Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mit fog tenni Orbán? Behívja az oroszokat?


Na, ezt is meg√©rt√ľk √≠gy kar√°csony idus√°n! Ott j√≥ √©lni, ahol tudod, mi lesz holnap a h√≠rekben, ahol h√©tsz√°mra nem t√∂rt√©nik semmi eml√≠t√©sre val√≥. Ahol az √©let tervezhet√Ķ, kisz√°m√≠that√≥.

Igaz, mi sem panaszkodhatunk, mi is tudjuk, mi lesz a h√≠rekben. √öj ad√≥k, szigor√ļbb rendeletek, m√©g irracion√°lisabb t√∂rv√©nyek. A l√©nyeg √∂r√∂kk√© izgalomban, p√°nikban tartani az embereket, senki ne tudhassa, mire √©bred reggel. Magyarorsz√°g egy √Ķr√ľltek h√°za, nincs nap, hogy a hatalom ki ne tal√°lna valamit. Mindent felforgatnak, folyton √°t√≠rnak, √°tszerveznek, a j√≥t elrontj√°k, a rosszat m√©g rosszabb√° teszik – az √∂sszes d√ľh√ľket, akarnoks√°gukat t√©bolyult aktivit√°ssal adj√°k tudtunkra. √ögy √©l√ľnk, mint egy √∂r√∂k√∂s k√∂lt√∂zk√∂d√©sre √≠t√©lt h√°z lak√≥i, akik mindig egy √©ppen ki√ľr√ľlt lak√°sba hurcolkodnak √°t.

Napra nap, rosszra rossz, az esem√©nyek √©veken √°t ezen az egyenletes p√°ly√°n mozogtak, a gy√Ķztesek egyhang√ļ monot√≥ni√°val gyalult√°k a vesztesek, az emberek √©let√©t. √öj t√∂rv√©nyek sz√°zaival biztos√≠tott√°k maguknak, hogy nekik b√°rmihez joguk van, √©s hogy minden t√∂rv√©nytelens√©g t√∂rv√©nyes. A demokr√°ci√°k b√©k√©s sz√≠nterein √©s j√≥l bev√°lt m√≥dszereivel is int√©zhett√©k volna a dolgainkat, de ami j√≥ Londonnak, R√≥m√°nak, P√°rizsnak, az nem felelt meg Felcs√ļtnak. √ćgy v√©g√ľl √ľgyint√©z√©sre maradt az utca, az egyetlen hely, amely kimaradt a demokr√°cia ellen zend√ľl√Ķk sz√°m√≠t√°s√°b√≥l. Pedig a Fideszben t√©nyleg mindenre gondoltak, hatalom√°tv√©telt m√©g nem terveztek meg ilyen alaposan. Mert a v√°laszt√°si gy√Ķzelem csak a despotizmushoz vezet√Ķ √ļt kapuj√°t nyitotta meg el√Ķtt√ľk. A r√©szletesen el√Ķre kidolgozott alkotm√°nyos puccs, majd az √©vekre elny√ļjtott, apr√°nk√©nt adagolt √°llamcs√≠ny csak ezut√°n k√∂vetkezett.

Megannyi t√ľntet√©s ut√°n √©s el√Ķtt, tal√°n m√°r nem indokolatlan felvetni: mit tesz majd Orb√°n Viktor, ha egyszer t√©nyleg megtelik az utca? Miut√°n nagyon sok rosszat tett sz√ľks√©gtelen√ľl, mit csin√°l majd, amikor a rendszere val√≥ban v√©dekez√©sre k√©nyszer√ľl? V√≠z√°gy√ļztat? Kij√°r√°si tilalmat rendel el? Beh√≠vja az oroszokat? Vagy szerencs√©je lesz, √©s m√©g el√Ķtte kintr√Ķl vagy bentr√Ķl megbuktatj√°k? √Čs vajon mi lesz Angela Merkel retik√ľlj√©ben, ha febru√°rban p√°r √≥r√°ra elugrik hozz√° Pestre? Mit fog mondani, mutatni neki? Vagy t√©nyleg az√©rt j√∂nne, hogy meger√Ķs√≠tse Orb√°n poz√≠ci√≥j√°t? Net√°n a n√©met kancell√°r is a magyar n√©p ellens√©ge lett?

