Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A magyar fordított gondolkodás


Magyarorsz√°g menthetetlen. √Čs a helyzet √ļgy n√©z ki, sosem v√°ltozik a j√∂v√Ķben sem. El√°rulom az egyik f√Ķ ok√°t.
Nem. Nem a politika. Nem. Nem a zsid√≥k. Nem. Nem a cig√°nyok. √Čs nem. Nem mindenki m√°s. Hanem te!
Ez a cikk a k√∂vetkez√Ķ cikkem “el√Ķszele” – √ļgy gondoltam a p√©nzr√Ķl sz√≥l√≥ r√©szt lev√°lasztom a teljes magyar viselked√©s egy√©b r√©szeir√Ķl. Tal√°n √≠gy k√∂nnyebb lesz r√°l√°tni a probl√©m√°kra.


Volt k√©t magyar fiatal. √ögy d√∂nt√∂ttek a 90-es √©vek k√∂zep√©n, hogy p√©nzt akarnak keresni. M√©ghozz√° sokat. Volt apjuknak egy furgonja √©s n√©h√°ny tet√Ķf√≥li√°ja. A k√©t k√∂z√©piskol√°t √©ppen befejez√Ķ, majd f√Ķiskolai tanulm√°nyokat megkezd√Ķ k√©t fiatal elkezdett √ľzletelni ezekkel a f√≥li√°kkal. Szorgalmasan √°rult√°k, minden forintot megfogtak, m√≠g m√°ra, 18 √©vvel k√©s√Ķbb c√©g√ľk a t√Ķzsd√©n van √©s 6 milli√°rdot √©r. 12 orsz√°gban √°rulj√°k term√©keiket, melyeket Magyarorsz√°gon √©s Szerbi√°ban √°ll√≠tanak el√Ķ.

A teljes interj√ļ a k√©t fiatallal elolvashat√≥ a hvg cikk√©ben. Link

Magyar reakció

√Čs akkor n√©zz√ľk a probl√©m√°kat, az igen s√ļlyos probl√©m√°kat, melyeknek gy√∂kere nem a politika, hanem a t√°rsadalom.

Mikor a cikket megosztottam a facebook oldalon, illetve a HVG is saj√°tj√°n, a r√©szemr√Ķl v√°rt pozit√≠v kommentek helyett √∂z√∂nl√∂ttek a tipikusan magyar negat√≠v reakci√≥k, melyek term√©szetesen mind k√ľls√Ķ k√∂r√ľlm√©nyeket hoztak fel √©s m√©g v√©letlen√ľl sem azt l√°tt√°k meg, hogy tal√°n √Ķket k√©ne m√°solni!

Hozzászólás:

“Na azert ez jellemz√Ķ! Osztjàk itt az èszt, ès hogy kezdtèk? Hogy apuci f√≥liàkat gyàrtott, ès èpp volt egy furgon, amivel kiszàll√≠thattàk az àrut. Szoval apuci alatok tett mindent.”

H√°t nem tipikus? T√©nyleg ennyi kell egy milli√°rdos v√°llalkoz√°s ki√©p√≠t√©s√©hez? Egy furgon √©s p√°r kg tet√Ķf√≥lia, amit apuci “al√°juk” tett?

Tények:

N√Ķj√ľnk m√°r fel! √©s v√°llaljuk m√°r a felel√Ķss√©get saj√°t sorsunk√©rt! A magyar n√©p soha semmi√©rt nem v√°llalja a felel√Ķss√©get. Ha valaki sikert √©r el, akkor az az√©rt, mert apu al√°tette vagy mert szerencs√©je volt. (k√ľls√Ķ k√∂r√ľlm√©nyt jel√∂l meg az illet√Ķ.) Ellenben √Ķ maga az√©rt szeg√©ny, mert szint√©n a k√ľls√Ķ k√∂r√ľlm√©nyek √°ldozata.

Magyarországon 3 millió autó van! Minden harmadik emberre jut egy autó! Szerintem mindenki lecserélheti ezt az autót egy furgonra, hogy beindítsa saját vállalkozását. Hitelre tudnak az embere Suzukit venni, hogy ne kelljen BKV-ézni, de érdekes, hogy hitelre már nem tudnak furgont venni, hogy vállalkozásukat beindítsák.
Mindenkinek van apja √©s anyja! Felmer√ľl a k√©rd√©s, √Ķk mi√©rt nem seg√≠tett√©k ugyan√≠gy gyerek√ľket, ahogy m√°s apja? (Ha m√°r ez a fals indok.) Minden ember sz√ľl√Ķj√©nek volt lehet√Ķs√©ge a semmib√Ķl v√°llalkoz√°st ind√≠tani. Az √Ķ sz√ľleik is nyilv√°n elindultak egyszer a semmib√Ķl. Ak√°rmeddig visszamehet√ľnk az id√Ķben, az egyik sz√ľl√Ķnek egyszer a semmib√Ķl kellett indulni!
Lehet azon is s√≠rni eg√©sz √©letben, hogy m√°snak mennyivel k√∂nnyebb, mert a sz√ľl√Ķ seg√≠tett. √Čs? Akkor most √©n s√≠rjak, mert nem Bruce Willis fia vagyok? Nyilv√°n, nekem is k√∂nnyebb lenne. Ideje lenne m√°r meg√©rteni, az √©letben NINCS EGYENL√ēS√ČG! Valaki ide sz√ľletik, valaki oda: ebb√Ķl a helyzetb√Ķl kell indulni √©s k√©sz!
B√°rkinek adok p√°r kg kism√©ret√Ľ t√©gl√°t, kezdjen vele valamit, k√≠v√°ncsi vagyok, h√°ny √©v m√ļlva √©p√≠t ebb√Ķl milli√°rdos v√°llalkoz√°st!

P√©nzb√Ķl lehet p√©nzt csin√°lni?

A legt√∂bbet elhangzott h√°r√≠t√≥ kijelent√©s, miszerint p√©nzb√Ķl lehet p√©nzt csin√°lni. Ok√©. Ez igaz is. Nyilv√°n k√∂nnyebb, ha van indul√≥ t√Ķke, pl√°ne ha sok.

Azonban, √≠rjon m√°r nekem valaki 10 milli√°rd forintra egy √ľzleti tervet! Annyira elolvasn√°m azon pesszimist√°k √ľzleti terv√©t, akik szerint a p√©nz el√©g! Csak √ļgy k√≠v√°ncsis√°gb√≥l, mivel foglalkozna a c√©g? Hol lenne a gy√°r? Mi√©rt? Milyen m√≥don oldan√° meg a logisztik√°t? Csak egy p√©lda, Gy√Ķrb√Ķl Pestre vagy ford√≠tva ki sz√°ll√≠tani az √°rut? Milyen felt√©telekkel? Milyen k√∂tb√©r megold√°sokkal? Mikor fizetn√©d ki a besz√°ll√≠t√≥kat? Mikor √©rkezne be annyi p√©nz, amikor ezt ki tudod fizetni? Hogy n√©zne ki az egyik legnehezebb r√©sze az √ľzleti tervnek, a Cash-flow? Ez mutatja meg ugyanis, hogy az adott pillanatban (pl. 2016. m√°rcius 16-√©n) mennyi p√©nzed lesz, amib√Ķl tudod fizetni az aktu√°lis sz√°ml√°idat! negyed√©vente √°f√°t is kell √°m fizetned. Mit teszel, ha nem j√≥l k√©sz√≠tetted el a Cash-flowt, √©s egy fill√©red sincs, mert azon az id√Ķszakban m√©g nem √©rkezett a sz√°ml√°dra bev√©tel? Nem vagy k√∂nyvel√Ķ? Ok√©. √Čs szerinted az √ľzleti tervedet ki fogja neked meg√≠rni?

Itt √≠rtam egy p√©ld√°t √©tterem √ľzleti terv√©nek el√Ķk√©sz√≠t√©s√©r√Ķl. Tudn√°l √≠rni valami hasonl√≥t? √©s ez az √ľzleti tervnek m√©g csak a megval√≥s√≠that√≥s√°gi tanulm√°nya! Egy √ľzleti terv enn√©l j√≥val hosszabb √°m.

A k√©t fiatal, akir√Ķl a cikk sz√≥l, 12 orsz√°gban fogja √∂ssze a c√©get! K√©pes lenn√©l erre? Ha m√©g √ľzleti tervet sem tudsz √≠rni? T√©nyleg csak apu miatt lettek √Ķk milli√°rdosok?

A keserg√Ķ magyarok 100%-a cs√Ķdbe vinn√© a 10 milli√°rdos v√°llalkoz√°st a harmadik h√≥napban, mert ott j√∂nne r√°, hm, ehhez csak kell √°m √©rteni. Fejben ott kell lenni napi 16 √≥r√°n √°t, √©s √°t kell l√°tni mindent.

Hozzászólás:

Mennyi b√©rt fizettek a dolgoz√≥itoknak, ha m√°r 12 orsz√°gban van kereslet a term√©keitekre? (…)

…èn is rendkìv√Ľl kiv√°ncsi lennèk a magyar telephelyen dolgoz√≥k bèrère.


