Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Világháborút okozhat az õsi lelet?


Egy Ăşj könyv szerint 2700 Ă©v után feltárulhat a jeruzsálemi Templom-hegy titka. Az felfedezĂ©s veszĂ©lyes következmĂ©nyei miatt geostratĂ©giai forgatĂłkönyveket kĂ©szĂ­tettek Izraelben. A Hetek cikke.

„Mit gondolnak, mennyi idõ kellene, hogy bejárja a világot a hĂ­r, ha Izraelben, a Templom-hegy mĂ©lyĂ©ben, az egykori zsidĂł SzentĂ©ly föld alatti kazamatáinak egyikĂ©ben megtalálnák az eredeti Frigyládát? 24 Ăłrán belĂĽl a világ lakosságának 70 százalĂ©ka tudomást szerezne a hĂ­rrõl. A felfedezĂ©s a tudományos, vallási Ă©s kulturális jelentõsĂ©ge mellett azonban legalább ekkora politikai Ă©s katonai dilemmát is felvetne. A helyszĂ­n – amelynek a föld feletti szintjĂ©n iszlám szenthelyek, a SzikladĂłm Ă©s az al-Aksza mecset állnak – a világ legvitatottabb terĂĽlete, Ă­gy azonnal Ăşj dimenziĂłt nyitna az arab–izraeli konfliktusban Ă©s a Jeruzsálem státuszáért folyĂł kĂĽzdelemben” – mondta A Frigyláda jelentĂ©s cĂ­mĂ», nĂ©hány hete megjelent könyv szerzõje a Voice of Israel rádiĂłnak adott interjĂşjában.

50 terem a radarokon

Harry Moskoff azt állítja, hogy ez a bejelentés bármikor megtörténhet, mert az elmúlt évtizedekben a legkorszerûbb technológiák felhasználásával izraeli szakembereknek sikerült feltárnia a jeruzsálemi Óváros középpontjában álló Templom-hegy alatti földrétegeket. Eszerint összesen mintegy ötven föld alatti alagutat és termet azonosítottak, és ezen belül lokalizálni tudták azt a szakaszt, amelyben a Salamon által épített eredeti zsidó Szentély legfontosabb szent tárgyait elrejtették.

A kutatásban résztvevõ vezetõ izraeli régészek és tekintélyes vallástudósok szerint helytálló lehet a zsidó hagyomány, miszerint a Frigyládát a Szentek Szentjének eredeti aranypadlózatával együtt engedték a mélybe még azelõtt, hogy az Elsõ Templomot a babiloni hódítók lerombolták volna. A Frigyláda tehát ma is az eredeti templom aranypadlóján állhat, mintegy 30-40 méter mélyen abban a teremben, amelyet még Salamon tervei szerint építettek meg a Szentély alatt.

A szerzõ szerint az izraeli kormány tisztában van azzal, hogy a felfedezĂ©s nyilvánosságra kerĂĽlĂ©se milyen bonyolult kihĂ­vásokkal – sõt világháborĂşs veszĂ©llyel – járna, ezĂ©rt 1967 Ăłta igyekszik a Templom-hegy kĂ©rdĂ©sĂ©t távol tartani a politikátĂłl, sõt a vallástĂłl is, nem vĂ©letlenĂĽl nyilvánĂ­tották – egĂ©szen a legutĂłbbi idõkig – tiltott helynek a hĂ­võ zsidĂłk számára. Hivatalosan ma is Ă©rvĂ©nyben van a hatnapos háborĂş Ă©s Jeruzsálem egyesĂ­tĂ©se után kialakĂ­tott status quo, amely szerint Izrael fenntartja a szuverenitását a Templom-hegy felett, de a terĂĽlet kezelĂ©sĂ©t átadta a jordániai vezetĂ©s alatt állĂł muzulmán szervezet, a Wakf számára. Ez azt is jelenti, hogy az elmĂşlt ötven Ă©vben hivatalosan semmifĂ©le kutatás nem törtĂ©nt a hegy mĂ©lyĂ©ben.

Palesztin Ă©rtelmezĂ©s szerint – amit ma már a világ országainak a többsĂ©ge is elfogad – a jeruzsálemi Ă“város, benne a Templom-heggyel „megszállt terĂĽlet”, amelyet a kĂ©tállami rendezĂ©s keretĂ©ben Izraelnek „vissza kell adnia” (bár 1967 elõtt Kelet-Jeruzsálem nem palesztin, hanem jordán megszállás alatt állt).

Négy geostratégiai opció

Harry Moskoff könyvĂ©ben összefoglalta, milyen elmĂ©leti opciĂłi vannak Izraelnek a Frigyládával kapcsolatban – már amennyiben a kutatĂłk feltĂ©telezĂ©se helytállĂł –, Ă©s ezek milyen politikai, katonai Ă©s vallási következmĂ©nyekkel járhatnak a Közel-Keleten.

