vont ki figyelmeztet√©st Br√ľsszel felett √©p√ľlet Kreml √°ltal t√°mogatott g√°zvezet√©k - halad a t√∂rv√©nyt, amely megnyitja az utat a munka el√Ķrehaladni a projektre √©s provok√°l√≥ √°ll√≠t√°sokat oroszbar√°t v√°lt√°s az energiapolitik√°ban.

Budapest h√©tf√Ķn elfogadta a t√∂rv√©nyt, amely megv√°ltoztatja a nemzeti k√∂zbeszerz√©si szab√°lyok cs√Ķvezet√©kek. De tisztvisel√Ķk elismerik a m√≥dos√≠t√°s c√©lja az volt, hogy megel√Ķzz√©k a jogi kifog√°sok Br√ľsszelb√Ķl, hogy az √©p√≠t√Ķiparban a D√©li √Āramlat projekt - √≠rja le az ellenz√©ki parlamenti k√©pvisel√Ķk r√©szek√©nt orosz "energia birodalom".

Reag√°lva az Eur√≥pai Bizotts√°g kedden, hogy figyelmeztet√©s a szerz√Ķd√©s oda√≠t√©l√©s√©nek felt√©telek√©nt √©p√≠teni a cs√Ķvezet√©k nyilv√°noss√°gra kell hozni, a magyar korm√°ny szerint a krit√©riumok k√∂zz√© kell tenni: "kell√Ķ id√Ķben", √©s hogy a kifog√°sok a projekt kell rendezni az id√Ķben.

Br√ľsszel m√°r ellen ind√≠tott b√≠r√≥s√°gi elj√°r√°st a bolg√°r korm√°ny √°ll√≠t√≥lagos megs√©rt√©se a k√∂zbeszerz√©si jog a projekt √©p√≠t√©si f√°zisban. Azt is elmondta, a projekt nem m√Ľk√∂dik leg√°lisan az EU energetikai szab√°lyokat, mert a Gazprom 50 sz√°zal√©kos r√©szesed√©st szerzett az infrastrukt√ļr√°t √©s a monop√≥lium√°t ell√°t√°s.

Magyarorsz√°g egyike annak a n√©gy eur√≥pai uni√≥s tag√°llam √°t a D√©li √Āramlat g√°zvezet√©k, amelynek c√©lja, hogy √°tkarol Ukrajna kereszt√ľl a Fekete-tenger √©s megakad√°lyozz√°k Kijev k√°ros√≠t√≥ g√°zsz√°ll√≠t√°st Eur√≥p√°ba.

A kritikusok a projekt, t√∂bbek k√∂z√∂tt az amerikai tisztvisel√Ķk, mondjuk Magyarorsz√°g energiapolitik√°ja egyre k√∂zelebb az orosz p√°ly√°ra. Budapest meg√°llapod√°st √≠rt al√° a f√∂ldg√°z tartal√©k k√©szleteit Gazprom szeptemberi √©s lev√°gta ford√≠tott √°raml√°s g√°z Ukrajn√°ba nap m√ļlva. Ez √©v elej√©n, a korm√°ny meg√°llapodott egy √ľzlet 10 milli√°rd € a Kreml finansz√≠roz√°si rendbe atomer√Ķm√Ľvet Pakson. K√∂zben Orb√°n Viktor korm√°nya tov√°bbra is k√©rd√©s az EU szankci√≥kat Oroszorsz√°g ellen.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.