Rendk√≠v√ľli √©v lesz 2015. A Fidesz vezet√Ķi t√©nyleg elhihett√©k, hogy a f√°k az √©gig n√Ķnek, de tal√°n van m√©g annyi Magyarorsz√°gban, hogy h√°tat ford√≠tson Orb√°n√©k keleti haverjainak, azt√°n b√Ľnb√°n√≥ mosollyal visszat√©rjen oda, ahonnan elhurcolt√°k. A tart√≥snak gondolt despotikus √°llam √∂tlete jelzi, hogy H√≥dmez√Ķv√°s√°rhely, K√∂rmend, Csorna meg P√°pa, √©s persze a legf√Ķk√©pp Felcs√ļt milyen irdatlan t√°vols√°gra van a vil√°gt√≥l. Vagy Orb√°n√©k bed√Ķltek saj√°t nagyz√°si h√≥bortjuknak, hogy „Magyarorsz√°g vil√°gnemzet”? Megnyugtatta √Ķket a baloldal szerencs√©tlenked√©se, a sok ny√∂sz√∂rg√©s, verb√°lis kapitul√°ci√≥? Azt viszont elismerhetj√ľk, hogy EU-tagk√©nt, egy demokratikus m√°z m√∂g√© l√©nyeg√©ben egy diktat√ļr√°t kiagyalni, nem kis k√©pzel√Ķer√Ķre √©s mer√©szs√©gre vall. Mint egy elsz√°nt kis csapattal bevenni egy j√≥l v√©dett er√Ķd√∂t.

√Čs majdnem √∂ssze is j√∂tt nekik. A n√©p m√°r feladta, k√∂zel volt hozz√°, hogy v√©gk√©pp beleragadjon saj√°t gy√°vas√°ga mocsar√°ba, csakhogy a Fidesz k√©ptelen volt le√°llni. Siker√ľlt mindenkib√Ķl ellens√©get csin√°lnia, m√©g a legh√Ľs√©gesebb m√°gn√°s, nagyv√°llalkoz√≥, bank√°r vazallusaik k√∂z√ľl is j√≥ n√©h√°nyb√≥l. Pedig ak√°r az els√Ķ √©jszaka jog√°t is gond n√©lk√ľl vissza√°ll√≠thatt√°k volna, biztos, hogy a jobboldal azt is kit√∂r√Ķ √∂r√∂mmel fogadja. A bal az√©rt m√©ltatlankodott volna, a Klubr√°di√≥ban, hogy megint nem volt egyeztet√©s. Orb√°nt azonban t√ļlhajtott√°k v√©gtelen amb√≠ci√≥i. Egy √©ppen miatta elszigetel√Ķd√∂tt orsz√°g vezet√Ķjek√©nt a vil√°gpolitik√°ba is belevetette mag√°t, l√©nyeg√©ben √ľt√Ķlapok n√©lk√ľl, fizet√Ķeszk√∂zk√©nt csup√°n a sz√≠v√©nek oly kedves √°rul√°st felaj√°nlva. Ahogy a gazdas√°gban is hazard√Ķr piramisj√°t√©kot j√°tszik, a nemzetk√∂zi politik√°ban sem sz√°molt a k√∂vetkezm√©nyekkel. √Čs az orosz kaland nagyon rosszul s√ľlt el: a cselekv√©sk√©ptelen EU-b√ľrokrat√°k ut√°n v√©g√ľl a m√©g mindig fiatalos √©s bizonyos elveken nem k√∂nnyen √°tl√©p√Ķ Amerik√°val tal√°lta mag√°t szembe. Ez pedig alighanem megpecs√©telte a sors√°t.

A minisztereln√∂k p√°ratlan szerencsesorozata v√©get √©rni l√°tszik, hirtelen minden ellene fordult, de a harc a rendszere ellen majd m√©g csak most kezd√Ķdik. Az utc√°kon pedig m√©g rengeteg a hely. Amikor t√ľntetni megyek, sz√°zak √©s sz√°zak j√∂nnek velem szembe, a pressz√≥kban fiatalok √ľcs√∂r√∂gnek, tal√°n nem is tudj√°k, hogy m√°sok √©rt√ľk, helyett√ľk is dideregnek. Ha meg err√Ķl k√©rdezed valamelyiket, rendszerint ny√Ľg√∂sen, g√Ķg√∂sen azt feleli: engem nem √©rdekel a politika. Sz√≥val nem √©rdekli a saj√°t √©lete. Elie Wieselnek van egy idev√°g√≥ mond√°sa: A k√∂z√∂ny√∂ss√©g nem csak b√Ľn, hanem b√ľntet√©s is… a k√∂z√∂ny az ellens√©g bar√°tja.

