Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

USA-bírálat: Orbánra hivatkoznak az oroszok


Már szappan se kell az operához. A vazelin megtette, vagy Vaszilíj? Az orosz Pravda Orbán Viktor kijelentésével igyekszik bizonyítani, hogy az USA aktívan beleavatkozik a kelet-európai országok belpolitikájába.

„Az Egyes√ľlt √Āllamok Eur√≥p√°t fojtogatja az ukr√°n v√°ls√°g √ľr√ľgy√©n” c. cikk a magyar minisztereln√∂k nyilatkozata kapcs√°n megk√©rdezett egy orosz elemz√Ķt, aki szerint a magyar gazdas√°g nagyban f√ľgg az amerikai makrogazdas√°gi d√∂nt√©sekt√Ķl, az orsz√°gnak Nato-tagk√©nt is a k√∂z√∂s politik√°t kell k√∂vetnie. Azon k√≠v√ľl Bruter szerint a beutaz√°si tilalom is jelzi, mik√©nt viselkedik Washington azokkal szemben, akik nem igazodnak k√ľlpolitik√°j√°hoz. Mint mondta, mindez mutatja: a Feh√©r H√°znak hat√©kony eszk√∂zei vannak, ha egy √°llamban olyan visz√°lyt kell el√Ķid√©zni, amely elvezethet az adott hatalom megd√∂nt√©s√©hez.

Hogy Orb√°n mi√©rt nem eml√≠tette az EU-t, annak ok√°t a szak√©rt√Ķ abban l√°tja, hogy Eur√≥pa a gazdas√°gban nem az amerikai politik√°t hajtja v√©gre, √°m f√ľgg az USA kez√©ben l√©v√Ķ glob√°lis p√©nz√ľgyi piacokt√≥l. √Čs a k√©sz√ľl√Ķ szabadkereskedelmi egyezm√©ny azt eredm√©nyezi majd, hogy a tengerent√ļli t√Ķke saj√°t ig√©nyei szerint alak√≠tja az √∂reg kontinens gazdas√°gi viszonyait. Ami od√°ig juthat, hogy egyszer√Ľen megsz√Ľnik az eur√≥pai gazdas√°g √∂n√°ll√≥s√°ga, ez k√ľl√∂n√∂sen nagy vesz√©ly a kicsiny, illetve nem kell√Ķk√©ppen fejlett orsz√°gok sz√°m√°ra.

Arra a k√©rd√©sre, hogy Magyarorsz√°g kimaradhat-e az √ļjfajta hideg h√°bor√ļb√≥l, Bruter √ļgy v√°laszolt, hogy az EU √©s az Nato elv√°laszt√≥ vonalakat igyekszik l√©trehozni a kontinensen, a magyarok azonban ezt nem akarj√°k t√°mogatni, mert nem el√©g er√Ķsek. Az USA ir√°nyvonala elfogadhatatlan K√∂z√©p-Eur√≥pa sz√°m√°ra. Ha Orb√°n ellenkezik, akkor mindent kock√°ra tesz. Az USA ugyanis att√≥l tart, hogy a politikus precedenst teremt, r√°ad√°sul saj√°t haz√°j√°ban igen n√©pszer√Ľ. A p√©lda elterjed√©se lehet√Ķv√© tenn√©, hogy a f√∂ldr√©sz saj√°t politik√°t folytasson. Az Egyes√ľlt √Āllamok minden √©rintettnek tudt√°ra k√≠v√°nja adni, hogy nem emelhetik fel a fej√ľket.

Az Orosz Tudom√°nyos Akad√©mia Eur√≥pa Int√©zet√©nek egyik kutat√≥ja √ļgy l√°tja, hogy Washingtonnak megvannak az eszk√∂zei a nyom√°sgyakorl√°sra, f√Ķleg Magyarorsz√°g eset√©ben. Mint mondja, kor√°bban az el√©gtelen demokr√°cia volt a v√°d, most a korrupci√≥. Hogy kiket tiltottak ki, azt az amerikaiak nem hajland√≥k el√°rulni. √Čs az is nagyon val√≥sz√≠n√Ľ, hogy az uni√≥ kem√©nyebb m√Ľszaki felt√©teleket √≠r el√Ķ az atomer√Ķm√Ľvek sz√°m√°ra. Pedig – mutat r√° a kutat√≥ – Paks-2 terve gazdas√°gilag kifog√°stalan, √°m ha hozz√°vessz√ľk az er√Ķs politikai t√©nyez√Ķt, akkor a magyarok joggal f√©lnek, hogy teljesen figyelmen k√≠v√ľl hagyj√°k nemzeti √©rdekeiket. Tov√°bb√° a szlov√°k, a cseh √©s az osztr√°k √©rdekeket. Lehet, hogy az USA egyszer s mindenkorra el akarja int√©zni Eur√≥p√°t. Drinocskin szerint azonban nem csak Orb√°n ellenzi a hideg h√°bor√ļt, hanem m√°s szerepl√Ķk is. Magyarorsz√°g kicsiny, √©s lakosai tudj√°k, hogy egy napon a frontvonal kell√Ķs k√∂zep√©n tal√°lhatj√°k magukat, ha √ļjabb agressz√≠v akci√≥k t√∂rt√©nnek.

