Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

CD-t és pénzt vitt magával Merkel a Vatikánba


Rohangálnak, mint a mérgezett patkányok. Lehet, hogy a hasonlat nem is sántít annyira? Hitler lány vitte az új birodalmi márkát bemtatni és a CD-n az apja utolsó kívánsága lehetett, amelyben a vatikáni zsidó hittestvéreire is vallott. A béke nem magától értetõdõ? Nocsak! A nemzetközi politikai helyzetrõl, a migrációról, valamint a szegények segítésérõl is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel német kancellár szombati vatikáni találkozóján.

Federico Lombardi szentszéki szóvivõ beszámolója szerint Ferenc pápa és Angela Merkel Európáról és az ukrán válságról beszélt egymással. A felek az Ukrajnában zajló konfliktus békés megoldásának szükségességét hangsúlyozták.

SzĂł volt a szegĂ©nysĂ©g Ă©s az Ă©hezĂ©s elleni kĂĽzdelemrõl, az emberkereskedelemmel szembeni fellĂ©pĂ©srõl, a nõk jogainak vĂ©delmĂ©rõl, az emberi jogokrĂłl, a vallásszabadságrĂłl, valamint globális egĂ©szsĂ©gĂĽgyi Ă©s környezetvĂ©delmi kĂ©rdĂ©sekrõl. A katolikus egyházfõ Ă©s a nĂ©met kancellár a hĂ©t legfejlettebb országot tömörĂ­tõ G7-csoport soros elnökekĂ©nt áttekintette a jĂşnius 7–8-án Schloss Elmauban rendezendõ G7-csĂşcstalálkozĂł tervezett tĂ©máit.

A pápai lakosztály könyvtárszobájában tartott több mint negyvenperces magánaudiencia zárt ajtók mögött zajlott. A Vatikánba tizenhat fõs delegációval érkezõ Angela Merkel már harmadik alkalommal találkozott Ferenc pápával. A mostanit megelõzõen Ferenc pápa 2013-as megválasztásakor, majd tavaly májusban szintén a Vatikánban találkoztak.
FotĂł: AFP / MAURIZIO BRAMBATTI

Merkel adományt is vitt magával

Az ĂşjságĂ­rĂłk elõtti ajándĂ©kváltáson Angela Merkel egy Johann Sebastian Bach mĂ»veit tartalmazĂł CD-lemezt adott az egyházfõnek, valamint egy fehĂ©r borĂ­tĂ©kba rejtett pĂ©nzadományt, amelyet az Olaszországba Ă©rkezõ menekĂĽltek gyermekeinek ajánlott fel. Ferenc pápa egy vatikáni Ă©rmĂ©t ajándĂ©kozott a kancellárnak. Az Ă©rmĂ©n az egykori PannĂłniában szĂĽletett Tours-i Szent Márton láthatĂł, aki köpenyĂ©t a szegĂ©nyeknek adományozza. A pápa azt mondta, ezt az Ă©rmĂ©t szokta az államfõknek adományozni, hogy õk is Ă­gy tegyenek. „MegprĂłbálunk legjobb kĂ©pessĂ©geink szerint segĂ­teni” – válaszolta Angela Merkel.

A német kancellárt Pietro Parolin szentszéki államtitkár és Paul Richard Gallagher vatikáni külügyminiszter is fogadta. Péntek este Angela Merkel magánlátogatást tett a Vatikáni Múzeumban, ahol megnézte a Sixtus-kápolnát is.

Merkelt a Vatikán után a Szent Egyed katolikus közössĂ©g rĂłmai központjába várták. A kancellár 2011-ben rĂ©szt vett a Szent Egyed közössĂ©g által MĂĽnchenben rendezett bĂ©keimán. NĂ©met ĂşjságĂ­rĂłknak nyilatkozva Angela Merkel RĂłmában kijelentette, hogy Ukrajnában a terĂĽleti viták Ă©s a határok kĂ©rdĂ©se jelent problĂ©mát. „Az ukrajnai helyzet a bĂ©kĂ©t fenyegeti, diplomáciai megoldásra van szĂĽksĂ©g” – hangoztatta a nĂ©met kancellár. Ăšgy fogalmazott, EurĂłpa sokáig Ăşgy viselkedett, mint ha a bĂ©ke magátĂłl adott lenne, „de most Ăşjra meg kell tanulni bĂ©kĂ©t teremteni”. Merkel egy lutheránus lelkĂ©sz Ă©s egy angol–latin szakos tanárnõ gyermeke, az evangĂ©likus egyház tagja.
Link

Hozzászólások


#1 | kakas - 2015. február 22. 11:31:44
41.media.tumblr.com/e1a9e27e22459a60180981330e881ce1/tumblr_ngzojojGqG1td76uao1_1280.jpg40.media.tumblr.com/be11a4f6a09eb297c0358d7fd783c50c/tumblr_ngqiefx5Xc1td76uao1_1280.jpg
#2 | Perje - 2015. február 22. 15:19:46
Remélem, a bevételt lekönyvelik, egy egy év múlva nem jelentik be, hogy találtak egy nagyobb összeget, mint a napokban.
#3 | Detonator - 2015. február 22. 16:23:12
Kakas !

"Fantörpikus vagy" ! A kép elsõ fele zseniális. Nem csak a szereplõk miatt, én távolabbra nézek, a státuszok, meg a díszlet, hát nagyon jó !

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.