A kirobbant n√©pi el√©gedetlens√©g m√©g csak form√°l√≥dik, de a t√ľntet√Ķk t√∂bbs√©ge tudja, hogy egy-egy √ľgy orvosl√°sa m√°r nem el√©g: mag√°t√≥l a becstelen √ľgyek ezrein vir√°gz√≥ Fidesz-rendszert√Ķl kell megszabad√≠taniuk az orsz√°got. Nagy h√°tr√°ny, hogy a h√°tt√©r, amelyb√Ķl valami gy√∂keresen √ļjnak k√©ne kin√Ķnie, most szinte rem√©nytelen. N√©gy √©s f√©l √©ve retard√°lt t√∂rt√©n√©szek, elvetem√ľlt politikusok, m√©diagengszterek, sunyi kis helyezked√Ķk paradicsoma az orsz√°g. A t√∂meg m√©gis ment vel√ľk, mert a t√∂meg gyakran ilyen: kapitul√°l a t√©boly √©s a hanger√Ķ el√Ķtt. Az √≠r filoz√≥fus, Edmund Burke pontosan l√°tta: „A gonosz gy√Ķzelm√©hez csak annyi sz√ľks√©ges, hogy a j√≥emberek ne csin√°ljanak semmit.” Hogy Orb√°nnak volt mersze mag√°ra v√°llalni a gonosz szerep√©t, rendben van. Egy szem ember, aki a b√Ľn √ļtj√°t v√°lasztotta. Viszont milli√≥k hagyt√°k!

Na √©s a jobboldal? A demokr√°cia √ľgye r√°juk nem igen sz√°m√≠that. √ēk m√©g ebben a leboml√≥, lecs√ļsz√≥ orsz√°gban is mindig megtal√°lj√°k a „sz√©pet”, t√≠z rossz adatb√≥l az egyetlen kedvez√Ķt, csakhogy tov√°bb hihessenek. Orb√°n kedv√©√©rt m√©g Putyinba is beleszerettek, mire, tess√©k, a minta√°llamr√≥l √©pp most der√ľl ki orsz√°g-vil√°g el√Ķtt, mennyit is √©rnek val√≥j√°ban az eff√©le parancsuralmi rettenetek. Tal√°n m√©gsem a Nyugat hanyatlik.

J√≥llehet, a felel√Ķss√©g messze nem egyenl√Ķen oszlik meg jobb- √©s baloldal k√∂z√∂tt, a sz√°ml√°t sajnos k√∂z√∂sen √°lljuk. √Čs a v√©g√∂sszeg, amely egyben a t√∂bbi kor√°bbi minisztereln√∂k teljes√≠tm√©ny√©t is jelzi, mellbev√°g√≥. A k√∂zbesz√©d ma nem arr√≥l sz√≥l, utol√©rt√ľk-e m√°r Ausztri√°t – v√©gt√©re is volt r√° h√°bor√≠tatlan negyedsz√°zadunk –, hanem, hogy n√©gymilli√≥ ember √©l szeg√©nys√©gben, vagy csak h√°rommilli√≥. √Čs hogy ami itt van, az m√°r diktat√ļra, vagy csak sima kis egyszem√©lyi uralom, amely t√∂rt√©netesen elem√©szti az √©let√ľnket. √Črhet-e orsz√°got nagyobb trag√©dia az esem√©nyek ilyen v√©gzetes, szinte megmagyar√°zhatatlan elfajul√°s√°n√°l?

De v√©gre megmozdult valami. √Čs ez j√≥, mert egy olyan rendszerben nem lehet √©lni, amelynek Schmitt P√°l, Habony, M√©sz√°ros L√Ķrincz az emblematikus figur√°i. Ahol most m√°r naponta bugyog fel valahonnan a szenny. Alighanem kisz√°m√≠thatatlan id√Ķszak k√∂vetkezik, m√°rpedig sokak sz√°m√°ra a biztos rossz is jobb a bizonytalans√°gn√°l. Ez√©rt √Ķk most agg√≥dnak, √©s tal√°n jogosan, de nekik is van v√°laszt√°suk: p√≥tolhatj√°k, amit elmulasztottak kor√°bban. √Čs ha √Ķk is ott lesznek az utc√°n, akkor a mennyis√©g √°tcsaphat rendszerv√°lt√≥ min√Ķs√©gbe. Hogy azt√°n jobb- vagy baloldali restaur√°ci√≥ helyett, huszon√∂t √©v k√©s√©ssel v√©gre megkezd√Ķdhessen az igazi rendszerv√°lt√°s.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2014. december 24. 10:47:08
M√°r a l√°tszatra sem √ľgyelnek

Goodfriend megszegte a bécsi egyezményt?

