Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

ORB√ĀN VAGYONA!


Kommentk√©nt √©rkezett L’Espresso: Orb√°n m√°r az √∂t leggazdagabb magyar egyike c√≠m√Ľ cikk√ľnkre. A fot√≥kat illusztr√°ci√≥k√©nt mi tett√ľk hozz√°. (szerk.)

orkvagy1Orb√°n √©pp csak az√≥ta lop, ami√≥ta lehet√Ķs√©ge van r√°: 1993 √≥ta. Az Orb√°n csal√°d ingatlangyarapod√°s√°r√≥l kulcsfigur√°ja a feles√©ge. A korm√°nyf√Ķt √Ķ egy olyan v√°llalkoz√≥nak tekinti, akinek nincs c√©ge, „a politika maga a v√°llalkoz√°sa. L√©vai Anik√≥ pedig ennek a politikai v√°llalkoz√°snak a gy√ľm√∂lcsszed√Ķ asszonya”. „Volt egyszer egy farmeres sr√°c, most meg van egy dandy csal√°d… Ma m√°r egy√©rtelm√Ľ, hogy Orb√°n √ļjfeudalizmust √©p√≠t √©s saj√°t dinaszti√°t, nem n√©gy, nem nyolc √©vre, hanem heted√≠ziglen.” L√©vai Anik√≥ 2010-es vagyonnyilatkozata ismert csup√°n, abban 38 ingatlan szerepel. (Noha a t√∂rv√©ny szerint a h√°zast√°rsnak is √©vente be kell ny√ļjtania a nyilatkozat√°t, ez nem nyilv√°nos: csak a Mentelmi √©s √Ėsszef√©rhetetlens√©gi Bizotts√°g tagjai tekinthetnek bele, de √Ķk is csak hivatalos vizsg√°lati elj√°r√°s sor√°n.)

A 2010-es adatok szerint a L√©vai Anik√≥ tulajdon√°t k√©pez√Ķ 38 ingatlanb√≥l √°ll.. Az Orb√°n-csal√°d az els√Ķ minisztereln√∂ks√©g idej√©n ment √°t el√Ķsz√∂r igen l√°tv√°nyos vagyongyarapod√°son. A sz√Ľkebb csal√°d k√©t f√Ķ ingatlanadat√°t n√©zve: 1. az 1998-ban m√°r birtokolt 5,5 hekt√°rnyi f√∂ldter√ľlet n√©gy √©v m√ļlt√°n a tizenegy √©s f√©lszeres√©re: 63 hekt√°rra n√∂vekedett; 2. a tulajdonukat k√©pez√Ķ (1994-ben 563 ezer forint√©rt vett) belv√°rosi lak√°s helyett kertes sv√°b-hegyi vill√°t v√°s√°roltak 2002-ben (75 milli√≥√©rt), majd azonnal hozz√°l√°ttak (t√∂bb t√≠zmilli√≥s) √°t√©p√≠t√©s√©hez is. A minisztereln√∂k apj√°nak t√∂bbs√©gi tulajdon√°ban l√©v√Ķ b√°nyac√©g, a Dolomit Kft. saj√°t vagyona megh√©tszerez√Ķd√∂tt (98-r√≥l 666 milli√≥ra n√Ķtt); a m√°sik v√°llalkoz√°s, a kiz√°r√≥lagosan birtokolt G√°nt-K√Ķ Kft. nyeres√©ge ugyanekkor a t√≠zszeres√©re emelkedett (16 milli√≥r√≥l 167-re).

Teh√°t Orb√°n a korm√°nyzati hatalmat haszn√°lta f√∂l a csal√°di vagyongyarap√≠t√°sra –, azt legl√°tv√°nyosabban a Tokaj hegyaljai sz√Ķl√Ķv√°llalkoz√°s (Sz√°rhegy D√Ľl√Ķ – S√°razsad√°ny – Tokajhegyalja Kft.) t√∂rt√©nete igazolja, ahol a minisztereln√∂k √©s √ľzlett√°rsai csak vissza nem t√©r√≠tend√Ķ √°llami sz√Ķl√Ķtelep√≠t√©si t√°mogat√°sb√≥l mintegy 64,5 milli√≥ Ft-ot nyertek el. A m√°sodik minisztereln√∂ks√©g nagy projektje a felcs√ļti focibirodalom fel√©p√≠t√©se – ugyancsak k√∂zvetett (ad√≥b√≥l le√≠rhat√≥ adom√°ny) vagy k√∂zvetlen √°llami p√©nzekb√Ķl. A tulajdoni viszonyok √°tl√°thatatlanok, Orb√°n 50 √©vre ingyen haszn√°latba adott f√∂ldjein √©p√ľlt f√∂l sz√°mos objektum. De 50 √©v lej√°rata ut√°n, az √∂v√© az eg√©sz Stadion √©s az akad√©mia!!! Str√≥man-gyan√ļs szem√©lyek Orb√°n k√∂r√ľl.

