Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Olaj: dr√°mai fordulat a piacon


K√∂zben az√©rt kezdiTEK √©rteni, hogy mindegy mennyi doll√°r az √°ra, mert nem doll√°rban sz√°molnak m√°r el! Ha ez vil√°gos, tal√°n a t√∂bbit is kisakkozhatj√°tok. A K√Ķolajexport√°l√≥ Orsz√°gok Szervezete (OPEC) akkor sem m√©rs√©keln√© olajtermel√©s√©t, ha a nyersolaj hord√≥nk√©nti √°ra 20 doll√°rra cs√∂kkenne - mondta Sza√ļd-Ar√°bia olajipari minisztere.

Ali Naimi a Middle East Economic Survey c√≠m√Ľ nemzetk√∂zi gazdas√°gi szaklapnak adott interj√ļban - amelyet kedden a Financial Times is k√∂z√∂lt - kijelentette: az OPEC-orsz√°goknak nem √©rdek√ľk a kitermel√©s visszafog√°sa, "b√°rhol legyenek is az √°rak".

"Nem √©rdekes, hogy az olaj 20, 40, 50 vagy 60 doll√°rba ker√ľl" - tette hozz√°. Naimi - az OPEC legnagyobb olajtermel√Ķ tagorsz√°g√°nak szakminisztere - szerint el√Ķfordulhat, hogy a nyersolaj vil√°gpiaci √°ra soha nem √©ri el ism√©t a 100 doll√°rt.

A Financial Times "drámai szakpolitikai fordulatnak" nevezi Naimi kijelentéseit, amelyeknek a londoni gazdasági napilap szerint messze ható következményei lesznek a világ energiaiparára.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | mindannyiunknak - 2014. december 24. 07:34:22
Opacsek! Akkor majd t√∂bbet furik√°zhatok az olcs√≥ √ľzemanyaggal? A v√©g√©n m√©giscsak feld√ľb√∂r√∂g a gazdas√°g???
#2 | mindannyiunknak - 2014. december 24. 07:45:37
Hogy is volt az olaj √°ra az elm√ļlt 10 √©vben?

kephost.com/images/2014/12/24/olaj.png
#3 | mindannyiunknak - 2014. december 24. 07:53:49
Na √≠gy d√ľb√∂r√∂g a gazdas√°g:
kephost.com/images/2014/12/24/bet.png
#4 | Bulcsu - 2014. december 24. 15:21:57
Medvecsapd√°ban a doll√°r?

Az orosz p√©nz√ľgyminiszt√©rium bev√°ltotta m√ļlt heti √≠g√©ret√©t √©s eladta devizatartal√©k√°nak egy r√©sz√©t a rubel er√Ķs√≠t√©se c√©lj√°b√≥l

Az orosz jegybank k√∂zl√©se szerint a m√ļlt h√©ten cs√ľt√∂rt√∂k√∂n 500 milli√≥ doll√°rt, p√©nteken tov√°bbi 420 milli√≥ doll√°rt adott el a miniszt√©rium megb√≠z√°s√°b√≥l a n√°la elhelyezett devizatartal√©kb√≥l.
A miniszt√©rium m√ļlt h√©ten szerd√°n jelentette be, hogy “megkezdi elfekv√Ķ deviz√°j√°nak az elad√°s√°t a rendk√≠v√ľl alul√©rt√©kelt rubel v√©delm√©re”. A miniszt√©rium akkor r√©szletezte, hogy ez az √∂sszeg pontosan milyen √©rt√©ket k√©pvisel. Az√≥ta kider√ľlt, hogy a miniszt√©riumnak a jegybankn√°l mintegy 7 milli√°rd doll√°rnyi devizatartal√©ka van.
A p√©nz√ľgyminiszt√©rium intervenci√≥j√°nak nincs k√∂ze a jegybank rubelment√Ķ devizaelad√°saihoz, aminek a keret√©ben december eddig eltelt id√Ķszak√°ban csaknem 10 milli√°rd doll√°rt dobott piacra.
A rubel a m√ļlt h√©ten t√∂rt√©nelmi m√©lypontra, 80,10-re gyeng√ľlt a doll√°rral szemben, az√≥ta er√Ķs√∂d√∂tt, szerd√°n, r√∂viddel 12 √≥ra el√Ķtt 54,59 rubel √©rt egy doll√°rt, ami 0,22 sz√°zal√©k rubeler√Ķs√∂d√©s a kedd k√©s√Ķ esti √°rfolyamhoz k√©pest.
(MTI)

Bal-Rad komm: Ezeket a moszkvai akci√≥kat nevezi a f√Ķsodrat√ļ k√©ts√©gbeesett rubelment√Ķ l√©p√©seknek.
N√©zz√ľk csak: 80 rubelt kellett adni egy doll√°r√©rt, ma d√©lel√Ķtt meg m√°r csak 54 √©s felet! Oroszorsz√°gnak rubelra van sz√ľks√©ge, nem doll√°rra, hiszen ugyancsak a h√©ten adott el K√≠n√°nak 851 milli√°rd rubelt-j√ľan√©rt. √Ām most a Kreml is megzabosodhatott, mert am√≠g a h√©t elej√©n 80 rubelt kapott egy doll√°r√°rt, ma m√°r csak kevesebb mint 51-et! H√°t amit csak lehet-az elfekv√Ķ doll√°rk√©szletet-gyorsan piacra dobja! M√©g j√≥ √°ron.
Igen √°m, de az orosz energiahordoz√≥k√©rt rubelban kell majd fizetni. Viszont a nyugati nyer√©szked√Ķk most eladt√°k a rubeljukat! Mib√Ķl lesz p√©nt g√°zra meg olajra?
K√©nytelenek lesznek eladni Oroszorsz√°gnak az √°ltaluk meg√≥hajtott port√©k√°t-rubel√©rt! Vagy a rubelt√Ķzsd√©n beszerezni-az Oroszorsz√°g √°ltal megszabott √°ron!

No az lesz majd csak a vidám vasárnap! Amikor hirtelen a rubelt keresi mindenki! Hát igazi öntököndöfés volt ez a szankciósdi!
https://balrad.wo...-a-dollar/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.