Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Meglep√Ķ, milyen sokkok j√∂hetnek j√∂v√Ķre


√Čs m√©g van lejjebb, sokkal lejjebb! G√∂r√∂gorsz√°g lehets√©ges cs√Ķdj√©n √©s Vlagymir Putyin orosz √°llamf√Ķ esetleges √ļjabb megh√∂kkent√Ķ h√ļz√°sain t√ļl is tal√°lt olyan esem√©nyeket a MarketWatch, amelyek, ha bek√∂vetkeznek, sokkol√≥ hat√°ssal lehetnek az √©let√ľnkre.

A lovak mindig itt maradnak vel√ľk, az automobil csak egy h√≥bort. Ezekkel a szavakkal akarta lebesz√©lni 1903-ben egy bank√°r Henry Fordot, az aut√≥gy√°rt√°s atyj√°t arr√≥l, hogy az aut√≥iparba fektesse a p√©nz√©t. Az ilyen mondatok √∂r√∂k bizony√≠t√©kai annak, hogy mindenki j√≥ teszi, ha k√©tszer meggondolja, miel√Ķtt j√≥sl√°sokba bocs√°tkozik.

A MarketWatch azonban √ļgy l√°tja, √©rdemes megpr√≥b√°lkozni a dologgal. Gondoljunk csak arra, milyen j√≥ p√©nzt csin√°lhatott volna hat√°rid√Ķs √ľgyletekkel az, aki el√Ķre l√°tta volna az olaj √°r√°nak idei megroggyan√°s√°t. Vagy mekkora l√°tnokk√©nt adhatta volna el mag√°t az, aki megj√≥solja, hogy Vlagymir Putyin orosz √°llamf√Ķ 19. sz√°zadi st√≠lus√ļ agressz√≠v l√©p√©sekre sz√°nja r√° mag√°t Ukrajn√°val szemben. (Vagy az, aki tavaly ilyenkor arr√≥l besz√©lt volna, hogy a nagyobbik magyar korm√°nyp√°rt √©s minisztereln√∂k n√©pszer√Ľs√©ge h√°rom f√∂l√©nyesen megnyert v√°laszt√°s ut√°n k√©t h√≥nap alatt megroppan - a szerk.)

Spanyol forradalom

Nem lenne √ļriember az, aki arra fogadna, hogy G√∂r√∂gorsz√°g √ļjabb s√ļlyos politikai-gazdas√°gi v√°ls√°gba ker√ľlhet, ha janu√°r v√©g√©n el√Ķrehozott v√°laszt√°sok lesznek, amelyen a k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sok szerint az EU-IMF p√°ros t√°mogat√°s√°t elutas√≠t√≥ radik√°lis baloldal gy√Ķzhet. Arra azonban mostan√°ban senki sem sz√°m√≠t, hogy a Spanyolorsz√°gban esed√©kes j√∂v√Ķ √©vi v√°laszt√°sok szab√°lyos forradalmat hozhatnak. Mindk√©t esem√©ny visszal√∂kheti az eur√≥z√≥n√°t a p√©nz√ľgyi v√°ls√°gba.

A korm√°nyon l√©v√Ķ spanyol N√©pp√°rtnak kev√©s es√©lye van hatalma meg√Ķrz√©s√©re. Az internetes szervez√Ķd√©s nyom√°n l√©trej√∂tt radik√°lis Podemos p√°rt (a nev√ľk magyarul nagyj√°b√≥l azt jelenti: Meg tudjuk csin√°lni) sz√©lsebesen h√≥d√≠totta meg a n√©pszer√Ľs√©gi list√°k cs√ļcsait. Nyitott k√©rd√©s, hogy meg tudj√°k-e nyerni a v√°laszt√°sokat, de az biztos, hogy sz√°molni kell ezzel a lehet√Ķs√©ggel.

