Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megtalálták a zsinagógát, ahol Jézus is járhatott


Gyerekek, nem látta valaki a sarumat? Pár ezer éves lehet csak, valahol meg kell lenni! Idõszámításunk szerint 1-ben épülhetett a Galileai-tenger nyugati partján.

Maga Jézus is járhatott és prédikálhatott abban a zsinagógában, amit Izraelben tártak fel régészek. Ebbõl a korszakból az egész világon eddig összesen hét zsinagógát találtak meg, de ez az egyetlen, ahová Jézus is minden bizonnyal betette lábát, hiszen a keresztény hagyomány szerint élete legnagyobb részét ezen a vidéken tölthette.

A zsinagóga a korabeli Magdala, vagy görög nevén Magadan közelében, egy fontos kereskedelmi útvonalon állt. A helyet Máté evangéliuma is említi. Az õsi zsinagóga közepén egy faragott mészkõ áll, rajta a valaha talált legrégibb kõbe vésett menóraábrázolással.

Universal Images Group

A terĂĽlet birtokosa, ahol a zsinagĂłgát találták, a Krisztus LĂ©giĂłja KongregáciĂł, mely kápolnát, szálláshelyet, vendĂ©glõt Ă©pĂ­t a zsidĂłk Ă©s keresztĂ©nyek számára egyformán fontos lelet mellett. „Ez egy olyan hely, amely segĂ­t megĂ©rteni, hogy mi a közös bennĂĽnk” – mondta Eamon Kelly, a jeruzsálemi Miasszonyunk Pápai IntĂ©zet helyettes vezetõje.
Link

Hozzászólások


#21 | Ro-zsola - 2014. december 27. 11:11:32
Esetleg , talán , feltehetõen , biztosan stb
Hagyjuk már " mariskát ". Persze , járhatott ott is. Meg máshol is.
Mi van ha valóban járt ott ? Fizessek netán(jáhú) " holokausztpénzt " ?
Szerintem fizessenek a zsidók. Jézus volt a zsinagógájukban , ezzel fel lett szentelve. Hol marad a fizetség ? Ha Jézus " Isten fia " akkor bizonyosan többet ér mint 6 millió zsidó. Hol marad a kárpótlás ? Hiszen éppen a zsidók ölték meg. Volt e " Nürnberg " emiatt ? Van a " Jézusgyilkosság - kutató intézet " ? Miért nem ? Hol vannak az " emberi jogok " ? Ha a zsidóknak jár a kárpótlás , Jézusnak miért nem ? Ez kérem diszkrimináció. Liberális jogvédõk miért nem ostorozzák a zsidókat ? Miért nem tiltják be a menórát és a dávidcsillagot mint " önkényuralmi jelképet " ? Hiszen éppen Jézus gyilkosainak leszármozattai használják ma is. Ezek a jelképek is " félelemkeltõek ". Képtelen vagyok felfogni , hogy egy modern demokratikus , liberális világban senki sem foglalkozik ezzel a témával.
" Ebbõl a korszakból az egész világon eddig összesen hét zsinagógát találtak meg " . Hmmm máshol is éltek zsidók nemcsak Filiszitinában ? JHV pontosan meghatározta azt a területet ahová menniük kellett. Mit keresnek zsidók a nagyvilágban a " szétszórattatás " elõtt ?
Mégis honnan tudják , hogy Jézus hova tette be a lábát ? Mi van ha a kezén járt ? Vagy , mivel " Isten Fia " talán képes volt repülni. Esetleg teleportálni. Tehát bizonyosan nem tette be a lábát egy zsinagógába sem. Mégis miért ment volna be ? Bizonyosan undorító volt a Herzl Tivadar által is " megénekelt " jellegzetes " szag ". Milyen nyelven beszélt Jézus ? Héberül vagy jiddisül ? Milyen nyelven beszéltek a zsinagógában ? Mi szükség lehetett Jézus prédikációjára ha a rabbik naponta " beszélgettek Istennel " ? Tolmácsra volt szükségük ?
Számos sebbõl vérzik ez a " történet ". Valami itt nagyon nem " kóser ".
#22 | keepfargo - 2014. december 27. 15:19:47
balu
Ha jól ismerem a történetet - a bölcs hercegét - akkor nem szándékos mérgezésröl volt szó. Azért azt nem szabad elfelejteni hogy B. halálát ha kívánták is (elsösorban bráhminok ), a likvidálására mégis egyedül unokatestvére Devadatta tett többszöri kísérletet., valószínüleg irigységtöl vezérelve. Az ö megtérése után B. még vagy 35 évig békében vándorolt a Gangesz síkságain és tanított koldustól királyfiig bárkit. Nem hihetö hogy "politikai" vagy valláspolitikai gyilkosság áldozata lett volna. Az a kovács, Cunda, aki az ételt adta neki és társainak, feltehetöleg maga sem tudta hogy az étel mérgezö-e. Egyébként maradt fenn olyan verzió is, miszerint nem "vaddisznógomba" hanem igenis vaddisznóhús volt az ételben. (Ennél nagyobb baklövéseket is elkövettek az elsö, angol, fordítók, gondoljunk csak a "dukkha" kulcsszó ferdítésére, amit egyszerüen szenvedés-re fordítottak, holott négy rokon jelentése is van, mint pl. a kielégületlenség. ) Lehet hogy a vaddisznó húsát nem bírta a nyolcvanéves öregember gyomra...föleg, ha nem volt egészen friss..

