Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Öngyilkos lett a párizsi merényletsorozat egyik nyomozója


Helric Fredou múlt hét csütörtök hajnalban vetett véget életének szolgálati fegyverével, miután beszélt a feltételezett elkövetõ családjával. A jelentését már nem tudta leadni.
A Charlie Hebdo elleni merĂ©nylet a sajtĂłszabadság 9/11-e – olvashatjuk a nyugati mĂ©diában. Hogy az ocsmány hecclapnak bármi köze lenne a szĂłlásszabadsághoz, azzal azĂ©rt vitatkoznánk, mindenesetre ahogy a terrortámadás körĂĽli kĂ©rdõjelek naprĂłl napra szaporodnak, a 2001. szeptember 11-i hasonlat tĂ©nyleg egyre helytállĂłbb lesz. Igaz, egy teljesen más szempontbĂłl.
Magára valamit adĂł sajtĂłtermĂ©k – lett lĂ©gyen az Ăşjság, hĂ­rportál, vagy blog – csĂ­nján bánik a meg nem erõsĂ­tett hĂ­rekkel, hĂ­resztelĂ©sekkel, fõleg, ha azokbĂłl egy izmos összeeskĂĽvĂ©s-elmĂ©let kezd összeállni. Ezt szem elõtt tartva – bár a gyilkosságok körĂĽl eddig is számos gyanĂşs körĂĽlmĂ©ny, furcsaság látott napvilágot – nem Ă­rtunk a „vĂ©rprofi elkövetõk” kocsiban felejtett szemĂ©lyi igazolványárĂłl, Cehrif KouachirĂłl, akit a rendõrsĂ©g állĂ­tĂłlag 2005 Ăłta terrorizmusgyanĂş miatt szoros megfigyelĂ©s alatt tartott, Ă©s azt a magas labdát sem csaptuk le, amikor Benjamin Netanjahu a Moszad francia földön valĂł bevetĂ©sĂ©re tett nagylelkĂ» ajánlatot.
Amikor belefutottunk a hírbe, hogy a Cherlie Hebdo elleni gyilkosságokat vizsgáló egyik nyomozó szolgálati fegyverével véget vetett életének, mielõtt leadhatta volna jelentését, elõször hoaxot sejtettünk, mondván ilyen nincs és kész. Gyanúnk erõsödött, amikor a halott rendõr, Helric Fredou nevét beütöttük a Google-be, és 94 ezer találat jött ki, de ezek között egyetlen valamennyire ismert, mainstreamnek mondott sajtótermék sem volt. Logikusnak tûnt, hogy egy kitalált történetrõl van szó, amely pillanatok alatt szétspriccelt a konteókra éhes világhálón. Mert az ugye kizárt, hogy a fõsodratú média, amely napok óta ontja magából a párizsi híreket, egy ekkora sztorival nem foglalkozik, nem jár utána, nem szólaltat meg illetékeseket, nem tesz fel kérdéseket. Ez már maga lenne AZ ÖSSZEESKÜVÉS.
Megnéztük a magyar oldalakat, és az egyetlen forrás, amit találtunk, az Index percrõl percre beszámolója, ott is mindössze egy hárommondatos hírként eldugva a 20Minutes.fr és a Le Populaire de Centre-rem hivatkozva. Nulla részlet, nulla utánajárás.
Elkezdtünk hát keresgélni a francia sajtóban, mire eljutottunk a francia televízió 3-as csatornájának, a France 3-nak a honlapjára, ahol egy rövid, 300 szavas beszámoló olvasható a történtekrõl. Az öngyilkosságról a Franciaország nyugati tartományainak helyi híreit összegyûjtõ Ouest France, valamint több kisebb olvasottságú portál is hírt adott. Ismertebb lapok közül senki, legalábbis a Google szerint. A négynapos infót az általános agyonhallgatás kíséri a francia és a világsajtóban. A France 3 kapcsolódó videóját eddig 800 ember látta:A francia tévé beszámolójában az alábbi állítások szerepelnek:
Helric Fredou 45 éves volt, a limoges-i Regionális Bûnügyi Rendõrség (SRPJ) igazgatóhelyettese, aki épp a Charlie Hebdo szerkesztõségében elkövetett merénylet ügyében nyomozott, amikor csütörtök hajnalban szolgálati fegyverével fejbe lõtte magát. A halálhírt felettesei megerõsítették.
Nõtlen volt, családot nem hagyott hátra. 2013 novemberében egyik rendõrtársa öngyilkosságot követett el, a holttestét õ fedezte fel. Fredou régóta depressziós/burnout volt.
Halála elõtt nem sokkal beszélt az egyik feltételezett terrorista családjával, jelentését nem fejezte be.
Ezek tehát a France 3 értesülései. A kétkedésre nem is annyira a rendõr halála ad okot, hiszen elképzelhetõ, hogy valóban depresszió állt a háttérben, ahogy azt a televíziós híradás sugallja. Egy konteó attól, mert logikus, még nem biztos, hogy igaz is. Lehet, hogy Helric Fredou egyszerûen összeroppant a nagy nyomás alatt. Lehet pusztán véletlen egybeesés is, amit viszont nehéz elképzelni, hogy ez az eset nem érte el a sajtó ingerküszöbét, és egyik lap sem tesz fel további kérdéseket, a szõnyeg alá söpörve az egész ügyet.
Hogy valójában mi és hogyan történt, talán soha nem tudjuk meg, és évekig okoskodhatunk, hogy kinek állt érdekében, ki profitál tíz újságíró és két rendõr lemészárlásából. Vannak helyzetek, amikor az alternatív magyaráztok utáni vágy nem csak jogos, de az egyetlen felelõs újságírói és olvasói magatartás. Miközben az iszlámról és a vallási szélsõségekrõl vitázunk, jó ezt is észben tartanunk.

Hozzászólások


#1 | Detonator - 2015. január 13. 13:09:31
Amikor éveken keresztül hazudni kell bûnügyekrõl, elõbb utóbb agyon nyom a lekiismeret. Vagy, ha megszólalna végre a lelkiismeret, jön a hivatalos út, a hátba lövi magát szívtájékon gyakorlata. Én nem felejtek ! Kuzma Mihály, emlékeztetõnek. Ez jól jelzi, hogy micsoda világméretû szennyben tapicskolunk. Szinte szavak sincsenek már az infernó érthetõ leírására. Az erkölcs és igazság mára személyes relatívvá vált minden szinten. Hihetetlenül kevés a kivétel.
#2 | Perje - 2015. január 13. 15:02:27
A Franciaország közepén élõ rendõr azért öngyilkolhatta meg magát, mert megtudta , hogy az egyik arab tenoristának nagyon szép kék volt a szeme. Az arca is csupa derû volt. Ezt egy a szerkesztõségben dolgozó asszony mondta ezt el. :D
https://www.youtu...3oBd2vxHz0
#3 | Ro-zsola - 2015. január 13. 17:50:30
Ennyire ostobák lennének ? Nem lett volna logikus az " iszlamistákra " ráfogni ? Ejnye-bejnye.
#4 | Balu - 2015. január 14. 12:03:43
Aha... ja, lelütte magát. Még mindig jobb, mintha stihl-fûrésszel végta volna ketté a saját fejét hátulról, amint az kis honunkban anno megesett. De most tényleg, ti mit mondanátok, ha ti lennétek a tettesek? Hát még vili, hogy öngyilkos lett, gyorsan eltemetni, jegyzeteit, sz.gépét lefoglalni, elégetni, letörölni.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.