Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Váratlanul kirúgta kormányát Lukasenko


Remélem ez már konkrét háborús elõjel! Alekszandr Lukasenko belarusz államfõ szombaton közölte, hogy leváltotta kormányát, ugyanakkor bejelentették, hogy befagyasztják a fogyasztói árakat.

Miniszterelnökével együtt kirúgta kormányát és a jegybank elnökét Alekszandr Lukasenko belarusz államfõ, akit elõszeretettel neveznek - talán túlságosan optimistán - az utolsó európai diktátornak. Az elnök egyelõre feleslegesnek tartotta megindokolni döntését, de vélhetõen a gazdasági helyzettel való elégedetlensége volt a kiváltó ok.


Mihail Mjasznyikovics helyett - aki 2010 óta vezette hûségesen kormányát, és tegnap még Moszkvában tárgyalt - az elnöki adminisztrációt vezetõ Andrej Kobjakov lett a miniszterelnök, elsõ helyettese Vaszilij Matyusevszkij. Az adóügyek minisztere Szergej Nalivajko, az iparügyé Vitalij Vovk, a gazdaságé Vlagyimir Zinovszkij, az állami vagyonkezelõé Andrej Gajev. A jegybank elnöke ezentúl Pavel Kallaur - jelentette a BelTA hírügynökség.

Ezzel egyidõben jelentette be az egy nappal korábbi elnöki nyilatkozattal összhangban a miniszterelnöki hivatal, hogy megakadályozzák a fogyasztói árak emelését. Utasították a fogyasztási cikkek gyártóit termelésük fokozására és áraik befagyasztására - ellenkezõ esetben elbocsátják vezetõiket. A kereskedelmi minisztérium tömeges ellenõrzésekkel fogja biztosítani az utasítás betartását. Azt az üzletet, amelynek kínálata nem megfelelõ, vagy a december 18-ikainál drágábban adja áruit, szigorúan megbüntetik, de be is zárathatják.

Eredetileg az idei évre 11 százalékos inflációval számoltak, azonban annak szintje novemberre már elérte a 15,5 százalékot, ezért az év végi prognózist felemelték 17,3-ra. A mostani intézkedés célja, hogy adminisztratív eszközökkel próbálják megállítani az árak gyors emelkedését.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.