Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

2006. õsz: parancsnoki döntés miatt nem indultak fegyelmik


Ezt is elõkaparták. Dobozi..., majd 10 éve..., de jön a többi is. Õrezred? Hm? Nem, mintha számítana egy csöppet is. Ez a 2006-os mocskosság meg sima zsidó viháncolás volt és a mai napig is tart.
HĂłnapokig parancsnoki döntĂ©s miatt nem indult fegyelmi eljárás a 2006. õszi rendõri intĂ©zkedĂ©sek miatt – mondta egy tanĂş a volt rendõri vezetõk ellen folyĂł bĂĽntetõperben a Fõvárosi TörvĂ©nyszĂ©ken kedden.

Az egyik vádpont szerint Dobozi József dandártábornok, a Rendõrségi Biztonsági Szolgálat (Rebisz) vezetõje felelõs azért, mert nem indultak meg rendõrök ellen a szükséges fegyelmi eljárások a 2006. õszi eseményekkel kapcsolatban.

A Rebisz fegyelmi alosztályának vezetõje kedden tanĂşkĂ©nt azt mondta: a szokásos eljárás az volt, hogy ha a katonai ĂĽgyĂ©szsĂ©g meggyanĂşsĂ­tott egy rendõrt, akkor a rendõrsĂ©g fegyelmit indĂ­tott ellene, amelyet nyomban fel is fĂĽggesztett, majd a bĂĽntetõeljárás kimenetelĂ©tõl fĂĽggõen zárt le. A 2006. õszi esemĂ©nyekkel kapcsolatban azonban eltĂ©rt ettõl a gyakorlattĂłl a Rebisz; amikor õsszel a katonai ĂĽgyĂ©szsĂ©g több intĂ©zkedõ rendõrt meggyanĂşsĂ­tott, mĂ©g nem indult fegyelmi eljárás, csak akkor, amikor már vádat emeltek – tette hozzá.
A felettesei tájékoztatták

A tanú közölte, ezt szóvá tette feletteseinek, akik azonban arról tájékoztatták, hogy egyelõre parancsnoki döntés miatt nem rendelnek el fegyelmit. A tanú beszélt arról is, hogy akkoriban érzékelhetõ volt a közvélemény nyomása, és 2007 tavaszán a sajtó már írt fegyelmi eljárásokról, amelyek azonban ismeretlenek ügyében indultak, ami szerinte képtelenség.

Az eljárás adatai szerint azon rendõrök ellen sem indult fegyelmi eljárás, akiket meggyanúsítottak, de késõbb megszüntették ellenük a büntetõeljárást, holott a fegyelmi felelõsség vizsgálata indokolt lehet olyan esetekben is, amelyekben nincs, vagy nem állapítható meg büntetõjogi felelõsség.
Nem merték felvállalni a döntéseket

Egy másik tanĂş, aki a Rebisz fegyelmi alosztályán dolgozott a vádbeli idõszakban, a keddi tárgyaláson arrĂłl beszĂ©lt, hogy a vezetõk nem mertĂ©k felvállalni az akkori helyzetbõl fakadĂł döntĂ©seket, talán mert a 2006. õszi esemĂ©nyekre hasonlĂłra addig nem volt pĂ©lda. Egy ideig az volt az álláspont, hogy ezekben az ĂĽgyekben rendõr ellen nem indul fegyelmi eljárás – jelentette ki.

A 2006. õszi események miatt megvádolt rendõri vezetõk, köztük Bene László nyugalmazott rendõr altábornagy, volt országos fõkapitány, Gergényi Péter nyugalmazott rendõr vezérõrnagy, volt budapesti fõkapitány és tucatnyi társuk büntetõpere bizonyítással folytatódik a Fõvárosi Törvényszéken.

Az ĂĽgyĂ©szsĂ©g a 2006. szeptember 18-án este a tĂ©vĂ©szĂ©kháznál, valamint a szeptember 19–21. között Ă©s oktĂłber 23-án Budapest utcáin törtĂ©ntekkel kapcsolatban 15 pontban emelt vádat. Ezek szerint a parancsnokok bĂ»nössĂ©ge elsõsorban intĂ©zkedĂ©sek, illetve felelõssĂ©gre vonások elmulasztása miatt állapĂ­thatĂł meg. A vádhatĂłság többnyire felfĂĽggesztett szabadságvesztĂ©st indĂ­tványozott.

A vádlottak az eljárás során következetesen tagadták bûnösségüket. Az elsõfokú büntetõper 2013 õszén kezdõdött, összesen mintegy száz tanú meghallgatása várható.
Link

Hozzászólások


#1 | postaimre - 2015. január 13. 19:04:35
Guatemala volt rendõrfõnökére 1250 év börtönt kért az ügyész

Összesen 1250 év börtönt kért a guatemalai ügyészség Pedro García Arredondo egykori rendõrfõnökre, mivel õt tartja egyedül felelõsnek azért a tûzért, amelyben a spanyol nagykövetségen 37 ember vesztette életét 1980-ban - közölte kedden az illetékes guatemalai ügyész.
Hilda Pineda felidézte, hogy harmincöt évvel ezelõtt a közép-amerikai ország katonai elnyomása ellen fellázadt földmûvesek és diákok elfoglalták a spanyol külképviseletet, a rendõrség pedig válaszként rájuk gyújtotta az épületet. Az akció "tervezett és koordinált volt" - mondta, hangsúlyozva, hogy a parancsot Pedro García Arredondo adta ki.
http://www.hirado...az-ugyesz/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.