A minisztereln√∂k k√∂zvetlen k√∂rnyezet√©ben legal√°bb 3 olyan ember (csal√°d) van, akik mes√©s vagyongyarapod√°son mentek kereszt√ľl az elm√ļlt √©vekben: M√©sz√°ros L√Ķrinc, a Flier-csal√°d √©s Garancsi Istv√°n. M√©sz√°ros a f√∂ldb√©rleti p√°ly√°zat m√°sodik legnagyobb nyertese az eg√©sz orsz√°gban. A korm√°nyf√Ķ megy√©j√©ben – osztott√°k ki a legt√∂bb f√∂ldet 5 350 hekt√°r, illetve 121 588 aranykorona √©rt√©kben. Ez az orsz√°gosan b√©rbe adott √∂sszter√ľlet 24,4%-a √©s a f√∂ld√©rt√©k 30,8%-a. M√©sz√°ros√©k nemcsak Fej√©rben a m√°sodikak, hanem orsz√°gosan is. Az Orb√°nnal szoros kapcsolatban √°ll√≥ k√©t csal√°d (a M√©sz√°ros √©s a Flier) nyerte el az orsz√°gban kiosztott f√∂ldter√ľlet 8,8 sz√°zal√©k√°t, aranykoron√°ban a 11,6 sz√°zal√©k√°t! A M√©sz√°ros√©k √©s a Flier√©k √°ltal elnyert f√∂ldek t√∂bb helyen √©rintkeznek Orb√°nn√© f√∂ldjeivel, a l√©gi felv√©teleken egy nagybirtok k√∂rvonalai sejlenek f√∂l. M√©sz√°ros √©s alpolg√°rmester√©nek csal√°dja nyerte el az orsz√°g 10 legnagyobb Auchan √°ruh√°z√°nak trafikjog√°t. M√©sz√°ros alv√°llalkoz√≥i (a Gere-testv√©rek) nyertek el tov√°bbi 10 frekvent√°lt doh√°ny√°rus√≠t√≥ helyet orsz√°gszerte. M√©sz√°ros szerel√Ķc√©ge 2007-ben m√©g vesztes√©ges, 2009-ben m√°r f√©lmilli√°rd bev√©tele volt, 2010-ben 835 milli√≥, 2011-ben t√∂bb mint 2,2 milli√°rd, 2012-ben pedig 4,6 milli√°rd, ami a korm√°nyv√°lt√°s √≥ta √∂tsz√∂r√∂s n√∂veked√©s. A tiszta nyeres√©g 2010-ben ez m√©g csak 250 milli√≥, 2011-ben m√°r meghaladta a 850 milli√≥t, 2012-ben pedig az egy √©s negyed milli√°rdot (1,264) 2012-ben fele-fele ar√°nyban 800 milli√≥s osztal√©kot vett ki M. √©s feles√©ge, √°m az ut√≥bbi lemondott a maga r√©sz√©r√Ķl a f√©rj jav√°ra.

√Čs √Ķ? A mes√©s gyarapod√°s forr√°s√°t bus√°s √°llami √©s √∂nkorm√°nyzati beruh√°z√°sok adj√°k. Garancsi a Videoton FC eln√∂ke, a Duna Takar√©k tulajdonosa. Ut√≥bbi 600 milli√≥s hitelt adott Orb√°n alap√≠tv√°ny√°nak – a Duna Takar√©kot a t√∂rv√©ny egyed√ľlik√©nt mentes√≠tette a takar√©kp√©nzt√°rak √°llamos√≠t√°sa al√≥l. Garancsi egyik budai lak√°sa szomsz√©dos a L√©vai Anik√≥√©val. Az ut√≥bbiban Orb√°n R√°chel lakott h√°zass√°ga el√Ķtt, Garancsi√©ban »b√©rl√Ķk√©nt« Orb√°n G√°sp√°r. Garancsi 2012 j√ļlius√°ban 75 sz√°zal√©kos tulajdonos lett K√©kessy Dezs√Ķ 2000 hekt√°ron gazd√°lkod√≥ tiszaigari agr√°rc√©g√©ben. (K√©kessy volt Orb√°n√©k √ľzlett√°rsa S√°razsad√°nyban, √Ķ vette meg arany√°ron a kor√°bbi lak√°sukat, majd a tokaji sz√Ķleiket is.) Garancsi az egyik tulajdonosa annak az offshore c√©gnek, amelyik hatalmasat kasz√°lt a g√°z√ľzleten: az Index szerint 55 milli√°rdos osztal√©kot vettek ki a c√©gb√Ķl tavaly. Aki elhiszi, hogy mindez v√©letlen egybees√©s, az ..