SZM
Ha lehet javaslatom, ahogy írod, akkor azt javasolnám: "Terjeszd ki önmagadat!"
Hogy ez mint jelent az én "olvasatomban" azt talán úgy írnám le, mint az énemet felismerni más emberekben és más dolgokban is. Mintha akkor kiterjedne az a szük kis én, amit rámeröltetett a nevelés, és az önzésre alapuló társadalom. (Na meg a természetes túlélési ösztön..)
( Az az érzésem, hogy Imre ilyen kiterjesztéssel kísérletezik, a maga módján. ) Nekem eddig eléggé félresikerültek a kísérleteim, de pl. Vietnámban már láttam jeleit, hogy jó út ez; olyan emberekben ismertem fel önmagam zártságát(korlátait) és nyitási törekvését is, akikkel a komunikáció messze alulmúlta pl. azt, amivel itt a honlapon rendelkezünk. Az ottani jelek alapján tovább folytattam itt Sv.o.-ban a kiterjesztést. Nem túl meglepö módon, a kisebbik fiammal sikerül idönként "azonosulni", és ez maradandónak ígérkezik...!!! ( "Na és, most feltaláltad a spanyolviaszt, keepfargo?" hallom a malíciózus kérdést. Igen; lassan mindnyájan ilyen újra-feltalálók kell legyünk, mert menet közben valami nagyon elveszett...)
#23 | Perje - 2014. december 27. 16:21:18
Egyre több újabban a megtalált tárgy, lelet. Ilyen volt a napokban is az 1600 éves menórás karperec. Ezeknél már csak a kitalált történet a több, mint pld. a karácsonyra elkészült ,egyiptomi kivonulásukról szóló, hibáktól hemzsegõ film tartalma, amellyel ismét sikerült néhány muzulmán országot felháborítani. Ebben azt állítják többek közt, hogy az egyiptomi piramisokat is a tengeren száraz lábbal átkelõk építették.
http://www.thegua...stian-bale
#24 | lapaj55 - 2014. december 27. 19:12:45
SZM, köszi szépen a hivatkozásokat! Le is töltöttem mindkettôt PDF-ben. Hisz ez hatalmas anyag! A kettô együtt több mint 1150 oldal!! Hú, nem is tudom, mikor lesz nyugalmam, türelmem és energiám az anyag átböngészésére.. De azért biztosan nagyon érdekes és tudás- illetve tudatbôvítô lesz..

Erre egy görögös "jaszu"-t ! s_*_huha
#25 | SZM - 2014. december 27. 22:15:21
lapaj55!
Igazából, az még csak az elsõ két része!
s_*_kukk
Itt megnézheted HTML-ben, a további kettõt is:
http://vfek.vfmk....index.html
s_*_oh1
#26 | Maguskacska - 2014. december 28. 09:06:53
googlegooj transLatte:
Az õsi zsinagóga közepén egy faragott mészkõ áll, rajta a valaha talált legrégibb kõbe vésett menóraábrázolással.-
-A talán 2ezer éves épület közepén lévõ legpuhább kõzetre utolagosan bevésve egy általunk memórának azonosított karcolást találtunk....

képfarago!!!!
"hogyan lehet az intuíció(ból) tudás?"
ez komoly?
aztán ez:
"Mi van azokkal, akik nem üdvözülni, hanem megvilágosodni ( más szóval megérteni ) akarnak? "-így karácsony tályán amikor a fény utattör magának és elkezdenek a nappalok megnyúlni nem szabadna ebbe belenyulni....
Had hozzak egy kis fényt az éj-szagába...


- Az agy jobb és babal féltekének mûködése eltérõ, az elõbbi párhuzamos,míg a bal félteke soros processzor mûködésére emlékeztet.

