Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Izrael üdvözli a szegedi zsinagóga felújításáról hozott kormánydöntést


Itt hozzák a háború okát is. Izrael üdvözli a magyar kormány döntését, hogy egymilliárd forintot szán a szegedi zsinagóga rekonstrukciójára - jelentette ki Ilan Mor Izrael budapesti nagykövete szombaton a csongrádi megyeszékhelyen.

A kormány döntése "jó befektetés a jövõbe" - mondta a diplomata a Szegedi Õszi Zsidó Kulturális Fesztivál zárórendezvénye elõtt tartott sajtótájékoztatóján.

A zsinagóga nemcsak vallási, hanem kulturális központ is - hangsúlyozta a nagykövet.

Az épület rekonstrukciója vallástól függetlenül minden szegedi és környékbeli számára elõnyös - fogalmazott Ilan Mor és reményét fejezte ki, a felújítás felkelti az itt élõk érdeklõdését, hogy ellátogassanak a zsinagógába és megismerjék a zsidó vallást, hagyományokat és kultúrát.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelõs helyettes államtitkára október végén jelentette be, egymilliárd forintot szán a kormány a szegedi zsinagóga felújítására, a közvetlen életveszély elhárításához szükséges 150 millió forint pedig akár egy héten belül folyósítható. A kormány felelõsséget kíván vállalni a közös örökségnek tartott magyarországi zsinagógákért, ezért arra is nyitott, hogy a rekonstrukció állami beruházásként valósuljon meg - tudatta Latorcai Csaba.

A helyettes államtitkár akkor a Mazsihisz vezetésén belüli "súlyos válságnak" tulajdonította, hogy még nem született meg a felújítás indulásához szükséges döntés. Úgy fogalmazott, "a Mazsihiszen belül a vita jelen pillanatban arról folyik, hogy a holokauszt emlékév keretében rendelkezésre álló állami támogatást a Mazsihisz vagy a hozzá tartozó taghitközség kapja meg". Hozzátette: így megállapítható, hogy "a gyakorlatban holokauszt emlékévvel kapcsolatos bojkott véget ért".

Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke elmondta, szerencsés lenne, ha rekonstrukciót a zsinagógát 32 éve kezelõ alapítvány koordinálhatná, de elfogadhatónak tartja azt is, ha a kormányzati forrást közvetlenül a Mazsihisz kapja meg, majd utalja át a civil szervezetnek. Hozzátette: bízik benne, hogy a közvetlen életveszély elhárításához szükséges munkák még a tél beköszönte elõtt elkészülhetnek.

A 111 esztendõs, Baumhorn Lipót tervezte épület Európa negyedik legnagyobb zsinagógája, a magyar szecesszió egyik meghatározó mûemléke. Teljes felújítása a számítások szerint 2-2,2 milliárd forintba kerülne - tudatta Lednitzky András.
Link

Hozzászólások


#11 | Kedvesi - 2014. november 09. 21:04:23
A zsidajok mellett, tele volt a tüntetés 10-en 20-on éves agymosott barom hülyékkel, akik 60-100-ezer forintos okostelefonnal rohangásznak..... ezekben nincs semmilyen túlnyomás, számtalan esetet fel lehetne sorolni kérdõjellel hogy hol voltak ezek a hülyék amikor szétrabolták az országot. Amikor még volt mit.
#12 | Advaita - 2014. november 11. 19:18:04
Az a felújított zsinagóga majdan remek hely lesz mondjuk "Malacságok" címmel rendezendõ hurkatöltõ versenyhez, bemutatóhoz helyben történõ disznóvágással, kóstolással. Csak elõtte ki kell egy kicsit füstölni belülrõl.
#13 | kukackac - 2014. november 11. 21:13:24
Az a felújított zsinagóga majdan remek hely lesz mondjuk "Malacságok" címmel rendezendõ hurkatöltõ versenyhez, bemutatóhoz helyben történõ disznóvágással, kóstolással. Csak elõtte ki kell egy kicsit füstölni belülrõl.


egyenlõre még ez van:

img11.nnm.me/3/d/3/2/9/3d329d645f8fc66bdc39dd02fb0a770f_full.jpg
#14 | Perje - 2014. november 16. 23:59:35
A megszorítások érdekes módon nem vonatkoznak a zsinagógák felújítására. Azokra mindig futja . Nem hiszem, hogy bárki is ellenõrizni fogja a közpénz felhasználását.s_*_kukk
#15 | Kimi - 2014. november 17. 17:55:31
Miért beszéltek úgy, mintha a kormány a miénk lenne?
Az osztrák rombolta váraink érdekében miért nem teszünk legalább egy feltárásnyit, akár önerõbõl?
Ha sajnáljátok a pénzt a zsinagógára, akkor miért fizetitek?

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.