Ism√©t a szok√°sos demag√≥gia, melyekkel a magyar azt gondolja, hogy a v√°llalkoz√≥ egyenl√Ķ a m√°ltai szeretetszolg√°lattal.

√Črtem, hogy a magyar ember szeretne t√∂bbet keresni, csak azt nem √©rtem, mi√©rt nem tesznek ez√©rt? Aki piti√°ner p√©nz√©rt elv√°llal egy munk√°t, ne m√°sban keresse m√°r a hib√°t! √Čs ne a v√°llalkoz√≥t okolja m√°r. A v√°llalkoz√≥ nem az√©rt kock√°ztatja minden√©t, hogy a dolgoz√≥t hizlalja, aki semmi felel√Ķss√©get nem v√°llal a tulajdonos √°ltal befektetett p√©nz ut√°n. Ford√≠tsuk meg: h√°ny dolgoz√≥ v√°llaln√°, hogy ha a v√°llalkoz√≥ cs√Ķdbe megy, akkor besz√°ll a vesztes√©g√©be? Ezt m√°r egy dolgoz√≥ sem v√°llaln√°. De a nyeres√©gb√Ķl minden dolgoz√≥ ig√©nyt tart j√≥kora summ√°ra.

Mondok egy lehet√Ķs√©get: ha szerinted a v√°llalkoz√≥ csak az√©rt lesz milli√°rdos, mert l√≥szar b√©rt fizet a dolgoz√≥nak, akkor te mi√©rt nem ind√≠tasz egy v√°llalkoz√°st, fizetsz ugyan√≠gy l√≥szar b√©rt, √©s leszel milli√°rdos? Ha csak ennyi a recept, mi√©rt nem teszed ugyanezt?

De megford√≠tom: mi√©rt nem ind√≠tasz egy v√°llalkoz√°st, teszed kock√°ra mindenedet, √©s adsz a legutols√≥ takar√≠t√≥n√Ķnek is 200 ezres fizet√©st? Jah, elv√°rni elv√°rod, hogy ennyit fizessenek neked, de ford√≠tva te m√°r nem tenn√©d? Szeretn√©m l√°tni azt az √ľzleti tervet is, ahol ez lehets√©ges Magyarorsz√°gon.

Csak egy p√©lda. Ha van 10 dolgoz√≥d, akiknek adsz havi nett√≥ 100 ezret, ez neked havi 200 ezerbe ker√ľl a j√°rul√©kokkal egy√ľtt. Vagyis havi 2 milli√≥, √©vi 24 milli√≥ forint csak a dolgoz√≥id fizet√©se, √©s m√©g nem besz√©lt√ľnk az egy√©b ad√≥kr√≥l! Egy v√°llalkoz√°sban MINDIG a dolgoz√≥k b√©re jelenti az egyik legnagyobb k√∂lts√©get. A g√©pek soha nem ker√ľlnek annyiba, mint a dolgoz√≥k.

Sokan azt is keverik, ha egy v√°llalkoz√°s √©rt√©ke 6 milli√°rd. Nem ennyi p√©nze van a tulajdonosoknak! Ez a c√©g (t√Ķzsdei) √©rt√©ke. Ebben minden benne van: g√©pek, √©p√ľletek, know how stb. Ez nem k√©szp√©nz. Ha a v√°llalkoz√°sban valami gigszer ad√≥dik, az √©rt√©k azonnal leeshet ak√°r a tized√©re is.

Egy√©bk√©nt, soha nem √©rtettem azt sem, aki elv√°rja, hogy a munkaad√≥ adja m√°r oda a nyeres√©g√©nek egy j√≥ r√©sz√©t.. Ezt √ļgy h√≠vj√°k r√©szv√©ny! B√°rki vehet! Na ekkor m√°r a r√©szv√©nyes is kock√°zatot v√°llal, ha a c√©g j√≥l megy, kapni fog a nyeres√©gb√Ķl, ha rosszul, akkor viszont az eg√©sz p√©nz√©t bukhatja! Ez a dolgoz√≥ra nem igaz! Nem irigyelni kell √Ķket, hanem r√©szv√©nyt venni, ha m√°r annyira evidensnek gondolod a milli√°rdos nyeres√©get. √Čs majd ekkor tapasztalod meg saj√°t p√©nzeden, mit is jelent a kock√°zat. Dolgoz√≥k√©nt nem v√°llalsz kock√°zatot.

Egy√©ni felel√Ķss√©g

Természetesen, szeretnél többet keresni. Oké. Mit teszel érte? Mit tettél érte eddig?

Ind√≠tott√°l saj√°t v√°llalkoz√°st, √©s fizett√©l magadnak olyan magas b√©rt, amilyet csak akart√°l? Miel√Ķtt megint j√∂nn√©l a demag√≥g h√°r√≠t√°soddal, hogy nincs r√° p√©nzed, mondan√©k n√©h√°ny nevet: Lagzi Lajcsi, Shobert Norbi, Gerendai K√°roly. Mind a null√°r√≥l indultak! Mind √∂ner√Ķb√Ķl √©s hitelb√Ķl lettek milli√°rdosok, milliomosok. Kicsit el k√©ne gondolkodnod, nekik mi√©rt siker√ľlt? Mi√©rt nem az √Ķ gondolkod√°sukat pr√≥b√°lod √°tvenni, ahelyett hogy ragaszkodsz a saj√°t ford√≠tott gondolkod√°sodhoz, ahol mindenki hib√°s minden√©rt, csak te nem.
Munkahelyeden k√©rt√©l valaha norm√°lis b√©rt? Megvan ehhez a szakk√©pzetts√©ged? Tud√°sod? Munkahelyeden ki√°llsz a saj√°t jogaid√©rt? Aki szar√©rt-h√ļgy√©rt elv√°llal mindent, az semmi m√°st nem tesz, mint lefel√© nyomja a b√©reket! Nem a korm√°ny nyomja le, hanem azok, akik szar√©rt elv√°llalnak mindent. (Most megint j√∂hetsz azzal, hogy de, meg h√°t, meg de…) Ha a magyar ki√°llna saj√°t jogai√©rt, mint az osztr√°k, a munkaad√≥ k√©nytelen volna magasabb b√©rt fizetni! Nekem volt olyan f√Ķn√∂k√∂m, akinek azt mondtam, vagy ezt megadja, vagy megyek: √©s megadta, ugyanis tudta, hogy √©n meg tudom csin√°lni a munk√°t norm√°lisan, ellent√©tben rengeteg emberrel, akik hatalmas p√©nzt akarnak kapni, de alkalmatlanok a legegyszer√Ľbb feladatokra is. Sz√°mtalanszor n√©zem a post√°n, engem h√°nyszor r√ļgn√°nak ki egy nap az√©rt a munkatemp√≥√©rt √©s hozz√°√°ll√°s√©rt, amit ott (is) m√Ľvelnek. Vagy bemegyek egy √°llami hivatalba, √©s a szerencs√©tlen vil√°g√°t nem tudja, jobban ismerem a jogszab√°lyokat mint √Ķ, de √Ķ milli√≥kat akar √°m keresni. Igen √°m, csak ahhoz tud√°s is k√©ne.
Bel√©pn√©l munk√°skamar√°ba? Az osztr√°kok ki√°llnak √∂nmaguk√©rt, a munk√°skamara nem m√°s, mint a dolgoz√≥k sz√∂vets√©ge. Meghirdettem ezen az oldalon h√≥napokon kereszt√ľl, hogy ind√≠tsuk meg, jelentkeztek r√° √∂ten! Jah, a magyar tenni m√°r nem tesz akt√≠van, de elv√°rja, hogy m√°s tegyen az √Ķ √©let√©√©rt, lehet√Ķleg ingyen! El k√©ne gondolkodni, mi√©rt nem tesz a magyar semmit sem √∂nmag√°√©rt! Itt √≠rtam a munk√°skamar√°r√≥l. Egy el√©g komoly program keret√©ben.
2014-ben szem√©lyesen mentem al√°√≠r√°st gy√Ľjteni a 4K! p√°rttal ennek megval√≥sul√°sa √©rdek√©ben is. B√°rki k√©rdezhetett volna. √Čn mentem oda. Ingyen. Saj√°t p√©nzemen! A magyar ember reakci√≥ja? Be sem engedtek minket! Le se szart√°k! T√∂bb v√°rosban is voltam, h√°zakhoz ment√ľnk. Be sem engedtek minket. Sz√≥r√≥lapot vitt√ľnk, kisz√≥rtunk t√∂bb t√≠zezer darabot. √Čs semmi. A magyar embernek n√©gy√©vente 10 perce nincs a saj√°t √©let√©re, de a nyavalyg√°s az megy. Itt a cikk arr√≥l, hogy a teljes gazdas√°gi program nagy r√©sze megjelent a 4K! p√°rt sz√≠neiben a v√°laszt√°sokon. M√©g a sz√ľks√©ges al√°√≠r√°sokat sem tudtuk √∂sszegy√Ľjteni! Pedig elmondtuk az utc√°kon is, hogy ez nem jelenti, hogy r√°nk kell szavazni. Ez csak az indul√°st tett volna lehet√Ķv√©. De a magyar embernek csak a szemf√©nyveszt√Ķ p√°rtok l√©teznek, melyek (fidesz) m√©g programot sem √°ll√≠tanak.

