Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A p√©nz√ľgyi hadvisel√©s √©ve lehet 2015


Ah, megnyugodtam, hogy a felfejl√Ķd√∂tt √©s el√Ķre dobott fegyverzet √©s √©l√Ķ er√Ķ, csak a d√≠szlet. Bakker, m√°r majdnem komolyan vettem. Gyerekek, riad√≥ lef√ļjva! Vissza a kasz√°rny√°kba! Elfelejthetj√ľk az atomfegyvereket √©s a hadihaj√≥kat. Az Egyes√ľlt √Āllamok ugyanis id√©n egy nem konvencion√°lis fegyverhez ny√ļlhat a geopolitikai konfliktusok sor√°n: a p√©nz√ľgyekhez. Washington sz√°m√°ra ugyanis egyre fontosabb√° v√°lik, hogy mik√©nt tudja felhaszn√°lni az amerikai piacokat √©s bankokat a k√ľl- √©s biztons√°gpolitika ter√ľlet√©n.Erre a legjobb eszk√∂z a p√©nz√ľgyi hadvisel√©s, amely a t√Ķkepiacokhoz val√≥ hozz√°f√©r√©st √©s a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szankci√≥kat alkalmazza a k√©nyszer√≠t√Ķ erej√Ľ diplom√°cia sor√°n – id√©zi a Business Insider Ian Bremmer, az Eurasia Group elemz√Ķj√©nek v√©lem√©ny√©t.

Szankciók és egyebek

A legt√∂bbet emlegetett p√©ld√°k term√©szetesen az √Čszak-Kore√°val, illetve Oroszorsz√°ggal szemben bevezetett szankci√≥k. Mindazon√°ltal vannak kev√©sb√© nyilv√°nval√≥ elemei is a p√©nz√ľgyi rendszer fegyverr√© alak√≠t√°s√°nak. Azon p√©nz√ľgyi int√©zm√©nyek (f√Ķleg eur√≥pai bankok) ellen is sz√©lesk√∂r√Ľ int√©zked√©seket vezethetnek be, melyek seg√≠tenek finansz√≠rozni az amerikai szankci√≥k √°ltal s√ļjtott nemzetk√∂zi szerepl√Ķket.

made in usa amerika 130313Vannak kock√°zatok

Fontos azonban l√°tni, hogy a p√©nz√ľgyi hadvisel√©s strat√©gi√°j√°nak 3 h√°tr√°nya is lehet:

1. A legnagyobb r√∂vidt√°v√ļ probl√©m√°t a megroml√≥ amerikai-eur√≥pai kapcsolat jelentheti. Eur√≥pa ugyanis egyre frusztr√°ltabb lehet att√≥l, hogy meg kell fizetnie (az eur√≥pai bankokkal egy√ľtt) az amerikai politika egyoldal√ļs√°g√°t – √≠rja Bremmer. Hozz√°teszi, az Oroszorsz√°g √©s/vagy Ir√°n ellen bevezetett szankci√≥k vissza is √ľthetnek 2015-ben.

2. A m√°sik fontos probl√©ma az lehet, hogy m√°sok – f√Ķleg Kelet-√Āzsi√°ban – el fognak kezdeni diverzifik√°lni az er√Ķs doll√°r miatt. K√≠na p√©ld√°ul el√©g er√Ķvel √©s motiv√°ci√≥val rendelkezik, hogy l√©trehozza a saj√°t int√©zm√©nyeit, mik√∂zben a kisebb m√©rt√©kben doll√°rban denomin√°lt ad√≥ss√°g csak tov√°bb komplik√°lja a helyzetet – mondja Bremmer.

3. A harmadik vesz√©lyforr√°st az jelenti, hogy a szankci√≥k k√∂vetkezt√©ben az amerikai v√°llalatok egyre nagyobb m√©rt√©kben k√©nyszer√ľlnek szemben√©zni a megtorl√°sok kock√°zataival. Ezen a ter√ľleten b√°rmi elk√©pzelhet√Ķ a szab√°lyoz√°sokon kereszt√ľl a szerz√Ķd√©ses diszkrimin√°ci√≥n √°t a kibert√°mad√°sokig. Bremmer megl√°t√°sa szerint k√ľl√∂n√∂sen az amerikai p√©nz√ľgyi szektor lehet a t√°mad√°sok c√©lpontja.

Limit√°lt siker

V√©g√ľl – b√°r ezt az elemz√Ķ nem eml√≠ti – egyre t√∂bben vonj√°k k√©ts√©gbe a szankci√≥k sikeress√©g√©t √©s hat√©konys√°g√°t. Annak ellen√©re teh√°t, hogy a p√©nz√ľgyi hadvisel√©s kik√ľsz√∂b√∂li az esetleges k√∂zvetlen katonai konfliktusokat, az USA nemcsak kock√°ztatja politikai kapcsolatainak tov√°bbi bonyol√≥d√°s√°t, de a strat√©gi√°ja tal√°n alapvet√Ķen is csak limit√°lt sikerre van √≠t√©lve.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2015. januŠr 07. 20:33:21
Fiókokat zár be a Sberbank

A Sberbank optimaliz√°lja fi√≥kh√°l√≥zat√°t, ezzel indokolta a p√©nzint√©zet, hogy a k√∂zelj√∂v√Ķben fi√≥k√∂sszevon√°sokat, ezzel egy√ľtt fi√≥kbez√°r√°sokat hajt v√©gre.

A bank szerda esti k√∂zlem√©nye szerint a banki tev√©kenys√©g meg√ļjul√°s√°nak fontos velej√°r√≥ja az optimaliz√°l√°s √©s racionaliz√°l√°s. Ez√©rt folyamatosan vizsg√°lj√°k a fi√≥kh√°l√≥zat elhelyezked√©s√©t √©s a fi√≥kok forgalm√°t, ennek alapj√°n val√≥s√≠tja meg a bank a sz√ľks√©ges fi√≥k√∂sszevon√°sokat.
http://www.napiga...ikk/32664/
#2 | kukackac - 2015. januŠr 08. 18:15:55
V√©g√ľl – b√°r ezt az elemz√Ķ nem eml√≠ti

perevodika.ru/upload/iblock/fbd/Capture12.JPG

s_*_kac

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.