Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Izraelnek kétezer palesztin halálát kell megmagyaráznia


Jó, ehhez jön a szíriai és az ukrajnai ...és még sok milliós zsidó mészárlások. Csak felvezetik.
√Āll a b√°l Izraelben, a hadseregen pedig nagyobb a nyom√°s, mint valaha.

A 2014-es g√°zai offenz√≠va legink√°bb vitatott esem√©nye tavaly augusztus elsej√©n, az √ļn. "fekete p√©nteken" t√∂rt√©nt. Az igen ellentmond√°sos Hannib√°l doktr√≠na keret√©ben az izraeli er√Ķk megpr√≥b√°lt√°k megakad√°lyozni, hogy hadnagyukat t√ļszul ejtse az ellens√©g, azonban Hadar Golding meghalt a proced√ļra sor√°n. Az akci√≥ban becsl√©sek szerint 30-70 civil is meghalt

A pontos sz√°m azonban ismeretlen, tekintve, hogy a civilek egy jelent√Ķs r√©sze 18-35 k√∂z√∂tti f√©rfi volt, a Ham√°sz propagandag√©pezet pedig el√Ķszeretettel √°ll√≠tja be saj√°t katonai halottjait is √°rtatlan civil √°ldozatnak az izraeli-palesztin propagandah√°bor√ļban.

Civilek azonban haltak meg, az IDF-et pedig komolyan megosztja a k√©rd√©s, hogy ezeknek a civileknek a hal√°la √ľgy√©ben elj√°r√°st ind√≠tson-e a saj√°t katon√°i ellen, h√°bor√ļs b√Ľn√∂k miatt.
Van egy ENSZ-jelentés

Az IDF bels√Ķ csat√°roz√°sai m√°r szeptemberben elkezd√Ķdtek, amikor a Givati brig√°d parancsnokai √©s katon√°i szok√°sukt√≥l elt√©r√Ķen interj√ļt adtak a g√°zai h√°bor√ļ m√Ľveleteir√Ķl. Ofer Winter ezredes, valamint helyettesei √©s az elj√°r√°sban r√©sztvev√Ķ alacsonyabb rang√ļ tisztek vil√°gosan kijelentett√©k, hogy a munk√°jukat v√©gezt√©k √©s a vez√©rkar utas√≠t√°sa szerint kock√°ztatt√°k az √©let√ľket.
A Hannibál doktrína

L√©nyege, hogy egyszerre vetik be a gyalogs√°got, a t√ľz√©rs√©get, √©s l√©gier√Ķt is olyan nagy ter√ľleten, ahol az IDF szerint az ellens√©g a foglyul ejtett katon√°t tarthatja. Az akci√≥ sor√°n a c√©lter√ľlet nagy es√©llyel a f√∂lddel lesz egyenl√Ķ.

Ez azonban semmi ahhoz a sziv√°rogtat√°shoz k√©pest, amely sor√°n nyilv√°noss√°gra ker√ľltek a Givati brig√°d augusztus elseji m√Ľveleteir√Ķl sz√≥l√≥ felv√©telek, valamint olyan agressz√≠v megjegyz√©sek, melyek az IDF-et t√°madj√°k a b√Ľn√ľgyi nyomoz√°s elind√≠t√°sa miatt.

Olyan hangok is elhangzanak a hadsereg k√∂tel√©k√©n bel√ľl, hogy „nem fogjuk t√∂nkretenni magunkat a hadsereg √ľgyv√©djei kedv√©√©rt."

Ezek arra a 2014-ben meghozott rendeletre utalnak, mely alapj√°n j√ļliusban fel√°ll√≠tottak egy nemzetk√∂zi bizotts√°got a felt√©telezett h√°bor√ļs b√Ľn√∂k kivizsg√°l√°s√°ra. Ezek a b√Ľnt√©nyek a legut√≥bbi offenz√≠va alatt t√∂rt√©ntek. A bizotts√°got egy William Schabas nev√Ľ kanadai jog√°sz vezeti √©s a v√°dak az IDF ellen a f√Ķleg a h√°romf√Ķs bizotts√°g kutat√°sainak eredm√©nyein alapulnak. A kutat√°sok eredm√©nyei szerint Izraelnek t√∂bb mint 2000 palesztin hal√°l√°t kell megmagyar√°znia. A jelent√©s szerint az 50-80 sz√°zal√©ka √°ll√≠t√≥lag civil √°ldozat volt.

Fotók: Jászberényi Sándor

Izrael m√°r a kinevez√©s√©nek perc√©t√Ķl azzal v√°dolta Schabast, hogy elfogult. Az izraeli ENSZ-nagyk√∂vet, Ron Prosor egyenesen √ļgy nyilatkozott Schabas szerep√©r√Ķl a vizsg√°latban, hogy „ egy Schabas vezet√©se alatt √°ll√≥ vizsg√°l√≥bizotts√°g l√©trehoz√°sa nagyj√°b√≥l olyan, mintha az Iszl√°m √Āllamot h√≠vn√°nk meg, hogy vall√°si tolerancia hetet tartson az ENSZ-ben."

Az izraeli kirohan√°st Schabas olyan nyilatkozatai el√Ķzt√©k meg, melyekben hevesen b√≠r√°lta, hogy a Nemzetk√∂zi B√ľntet√Ķb√≠r√≥s√°g szud√°n eln√∂ke helyett nem az izraeli minisztereln√∂k ellen adott ki k√∂r√∂z√©st h√°bor√ļs b√Ľn√∂k miatt, valamint hogy „jogi √ļton a volt izraeli minisztereln√∂k Simon Perez ellen megy."