A magyar ember mindig minden√©rt m√°st v√°dol. √Čs mindig mindent m√°st√≥l v√°r el. A magyar ember jelszava: adj√°l! Az osztr√°k ember jelszava: megteremtem magamnak.

A magyar ember komolyan gondolja, mikor azt mondja: ide j√∂tt Merkel, √©s nem t√∂rt√©nt semmi. A magyar ember t√©nyleg elv√°rja egy n√©met embert√Ķl, hogy a magyar ember √©rdekeit szolg√°lja! Nonszensz. Nem neked k√©ne? Nem a magyarnak k√©ne ki√°llni saj√°t mag√©√©rt? T√©nyleg elv√°rod, hogy az RTL h√≠rad√≥ harcoljon √©rted? √Čs te ki√©rt harcolsz? Te mit csin√°lsz?

Munkan√©lk√ľlis√©g

Kedvencem, mikor sokan √≠rj√°k, hogy 2-3 √©vig voltak munka n√©lk√ľl. √Čs h√°ny idegen nyelvet tanult√°l meg ezen id√Ķszak alatt? Egyet sem? Mi√©rt nem? Mit csin√°lt√°l akkor abban a 3 √©vben?

Konzekvencia

J√≥ lenne, ha a magyar ember eljutna v√©gre od√°ig, hogy a saj√°t √©let√©√©rt kiz√°r√≥lag √Ķ a felel√Ķs! Nem a bank, nem a munkaad√≥, nem a korm√°ny, hanem mindenki √∂nmaga.

A magyar devizahiteles is mit tesz? Mi a magyarok jelszava? ADJ√ĀL!

A magyar ugyanis elv√°rja, hogy:

a bank mondja el neki, mivel j√°r a legjobban (ADJON INFORM√ĀCI√ďT) NEHOGY M√ĀR A MAGYARNAK UT√ĀNA KELLJEN N√ČZNIE B√ĀRMINEK IS.
a bank dolgozzon az √Ķ √©let√©√©rt (v√©letlen√ľl se a r√©szv√©nyesek √©rdek√©t n√©zze, akik a p√©nzt adt√°k a bankhoz) (A BANK ADJON P√ČNZT, ADJON TUD√ĀST, ADJON J√ďT√ČKONYS√ĀGI DOLGOKAT)
azt√°n a korm√°ny ADJON T√ĀMOGAT√ĀST, ADJON az ad√≥z√≥k p√©nz√©b√Ķl az √Ķ megment√©s√©re

A magyar ember mindig mindent m√°st√≥l v√°r el! Ez√©rt √ľl ford√≠tva a lovon! Ez√©rt nem tud el√©rni semmit. Elv√°rja, hogy m√°s ADJON, de √Ķ maga nem tesz akt√≠van semmit.

Egy osztrák így gondolkodik. Jelszava: megteremtem magamnak, megoldom.

amikor bankba megy, ut√°na n√©z a dolgoknak! (Megoldja.) Nem v√°rja el, hogy a bank – egy sz√°m√°ra teljesen idegen ember – az √Ķ √©rdekeit szolg√°lja.
amikor dolgozik, ki√°ll a jogai√©rt! Feljelenti a munkaad√≥t sz√≥ n√©lk√ľl, ha az vissza√©l a helyzet√©vel. Megoldja. Nem v√°rja el m√°st√≥l, megoldja.
V√°llalkozni kell? Neki olyan √ľzleti tervet kell √≠rnia, ahol nem nett√≥ 100 ezer, hanem nett√≥ 500 ezer forintos fizet√©ssel kell kalkul√°lnia v√°llalkoz√°s√°ban! Vajon melyik a k√∂nnyebb? Az √∂v√©? K√≠v√°ncsi lenn√©k h√°ny magyar ind√≠tana ott v√°llalkoz√°st… Az osztr√°k megoldja. Mert nem kesereg, nem m√°st hib√°ztat, hanem gondolkozik.
az osztrák munkavállaló nem vállal el nehéz munkát piti pénzért! Az osztrákok ezért tudták egyre feljebb tolni a béreket is.
Ausztriában az osztrák így gondolkodik, ezért a politikus is így gondolkodik.

Abba k√©ne hagyni m√°r ezt az ADJ√ĀL, ADJ√ĀL, ADJ√ĀL sir√°nkoz√≥ √©letfelfog√°st, √©s el kellene kezdeni mindenkinek tenni akt√≠van a saj√°t √©let√©√©rt! A banknak nem az a dolga, hogy a te √©letedet k√∂nnyebb√© tegye. Te tal√°n m√°s √©let√©√©rt dolgozol? A munkaad√≥nak nem az a dolga, hogy a neh√©z munk√°val szerzett j√∂vedelm√©t sz√©tosztogassa, a v√°llalkoz√≥ nem √©rted van! Ahogy te sem m√°s√©rt vagy! A v√°llalkoz√≥ nem karitat√≠v szervezet! A politikus nem az√©rt van, hogy √Ķ oldja meg a te dolgaidat! neked kell megoldani a dolgaidat! A politikus az orsz√°g stabilit√°s√°√©rt van (lenne) √©s f√Ķbb √°llami feladatok (oktat√°s, eg√©szs√©g√ľgy, k√∂zleked√©s, verseny…) √∂sszehangol√°s√°√©rt van (lenne). De mivel a politikust√≥l a magyar n√©p csak azt v√°rja el, hogy ADJ√ĀL:

ADJ√ĀL INGYENES K√ĖZLEKED√ČST A NYUGD√ćJASOKNAK
ADJ√ĀL SEG√ČLYT MINDENKINEK
ADJ√ĀL MUNK√ĀT
ADJ√ĀL TAN√ĀCSOKAT
ADJ√ĀL MEGMENT√ČST A SAJ√ĀT H√úLYES√ČGEIMT√ēL
ADJ√ĀL INGYEN KENYERET √ČS S√ĖRT…

Addig a magyar politika nem is képes ellátni valós feladatait, ugyanis ezekre a nevetséges álom vágyakra kell állandóan reagálnia a választási kampányokban! Ezért van a folytonos ígérgetés. Mert a magyar arra szavaz, aki megígéri, hogy AD! Mert a magyar követeli, hogy mindenki más ADJON neki! Ezért nem lehet soha normális politika sem, ugyanis nincsen normális társadalom.

√Čs eljutottunk oda, hogy soha nem fog v√°ltozni semmi, m√≠g a t√°rsadalom nem n√Ķ fel agyban legal√°bb a feln√Ķtt felel√Ķss√©gteljes ember szintj√©re. Norm√°lis politika csak norm√°lis t√°rsadalom mellett alakulhat ki: N√ČMETORSZ√ĀG, AUSZTRIA STB. V√°ltoztasd meg az √©lethez val√≥ hozz√°√°ll√°sodat arr√≥l, hogy ADJ√ĀL, arra, hogy MEGOLDOM!


Forr√°s: vanholnap.hu / hungarians.ch

HozzŠszůlŠsok


#51 | enid - 2015. Šprilis 09. 18:20:39
Ide kell irjam: multkor osszefutottam ket magyarral egy rendezvenyen. Valtottunk par szot igy ismeretlenul, kerdeztem, hogy mi ujsag otthon stb. Vasarolni akartam termekeikbol, eloveszem a penztarcat, hogy fizessek; mire azt mondja, hogy "a vendegeim vagytok".
Megkoszontem egy kezfogas es egy mosoly kisereteben valtunk el.
#52 | GERRY - 2015. Šprilis 10. 00:24:52
Több mint 3650 megnyitás.

tudjátok, hogy miért "sikeres" a Blikk meg a többi szennylap?
Nem a pénzre gondolok ami befolyik a kasszájukba.
Arra gondolok, hogy az ott dolgozóknak holnap is meglesz a munkája, ebböl kövekezik az, hogy fizetést is kap amiböl fenn tudja tartani önmaga és családja egzisztenciáját.
Nem a tulajdonosokra gondolok, hanem a c√©gn√©l dolgoz√≥kr√≥l, a havi b√©resekr√∂l. A nyomdag√©p szerel√∂, karbantart√≥k, saj√°t √≠roasztal n√©lk√ľl dolgoz√≥k, WC-s n√©ni.

Tudj√°tok mit v√°r el a munkaad√≥ a munk√°st√≥l? Azt, hogy a r√°b√≠zott munk√°t √ļgy v√©gezze el, ahogy azt a sz√°m√°ra meghat√°rozz√°k. Ez√©rt kapja a fizet√©s√©t.
...persze, hogy tudj√°tok.