A Podemos meg akarja tartani a spanyol eur√≥t, de szak√≠tani akar a n√©met ihlet√©s√Ľ, k√∂lts√©gvet√©si megszor√≠t√°sokon alapul√≥ gazdas√°gpolitik√°val. √Āt akarja √ľtemeztetni a spanyol √°llamad√≥ss√°got, 35 √≥r√°s munkahetet akar bevezetni √©s cs√∂kkenteni akarja a nyugd√≠jkorhat√°rt. Szemben G√∂r√∂gorsz√°ggal Spanyolorsz√°g el√©g nagy √©s sikeres ahhoz, hogy az eur√≥z√≥n√°n k√≠v√ľl is boldoguljon, ha √ļgy hozza a sors. A Podemos v√°laszt√°si gy√Ķzelme mindenk√©ppen p√°nikot okozna a k√∂tv√©nypiacokon, √©s a befektet√Ķk joggal idegeskedn√©nek.

Az ECB doll√°rt v√°s√°rol

Az Eur√≥pai K√∂zponti Bank (ECB) minden v√°rakoz√°s szerint bizonyos fok√ļ monet√°ris enyh√≠t√©si politik√°t ind√≠t 2015-ben. Mivel az eur√≥z√≥na gazdas√°ga defl√°ci√≥ba cs√ļszik, nem igaz√°n van m√°s v√°laszt√°sa. Csak √ļgy van es√©lye az √°remelked√©sek megind√≠t√°s√°ra, hogy beind√≠tja a bank√≥pr√©st. Mit tehet konkr√©tan ennek √©rdek√©ben?

Elvileg - b√°r ennek jogi akad√°lya lehet - v√°s√°rolhatn√° az √∂vezet √°llamainak k√∂tv√©nyeit, ahogy a brit √©s az amerikai jegybank tette saj√°t √°llam√°val? Nagyon √ļgy n√©z ki azonban, hogy ezzel csak t√∂mn√© a p√©nzt az eur√≥z√≥na tehetetlen d√©li orsz√°gaiba. Tov√°bbi lehet√Ķs√©g, hogy r√©szv√©nyeket, v√°llalati k√∂tv√©nyeket v√°s√°rol. Ezzel azoban csak t√Ķzsdei bubor√©kot f√ļjna √©s a mag√°ra h√ļzn√° a v√°dat, hogy a gazdagokat t√°mogatja.

A legkisebb ellen√°ll√°sra akkor sz√°m√≠that, ha doll√°rt v√°s√°rol. Ezzel p√©nzt teremtene √©s ezzel egyidej√Ľleg lenyomn√° az eur√≥ √°rfolyam√°t, amivel seg√≠ten√© az eur√≥pai exportv√°llalatokat. Az amerikai vezet√©snek persze nem tetszene a dolog - mivel er√Ķs√≠ten√© a doll√°rt -, √°m a m√°sodik ciklus√°nak v√©g√©hez k√∂zeled√Ķ eln√∂k j√∂v√Ķre a b√©na kacsa √°llapot√°ba ker√ľl, √≠gy a politikai elitet kev√©sb√© aggasztja, hogy romlik a korm√°ny reput√°ci√≥ja.

A Shell felv√°s√°rolja a BP-t

√Čvek √≥ta terjednek a pletyk√°k a vil√°g t√Ķzsd√©in a k√©t eur√≥pai olaj√≥ri√°s egyes√ľl√©s√©r√Ķl. Arr√≥l is sok tal√°lgat√°st hallani, hogy √©ppen 2015 lesz a nagy esem√©ny √©ve. A v√°rakoz√°sok alapja els√Ķsorban az, hogy a BP soha nem heverte ki igaz√°n a Mexik√≥i-√∂b√∂lben t√∂rt√©nt 2010-es olajkatasztr√≥fa k√∂vetkezm√©nyeit. √ďri√°si √∂sszegeket fizetett k√°rt√©r√≠t√©sre az olajplatformj√°nak felrobban√°s√°t k√∂vet√Ķ, h√≥napokig elh√ļz√≥d√≥ olajkit√∂r√©s miatt.

Mindk√©t v√°llalatnak komoly gondokat okoz, hogy az olaj √°ra m√°r az 50 doll√°r/hord√≥s s√°vban mozog, r√°ad√°sul elk√©pzelhet√Ķ, hogy j√∂v√Ķ ny√°rra m√©g enn√©l is alacsonyabb lesz. √ćgy azt√°n k√©zenfekv√Ķnek l√°tszik, hogy azt teszik, amit hasonl√≥ helyzetben a nagyv√°llalatok szoktak: egyes√ľlnek. Ezzel m√©rs√©kelhetik a vesztes√©geiket, tarthatj√°k a profit szintj√©t, kitakar√≠thatj√°k tev√©kenys√©g√ľkb√Ķl a felesleges k√∂v√ľleteket.