A magyar Tanácsköztársaságról tartottak szimpóziumot Bécsben

A magyar Tan√°csk√∂zt√°rsas√°gr√≥l tartottak nemr√©giben tudom√°nyos szimp√≥ziumot B√©csben, a Ludwig Boltzmann-Int√©zet, a Collegium Hungaricum √©s a B√©csi Egyetem Finnugor Tansz√©k√©nek szervez√©s√©ben. A n√©met Der Standard besz√°mol√≥ja √ļgy √≠t√©li meg, hogy a 133 nap sok, akkori m√Ľv√©sz √©s m√°s √©rtelmis√©gi √©let√©t, gondolkod√°s√°t, alkot√≥ tev√©kenys√©g√©t hat√°rozta meg. Ennek igazol√°s√°ra id√©zi Koestlert, aki szerint 1919-ben a kommunizmus √ļj kelet√Ľ sz√≥ volt, j√≥, igazs√°gos √©s rem√©nyteli kicseng√©ssel. Csak √©ppen az eur√≥pai baloldali √©rtelmis√©g m√°ig nem sokat tud err√Ķl a t√∂rt√©nelmi epiz√≥dr√≥l. √Čppen ezt a hi√°nyoss√°got igyekeztek bep√≥tolni a „Kommunizmus cs√°b√≠t√°sa” c. tudom√°nyos rendezv√©nnyel. A kezdem√©nyez√Ķ, Albert Dikovich felh√≠vja a figyelmet, hogy a „prolet√°rdiktat√ļra” egy sor int√©zked√©st hozott az √©letsz√≠nvonal emel√©s√©re. A buk√°st azonban nem csak azok az ellent√©tek okozt√°k, amelyek a gy√Ķztes hatalmak √°ltal t√°mogatott szomsz√©dokkal alakultak ki, hanem a Tan√°csk√∂zt√°rsas√°g √°ltal elk√∂vetett saj√°t hib√°k is. √ćgy pl. a kisparasztok k√∂r√©ben nagy felh√°borod√°st v√°ltott ki, hogy az √°llamos√≠tott nagybirtokokat nem osztott√°k sz√©t. Koestler nem k√©tli, hogy a k√≠s√©rlet id√Ķvel – orosz mint√°ra - totalit√°rius rend√Ķr√°llamba torkollott volna. √Ām ez csak k√©sei felismer√©s: a magyar, bajor, Ruhr-vid√©ki √©s orosz forradalom kezdetben rem√©nyteli √©s t√ļl√°rad√≥ hangulatban zajlott. Az √≠r√≥ k√©s√Ķbb, 1940-ben lesz√°molt a kommunizmussal. A Nappali s√∂t√©ts√©gben jelent√Ķs √∂nir√≥ni√°val bukott angyalk√©nt mutatja be az egykori kommunist√°kat, akik elk√∂vetik azt a tapintatlans√°got, hogy el√°rulj√°k: n√°luk az √©gben nem eg√©szen √ļgy mennek a dolgok, ahogy azt elk√©pzelik.

A t√©m√°val b√Ķvebben is foglalkozik az ATV 17.45-√∂s √©s 18.45-√∂s h√≠rad√≥ja!

atv.hu
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | keepfargo - 2014. december 26. 14:32:41
"Tanácsköztársaság által elkövetett saját hibák"
Pl. N√ČPIRTÀS !!!

B√©csi Egyetem Finnugor tansz√©ke (dik m√°n¬īDikovich; ez is lej√°rt lemez: a finnugr√°l√°s. Maguk a finnek ford√≠tottak h√°tat ennek a h√ľlyes√©gnek)
#2 | VaLa - 2014. december 26. 16:06:50
bocsi, de mi a köze az atv-nek az igazsághoz???
sömmi.*
#3 | BOTOND - 2014. december 26. 18:37:45
a fenti cikkre meg allah jesuss meg az oreg butdha is rabolintott,
de hat oszinten
ha vickor elmegy es lelep vagy eppen soros bacsi
besorolja a banyaba a banyakhoz
akkor ki fogja meg igazittani a
putyka lovan a kantart,
de nem art elfelejteni a bolcs oreg mondtast hogy
zsiddajtol meg mosolyt sem nem hogy egyebet,
lathato a tobb par ezev mit bizonyitot.
mert szeszak is akar menni igazgatni eleg
kemenyen a kantart,
a finnugorok meg csak fingorasszanak, es
eregessenek sos halas szeleket,
de kit erdekel ez,
de a masik nem felejtheto
a csodas finn holgyek mellyeket csak
a tuzes villammal es a renszarvas ellopasaval
sem lehet felizgatni,
a csodas feher boru holgyek igen csak
fagyott hal szemekkel konnyen rabsagva
ejtett gondolatottal sok mindenre kepesek,
a tanszek vezetok is el mehetnek oda
egy kis tanulmanyra,
hogy valojaban mi is folyik a finnek nel
a vegen senki nem akar sem finn lenni
nehogy ugraljon is valakinek
foleg a zsiddaj rapapapammra,
#4 | mindannyiunknak - 2014. december 26. 22:09:34

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.