Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Veszett ország


Veszett ország


Két hatalmi játszma frontvonalában szenvedünk. Az egyik egyre evidensebben az orosz-német-amerikai vetélkedés, amelyikben mindegyik félnek a többit metszõ igényei vannak, és a negyedikként Magyarország megpróbálja védeni -- nyilván nem a maga, hanem Orbán szuverenitását. Orbán szuverenitásának az Európából való amerikai kivonulás és az EU keleti államai fölötti, német érdekszövetséggel moderált orosz dominancia volna a legmegfelelõbb. Nem akar õ Putyin bábja lenni, viszont szívesen maradna németek és oroszok által együttesen finanszírozott autokrata, aki megkérdõjelezhetetlen politikai partnere mindkét nagyhatalomnak még 20-30 éven át.

A másik hatalmi játszmában -- ezzel összefüggésben -- egyre nyilvánvalóbban csakis Orbán belsõ hatalmi pozíciójáról van szó: kormányzás gyakorlatilag nem létezik Magyarországon, csak hatalmi célú aljasság és erõszak -- ennek vagyunk tanúi a civil szervezetekkel és az utcai ellenzékkel szemben, a hivatalos ellenzékkel szemben (és vele) jóval szélesebb -- a megkenést sem nélkülözõ -- spektrumban, de elsõsorban és mindenekelõtt a magyar társadalommal szemben, amelynek szavazóképes részének relatív többségét a Fidesz semmit sem szégyellve õriz, az meg semmit sem szégyellve tart ki, és találja meg a valóságtól legelrugaszkodottabb indokokat az autokrácia mellett.

Hogyne lenne nehéz Orbánt leváltani, amikor az egész orbáni mû a leváltása ellenében jött létre, él és funkcionál. Orbánt nem lehet leváltani, amíg legelõször is nem születik meg és válik általánossá a felismerés, hogy ebben az országban kormányzás -- amelynek értelemszerûen racionális és átlátható mércéje volna -- nincs, ezért azt el se lehet rontani, amit megelégelve aztán a nép elzavarhatná a kormányzó többséget. Kormányzás helyett átfogó hatalmi harc folyik, amely harcra ráhangolódott az ország, amely az állásfoglalásaink egyedüli tárgya. A rezsim elérte, hogy a barát-ellenség viszonyon túl kiirtódjék minden a politikából, miközben ez a politika gyarmatosítja a társadalmunk életének egyre több szeletét is. Ebben a hatalmi harcban a domináns erõ eszközeit az elnyomottak fizetik, ha jobban ágálnak, annál többet, és semmi sem drága a gyõzelemért. Mivel azonban a végsõ gyõzelem sosem jön el, a folyamatos harc iszonyú mértékû pusztítással jár az emberi és anyagi erõforrásainkban, és az országot minden évben legalább hárommal-néggyel veti vissza a fejlõdésben.

A hatalmi harc jegyeit viseli magán az összes intézkedés, azok is, amelyek a hatalmi konstrukció kiépítésén kívül zajlottak az utóbbi öt évben. A hatalmi harchoz (amelynek legalapvetõbb technikája a társadalom szövetének szétszedése és önvédelmi képességeinek lerombolása) tartozik a voluntarista jogalkotás, a dafke intézkedések, a teljesen irracionális gazdaságpolitika, a kegyetlen szociálpolitika, az eddig érintetlen erkölcsi mércéink ledöntése, a valóság lépten-nyomon történõ megerõszakolása a propagandában, a látványos korrupció, a leplezetlen hazudozás, a mindent eluraló cinizmus, a totális közéleti agresszió, és általában az országot átjáró embertelenség.

Veszett ország. Orbán pszichéje a mi börtönünk is. Ki kell törnünk, amíg nem gyorsul fel az idõ, és kezdi el ezrével szedni az áldozatait.

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2015. január 09. 10:17:28
Rubelválság – Londoni elemzõk: Oroszország hamarosan elveszĂ­theti befektetĂ©si adĂłsbesorolásai

Londoni pénzügyi elemzõk szerint a rubel és a nyersolaj árfolyamának egyidejû összeomlása nyomán egyre nagyobb annak a kockázata, hogy Oroszország belátható idõn belül elveszíti befektetési ajánlású államadós-besorolásait.
http://stockporta...sorolasai/

Merkel kiállt Ukrajna mellett

Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfõ kétnapos látogatást tett Németországban, ahol Angela Merkel kancellár ismét támogatásáról biztosította országát, emellett egy jelentõs hitelrõl is megállapodtak a felek. Jó hír a háború sújtotta országnak, hogy az Európai Bizottság is jóváhagyott egy 1,8 milliárd eurós hitelkeretet.
http://www.napiga...ikk/32808/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.