√Ėsszeoml√°sok a posztszovjet t√©rs√©gben

Putyin eln√∂k szeret k√∂zel k√ľlf√∂ldk√©nt hivatkozni a volt szovjet tagk√∂zt√°rsas√°gokra, amelyek ma is hat√°rosak Oroszorsz√°ggal. Ezek k√∂z√© tartozik Feh√©roroszorsz√°g, Gr√ļzia vagy Kirgiziszt√°n. Legt√∂bbj√ľket szimpla er√Ķszakkal vagy elitj√ľk megveszteget√©s√©vel benntartott√°k az orosz √©rdekszf√©r√°ban. Mindkett√Ķh√∂z sok p√©nzre van sz√ľks√©g, √°m mivel Moszkva a folytat√≥d√≥ p√©nz√ľgyi-gazdas√°gi v√°ls√°g miatt nem tud annyit ford√≠tani erre, mint kor√°bban, ezek az orsz√°gok megroppanhatnak.

Feh√©roroszorsz√°gban m√°r ki is alakult egy helyre kis valutav√°ls√°g, ami k√∂nnyen √°tterjedhet a "k√∂zel k√ľlf√∂ld" t√∂bbi √°llam√°ra is. A folyamatok elvezethetnek egy a 2011-es arab tavasz forradalmaihoz hasonl√≥ esem√©nysorhoz. Az √©rintett orsz√°gok t√°rsadalma √ļgy gondolhatja, hogy szak√≠tani akar az orosz befoly√°ssal, hogy √ļj helyet akar keresni mag√°nak a nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©gben.

Béke Szíriában

A sz√≠riai polg√°rh√°bor√ļ h√°rom √©ve tart. T√∂bb sz√°zezer ember vesztette √©let√©t vagy k√©nyszer√ľlt elmenek√ľlni lak√≥hely√©r√Ķl √©s l√©trej√∂tt a t√∂meggyilkos Iszl√°m √Āllam. A hanyatl√≥ olaj√°rak azonban megfosztj√°k a forr√°sokt√≥l Bass√°r al-Aszad eln√∂k k√©t legf√Ķbb k√ľls√Ķ t√°mogat√≥j√°t, Oroszorsz√°got √©s Ir√°nt. √ćgy elfordulhat, hogy ezek a hatalmak nem lesznek abban a helyzetben, hogy √©letben tarts√°k Aszad rezsimj√©t.

Az eln√∂k csendben - vagy zajosan - t√°vozhat a hatalomb√≥l, az orsz√°gban harcol√≥ k√ľl√∂nb√∂z√Ķ fegyveres csoportok pedig fegyversz√ľnetet k√∂thetnek. √öj korm√°ny alakulhat azzal az es√©llyel, hogy helyre√°ll√≠tsa a rendet az orsz√°gban. Ez j√≥ h√≠r lenne az eg√©sz K√∂zel-Keletnek, ugyanakkor tov√°bb n√∂veln√© a t√ļlk√≠n√°latot a vil√°g olajpiacain.

K√≠nai tech-√Ķr√ľlet

Az idei √©v egyik nagy t√Ķzsdei esem√©nye volt a k√≠nai Alibaba internetes piact√©r hiszt√©rikus jelenetekkel sz√≠nezett els√Ķ t√Ķzsdei kibocs√°t√°sa. Hasonl√≥ v√°llalkoz√°sok sorban √°llnak a b√∂rz√©k el√Ķtt, miut√°n a kock√°zati t√Ķke nagy fant√°zi√°t l√°t benn√ľk. Az Ernst & Young tan√°csad√≥ c√©g adatai szerin 2014 els√Ķ h√°rom negyed√©v√©ben 3,5 milli√°rd doll√°rr√≥l 8,1 milli√°rdra ugrott a t√Ķket√°rsas√°gok k√≠nai befektet√©seinek √∂sszege.

