Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Elvéreztek a szélsõjobbos oldalak a Facebookon


Kérje a zsidóktól azok elintézik, mert csoportjaik, aktivistáik vannak, nem úgy mint Nyúl Béláéknak! Egyébként engem is "gumiszobába" tettek, de jól van ez így, csak húzom a sz@rházi bandát. A Bal-rad-osoról is tegnap derült ki, hogy zsidó banda. Egy komment elég volt hozzá. Az év végére gyakorlatilag minden nagyobb, magyar szélsõjobbos és neonáci közösséget törölt oldaláról a Facebook. Több szélsõséges csoport már most közölte: nem kíván ismét megjelenni a legnagyobb közösségi hálón, ehelyett „új rendszert dolgoznak ki”. A döntés hátterében az áll, hogy úgy ítélik meg: kilátástalan szélmalomharccá vált a facebookos jelenlétük. A Hetek cikke.
Elvéreztek a szélsõjobbos oldalak a Facebookon

„A Facebook ismét törölte a Betyársereg oldalát. A Szent Korona Rádió új Facebook oldalát szintén eltüntették. (…) Nincs értelme újra megjelenni, hogy aztán újra töröljenek minket. Kidobott idõ” – kesergett a nyíltan hungarista és neonáci eszmékkel szimpatizáló, fõként erõszakos fellépésükrõl hírhedté vált Betyársereg online szerkesztõsége azon, hogy december közepén újfent, immáron sokadik alkalommal törölték profiljukat a Facebookról. De megtisztították a Facebookot a Romantikus Erõszak nevû szkinhed zenekar, valamint a kuruc.info egyik hírhedt publicistájának, Lipusz Zsoltnak a személyes oldalától is. A Jobbikot csak kisebb vérveszteség érte azzal, hogy a párt egyik legnagyobb, nem hivatalos szimpatizáns közösségét is törölte a közösségi oldal.

Nagyon népszerûek voltak a közösségi oldalakon

A hazai internetezõk körében a szélsõséges szervezetek és portálok közösségi médiában közzétett oldalai kimondottan népszerûeknek számítanak.

A Facebook egy-egy törlésével nem ritkán hetek-hónapok, de akár évek munkája kerülhet a süllyesztõbe. Igaz, egy ideig úgy tûnt: a Facebook moderátorai vannak lépéshátrányban a szélsõjobbos szervezetekkel szemben. A nem ritkán nyílt fajgyûlöletet hirdetõ oldalakat szemlátomást hiába törölték: azok gyakorlatilag azonnal új profilokat hoztak létre, és ezek a legtöbb esetben gyors növekedési pályára álltak. A Betyársereg például a két törlés közt eltelt néhány nap alatt közel tízezer lájkolót gyûjtött új profiljára.

Az ordas eszmék legnagyobb hazai fókuszoldala, a kuruc.info fénykorában a hetvenezres lájkolói bázist is átlépte, amikor ezt törölték, az egyik utódjának szánt – már nevében is aljas és cinikus – Babaszappan klub pillanatok alatt húszezer fölé kúszott. Egyébként éppen õk vívták talán a leghosszabb küzdelmet a Facebookkal. A Tett és Védelem Alapítvány, illetve az Anti-Defamation League közös kezdeményezésének teret adva az amerikai portál még tavaly év elején törölte elõször a szélsõséges magyar oldal profilját. Ezt követpen tucatnyiszor indult újra – a legváltozatosabb nevek alatt – ám mindegyiket, kivétel nélkül törölték. Legutóbb október végén próbálkoztak – a néhány ezer lájkolót gyûjtõ oldalukat négy nappal késõbb szüntette meg a Facebook.

A Facebookon gyakorlatilag minden második magyart elérik

„Nem véletlenül próbálkoznak kitartóan a Facebookkal, a közösségi oldalra regisztrált magyarok száma már az ötmilliót ostromolja. Ez azt jelenti, hogy nagyjából minden második magyar embert el lehet érni azon keresztül” – magyarázza a Don Quijote de la Mancha szélmalomküzdelméhez hasonlító harcot egy közösségimédia-szakértõ a Hetek kérdésére. A névtelenséget kérõ szakember arra is emlékeztet: ma már az internetes portálok látogatói is mind nagyobb arányban érkeznek a Facebookról.

„A Facebookhoz hasonló oldalak olcsó és hatékony reklámfelületet jelentenek az online portálok számára. Az emberek lájkolják vagy megosztják azokat a cikkeket, amelyeket fontosnak találnak – ezzel az ismerõseik azonnal láthatják, mit olvasnak” – mondja. Becslése alapján a magyar híroldalak a kattintások 10-50 százalékát gyûjthetik be a Facebookról. Véleménye szerint a neonáci portálok – például a már említett kuruc.info – alsó hangon is legkevesebb 10-15 százalékkal kevesebb emberhez juthat el, mióta a Facebookról törölték.

