Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Új útdíjrendszer, kis türelmi idõvel


Csütörtöktõl indult az új útdíjrendszer. Január elsejétõl díjköteles lesz az M0-s körgyûrû több szakasza, a fõvárosba vezetõ autópályák a városhatáron kívül, valamint számos települést elkerülõ gyorsforgalmi útszakasz is. Ingyenesen már a Liszt Ferenc repülõtér 2-es terminálja sem lesz elérhetõ autóval.
A megyei matricák értékesítése is elsején kezdõdik, januárban azonban még nem büntetik meg azokat az autósokat, akik matrica nélkül használják a fizetõs szakaszokat.

Még az év utolsó napján is egymásnak adták a kilincset a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ügyfélszolgálatán. Az ügyfelek szinte kivétel nélkül az új fizetõs útszakaszokról, illetve a csütörtöktõl kötelezõ megyei matricákról érdeklõdtek. Az 5 ezer forintos éves megyei matricákat az ország mintegy 1500 pontján lehet majd megvásárolni, februártól pedig mobiltelefonon is megkezdõdik az értékesítés.

A közútkezelõ szakemberei közben már a figyelmeztetõ táblákat is kihelyezték az M0-s körgyûrûn, valamint országszerte a többi fizetõssé váló útszakaszokon is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig nyilvánosságra hozta a január 1-tõl díjköteles utakat tartalmazó térképeket. Fónagy János államtitkár a Hír TV-nek megerõsítette azt is, hogy lesz türelmi idõ, így januárban még nem bírságolnak.

„Januárt teljes hĂłnapban tĂĽrelmi idõnek tekintjĂĽk (…) Ha valaki átlĂ©pi a megyei jogosultság határát Ă©s február vĂ©gĂ©ig megveszi az Ă©rvĂ©nyes megyei matricát vagy az országos Ă©ves jogosĂ­tványt, az mentesĂĽl a bĂĽntetĂ©s alĂłl. Folyamatosan figyelemmel kĂ­sĂ©rjĂĽk a rendelet vĂ©grehajtását, Ă©s ott, ahol feszĂĽltsĂ©get látunk, azt a januári tĂĽrelmi idõben felĂĽlvizsgáljuk. Van mĂ©g kĂ©t-három olyan hely, ahol az elvi szabályozási szándĂ©kunkon lehet, hogy felĂĽl kell emelkedni” – fejtette ki.

Szükség is lehet erre, mivel a Városi és Elõvárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a 4-es út bevezetõje is fizetõs lesz, így a Liszt Ferenc repülõtér 2-es termináljához is matricát kell vásárolni.

„Ez megint egy olyan hĂşzás, ami nagy valĂłszĂ­nĂ»sĂ©ggel nem szerepelt az egyeztetĂ©seken, mi biztos nem tudunk rĂłla, hogy szĂłba kerĂĽlt volna. ArrĂłl nem is beszĂ©lve, hogy a 4-es Ăşt elkerĂĽlõ szakasza azĂ©rt Ă©pĂĽlt, hogy VecsĂ©s ne fulladjon meg, most azzal, hogy ezt a rövid szakaszt fizetõssĂ© teszik, ezzel a 20 ezres VecsĂ©snek nem kis problĂ©mát fognak vĂ©lhetõen okozni” – mondta Dorner Lajos, a VEKE elnöke.

Tarlós István szerint az új útdíjrendszer nem lett profi módon elõkészítve, ezért is kérték a kormánytól az egy hónapos türelmi idõ bevezetését. A fõpolgármester a Lánchíd Rádiónak adott év végi interjúban ugyanakkor azt mondta, nem érti az agglomerációs települések tiltakozását, a Budapest környéki települések ugyanis rengeteg fõvárosi szolgáltatást vesznek igénybe.

„Az agglomeráciĂł rengeteg budapesti szolgáltatást használ, ami nem baj. EzekĂ©rt a szolgáltatásokĂ©rt messze nem fizet arányaiban annyit, amennyi rájuk esne. Ennek ellenĂ©re állandĂłan tiltakoznak” – fogalmazott.

A szaktárca nyilvánosságra hozta a pĂłtdĂ­jak összegĂ©t is: eszerint a D1-es kategĂłriában – ahova a motorkerĂ©kpárok Ă©s a szemĂ©lyautĂłk tartoznak – bĂ­rság esetĂ©n 30 napon belĂĽl 14 875 forintot kell majd fizetni, 30 napon tĂşl pedig 59 500 forintot.

Forrás: Hír TV

Hozzászólások


#11 | panni - 2015. január 02. 17:28:05
Nem kellene már demokratikusan felakasztani valamelyikõjüket?
#12 | mindannyiunknak - 2015. január 02. 18:01:38
Hómezõlázárhely miért maradt le a térképrõl???

www.nemzetiutdij.hu/Halozat/HDorszagos_2015.jpg
#13 | mindannyiunknak - 2015. január 02. 18:13:14
Meg még ez is nagyon szép:

"Új termékek és díjkategóriák kerülnek bevezetésre"

Nem az a termék, amit megtermelnek? A termelés eredménye a termék. Ugyan mit termelnek ezek???
#14 | kakas - 2015. január 02. 18:22:25
41.media.tumblr.com/019c993e54349043d619c1e3581b51e7/tumblr_nhjvjlPgV21s4ew3vo1_1280.jpg38.media.tumblr.com/0520663b3e6893144f9dd35244eee6da/tumblr_nhk68yjV101qcvdpbo1_400.gif
#15 | Pitkin - 2015. január 02. 19:03:38
Lesz olyan köztetek, aki fizet még Életében úthasználati díjat? Most már még a matricát se fogom megvenni! :-) Én megteszem!
#16 | postaimre - 2015. január 02. 20:48:03
Pitkin már nagy erõkkel szervezkednek a gépkocsizók, meg civilek meg egyebek, csak hátra kell dõlni, vagy hasba, vagy a kardba!s_*_olle
#17 | Niah2004 - 2015. január 02. 21:44:23
A tudatalattimban valahol leledzett ez a matricásdi, de ezidáig nem bírtam rávenni magam, hogy érdekeljen is. Viszont ma eszembe jutott, hogy elfelejtettem decemberben elmenni az éves nõgyógyi vizsgálatomra. Namármost az orvosom Szekszárdon rendelészik, én pedig kalocsai vagyok. Kalocsai orvoshoz azért nem megyek, mert nem tervezek hiányzó alkatrészekkel kijönni a rendelõbõl... Szóval, ez a kb oda-vissza 100 km-es kiruccanás meg is lesz olyan 25e Ft-ból. Mert ugyi, kell 2x5000-ért megye matrica, 10000-ért benyithatok a dokihoz és a kocsi sem megy sajna vízzel. Még jó hogy munkanélküli vagyok otthon, különben idegesítene a sok befizetett adó...s_*_beee De neeem baj, elég hosszúak ezek a hidak, lehet rájuk szép díszítõsort akasztani, csak már ott tartanánk...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.