Kéjesen Kacagó Kukac - kezdem veled és az 50. HSZ-eddel.
Tudom, hogy nem vagy Caruso puszipajtása, de reagálásod okán szeretném megkérdezni, szerinted a leirt mondat: "Még 18 éves sem voltam, mikor tudtam, hogy el akarok menni Magyarországról.... elegem volt az álszent és seggnyaló emberekböl. (tisztelet a kivételnek)." - ami számításaim szerint a 70-es évek vége, nem tartalmaz igazságot? ...és még a "Tisztelet a kivételnek" is ott van.
Abban a rendszerben √©ltem, n√∂ttem fel √©s ugyanerre a meg√°llap√≠t√°sra jutottam a hetvenes √©vek m√°sodik fel√©ben. Az orsz√°g seggnyal√≥ fele helyezkedni pr√≥b√°lt √©s t√∂bbnyire siker√ľlt is nekik, ameddig a m√°sik fele m√°r akkor sz√≠vta a fog√°t. De m√©g meg lehetett √©lni azoknak is akik nem adt√°k el a lelk√ľket - ebbe a kategori√°ba tartozott az eg√©sz csal√°dom, √©s a napi munk√°hoz, c√©lok megval√≥s√≠t√°s√°hoz az adta nekik az er√∂t amit √°t√©ltek (t√ļl√©ltek) az el√∂z√∂ √©vtizedekben.
Mint gyerek - nem √©reztem a szeg√©nys√©get, sz√ľleim √©s a k√∂rnyezetemben √©l√∂ csal√°dok, szomsz√©dok napi k√ľszk√∂d√©s√©t, n√©hol elcsattant a pofon, r√©szegre itta mag√°t a csal√°df√∂, s√≠rt a nagyl√°ny √©s nekem is egy - iskol√°ba j√°r√≥ cip√∂m volt, meg egy (√©vente kb. h√°romszor felvehet√∂, √ľnnepi fekete) amikor elvittek minket a M√°jus Elsejei felvonul√°st v√©gign√©zni...
14 -15 √©vesen m√°r sejtettem, mi t√∂rt√©nik Magyarorsz√°gon. Caruso-t nem ismertem. L√°tni l√°ttam el- √©s megmagyar√°zhatatlan dolgokat, de m√©g nem √©rtettem. N√©h√°ny √©v m√ļlva m√°r igen.
Kukackac - ha felszívod a vizet, legalább tudd, hogy mi az oka! Amire hivatkozol vagy a személy...

Legels√∂ hossz√°sz√≥l√°somban √≠rtam, hogy NE a sz√≠vf√°jdalmator√≥l besz√©lj√ľnk.

- neked, most nem (sem?) siker√ľlt.... √©s ne v√≠gasztaljon az a tudat, hogy meg√©rtelek.

Apropó szívfájdalom.
Nyilas a 4. hozz√°sz√≥l√°s√°t √≠gy kezdi: "...--a magyar n√©p egy negat√≠v spir√°lba ker√ľlt t√∂rt√©nelm√©nek ut√≥bbi 1500 √©v√©ben."
- hidd el nem nevetek, csak kuncogok... Neked nem t√ľnik soknak 1500 √©v √∂nhib√°n k√≠v√ľli negat√≠v spir√°l? - persze √≠gy √©rthet√∂, hogy nem a magyarok hib√°ja. Most, hogy mondod.

a vége felé pedig ezt írod:

"Az írás a kíméletlen harcról szól, a darwini létharcról, ahhoz próbál hangulatot csinálni ..."
"...az √°llatvil√°gban - √©rted az √°llatok vil√°g√°ban?!! - sincs az a k√≠m√©letlen k√ľzdelem..."

...h√°t persze, Disney Oroszl√°nvil√°g c. rajzfilmj√©ben m√©g √©nekelnek is Elton John zen√©j√©re... nics k√≠m√©letlen k√ľzdelem, csak egyszer√ľ hierarchia; Az er√∂sek fent a cs√ļcson √©s annak k√∂zel√©ben a gyeng√©bbek lejjebb √©s sokan... olyan piramisos vagy mi. Nem kegyetlenek, csak a megfelel√∂ szinten v√©dik a ter√ľlet√ľket. Az az √∂v√©, s ha valaki el akarja t√∂le venni akkor harc... Ha nem akkor nyugi van. Milyen emberi... illetve √°llati... illetve - kezdek √∂sszezavarodni.

De meg kell mondjam, Nyilas j√≥ helyen kezdett el tapogat√≥zni. Igen az √©let harc. Darwini? ... nem √©rtem. A kereszteslovagokat sem √©rtem, a zsid√≥ megsz√°ll√°st sem, √©rtem, a r√≥mai birodalom se besz√©l Darwin nev√ľ centurior√≥l http://hu.wikiped...ki/Auxilia
és arab néven se jegyzi a Korán (Több nevet is probáltam; Darllah, Allwin ... de a másodiknál valamilyen beszélö mókusokról szólt a történet...

Az √©let viszont harc. Addig ameddig kisfi√ļ voltam ezt nem tudtam. Elv√©geztem (szinte burokban) az √°ltal√°nost √©s a M√úM30-as 3 √©v√©t, azt√°n az √©let j√≥l seggber√ļgott: Na most mutasd meg mit tudsz!
√ď, azok a hetvenes √©vek... Ha nem lett volna ap√°m aki "56-os volt", semmi bajomat nem mondtam volna... Dolgoztam, csajoztunk, motoroztunk, kommunista szombatra k√∂teleztek - megcsin√°ltuk, p√©nzt nem gy√ľjt√∂ttem, de volt annyi amennyi kellett, azt√°n k√©t √©v katonas√°g ... √°llati. Tiszta hierarchia /Piramis/ ... mindenki f√∂n√∂k volt rajtam k√≠v√ľl amikor bevittek (nem igaz√°n akartam, de az a pszichonyom√°s, hogy k√∂teless√©g meg haza, meg... √©s szinte soha nem engedtek haza - P√°p√°r√≥l Pestre) √©s mindenki f√∂n√∂k volt amikor 75-ben leszereltem... Sehol egy tiszthelyettesi v√°llp√°nt, esetleg katonai f√∂iskola vagy p√°rtk√∂nyv az √©letben a sz√ľks√©ges el√∂rejut√°shoz...
Ott √°lltam 22 √©vesen egy darab foltos, kopott Riffle farmeromban, Budapesten, se lak√°s, se kil√°t√°s, nyakamban egy 56-os-nak b√©lyegzett Ap√°val - akir√∂l viszont ekkor m√°r tudtam, hogy nem √∂ besz√©l h√ľlyes√©get, hanem Magyarorsz√°got, a magyarokat √°tb@ssz√°k mint sz@rt a pal√°nkon. Ha ap√°m nem lett volna ilyen "elfajzott", tal√°n m√°r p√°rttag vagyok s m√©g szolg√°lati lak√°st is kapthattam volna... ha az a volna ott nem lett volna.

A cikk - nem az√©rt ker√ľlt ki mert √©n egyet√©rtettem (vagy nem) Carusoval - amikor v√©letlen√ľl megl√°tta a PI oldalon, gyorsan fel is h√≠vott, hogy "meggondoltad mit tett√©l?" ...

Ott tartunk, hogy az élet harc. Nem afféle soft-war mint az állatoknál, akik csak akkor és ott... hanem olyan emberi: Gyilkos. Vérengzö. Halálos...
Bele lehet halni!
Igaz, ha egy tigris elkap az erdöben... persze majd jól elharapom a torkát. Vagy elmagyarázom neki, hogy állatbaráti szeretetböl, nyalogassa meg az orcámat (a másik felét is odafordítom!) és sétáljon tovább... Ha ezt sem érti akkor rácsapok a tomporára és el fog futni.
Az élet harc.

Fidel - "Azt viszont nem latom tisztan,hogy a fenti cikk pozitiv befolyast eredmenyezne."

...a vége felé még megemlíted, hogy "...EN IS MAR 36 EVE TAVOL ELEK ES IGY NEM IGEN TARTOM FERNEK INNEN OSZTANI AZ ESZT!"