A balban található az Iciri-Piciri kis sértett egó ami azt mondja hogy ez itt ettõl-eddig én vagyok ezzel leválaszt a mindenség(téged körülvevõ) energiáról(információról), itt "tárolódik" minden amit tanultunk-szocializálódtunk és rávetül a jövönkre mint egy szemellenzõ determinálva a jövönket.
Azaz csakis sorosan(alá-fölérendelt...) a multról és a jövõrõl tud gondolkodni nem értelmezi és érzékeli a most pillanatát a jelent-és mi ezt nevezzük idõérzéknek.s_*_kukk
A jelen pillanat hatalmas információ(=energia) áramából-montázsából apró részleteket választ le amiket tovább részletez majd ezeket kategorizálja, organizálja, hogy asszociálhasson a korábban (többnyire hibásan)tanultakra, amelyel a jövöre vetíti az összes lehetõséget amit a korlátolt és hibás tudásunk enged-ennek pedig mint a kritikus racionálisan logikus, objektíven tárgyilagos gondolhodásnak örvendünk. s_*_kukk
Õ felel a verbális kommunikációért hisz itt található a beszédközpont értelmezi a szavakat és számokat, és ezekkel mondatokat alkot...

A jobb félteke a Jelen Pillanatról szól mindíg a jelenben van Itt és Most(nincs idõérzékes_*_kukk):,
képekben gondolkodik, és kinesztetikusan tanul;) - non-verbálisan kommunikál
, kreatív, játékos és fantáziadús. Muzikális, jó a térlátása. A Lényegre összpontosít, Egészben látja a dolgokat. Õ adja a mûvészeti alkotásokat, humorérzéket.
Nem érti a beszédet és nem tud beszélni. Õ felel a hatodik érzéknek, vagy intuíciónak nevezett jelenségért.

-ennyi információból is látszik hogy az intuició a jobb agyféltekében "keletkezik" ott ahol az adott pillanat teljes információja maradéktalanul megtalálható, ezért is rendelkezik töblett "tudással" és ezért csalhatatlan, ellentétben a balos észleléssel amely egy illuzió csupán....-azaz az öt érzékszerv által felfogott mindennapi élet nem a valóság, a kvantumfizika mára már bebizonyította hogy a tér és az idõ érzékelésünk csupán illuzió, ezért a testünk nem lehet igazából valóság amikor kitölti a teret.-az intuiciódat legkönyebben úgy tudod fejleszteni habecsukod a szemed és leírod amit látsz a párodnak pár óra gyakorlás után, minden alkalommal mikor megvan a konkrét kérdésed becsukod a szemed és a megoldás felvillan...
-és akkor a +világosodásról a fentiek tükrében(félre értés ne essék én nem vagyok, ezért sem ér sokat az okfejtésem..)egyértelmüen egy jobb féltekés jelenség...-megáll az idõ, teljesen jelen vagy az adott pillanatban, az "agyad elcsendesül" azaz a bal félteke sértett kis egója leáll "gondolkodni"a soros procit felváltja a párhuzamossal való adatfeldolgozás miután a beszédközpont odaát található ezért ezt szinte lehetetlen szavakba önteni nekem meg fingom sincs róla...-"megvilágosodáshoz a százaségõt vagy Echart Tolle-t tudom ajánlani, esetleg mindkettõt egyszerre)
-remélem elgondolkodtattalak egy picits_*_lucis_*_luci
#27 | keepfargo - 2014. december 28. 11:01:06
"hogyan lehet az intuició(ból) tudás?"
Nem magamtól kérdeztem; én sejtem/gondolom hogy hogyan lehet.
Ebben az összefüggésben meg lehet nyugodtan említeni a C.G.Jung által "kollektiv tudatalatti"-néven meghatározott valamit, (az emberiség teljes megtapasztalása - a jelen pillanatig), ami a buddhista elméletben az angol fordítók szerint "store consciousness" (raktározó tudat-nak fordította a magyar fordító) Ez az, amihez intuitív úton az ember hozzáfér(het): innen jön, ebböl táplálkozik minden ötlet, találmány, zene, müalkotás stb.
#28 | Maguskacska - 2014. december 28. 12:04:10
Õs patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat,
belezabál, amit kifõztünk,
s emberbõl emberbe szalad.
Miatta nem tudja a részeg,
ha kedvét pezsgõbe öli,
hogy iszonyodó kis szegények
üres levesét hörpöli.

S mert a nemzetekbõl a szellem
nem facsar nedves jogokat,
hát uj gyalázat egymás ellen
serkenti föl a fajokat.
Az elnyomás csapatban károg,
élõ szívre mint dögre száll -
s a földgolyón nyomor szivárog,
mint hülyék orcáján a nyál.
JĂłzsef Attila
kicsit túl tömör voltam bocsi...s_*_nyugi
#29 | keepfargo - 2014. december 30. 04:02:50
Maguskacska
Eckhart Tolle-t halgattam, olvastam és a 100-as égö sem ismeretlen elöttem. Úgy gondolom azonban, hogy a "megvilágosodás" belülröl kell jöjjön.

Kösz a versért. ( Szántai szerint J.A. életmüvére egy ösvallást lehetne építeni.)

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.