A k√≠nai t√Ķkepiacok m√°r most is sz√°rnyalnak √©s sok befektet√Ķ √ļgy gondolhatja, hogy a kibocs√°t√°sok felp√∂rget√©s√©vel lovagolhatja meg a piaci hull√°mot. √Čppen √ļgy viselkedhetnek, mint az amerikai internetgazdas√°g lufij√°nak felf√ļv√≥d√°sa idej√©n a kilencvenes √©vek v√©g√©n. Rengeteg p√©nz √∂nthetnek a k√≠nai technol√≥giai c√©gekbe, aminek v√©g√ľl - amikor a v√°llalkoz√°sok t√∂bbs√©g√©r√Ķl kider√ľl, hogy semmire sem j√≥ - s√≠r√°s lehet a v√©ge. Addig azonban nagyot kasz√°lhatnak azok, akik j√≥ √©rz√©kkel sz√°llnak be √©s ki az r√©szv√©nyekb√Ķl.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Gutai Zub - 2014. december 29. 13:14:07
Henry Ford és a lovak

Az emberi civiliz√°ci√≥k t√∂rt√©net√©ben a t√°vols√°g "legy√Ķz√©se" mindig is fontos szerepet t√∂lt√∂tt be. De ez a k√©nyszer√≠t√Ķ √©s k√©ts√©gtelen√ľl fontos tev√©kenys√©g, ami semmi haszonnal √©rt√©kteremt√©ssel nem j√°r, soha nem volt olyan dr√°ga √©s √ļgy a k√∂zpontban mint ma.

K√©pzelj√ľk csak el, az US-ban egy √©vi aut√≥z√°s az utakon annyi p√©nzbe ker√ľl az automobil haszn√°l√≥inak, amennyib√Ķl ingyenes oktat√°st, eg√©szs√©g√ľgyi ell√°t√°st, √©s ingyenes √©lelmiszert tudn√°nak biztos√≠tani az eg√©sz lakoss√°gnak!
(Magyarországon biztos hasonló a helyzet)

Ha lenn√©nek helyi munkahelyek, √∂nell√°t√°s, helyi √©rt√©ktermel√©s, √©s mindenkinek lenne munkahelye, feladata, √©rtelmes √©lete, biztos vagyok benne, hogy a lovakon kevesebb id√Ķt t√∂lten√©nek el az emberek √©rtelmetlen utazgat√°sokkal mint ma az aut√≥jaikban.

Akkor m√©g a k√∂rnyezetr√Ķl nem is besz√©lt√ľnk.......
#2 | csillagosvenyen - 2014. december 29. 14:44:45
azért ne jósolgassunk itt meg ott ,ez vagy az fog választást nyerni,,,
mert van aza p√©nz √©s szavazat kezel√Ķ progi, ami m√°r
a j√≥ ideje b√ľd√∂s√∂d√Ķ fek√°li√°t,b√©lsarat, m√©g j√≥ ideig bugyog√°sban fogja tartani.. √©s csak kicsit lesznek megvezetve a n√©pek... pont mint n√°lunk!
#3 | deres - 2014. december 29. 17:43:41
http://www.boon.h...an/2729819 van még kérdés az önvédelemre ,
Vagy még hallgatjátok a néger és cigány imádó Gerryt ?
#4 | Perje - 2014. december 29. 21:27:46
Janu√°r 1-t√Ķl ism√©t akar az EFG√ČESZ g√°zt sz√°ll√≠tani Ukrajn√°ba. Az indok az, hogy a lakoss√°gi ig√©ny ( most, hogy j√∂nnek a kem√©ny m√≠nuszok) nem n√Ķ a g√°zra.s_*_huha
http://lenta.ru/n...ungarygas/
Ekkora hazugságot még nem hallott a világ.
#5 | postaimre - 2014. december 30. 09:47:09
Az √ļj hidegh√°bor√ļ m√Ľveleti ter√ľlete lett Magyarorsz√°g

Moln√°r Zsolt szerint elt√ļlzott K√∂v√©r L√°szl√≥ negyedik vil√°gh√°bor√ļr√≥l sz√≥l√≥ kijelent√©se, de val√≥ban komoly titkosszolg√°lati akci√≥k zajlanak Magyarorsz√°gon – mondta az Orsz√°ggy√Ľl√©s nemzetbiztons√°gi bizotts√°g√°nak szocialista eln√∂ke a N√©pszabads√°gnak.
http://www.hir24....orszag/#sl

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.