Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tölgyessy: nem elég leváltani a Fideszt


Bizony nem leváltani, hanem levadászni és az összes rohadt mocskot az elsõ körben. A többit internálni, zsidót, cigányt, agyatlan idióta liberálbuzi, beszari, gerinctelen zombikat, rendõrt, ügyészt, bírót...közszolgának álcázott takonygerincût és lesz itt annyi hely, hogy haj! Közben jöhetnek az orosz-kínai békafenntartók...!
A meglévõ pártokon átlépõ, széles nemzeti egységmozgalomra van szükség, különben a megmozdulások sikere gyorsan átválthat általános csalódásba - írja a politikai elemzõ.


Ha a miniszterelnök nem tudja a tiltakozĂł megmozdulások dinamikáját megtörni, a hatalmának alapjait feszĂ­tõ ellentĂ©tek olyan erõvel összegzõdhetnek, hogy az már veszĂ©lyes lehet kormányára – Ă­rta hĂ©tfõn Tölgyessy PĂ©ter az Indexen, aki kedden folytatta Ă­rását.

A miniszterelnök hatalmának legbiztosabb igazolĂłja a vele leharciasabban szembenállĂł Gyurcsány-párt – vĂ©li az 1989-es rendszerváltás meghatározĂł szemĂ©lyisĂ©ge, aki 1998 Ă©s 2006 közt a Fideszben is politizált, 2007 Ăłta pedig az MTA Politikatudományi IntĂ©zetĂ©nek tudományos munkatársa. Tölgyessy szerint a mostani tiltakozások szervezõi eddig pontosan átlátták, hogy nyomban megtörhet megmozdulásaik lendĂĽlete, ha bármelyik parlamenti kĂ©pzõdmĂ©nnyel azonosĂ­thatĂłak lesznek. A tĂĽntetõk megvetĂ©ssel tekintenek az elmĂşlt idõk parlamenti politikájára Ă©s nem Ă©rhetik be kevesebbel, mint az Ăşj Magyarország remĂ©nyĂ©vel – vĂ©li a kutatĂł.
Sokszínû tömeg

A tĂĽntetĂ©seken Ăşj tömeg mozdult meg – a rĂ©sztvevõk sokszĂ­nĂ» csoportokat jelenĂ­tenek meg. Nagy arányban vannak köztĂĽk szabad nyugatos világot, igazi kapitalizmust igĂ©nylõ tiltakozĂłk, ott van az internet hatalomkritikus nĂ©pe Ă©s persze a kormányellenes megmozdulások rĂ©gi rĂ©sztvevõi is, de alapvetõen Ăşj közönsĂ©g Ă©lteti a tiltakozásokat. Mindannyian felháborodásukat kĂ­vánják megmutatni Ă©s társaikkal egyĂĽtt átĂ©lni.

Orbán számára az lenne a legegyszerĂ»bb, ha magátĂłl gyengĂĽlne a tĂĽntetĂ©sek ereje – Ă­rja Tölgyessy. A Fidesznek viszont Ă­gy is legalább rĂ©szben vissza kellene hĂłdĂ­tania elvesztett szavazĂłit, de rendszere lĂ©nyegĂ©n már aligha változtathat. A rendszer belsõ feszĂĽltsĂ©gei a tiltakozĂł megmozdulások sorsátĂłl fĂĽggetlenĂĽl továbbra is hatnak.

Orbán meggyõzõdése, hogy berendezkedése az ország javát szolgálja, a rendszer hívein kívül viszont kevesen akarnak tartósan együtt élni a miniszterelnök alaptörvényével. A közelmúlttal minden eddiginél jobban szakítani akaró rendszerváltás egyre erõsebb kívánsága lehet a tüntetõknek.
Nem becsültük az ajándékot

A megmozdulások sikerĂ©nek euforikus pillanatai gyorsan átválthatnak általános csalĂłdásba – vĂ©li Tölgyessy. Egy rendszert el lehet mozdĂ­tani tömeges tiltakozásokkal, az utcárĂłl kormányozni viszont lehetetlen. A gazdasági versenykĂ©pessĂ©g megteremtĂ©sĂ©hez a közĂ©leti szekĂ©rtábor-harccal felhagyĂł, a legszĂ©lesebb választĂłi csoportok tartĂłs támogatását megnyerõ kormányzásra van szĂĽksĂ©g. A Fidesz-hatalmat nem elĂ©g leváltani, a hozzá vezetõ fundamentálisan szembenállĂł jobb- Ă©s baloldali blokkok rendszerĂ©vel is szakĂ­tani kell, amire csak a meglĂ©võ pártokon átlĂ©põ szĂ©les nemzeti egysĂ©gmozgalom lehet kĂ©pes.

Tölgyessy szerint Magyarország 1989-ben ajándékba kapta az alkotmányos állam szabadságát, így aztán kevésre is becsülte. Most viszont kitartóan meg kell küzdenie érte. A sikerek idõvel megváltoztathatják a közéleti kultúrát, a gyûlölet helyett a részvétel élménye mozgathatja meg az embereket.
Link

Hozzászólások


#11 | kolpeny - 2014. december 25. 18:02:01
Ez a tölgyesi nevû egy nagy gazember,amit 1990. február 23-a óta teljes bizonyossággal tudok véleményként kimondani.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.