A bel√ľgyekbe val√≥ beavatkoz√°snak, a b√©csi egyezm√©ny megszeg√©s√©nek tartja Kiszelly Zolt√°n politol√≥gus, hogy Andr√© Goodfriend r√©szt vett a Demokratikus Koal√≠ci√≥ rendezv√©ny√©n. Itt a magyar korm√°ny megd√∂nt√©s√©t √©vek √≥ta s√ľrget√Ķ Charles Gati elismerte: a korrupci√≥ emleget√©se csak egy n√©pszer√Ľ politikai h√ļz√°s az amerikai diplom√°cia r√©sz√©r√Ķl. Az Egyes√ľlt √Āllamok eddig k√≠nosan √ľgyelt arra, hogy hangs√ļlyozza p√°rtatlans√°g√°t a sz√∂vets√©ges demokr√°ci√°k √ľgyeiben, haz√°nkban azonban paradigmav√°lt√°st hajtott v√©gre.
http://mno.hu/mag...ek-1264512

Orbán: ez egy tipikus titkosszolgálati akció

Orb√°n Viktor minisztereln√∂k szerint az Egyes√ľlt √Āllamok befoly√°st akar szerezni K√∂z√©p-Eur√≥p√°ban, √©s ehhez haszn√°lja fed√Ķt√∂rt√©netk√©nt a korrupci√≥t. A korm√°nyf√Ķ kedden az M1 Az este c√≠m√Ľ m√Ľsor√°ban arr√≥l is besz√©lt, hogy nem tulajdon√≠t nagy jelent√Ķs√©get a fideszes politikusok k√∂zti vit√°knak.
http://mno.hu/mag...na-1264845

„Csinos fiatal” rend√Ķrl√°nyt aut√≥k√°ztatott meg Orb√°n

Kipr√≥b√°lta az √ļj Mercedes rend√Ķr kocsit egy t√∂rzs√Ķrmester k√≠s√©ret√©ben kedden a minisztereln√∂k, aki az utaz√°s k√∂zben apja libasz√≠n√Ľ Trabantj√°r√≥l mes√©lt.

„K√∂sse be mag√°t” – figyelmeztette Orb√°n Viktor azt a fiatal rend√Ķrt, akivel k√∂z√∂sen ment egy k√∂rt a kedden √°tadott √ļj rend√Ķraut√≥k egyik√©vel. Az err√Ķl sz√≥l√≥ vide√≥ december 24-√©n jelent meg Orb√°n Facebook-fal√°n.
http://hvg.hu/ceg...tatott#rss

Putyin az Iszl√°m √Āllam jelentette vesz√©lyekre figyelmeztet

Az orosz √°llamf√Ķ felsz√≥l√≠totta kedden az Oroszorsz√°g sz√∂vets√©geseib√Ķl √°ll√≥ Kollekt√≠v Biztons√°gi Szerz√Ķd√©s Szervezet√©nek (ODKB) tag√°llamait, hogy k√©sz√ľljenek fel az Iszl√°m √Āllam jelentette fenyeget√©sekre.

Vlagyimir Putyin err√Ķl a F√ľggetlen √Āllamok K√∂z√∂ss√©g√©nek hat tag√°llama: Oroszorsz√°g, √Ėrm√©nyorsz√°g, Feh√©roroszorsz√°g, Kazahszt√°n, Kirgiziszt√°n √©s T√°dzsikiszt√°n alkotta biztons√°gi szervezet √°llamf√Ķinek moszkvai tan√°cskoz√°s√°n besz√©lt.
http://www.atv.hu...gyelmeztet

Terrort√°mad√°sra k√©sz√ľlnek az USA-ban

Az amerikai Sz√∂vets√©gi Nyomoz√≥ Iroda (FBI) arra figyelmeztette a helyi hat√≥s√°gokat, hogy egy n√©vtelen bejelent√©s szerint az Iszl√°m √Āllam terrorist√°i a Mississippi foly√≥ Memphis-Arkansas h√≠dj√°nak felrobbant√°s√°ra k√©sz√ľlnek - k√∂z√∂lte kedden az FBI egy sz√≥viv√Ķje.
http://www.hir24....z-usa-ban/

Terrork√©sz√ľlts√©get rendeltek el Franciaorsz√°gban

Vadászpuskákkal és késekkel felszerelt férfit fogtak el Cannes-ban. A belvárosba tartott.
http://www.hir24....orszagban/