Most akkor k√©rdezzem meg, hogy milyen oszthat√≥ √©szre gondolsz? Fogadok hogy egy Tazm√°n √Ėrd√∂g b√ļjik meg benned, csak ez az √∂rd√∂g m√°r r√©ges r√©g nyugd√≠jba ment! V√©g√ľl is (semmi k√∂z√∂m hozz√°), amikor elment√©l sz√ľl√∂haz√°nkb√≥l, az a v√©letlen k√ľls√∂ behat√°sa volt vagy hipp-hopp, kezedbe vetted a sorsodat - ilyen-olyan okb√≥l √©s D√ĖNT√ĖTT√ČL A TOV√ĀBBI √ČLETEDR√ĖL. Ez az √©let (ahogy az eny√©m is) lassan a v√©g√©hez k√∂zeledik. Ennyi √©v alatt semmi olyant nem gy√ľjt√∂tt√©l √∂ssze amit itt sz√©toszthatn√°l? Valami pozit√≠vat? Szubjekt√≠vet - amit lehet, hogy egy m√°sik tag, itt az oldalon, meg fog v√©tozni √©s te is elolvashatod amit √©n m√°r nem egyszer: "Te onnan kintr√∂l ne pof√°zz bele, mert fogalmad sincs arr√≥l, hogy mi megy itthon" - ami neked vagy nekem "otthon". Nem ugyanaz! Ugye nem f√©lsz a konfront√°ci√≥t√≥l? Esetleg any√°z√°s is lehet bel√∂le, jelz√∂kkel egy√ľtt, vagy √©ppen megfenyeget valaki (volt ilyen is nem egyszer - hogy meg fog tal√°lni √©s sz√©tcinc√°l mint foxi a l√°bt√∂rl√∂t...) Nem vagy f√©l√∂s √©s buta sem... ugye?
Esetleg te is k√©pes vagy megmutatni; mire vitted - ahogy Caruso aki a p√©nz√©√©rt mindent megkap magyarorsz√°gon... Dr√°ga Kackac... a p√©nzem√©rt azt kaptam magyarorsz√°gon amit sz√°ml√°val tudok igazolni. √Čs k√©pzeld el, amikor a Westend-ben megrendeltem egy kinai cs√≠p√∂s-savanyu levest, le√ľltem a kb √∂t m√©terre l√©v√∂ √ľres kis k√∂rasztalhoz, elkeztem kanalazni (forr√≥ volt) p√°r percre r√° megjelent egy pinc√©r √©s elkezdte nekem magyar√°zni, hogy az egym√©terre l√©v√∂ oszloptol innen nekem nincs jogom le√ľlni SE. (Mint h√ľlye k√ľlf√∂ldi-magyar, nem tudtam, de r√°b√≥lintottam, hogy √©rtem, mindj√°rt kilefetyelem a levest √©s m√°r itt sem vagyok.) Nem ment el, hanem elkezdte el√∂r√∂l ism√©telni √∂nmag√°t... kis id√∂ m√ļlva meguntam √©s - m√©g mindig √ľlve (ragadt az a h√ľlye sz√©k) f√©l szemmel felsand√≠tottam r√° √©s megk√©rdeztem; - Maga szerint, most fel kellene √°llnom √©s a forr√≥ cs√©sz√©vel keresni egy m√°sik helyet? ... Hat√°rozott, nagydarab pinc√©r volt, m√°r mondta is: - Igen, k√©rem menjen innen...
Ekkor mondtam neki a k√∂vetkez√∂ket: -Na √©desap√°m, most - ha √ļgy gondolod, akkor h√≠vd a gorill√°idat vagy a rend√∂r√∂ket, de most t√ľnj el azonnal, ha nem akarod, hogy r√°dboruljon ez a leves a kezemben...
Nem √°lltam fel, - b√©k√©s ember vagyok - magasabb is volt n√°lam, az √ļtlevelemet se vettem el√∂, eg√©sz tisztess√©gesen besz√©lni √©n a magyart, ha valaki nem v√°jtf√ľl√ľ az nem √©rzi rajtam a sv√°jci dialektust.../ A gyerekeimen m√°r igen, a sz√≥kincs√ľk j√≥, de t√∂rik a m√°gy√°rt... pedig mindent megtettem, hogy ne √≠gy legyen. Deh√°t - √∂k - m√°r itt sz√ľlettek √©s b√°r mondj√°k, hogy magyarok, de igaz√°b√≥l, m√°r sajtosok (csak meg ne tudj√°k, hogy ezt √≠rom r√≥luk )/
E-közben a környezetemben, azok akik a rövid de tartalmas párbeszédet hallották, jónéhányuk arcán láttam a visszarettenést; "jajj, hogy micsoda lehetetlen helyzet" nem kell itt problémázni, meg lehet ezt oldani békésen is.

Meg volt oldva. Megittam a levest, addigra k√©sz volt az is amit megrendeltem, vend√©gs√©gbe vittem csemeg√©nek n√©h√°ny d√∂gl√∂tt macsk√°b√≥l (esetleg patk√°nyb√≥l) k√©sz√ľlt √©des-kinai falatot... Komolyan, ezt t√∂bben is meger√∂s√≠tett√©k, a f√ľlembe s√ļgva; a kinaiak ilyent is csin√°lnak... Se gorilla, se rend√∂r nem j√∂tt addig.
M√°snap az√©rt sz√©gyeltem magam egy kicsit... hogy j√∂v√∂k √©n ahhoz, hogy tudatlanul megzavarjam a Westend poshadt √°ll√≥viz√©t... hiszen fogalmam sincs mi van otthon. De k√∂zben fel is l√©legeztem, hiszen ha lett volna fogalmam r√≥la, tal√°n lehajtott fejjel, m√°zs√°nyi b√ľntudattal oldalgom el a k√∂rny√©kr√∂l is... √©n a h√ľlye - √©vtizedek √≥ta - m√°shoz szokott f@szkalap.

Az élet harc... ja nem az élet megalkuvás.

Fidel - a cikk mit váltott ki belöled? Mit látsz most? A cipöd orrát? De jó.

baktria - "...sokan olyanok, akik m√°r sajn√°latos m√≥don √©lvezettel vetk√Ķztek ki teljesen magyars√°gukb√≥l, balg√°n √°tveszik egy xeno f@szs√°gait, √©s fennen hirdetik, √∂nigazol√°sk√©nt (!). Ezt teszi a bar√°tod, sajn√°lom."
"Aki viszont t√Ķl√ľk veszi √°t a viselked√©s- √©s magatart√°smint√°t, az sz√°munkra v√©gleg elveszett."


Ki az a "számunkra"? Kinek az ingét vetted fel ezzel a kijelentéseddel. Szerinted az a Westend-i pincér zsidó volt vagy csak magyar, aki a munkahelyét örzi? Ja, a fönöke lehetett a köcsög zsidó! (A "Westend" a Nyugati P.u.-nál lévö bevásárlóközpont - annak írom aki nem tudná, mert nem ismerös Budapesten http://www.westen...)

"...meg sem próbáltad a 11# bejegyzésem megállapításait megcáfolni. "

- Kellett volna? Kincses elég jól összefoglalta elötted a mondanivalóját, a tiéd a "futottak még"-hez tartozott, átszaladtam a listádon, nem volt mit rajta rágódnom.

"Er√Ķsen unom, annyiszor ism√©tlem, ne a zsid√≥ maszlagon r√°g√≥djatok, ne a szalm√°t cs√©pelj√ľk..."

- na ezel a mondatoddal egyetértek... és?

Amikor a cikket elolvastam, nekem az jutott az eszembe, hogy mi a fene történik a világgal? Borul minden, az emberek nagy része csak néz ki az agyából és fel se fogja, hogy ideje lenne felébrednie.

Az ötven feletti hozzászólás 90%-a nem ír mást, csak sopánkodik (az azonnal felvett és méretreszabott ingben), hogy miért mondják róluk (summa summarum: a magyarok ilyenek, olyanok, semmilyenek)

K√∂zbevetett gondolatom: Egy magyar f√©rfi, magyarul √≠rta a magyaroknak (de ha a magyar f√©rfi nem magyar lelk√ľ akkor is igaz a mondat 2/3-a √≠gy szavaz√≥k√©pes)

Ha ezt egy n√©met (azok h√ľly√©k), vagy osztr√°k (azok is h√ľly√©k) esetleg egy sv√°jci (ezt ne is eml√≠ts√ľk!) √≠rta volna n√©met√ľl √©s a n√©met nyelv√ľ olvas√≥t√°bor√°nak, akkor mi lenne m√°s? A tartalom?

Nem felt√©tlen√ľl. N√©met nyelv is alkalmas az √©les vagy s√©rt√∂, az okos vagy okoskod√≥ az igazat vagy a f√©ligazs√°gokat felsorol√≥ mondatokat megfogalmazni.

A hozzászólások lennének mások.

Caruso egy szemét - ez nem ellenvélemény a cikk tartalmához.
Az író egy "xeno" - eszik vagy isszák? Es se az...
Nem értek vele egyet. - én sem (akkor már ketten vagyunk?)

Baj van a mai magyar közgondolkodással, közerkölcsökkel? De még mekkora!
Att√≥l m√©g nem rohanok a rabbihoz, hogy r√°vezessen a lenini √ļtra...
- hova rohansz akkor? Jobbik, MSZP, Fidesz, Posta Imre oldal?
- tényleg, ki áll veled szóba? Velem senki. Nem kell rohannom senkihez, magam döntök a sorsomról és teszem amit tudok.
Apropo...

Mi is volt a cikkben? Valami olyasmi, hogy vedd a sorsodat a kezedbe! Na majd visszaolvasok...

Az élet harc. Sose volt még ennyi ember a földön. Vagy állat.
Mint √≠rtam burokban sz√ľlettem √©s √©ltem meg a gyerekkorom, azt√°n, hogy, hogy nem egyszer csak elindultam a nagyvil√°gba, hogy megtudjam mire vagyok k√©pes √∂nmagamt√≥l. Nem ismertem nyelvet a magyaron kiv√ľl, nem is tudtam igaz√°n mi az, hogy vil√°g meg mekkora, csak fel√ľltem a motoromra (175ccm CZ) √©s elindultam. Az√©rt ide, sv√°jcba, mert itt volt egy lehets√©ges v√©g√°llom√°som, ahol meg tudom k√©rdezni, hol kell jelentkezni a rend√∂rs√©gen. "- Itt vagyok √©n, munk√°t √©s √ļj √©letet keresek. A r√©giben hazudtak nekem... Hazug emberek, hazudoz√≥ orsz√°g." Persze, hogy voltak - vannak kiv√©telek, de ap√°mat meghurcolt√°k √©s ezzel minket is meg akartak t√∂rni. Van hozz√° jogom, hogy m√°sik, igazabb, √©lhet√∂bb utat keressek magamnak.