Moskoff rabbi négy hipotetikus forgatókönyvet vett számításba:

1. Izrael bejelenti, hogy birtokukban van a Frigyláda, Ă©s a kormány kĂ©sz bemutatni ezt Jeruzsálemben, egy kĂĽlönleges, erre a cĂ©lra Ă©pĂ­tett mĂşzeumban a világ közvĂ©lemĂ©nyĂ©nek. Ez a hĂ­r alapjában megerõsĂ­tenĂ© Izrael törtĂ©nelmi legitimitását, nyilvánvalĂłvá tennĂ© a zsidĂłság Jeruzsálemhez fĂ»zõdõ jogait, Ă©s alátámasztaná a Biblia hitelessĂ©gĂ©t. Jeruzsálem a világ turisztikai Ă©s vallási központja lehetne, amely Ă©vente zarándokok Ă©s Ă©rdeklõdõk tĂ­zmilliĂłit vonzaná. Mint Moskoff Ă­rja, amennyiben a Frigyláda csupán egy kĂĽlönleges rĂ©gĂ©szeti lelet, ez a terv elvileg akár megvalĂłsĂ­thatĂł is lenne. De a rabbik, sõt egyes tudĂłsok szerint is, senki nem tudja, milyen következmĂ©nyekkel járna, ha megprĂłbálnák felszĂ­nre hozni a Frigyládát. A szent tárgy ugyanis elvileg ma is olyan tulajdonságokkal rendelkezhet, mint az Ă“szövetsĂ©g idejĂ©n, amikor a FrigyládábĂłl kilĂ©põ tĂ»z Ă©s energia hadseregeket gyõzött le, városokat rombolt Ă©s termĂ©szetfeletti ĂĽzeneteket közvetĂ­tett. Moskoff szerint a hivatalos tiltás ellenĂ©re eddig kĂ©tszer is igyekeztek megközelĂ­teni a Frigyládát õrzõ föld alatti termet – 1968-ban Ă©s 1992-ben –, de egyik alkalommal sem jutottak cĂ©lba. Amikor megnyitották a terem felĂ© vezetõ alagutat, megmagyarázhatatlan földmozgás kezdõdött, Ă©s a földomlások, valamint a leleplezõdĂ©s veszĂ©lye miatt abba kellett hagyni a kutatást.

2. Izrael továbbra is titokban tartja az informáciĂłt. Eddig ez volt a legbiztonságosabb opciĂł, mert 1967 után Ă­gy ellenõrzĂ©s alatt tudták tartani a terĂĽletet anĂ©lkĂĽl, hogy konfliktust provokálnának ki. Most viszont már a növekvõ nemzetközi nyomás miatt egyre valĂłszĂ­nĂ»bb, hogy Izrael nĂ©hány Ă©ven belĂĽl elveszĂ­theti szuverenitását a Templom-hegy felett, Ă©s a terĂĽlet – benne a Frigyláda –, az ellensĂ©geik kezĂ©be juthat, ami szintĂ©n kiszámĂ­thatatlan következmĂ©nyekkel járna.

3. Izrael bejelenti, hogy megtalálták a Frigyládát, de úgy dönt, hogy a területtel kapcsolatos viták miatt nem hozzák azt a felszínre. Egy ilyen bejelentés lángba borítaná a muzulmán világot, akik minden eddigi gyanújukat igazolva látnák, miszerint a zsidók ki akarják sajátítani a Templom-hegyet. A nemzetközi közvélemény nyomása miatt Izrael kénytelen lenne kompromisszumot kötni, és át kellene adnia a területet az ENSZ, az UNESCO vagy más, hasonló nemzetközi védnökség alá. Ebben az esetben semmit nem nyernének, sõt elveszítenék Jeruzsálem Óvárosát is.

4. Izrael nem jelenti be hivatalosan a Frigyláda megtalálását (de nem is cáfolja, hasonlĂłan az atombombával kapcsolatos álláspontjához), viszont fokozza a politikai Ă©s vallási kampányt azĂ©rt, hogy zsidĂłk imádkozhassanak a Templom-hegyen. ĂŤgy a közvĂ©lemĂ©nyt hozzá tudják szoktatni ahhoz, hogy az imádkozáshoz a terĂĽleten elõbb-utĂłbb zsinagĂłgára is szĂĽksĂ©g lesz. Ezt az egykori Szentek Szentje helyĂ©re (vagyis a Frigyláda feltĂ©telezett rejtekhelye fölĂ©) Ă©pĂ­tenĂ©k, ami ma szabadon állĂł, beĂ©pĂ­tetlen terĂĽlet a Templom-hegy dĂ©lkeleti rĂ©szĂ©n. Ha sikerĂĽl közben rituálisan megtisztĂ­tott papokat felszentelni – amire szintĂ©n zajlanak elõkĂ©szĂĽletek a jeruzsálemi Templom IntĂ©zetben –, õk a megnyitás elõtt a mĂ©lybõl közvetlenĂĽl a zsinagĂłgába hozhatnák a Frigyládát, Ă©s Ă­gy törtĂ©nhetne meg a nagy bejelentĂ©s. A világ ebben az esetben kĂ©nytelen lenne elfogadni az Ăşj helyzetet, Ă©s hozzájárulni ahhoz, hogy felĂ©pĂĽljön az Ăşj szentĂ©ly, a Harmadik Templom is.

A teljes cikk a Hetek legfrissebb számában olvasható.
Link

Hozzászólások


#11 | Perje - 2015. január 09. 15:44:57
Újabb lelet, ezúttal egy bunker Ausztriából, a németek II.vh alatti atombomba elõállítási kisérleteirõl .
http://www.vetera...xcavation/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.