Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Oroszorsz√°g a ranglista m√°sodik hely√©t foglalja el a katonai er√Ķ tekintet√©ben


Ja, ja, de v√©g√ľl csak az sz√°m√≠t, ki a gy√Ķztes, s ha gy√Ķz√∂tt, nem vesz√≠tett-e, mik√∂zben a nevet√Ķ harmadik lehugyozza minden katona s√≠rj√°t. Katonai potenci√°lja tekintet√©ben Oroszorsz√°g a vil√°granglista m√°sodik hely√©t foglalja el az Egyes√ľlt √Āllamok ut√°n. Ez k√∂vetkezik a Business Insider amerikai h√≠rport√°l √°ltal √∂ssze√°ll√≠tott t√°bl√°zatb√≥l a Global Firepower Index rangsora alapj√°n.

A ranglista √∂ssze√°ll√≠t√°sa sor√°n 50 t√©nyez√Ķt vettek figyelembe, bele√©rtve a haditechnika mennyis√©g√©t, az emberi er√Ķforr√°sokat √©s a v√©delmi kiad√°sokat.

A katonai nagyhatalmak rangsor√°ban elfoglalt els√Ķ hely√©t az USA els√Ķsorban hatalmas v√©delmi k√∂lts√©gvet√©s√©nek k√∂sz√∂nheti, amelyik √©vi 612 milli√°rd USA-doll√°rt tesz ki.

A harmadik helyet az általános katonai potenciál tekintetében Kína foglalja el.
Teljes szöveg: Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | keepfargo - 2015. januŠr 06. 14:23:56
√Čvi 612 milli√°rd USD - val√≥ban "impon√°l√≥" adat, de hol a t√∂bbi 49 t√©nyez√∂, amit figyelembevettek?

(P√©nz, p√©nz, √©s p√©nz...a h√°bor√ļhoz - pontosabban a h√°bor√ļz√°shoz ez kell. Megford√≠tva is igaz: h√°bor√ļ, h√°bor√ļ √©s h√°bor√ļ...a p√©nzhez ez kell. Nekem meg az kellene, hogy se p√©nzre, se h√°bor√ļra ne legyen sz√ľks√©g; csak az a baj, hogy nem engem k√©rdeznek meg , sem err√∂l, sem arr√≥l...::( )

Korea, Vietnám, Irak, Afganisztán, Szomália, és a többi US Army-balsikerek nyilván kimaradtak az elemzésböl. Biztosan kifelejtették...van ilyen.

A legut√≥bbi vil√°gh√°bor√ļ √≥ta csak ott vaesz√≠tettek, ahol hadbal√©ptek. A II.vh -ban aratott gy√∂zelmet pedig telejesen a maguk√©nak nyilv√°n√≠tj√°k, holott a V√∂r√∂s Hadsereg k√©nyszer√≠tette megh√°tr√°l√°sra a n√©met hadsereget (Sztalingr√°d - egy hitleri hadvezet√©si hiba - ut√°n); ezzel az orosz(l√°n) r√©szt v√°llalva a harcokban, a h√°bor√ļban.

K√ľl√∂nben pedig (nek√ľnk) √©desmindegy, ki a legjobb a hadseregek, hader√∂, h√°bor√ļskod√°s ter√©n. Az emberis√©get, (√©s embers√©get) ha fennmarad, nem a h√°bor√ļz√°s hozhatja rendbe; ann√°l egy kicsit m√©lyebben van a megold√°s. (vagy magasabban, ha √ļgy tetszik).
#2 | Gutai Zub - 2015. januŠr 06. 14:50:11
Keepfargo,

"nek√ľnk √©desmindegy"

Azért nem teljesen

Mert aki m√©g er√Ķfesz√≠t√©seket se tesz saj√°t maga jogos megment√©s√©re, azt sz√≥ √©s sajn√°lat n√©lk√ľl eltaposs√°k

Rendbe is csak az hozhatja mag√°t, akinek valamilyen form√°ban megmarad a gerince, √∂nbecs√ľlete.......
#3 | keepfargo - 2015. januŠr 06. 14:59:25
Gutai Z.
Igy √©rtettem: ha fegyvert fogunk, gyorsabban irthatnak ki benn√ľnket. Ha nem, akkor lassan irtjuk ki saj√°t magunkat, de ugy marad id√∂nk, hogy kital√°ljunk valamit, hogy kital√°ljunk a kutyaszor√≠t√≥b√≥l amiben vagyunk, imm√°r √©vsz√°zadok √≥ta.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.