Vagy nincs? Magyar csak addig vagyok, lehetek ameddig engedem, hogy elpuszt√≠tsanak, megt√∂rjenek k√©ny√ľk-kedv√ľk szerint?
Ezt - amikor eljöttem - még nem tudtam bizonyítani, önmagamban kételkedve, kicsit tartva az ismeretlen jövötöl, de bíztam magamban és a jövömben is. Az idö majd meghozza kételyeimre a helyes válaszokat is.
1981-ben j√∂ttem ki, m√°r √©letem nagyobb fel√©t itt t√∂ltve. Megkaptam a v√°laszaimat, helyre ker√ľlt az eg√≥m is √©s m√©g a nyelvet se felejtettem el. K√∂zben megtanultam egy m√°sikat √©s angolul se adnak el - legfeljebb b√©rmunk√°snak.
Mindent ez a k√©t orsz√°g adott nekem amiben feln√∂ttem √©s amiben √©lek √©s az ebb√∂l sarjadt tud√°somat adom tov√°bb azoknak akik elfogadj√°k t√∂lem. Akinek nem kell? Az nyugodtan mondja meg, m√°s a v√©lem√©nye, h√ľlye vagyok, meg minek vagyok...

de valamit az√©rt - a cikkel kapcsolatban - szeretn√©k m√©g elmondani. Ez a vil√°g - √ļgy ahogy van - recseg-ropog, mindenhol √©rzik az emberek a f√∂ld mozg√°s√°t, a j√∂v√∂t√∂l val√≥ f√©lelem egyre er√∂s√∂dik, amit vagy nem mernek/akarnak egyesek megl√°tni, vagy tagadj√°k annak val√≥s√°g√°t.

Mi magyarok l√°tjuk, √©rezz√ľk de √©vtizedek √≥ta nem tesz√ľnk ellene semmit. Mi l√°tjuk, nem is tagadjuk csak egyszer√ľen nem hissz√ľk el, hogy ez van.

Imre k√©tszer is elindult egy olyan √ļton ahol szem√©ly szerint d√∂nt√∂tt √∂nmag√°r√≥l, a j√∂v√∂j√©r√∂l:
- Az els√∂ az volt amikor fell√°zadt a rend√∂rs√©gi vissz√°ss√°gok ellen √©s - b√°r sok dologra nem volt m√©g r√°l√°t√°sa - elind√≠totta egyszem√©lyes h√°bor√ļj√°t. Botors√°g volt vagy sem? Lehet, ha az elej√©n tudja mennyit √©s a puszt√°ba ki√°ltott sz√≥, el se kezdi.
Miut√°n nem j√≥s (b√°r tehetts√©ge volt hozz√°), √≠gy nem tudta. Az√≥ta vagyok mellette √©s hib√°ival egy√ľtt meg tudtam √©rteni mit, mi√©rt csin√°lt.

- A m√°sodik m√©g nem v√©gs√∂ k√©nyszerl√©p√©se (ez fontos!) az volt, hogy belet√∂r√∂d√∂tt abba, hogy az √©lete (ez esetben a csal√°d) fontosabb mint a - pillanatnyilag sz√©lmalmok ellen viselt - harca. Elindult munk√°t keresni √©s tal√°lt mag√°nak. Nem az√©rt mert t√∂bb diplom√°s, mert j√≥l tud besz√©lni √©s √≠rni, hanem az√©rt mert D√ĖNTENI K√ČPES A SORS√ĀR√ďL. Ahogy Lica is, vagy sokan m√°sok. Ha nincs munka a k√∂rny√©keden keresd meg ott ahol van. Ha nincs kil√°t√°sod a norm√°lis √©letre, keresd meg azt a helyet ahol ez lehets√©ges. Ha nem tudod biztos√≠tani magadnak a t√ļl√©l√©st akkor ne add fel, hanem harcolj az √©leted√©rt, harcolj azok √©let√©√©rt akik √©rt√©kesek neked!

De vele, vel√ľk ellent√©tben a legt√∂bb magyar csak akkor indul el amikor m√°r minden m√°s lehet√∂s√©g lez√°rult el√∂tte √©s k√©nyszerp√°ly√°ra ker√ľlt. Na akkor azt√°n ir√°ny, bele a nagyvil√°gba. Sok an elbuknak, mert nem √∂nmagukat ir√°ny√≠tj√°k, hanem sodr√≥dnak bele az ismeretlenbe.
Soha nem voltak önállóak és nem is lesznek azok, talán néhányan vérrel-verítékkel sikerrel veszik a vesszöfutást.

Ja, te - mint magyar - nem vagy hajland√≥ feladni a b√ľszkes√©gedet? Neked jogod van ott √©lni √©s √ļgy ahogy azt te elk√©pzeled?
A fr√°szt. A saj√°t szomsz√©dod, nem az, mert az j√≥pajt√°sod, hanem a m√°sik fog h√°tbasz√ļrni az√©rt, hogy √∂ "t√ļl√©ljen"... Zsid√≥ lenne? Cig√°ny? Szerintem mindegy.
Persze kereszt√©ny m√≥dra (√Āmen) kezed t√∂rdelve n√©zheted, hogy elviszik mindenedet, meger√∂szakolj√°k feles√©gedet, l√°nyodat, l√°ncra fogva elviszik a fiad harcolni √©s meghalni, vagy...

feladva az önérzetedet, kiegyenesíted a kapát, baltát fogsz és ha kell belehalsz az életedbe.

Az √©let ugyanis harc. Amikor naponta sz√°zezersz√°mra sz√ľletnek √ļj gener√°ci√≥k a vil√°gon, amikor billeg minden hit√ľ √©s hitehagyott vagy hamishit√ľ csoport √©s keresik a k√∂vetkez√∂ 60-70 √©ves t√ļl√©l√©si lehet√∂s√©geket, amikor a vil√°g urainak alig n√©h√°nyszaz milli√≥ hangyaemberre van sz√ľks√©ge, addig a most, magyarorsz√°gon √©l√∂ emberek nagy r√©sze ma sem l√°t tov√°bb az orr√°n√°l √©s azt hiszi, hogy t√ļl fogja √©lni a k√∂vetkez√∂ n√©h√°ny √©vtizedet?

Ny√ļljatok m√°r a homlokotokhoz, nincs v√©letlen√ľl l√°zatok? H√°nyszor mondta el Imre, hogy a h√°bor√ļ m√°r zajlik. Mikor k√©sz√ľlt√∂k m√°r fel arra, hogy b√°rmelyik nap lehet az utols√≥. Legal√°bb lelkileg...

Minek is... az a sok cs√ļnya ember, hagyja b√©k√©n a magyarokat, mi nem akarunk csak nyugodtan √©s b√©k√©ben √©lni. .. √©s mindenki v√°ltozzon meg!

Nek√ľnk van igazunk.

Persze, hogy igazunk van. Mi vagyunk a j√≥ fi√ļk (l√°nyok). A vil√°g tudja is ezt. Komolyan. De nem kell√ľnk neki. Jajj. Akkor most?

caruso a hibás meg a többi aki megkeresi és meg is találja a helyét? ... persze nem a tetön - velem se áll szóba Rotschild-papa, pedig megpróbáltam telefonon elérni.

Bush-t nem, nem tetszett a k√©pe, teny√©rbem√°sz√≥ pof√°ja van. Obam√°nak a f√ľle nagy, A Vasl√©di-t (M.Tacher) nem b√≠rtam mert a m√©regkever√∂ (k√©mia) tan√°rn√∂nkre eml√©keztetett akit az eg√©sz oszt√°ly egy√∂ntet√ľen lesz...n√©zett.

Gyurcs√≥t√°nyt az els√∂ pillanatt√≥l √ļt√°ltam, mert P√°pai √©n meg ott voltam katona, Orb√°n az elej√©n szimpatikus volt, de kider√ľlt hogy t√ļls√°gosan szereti a focit √©s nem a Fradit (ap√°m eml√©k√©re), m√°ra teljesen lerontotta a renom√©j√°t a szememben.

Nos... tal√°n elind√≠tottam valamilyen gondolatfoszl√°nyt egyesek fej√©ben, b√°r mostans√°g nem nagyon rem√©nykedek benne, t√ļl er√∂s bennetek (Tisztelet a kev√©s kiv√©telnek) az √∂nsanyargat√°s /cs√ļny√°bban kifejezve: √∂nsajn√°lat/ k√©nyszere.

Azt az√©rt j√≥ ha tudj√°tok, az √©vek alatt innen lel√©p√∂, elp√°ly√°z√≥ emberek nagy r√©sze az√©rt nem maradt itt mert kil√°t√°stalannak v√©lte az itt l√©v√∂k k√∂z√∂tt az el√∂rel√©p√©s lehet√∂s√©g√©t. √Ėk viszont ezt nem akart√°k, ez√©rt tov√°bb l√©ptek.

Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa - ebböl következik, hogy a szerencsétlenség is többnyire önmagunk "erejéböl" következik be.

Nem mindig. De nagyon er√∂s a visszah√ļz√≥ er√∂ a magyar szellemis√©gben. Nem akarok arr√≥l vitatkozni mi√©rt, mely okok k√∂vetkezt√©ben avagy ki(k)nek a hib√°j√°b√≥l k√∂vetkezett be ez a r√∂vid - √ļgy 1500 √©vnyi lefele ir√°nyul√≥ spir√°lmozg√°s (gondolom egyre gyorsul√≥...) s_*_yuppy de ha igaz, akkor itt az ideje, hogy √°tgondolj√°tok, ki mire k√©pes.

- Mit tudsz tenni, hogy t√ļl√©ld a k√∂vetkez√∂ √©letciklusodat? - Van r√° es√©lyed? Tudom, innen ne pof√°zzak mert - t√©ved√©s. Nekem m√°r /az utols√≥ c√©legyenesben/ egy esetleges betegs√©gen k√≠v√ľl, rem√©lhet√∂leg nem fogja betenni a l√°b√°t a v√©letlen, b√°r nem teljesen kiz√°rt, azt√°n pedig csak egy s√∂rt fogok k√©rni √©s a hintasz√©kemb√∂l n√©zem a vil√°got a k√∂vetkez√∂ nagy villan√°sig...

De nektek, hogy is mondta Hofi (a zsid√≥ √©s seggnyal√≥ meg minden)? Ja igen: "- Fiatalok, el√∂ttetek az √©let - Igaz, h√ļsz √©ve m√©g nek√ľnk mondt√°k"

s persze (- v√©g√ľl is mi√©rt ne asszoci√°ljak egy kicsit Hofi ut√°n szabadon:)
"- Azér' nem rugunk mi magyarok gólt, mer' a kapufa az henger alaku es nem szogletes.... a kapufa a hibas! Az a hulye akac!"

...meg a cikk írója. hát nem?

jaj, el ne felejtsem: TISZTELET A KIV√ČTELESEKNEK.

Hánykolódjatok jól, álmotokban!
#53 | baktria - 2015. Šprilis 10. 02:56:58
Gerry, azt írtad, hogy
"Legels√∂ hossz√°sz√≥l√°somban √≠rtam, hogy NE a sz√≠vf√°jdalmator√≥l besz√©lj√ľnk."

√Črtem, b√°r √©n egy√°ltal√°n nem besz√©ltem az √©n sz√≠vf√°jdalmamr√≥l. De legyen Tied a porond, fejtsd ki a fentin√©l m√©g b√Ķvebben (ha egy√°ltal√°n lehet) a Te saj√°t sz√≠vf√°jdalmadat √©s csakis azt √©s csakis a Tiedet.
H√≠zelg√Ķ, hogy fenti - szem√©lyesked√Ķ, kioktat√≥n leereszked√Ķ, √©s a l√©nyegr√Ķl figyelmet elterel√Ķ - hozz√°sz√≥l√°sodban csak szer√©ny szem√©lyemre 1527 sz√≥t fecs√©relt√©l. √Čs mindegyike a Te sz√≠vf√°jdalmadr√≥l sz√≥l... Egy v√©gtelen√ľl hossz√ļ l√©re eresztett, k√©ts√©gbeesetten √∂nigazol√≥ vallom√°s, amelyb√Ķl kicseng egy -sok munk√°val √©s √°ldozattal ki√©rdemelt - s√∂r√∂skors√≥s hintasz√©khez kapcsolt ill√ļzi√≥ elveszt√©se miatt √©rzett zsigeri aggodalom.
Bocsáss meg, hogy ennyire felzaklattalak, nem tudtam, hogy ennyire érzékenyen érint a téma. Tényleg, nem Te írtad a cikket?:)
#54 | baktria - 2015. Šprilis 10. 03:26:42
...és ha szavaimat idézed fel, azt kérlek schaffhauseni pontossággal tegyed!
Ugyanis √©n a Te Bar√°todat nem min√Ķs√≠tettem "szem√©tnek", azt bizony Te √≠rtad ide, nekem tulajdon√≠tva azt - √©s ezt Te tudod a legjobban.

A t√©nyek √©s a tettek ker√ľlnek az ilye parttalan h√ľlye vit√°kkal a s√ľlyeszt√Ķbe. Innent√Ķl ez engem m√°r nem √©rdekel.
Nekem m√°s a m√≥dszerem, t√°vol √°llunk egym√°st√≥l, mint Mak√≥ Jeruzs√°lemt√Ķl.
#55 | GERRY - 2015. Šprilis 10. 07:17:17
baktria - a "Caruso egy szem√©t" ... kukackacra utaltam... nem r√°d, ... de nem baj... a l√©nyeg, hogy fel se fogod amit (t√©nyleg megsz√°moltad???:D) 1527 sz√≥ban megpr√≥b√°ltam elmondani ... b√°r nem a szer√©ny szem√©lyedre fecs√©relve - az csak p√©ldabesz√©d√ľ jelent√∂s√©ggel birt -, de ha ezt olvastad ki bel√∂le √©jjnek √©vadj√°n √©s r√∂gt√∂n cs√≠p√∂b√∂l m√°r le is hurrogt√°l akkor rendben.
Nekem nincs sz√≠vf√°jdalmam √∂csk√∂s. Az√©rt vagyok itt, mert hittem a magyar l√©lekben, √©s schaffhauseni pontoss√°ggal seg√≠tettem √©veken kereszt√ľl Imr√©nek. Az√©rt, hogy bizony√≠that√≥an az olyanokon mint te, esetleg tud majd seg√≠teni... de √ļgy l√°tom nem.
N√°lad partalan, h√ľlye vitak√©nt jelentkezik az esetleges gondolkod√°s, √©s felt√©telezve - "k√©ts√©gbeesett, hossz√ļ l√©re eresztett √∂nigazol√≥ vallom√°snak" magyar√°zod a hozz√°sz√≥l√°somat amit a s√∂r√∂skors√≥ miatti zsigeri aggodalom akadoz√≥ motorja seg√≠ts√©g√©vel p√∂ty√∂gtettem ide... nem vagy szem√©lyesked√∂... de komolyan. Viszont √©n marh√°ra az voltam: Mert n√©h√°ny mondatodat (v√°ltoztat√°s n√©lk√ľl) kiemeltem √©s a 11. hsz-ed r√∂viden, t√∂m√©nyen megfogalmazott, pontokba szedett - t√©nyleg, fel kellett volna olvasnod a Nemzeti l√©pcs√∂j√©n! - okos szavaidat nem akartam jellemezni.
baktria - bizony√≠tottad l√°ngelm√©det. EZ most szem√©lyesked√©s. A porond... legyen az eny√©m, neked maradjon a lap√°t amivel felszeded a szart a cirkuszi lovak m√∂g√ľl amikor a k√∂z√∂ns√©g tapsa k√∂zepette kivonultunk a porondr√≥l. Innent√∂l m√°r engem sem √©rdekel.

Maradj a módszerednél:

gyöngyszemeid:

#11 "A válasz mindegyik kérdésre IGEN.
Tipikus zsidó maszlag."


#13 "Az √≠r√°s maga egy kalap sz@rt nem √©r." / "Ne fitym√°ljuk az apr√≥, de egy√©bk√©nt j√≥ ir√°ny√ļ l√©p√©seket." / "J√°rjuk a magunk √ļtj√°t."

A l√°tlelet s√©r√ľl√©sekr√Ķl – hivatalos c√©lb√≥l – ki√°ll√≠tott orvosi le√≠r√°s, m√°sk√©nt els√Ķdleges szakv√©lem√©ny.

szerinted:
#44 "...ezt egy√°ltal√°n nem l√°tleletnek, hanem koncepci√≥s v√°dbeszednek sz√°nta a kedves xeno." - koncepci√≥s v√°dbesz√©d? B√≠r√≥s√°gi v√©gz√©s n√©lk√ľl? ... EZ CSAK EGY EGYOLDAL√ö L√ĀT√ĀS √ČS ANNAK LE- VAGY KIFORD√ćT√ĀSA... ami vagy felh√≠vja a figyelmedet vagy nem fogadod el. De nem, neked koncepci√≥s v√°dbesz√©d √©s sz√≠vf√°jdalom n√©lk√ľl re√°lisan...

persze folytatod is (lakota p√©ldabesz√©d): zsid√≥kereszt√©ny er√Ķszakos t√©r√≠t√Ķk / t√∂meggyilkos nyugat-eur√≥pai feh√©r gyarmatos√≠t√≥k / usa t√∂v√©nyhoz√°s / zsid√≥ bank√°rhegem√≥nia / szesz √©s drog maffia / m√Ľvelt √©s halad√≥ R√Ķtsildek, szabadvakol√≥k, m√©diaguruk... / tov√°bb√° :
(Az ifj√ļ tit√°nnak) abba k√©ne hagyja a cinikus pof√°z√°st a Wall Street fels√Ķ emelet√©r√Ķl (te szerencs√©tlen a riportban megsz√≥laltatott alany nem ugyanaz aki a "v√©lem√©nyform√°l√≥" cikket √≠rta)

s v√©g√ľl summ√°zva: "...A lakot√°k t√ļl√©l√©s√©nek es√©lye kicsi. Igen. A lehet√Ķ legrosszabb befektet√©s vel√ľk foglalkozni..."

el ne bögd már magad baktria a nagy lakota szenvedésben! Nem emeli fel senki a lakotákat...
A t√ļl√©l√©s = √∂nv√©delem, √©s nem a s√≠r√°s .