Izrael elfogults√°ggal v√°dolja Schabast, amire Schabas csak annyit v√°laszolt: „Ha p√≥kember v√©gezn√© ezt a vizsg√°latot, √Ķt is azzal v√°doln√°k."

Mindemellett a Schabas-jelent√©s elk√©sz√ľlt, Izraelnek pedig kezdenie kell vele valamit, m√°r amennyiben meg akarja √°ll√≠tani az orsz√°g PR m√©lyrep√ľl√©s√©t. Ez√©rt ugrott egym√°snak bel√ľlr√Ķl az IDF, amelyre csak olaj volt az elm√ļlt hetek kisziv√°rogtat√°sa.

Az IDF egy√©bk√©nt nyomoz√°st rendelt el a kisziv√°rogtat√°si √ľgyben, f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy indul-e vizsg√°lat a Hannib√°l-doktr√≠na alkalmaz√°s√°val kapcsolatban.

A vez√©rkari alt√°bornagy, Benny Gantz √©s a Moshe Ya'alon v√©delmi miniszter nyilv√°nosan t√°madt√°k az illet√©ktelen kisziv√°rogtat√≥t, majd k√∂z√∂lt√©k, hogy teljes m√©rt√©kben t√°mogatj√°k a Givati harcosait, de ett√Ķl m√©g ki kell vizsg√°lni az √ľgy√ľket an√©lk√ľl, hogy b√°rmilyen nyom√°s nehezedne a nyomoz√°st folytat√≥kra.


A két tábor

N√©h√°nyan √ļgy v√©lik, az IDF-parancsnokok √©s √ľgyv√©dek k√∂zti konfliktus m√©g a r√©gebbi id√Ķkre, az els√Ķ √©s m√°sodik intif√°da idej√©re vezethet√Ķ vissza √©s amiatt robbant ki, hogy akkoriban mennyi b√Ľn√ľgyi vizsg√°latot kellett volna folytatni a civil palesztinok meggyilkol√°sa miatt.

M√°sok szerint ez egy hib√°s megk√∂zel√≠t√©s, mivel a r√©gebbi esetekben ink√°bb az volt a k√©rd√©s, hogy a b√©keid√Ķre vagy a h√°bor√ļs id√Ķkre vonatkoz√≥ jogi keretet kell-e alkalmazni. A tavaly ny√°ri esem√©nyekre pedig egy√©rtelm√Ľen h√°bor√ļkor alkalmazand√≥ jogi keret vonatkozik.

A Givati brig√°d t√°mogat√≥i azt mondj√°k, hogy b√°r t√∂rt√©ntek h√°bor√ļs b√Ľn√∂k, de nem kellene nyomoz√°st kezdem√©nyezni, mivel m√°r az elj√°r√°s megind√≠t√°s√°val foltot ejten√©nek az IDF legfontosabb brig√°dj√°n √©s megt√∂rn√©k a csatat√©ren harcol√≥ √©s a k√∂zpontban dolgoz√≥ katon√°k egym√°s ir√°nti bizalm√°t. Azzal, ha az IDF Schabas "cs√≥kos√°v√°" v√°lna, semmit sem √©rne el. Az ENSZ g√°zai h√°bor√ļs b√Ľn√∂kkel foglalkoz√≥ bizotts√°g√°nak feje ugyanis szerint√ľk rem√©nytelen√ľl elfogult.A kivizsg√°l√°sok elker√ľl√©s√©t szorgalmaz√≥ t√°bor √©rvei k√∂z√∂tt az is szerepel, hogy a 2008-2009-es G√°zai h√°bor√ļr√≥l k√©sz√ľlt Goldstone jelent√©shez (mely szint√©n sok v√°dat hozott √∂ssze az IDF ellen √©s mely bizotts√°g vezet√Ķje szint√©n er√Ķs kritik√°kat kapott az izraeli oldalr√≥l) hasonl√≥an ennek √©rv√©nyess√©g√©t is ki lehet bekkelni, ki lehet v√°rni, m√≠g elavul val√≥di vizsg√°lat n√©lk√ľl.

A m√°sik oldal szerint, b√Ľn√ľgyi vizsg√°latokra akkor is sz√ľks√©g van, ha az IDF-katon√°kat v√©g√ľl felmentik. A nyomoz√°s megind√≠t√°s√°val ugyanis bizony√≠thatn√°k a Nezetk√∂zi B√ľntet√Ķb√≠r√≥s√°gnak, hogy Izrael komolyan foglalkozik az √ľggyel, √©s √≠gy tal√°n elker√ľlhetn√©k, hogy maga a B√∂ntet√Ķb√≠r√≥s√°g ind√≠tson a katon√°k ellen vizsg√°latot.

A legt√∂bben azonban √ļgy √©rzik, hogy az IDF jogi f√Ķoszt√°ly√°nak vezet√Ķje, Danny Efroni vez√©r√Ķrnagy fog d√∂nt√©st hozni az √ľgyben, fiygelmen k√≠v√ľl hagyva mindenf√©le nyom√°st, csak a szigor√ļ jogi √©s az √ľgyre jellemz√Ķ saj√°ts√°gokra hagyatkozva.

(A cikket a Jerusalem Post, az Ynet.com izraeli hírportál, a Haeretz alapján íródott)
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.