Elvetélt gondolat

A szakember szerint egyébként, még ha kapacitás lenne is rá, véleménye szerint sok értelme nem lenne egy szélsõjobbos „ellen-Facebookot” alapítani (mint ahogy arra egyébként már történt kísérlet). „A Facebook ereje a közösségben, és nem a technológiában rejlik. Pontosan azért tud vonzóvá válni a neonáci és egyéb, szélsõséges csoportok számára is, mivel pillanatok alatt, gyakran egy forint beruházás nélkül tudnak tömegeket megszólítani. Éppen ezt az elõnyét veszítenék el, ha saját rendszert építenének. Itt a kontrollt ugyan õk maguk gyakorolhatnák, viszont a saját keménymagjukon kívül nem tudnának egyéb rétegeket bevonni, így képtelenek lennének nagyobb tömeget megszólítani” – érvelt a Heteknek.

"Megtorlás"

Az, hogy a Facebook akciója mennyire érzékenyen érintette a szélsõséges csoportokat, jól mutatja, hogy a kuruc.info a sorozatos törlésekre „megtorlásul”, karácsony elõtt egy nappal háborút hirdetett azok ellen a baloldali, antifasiszta csoportok ellen, melyek az elmúlt hónapok tüntetéseit szervezték.

A neonáci portál két célpontot jelöl meg: az egyik a Százezren az internetadó ellen (SZIE) nevet viselõ közösség, a másik pedig a január elejére meghirdetett demonstráció, a MostMi: Új országot építünk! tüntetés oldala. A kuruc.info szerint a SZIE közösség állhatott a „nemzeti” oldalak eltüntetése mögött. Ebbéli hitükben az sem ingatta meg õket, hogy az oldalon egyetlen, korábban törölt oldal neve sem jelent meg, egyetlen alkalommal sem.

A Lõjük le a balosok Facebook-oldalait névre keresztelt akció a cikk írásakor még nem járt sikerrel, pedig egyes bejegyzések alapján a portál felhívásának engedve már többen jelentgetni kezdték a célpontokat.

Kölcsönös adok-kapok

Az adok-kapok kölcsönös. A Hetek beszélt egy antifasiszta aktivistával, aki saját bevallása szerint évek óta százas nagyságrendben „jelent fel” neonáci és gyûlölködõ tartalmakat a Facebookon. „A gyakorlatban ez tényleg néhány másodpercet vesz igénybe: három kattintással jelezni lehet a moderátorok számára a rendszerben, ha valaki gyûlöletbeszédet lát” – mondja az aktivista, aki egy kisebb csoport tagjaként vesz részt az akcióban.

Állítása szerint egyébként õk maguk is tapasztalták, hogy az elmúlt hónapokban sokkal szigorúbb lett az oldal szûrõje. „Korábban csak a teljesen egyértelmûen fajgyûlölõ és fõként angol nyelvû tartalmakkal értünk el sikereket. Ez körülbelül fél évvel ezelõtt megváltozott és a Facebook tömegesen kezdte el törölni a magyar nyelvû, burkoltan náci vagy »pusztán csak« cinikus, például a holokauszttal gúnyolódó posztokat is” – nyilatkozta a lapnak.

Hetek
Link

Hozzszlsok


#1 | Vizilo - 2015. janur 04. 14:09:41
Cukorbergtöl logikus hogy nem hagyja cserben metelt tarsait varhato volt! En elvöl nem nyitottam fiokot nem akaromk megosztani sekivel semmit viszont nem szeretem a gondolat rendörseget !!! Zsirafek legnagyobb felelme az igazsag földeritese el kepzelitek az elmult 70 ev karpotlasara feny derülne ...))
#2 | Kedvesi - 2015. janur 04. 14:35:15
Imre be tudnád linkelni azt az írást ahol a Bal-rad zsidó gyökereit említik? Neten sehol nem találom, pedig beírtam hogy Balrad zsidó, hátha dob valamit, de semmi.
#3 | postaimre - 2015. janur 04. 14:43:44
https://balrad.wo...o-rikardo/ hsz-ek, alja. Már másodjára be se engedtek, de még az is tudták ki az a bubo. Szóval a jóbik kóser, de közben lukoiloznak és cigányoznak tele szájjal. Tégy próbát velük.
#4 | Kedvesi - 2015. janur 04. 14:48:19
s_*_gt
#5 | kuka7 - 2015. janur 04. 17:40:08
balra -rád! beakartam lépni oda,de valami súgta hogy nem ,úgyhogy le@rom,õket is!-áldással!
#6 | kontroll88 - 2015. janur 04. 21:54:21
Nem valami ellen kell harcolni, hanem egy vágyott célért!
Amivel harcolsz, annak energiát adsz.
Ezért kell elõször jó célt keresni, és utána annak az elérésére kell összpontosítani energiáidat! Akivel meg eddig harcoltál, azt hagyd ot a fenébe, harcoljon magával! :D
#7 | Spectat0r - 2015. janur 05. 17:00:50
Szoktam bal-rad-ra írni,okoskodni, de minek :)
Szinte azonnal lekáderezik az embert személyes infól elõször utána netes támadás(vagy a netszolgáltatónál van emberük vagy állami beépültek, esetleg maga a szolgálat). Be is hatoltak a gépembe. Mondjuk sok titok nincs rajta, mert nem vagyok egy Al-Kaloidás bombagyáros vagy ilyesmi.

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.