orkvagyNos..√Ėsszegezz√ľk… Azt tudjuk, hogy Orb√°n 1998 √©s 2002 k√∂zt vette meg rom√°niai kast√©ly√°t, t√∂bb sz√°z hekt√°r f√∂ldter√ľlettel,egy nagy hotelt is elkezdtek akkor √©p√≠teni, de mivel 2002-ben megbukott, az √©p√≠tkez√©st abbahagyt√°k ..Bud√°n is van egy hoteljuk, gyermekeinek egy lak√°st vettek P√°rizsban √©s Londonban. . Tokai hegy a sz√Ķl√Ķvel biztosan az √Ķ tulajdona. Debrecenben is van h√°zuk. A falusi g√°zszerel√Ķ beker√ľlt 3 √©v alatt a leggazdagabb magyarok k√∂z√© Orb√°n j√≥volt√°b√≥l. Sz√≠vj√≥s√°g ? Orb√°n is j√≥ ingatlanos lesz, ha egyszer abbahagyja a politik√°t. A m√ļltkor vett az V. ker√ľleti √∂nkormit√≥l egy olyan lak√°st 560 000 ( √∂tsz√°zhatvanezer) forint√©rt, aminek a fel√ļj√≠t√°s√°ra el√Ķtte 6-7 milli√≥t k√∂lt√∂tt az √∂nkormi, majd n√©h√°ny √©vre kiadta alb√©rletbe egy amerikai n√Ķnek havi 2000 doll√°r√©rt, azut√°n eladta az √ľzlett√°rsa, bizonyos K√©kessy Dezs√Ķ vej√©nek 63 000 000 ( hatvanh√°rom milli√≥ ) forint√©rt. A mostani pec√≥t is el√©g j√≥l vette, valami 75 mill√°√©rt, pedig szakemberek szerint m√©g most is √©r vagy 250 mill√°t, √≠gy v√°ls√°g ut√°n. Haris-k√∂z-i ingatlanokat bag√≥√©rt megszerezt√©k, amit 100-szoros √°ron adnak el valami csoda folyt√°n. “Az Orb√°n-csal√°d vagyon√°t egyes k√∂z√≠r√≥k 500 milli√°rd forint k√∂r√ľlire teszik, amihez hozz√°tartozik egy Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszterrel k√∂z√∂sen v√°s√°rolt √©s fenntartott horv√°torsz√°gi sziget az Adri√°n, valamint egy kb. 600 milli√≥ Ft. √©rt√©k√Ľ jacht, ami francia lobog√≥ alatt ker√ľlt nyilv√°ntart√°sra…” Lopni t√∂rv√©nyesen is lehet, an√©lk√ľl, hogy bizony√≠that√≥ b√Ľncselekm√©nyr√Ķl besz√©lhetn√©nk. Erre a Fidesz-korm√°ny idej√©n m√Ľk√∂d√Ķ Orsz√°gim√°zs K√∂zpont, Happy End Kft. √©s Ez√ľsthaj√≥ Kft. mesterh√°rmasa szolg√°l √©kes p√©ld√°val. ” Magyarorsz√°gr√≥l az elm√ļlt 25√©v √≥ta 242 milli√°rd doll√°rnyi mag√°nt√Ķk√©t menek√≠tettek ki a vil√°g k√ľl√∂nb√∂z√Ķ ad√≥paradicsomaiba. Most akkor ezt forintos√≠tjuk, hogy a nagys√°grend m√©g jobban l√°tsz√≥djon: 48 ezer milli√°rd forintot!!! (200 forintos doll√°r √°rfolyamon)

A Tax Justice Network adatai szerint Magyarorsz√°g m√©ret√©hez √©s t√Ķkeerej√©hez k√©pest p√©ld√°tlanul nagy vesztes√©geket szenvedett az elm√ļlt √©vtizedekben az offshore jelens√©g miatt. 242 milli√°rd doll√°r mag√°nt√Ķke – a teljes magyar √°llamad√≥ss√°g k√©t √©s f√©lszerese – ker√ľlt offshore sz√°ml√°ra. Az √∂sszeg abszol√ļt m√©rt√©kben is hatalmas: ezzel a vil√°granglista 12. hely√©t foglaljuk el. Eur√≥p√°b√≥l senki nem el√Ķz meg benn√ľnket, √©s a t√∂bbi kontinensr√Ķl is csak gazdas√°gi vil√°ghatalmak √©s n√©h√°ny olajorsz√°g. El kell olvasni Ferenczi Krisztina k√∂nyv√©t, a:Sz√ľret az Orb√°n vagyonok nyom√°ban c√≠m√Ľt, √©s akkor a kezdetekt√Ķl l√°thatjuk dokument√°lva az els√Ķ Ft-okat. M√©g t√∂bb gaztett tal√°lhat√≥: http://mozgovilag.com/?p=5012 http://www.parlament.hu/irom37/18470/18470.pdf

Nem lesz addig korm√°nyv√°lt√°s am√≠g be nem v√°gj√°k a sittre, ha m√©gis lenne, Orb√°n nem k√©slekedne egy hetet √©s l√°ngba bor√≠tan√° eg√©sz Pestet, ha nem az eg√©sz orsz√°got. Am√≠g szabad l√°bon van itt f√Ľ nem terem.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | BUZOGANY - 2015. januŠr 05. 00:43:14
en nem csodalom
ki akar maganak bajt,
a templomban a begipszelt szobor
keze is maga fele hajlik,
#2 | kakas - 2015. januŠr 05. 18:19:08
40.media.tumblr.com/e261880656338e321f647352a27ea365/tumblr_nhppv6Oodp1s5vskxo1_1280.jpg

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.