Felm√©r√©s k√©sz√ľlt a t√ľntet√Ķkr√Ķl

√öjfajta m√≥dszertan√ļ felm√©r√©ssel pr√≥b√°lta felt√©rk√©pezni a t√ľntet√Ķk t√°rsadalmi megoszl√°s√°t az MTA T√°rsadalomtudom√°nyi Kutat√≥k√∂zpont Politikatudom√°nyi Int√©zete.
- See more at: http://www.168ora...eY1Z4.dpuf


Az √ľgy lez√°r√°sa √©rdek√©ben elismerte v√©tkess√©g√©t √©s elfogadta a megveszteget√©s v√°dj√°val ellene ind√≠tott elj√°r√°sban kivetett 772 milli√≥ doll√°ros b√≠rs√°got a Alstom SA francia energia- √©s g√©pipari konszern.
http://profitline...etes-miatt

Ukrajna kifizette a Gazprommal szembeni tartoz√°s√°t
Forr√°s: MTI | 2014. 12. 24. 06:00:26


A Naftohaz ukrán energiaipari vállalat kedd éjjel közölte, hogy átutalt 1,65 milliárd dollárt a Gazpromnak, s ezzel kifizette az orosz gázszállítóval szembeni ukrán tartozás második felét is.
http://www.hirado...artozasat/
#2 | kakas - 2014. december 24. 10:48:48
36.media.tumblr.com/57965fb4b0863a66145c4504cdf85ab8/tumblr_n9fecbYOpc1trf777o1_500.jpg33.media.tumblr.com/72cc8d1f4a83005aafac49aa9dd2dc9d/tumblr_ng2h1hA1nh1sg3akro1_500.gif
#3 | Vizilo - 2014. december 24. 14:44:21
Kinek is kell felni ....?? A tolvajoknak es akik igazsagtalanul halmoztak föl vagyonokat ne feledjetek senki nem golyoallo !!! Elöbb utobb eljön az itelet napja !
#4 | kontroll88 - 2014. december 25. 09:49:27
Ezt bírom: " Elöbb utobb eljön az itelet napja !"
Igen, azt√°n ut√°na a Nagy √ćt√©lkez√Ķk bele√ľlnek ugyanozokba a b√°rsonysz√©kekebe, √©s ott folytatj√°k, ahol az √°ltaluk el√≠t√©ltek √©ppen abbahagyt√°k.
Bizony, sok értelme lesz...
#5 | Ro-zsola - 2014. december 25. 10:43:38
" Itélet Napja " ? Mi ez ? Terminátor film ?
Aszongya a balf√©k zsidaja : " beh√≠vja az oroszokat ". M√©gis hol j√∂nn√©nek be ? Ukrajn√°n kereszt√ľl ?
Ors√≥s " elk√ļrta ". Ebb√Ķ lnehezen lesz " √öj-Izr√°el ".
#6 | Leandros - 2014. december 25. 19:31:40
A N√©metekn√©l is a legmagasabb szint√Ľ Terror vesz√©ly szint van √©letbe l√©ptetve.
#7 | keepfargo - 2014. december 25. 21:03:08
"és ha ök is ott lesznek az utcán, akkor a mennyiség átcsaphat rendszerváltó minöségbe"

Engem ez a mondat(rész) ragadott meg; érdekelne, hogy az "átcsapás"-t hogyan is képzelte a t. cikkíró.

Mert tov√°bbg√∂ngy√∂l√≠tve a gondolatot: nem √ļgy szokott-e lenni ezekn√©l az √ļjabbkori t√ľntet√©sekn√©l, hogy a na√≠vak, elkeseredettek, tan√°cstalanok, abszol√ļt optimist√°k, politikai analfab√©t√°k, √©s esetleg a "balh√© kedv√©√©rt" az unatkoz√≥k mennek ki az utc√°ra? Mik√∂zben titkos tal√°lkoz√≥kon d√∂ntenek a beavatottak, a kiv√°lasztottak, a titkosszolg√°lat emberei √©s a k√ľlf√∂ldi √©rdekeltek (mind√∂sszesen a h√°tt√©rhatalom megb√≠z√°s√°b√≥l megjelenve) a nemzet tov√°bbi sors√°r√≥l, vagy legal√°bbis arr√≥l, hogy hogyan j√°tssz√°k ki a k√∂zv√©lem√©nyt, a nagy t√∂bbs√©get, kor√°bbi √©s k√©s√∂bbi c√©ljaiknak megfelel√∂en...

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.