...mert az Afrikai 10 éves gyerekeket felemelik? Az amerikai kisembert felemelik? Hogy vagy a közelkeleti népek leölt polgárainak ezreivel. Valaki segít nekik? Távol keletiek? Indiaiak?

A lakota nép itt lakik Európa közepén és Európa nem fogadja be... pedig megérdemelné.
De így nem is kell neki. Nem kell Európa. A lakota népet érdemelje ki Europa... a mentalitást, az egyediségét, a nagyságát...

Európa meg szarik rá. El vele!

Szerinted el fognak menni önkéntesen, helyet hagyva lakotáéknak?

Itt messze nem arr√≥l van sz√≥, mit √©rdemel a magyar n√©p! - Ez a sz√≠vf√°jdalma mindenkinek. Nekem is. Becs√ľltem √©s becs√ľl√∂m akik magyark√©nt √©lnek √©s cselekszenek. DE a t√ļl√©l√©st nem ki√©rdemelni lehet, azt ki kell harcolni.

Egy√©nileg vagy magyar n√©pk√©nt. Egy√©nileg t√∂bb lehet√∂s√©ged van r√° - alak√≠tasz egy sikeres c√©get, keresel valahol munk√°t √∂nmagadnak,... megalkuszol a lehet√∂s√©geiddel, eladod magad √≠gy vagy √ļgy
...
magyar n√©pk√©nt viszont..."mi√©rt nem √©rtik meg fennk√∂lt lelk√ľnket?" (eny√©met se √©rtik, pedig lassan ezo-lebegek a tud√°s sz√°rnyain!)

Err√∂l pof√°zok √©vek √≥ta. Ez volt az ok ami√©rt a cikk ide is felker√ľlt.
Lehet any√°zni tov√°bb...

..........................................
bujnyik - az√©rt nem sz√≥l√≠tottalak meg, mert te nem adod fel, sz√ľletett t√ļl√©l√∂ vagy. Ez pont nem a te inged.
#56 | enid - 2015. Šprilis 10. 11:08:26
Par eve tortent:
Az udvaron allunk otthon, beszelgetunk: harom par. Ketto magyar, meg mi a "vegyes".
Falusi udvar, kicsit odebb van a kerites, azon tul viszonylag szeles utca. Tobbe-kevesbe gondozott kertek, a kertekbol itt-ott kihajlo gyumolcsfak.
Egyszer csak a szemkozti szomszed haza elott megall egy piros auto es kiugrik belole negy alak.
Ebbol ketto szakszeruen felugrik a kerites beton alapzatara. Szerencsejukre sarokhazrol leven szo, a keritesrol pontosan elerheto volt a szilvafa majdnem teljes lombozata. Hat, ahol nem, ott a szokasos demokratikus modszerrel kezdtek ravenni a gyumolcsfat a teljes megadasra. Mindezt zenei alafestes kisereteben, ami a kocsi nyitott ablakain es a nyitott(nem szandekosan, nem pimaszul, nem magabiztosan es nem kihivoan!) csomagtartojabol oly lagyan hallatszott, hogy az onnan hatodik utcaban levo alvo kisbaba is meredt szemekkel, remulten figyelhette.

Szoval, kis csoportunkat ott a portan az esemeny eme allapotra kesztette: az idosebb par cigizett, viszonylag nyugalmasan bar a no kicsit nyujtogatni kezde a nyakat. Ekozben a ferfi meztelen labat figyelte a strandpapucsban es unottan egy-egy fucsomoba rugot. (De latszott, hogy figyelt: neha hunyorogva fo-kuszalt.)

A masik kozepkoru par is cigizett. A no neha egyik labarol a masikra billent, mukormei alol piszkalgatta az ott nem levo valamit, telefonjaval babralt. Neha kinos mosollyal es egy pfff. kisereteben divatosan oltozott fiatal ferjere tekintett es ennyit mondott: "occsem, be...ok, itt mindent lehet." Kifinomult ertelmisegiekrol leven szo (marmint ez a par), a mondatot nem forditottam a ferjemnek, mert tartalma kinos vizekre hajtotta volna mindenre elszant poor elmemet.

En, meg a ferjem nem cigiztunk. Strarthelyzetben figyeltunk, hogy mikor pattanjunk szilvafat vedeni. Hat ott egy neninek is elni kell(ene)! Valahonnan tudtam, valaki mondta tavaly. Automatikusan, seperc alatt kiszamoltam (ami nekem ugye sose volt erosseegem), hogy ha ok negyen, akkor mi hatan es biztos a gyozelem. Biztos! Es ott van az egesz utca, ahol nem bodzaszedok, akarom mondani szilvaszedok, elnek, mint azok ott a piros kocsiban, es en ugy tudok uvolteni ilyen helyzetben, hogy tuti, hogy meg fogjak hallani... es a tobbi estb...

Ferjem ramnez, hogy nah, mi van, mer nem megyunk mar? En a "haziakra", majd a fiatalosabb parra, es kerdezem, hogy mi van? Nem kek ma' mozdulni? A szilvafa nem az ovek! Ezeke a rabloke! es mar emelkedett hangnemben "kerdeztem".

Egyikuk sem mozdult, csak annyit mondott az idosebbik no, hogy "jaj, nehogy szojja' ma'! aah, igy szoktak ezek! ezeknek mindent szabad... a krva anyjukat!" es meg par perc nyaknyujtogatas, fiatalferj babusgatas, meg hangos ebresztgetes (aminek szimultan tolmacsolasat en szenvedtem el) es helybetopi reszunkrol ...

A cigik elegtek ... ok negyen elindultak rohogcselve valami masrol beszelni.
Mi ketten ott alltunk hitetlenul, zavartan, szo nelkul.
Az utcan a kocsiajtok becsapodtak, a motor felbogott, a zene halkulni kezdett, ahogy eltavolodtak.
A szerencsetlen szilvafa meg ott reszketett az atrocitas utan, felig meggyepalva, itt-ott torotten.
Leszureteltek.

Beballagtunk a hazba es azon gondolkodtam, hogy tan a startpisztoly hianyzott...
?
:|
#57 | baktria - 2015. Šprilis 10. 11:55:22
Tényleg, nem Te írtad a cikket?:)

gerry b√°csim, a schaffhauseni pontoss√°god szart sem √©r, ha √©ppen azt hagyod ki az id√©zetb√Ķl, amit k√©ptelen vagy megv√°laszolni - mert k√≠nos -, de a kiragadott k√∂vetkeztet√©st mutogatod... Szar a dox√°d, ha a napok els√Ķ tizenhat √≥r√°j√°t laz√°n √°tugorja (mintha nem is l√©tezne!), √©s 17 √≥r√°val kezdi... dobd a kuk√°ba...:(

gerry bácsim, el vagy teljesen tévedve, nem tudsz rólam szinte semmit, és éppen a lényeget nem tudod.
Ezért aztán felindultságodban árnyakat látsz és kergetsz a falon, és oda képzelt szellemekkel harcolsz...s_*_neem
gerry b√°csim, b√°r nekem nem a tr√°gyalap√°t jutott, hanem itt n√©ztelek l√°tod? s_*_bye a negyedik sorb√≥l, de annyira elpoj√°c√°sodott s_*_down a cirkuszi el√Ķad√°sod, hogy most m√°r √©n is elhagyom a n√©z√Ķteret, mint m√°r nagyon okosan, a t√∂bbs√©g meg is tette...
L√°tod, gerry b√°csim, √ľres a n√©z√Ķt√©r, teleszartad a porondodat, h√°t r√°d marad a szaroslap√°t. Szedd √∂ssze magad (mindk√©t √©rtelmez√©sben...)! s_*_bye
#58 | GERRY - 2015. Šprilis 10. 16:23:06
f√ľgg√∂ny le baktria el... v√°rod a tapsot is?
#59 | Arany - 2015. Šprilis 11. 09:09:55
N√©h√°ny napig nem voltam itthon, b√°r lehet√Ķs√©gem lett volna olvasni benneteket, csak id√Ķm √©s kedvem nem volt r√°, mert mindig figyelmesen teszem, √©s ez m√°shol nem megy, csak itthon...

Tal√°n nem kellene...

√ćt√©lkezni senkinek...! Nem a mi dolgunk, mindenkinek a saj√°t lelkiismeret√©vel kell elsz√°molni, b√°rhol √©ljen a vil√°gban, mennyire maradt meg magyarnak l√©lekben, √©s gondolkod√°sban.

Nem azt kell kintr√Ķl sem meghallani, hogy innen valaki nyavalyog... Meg kell n√©zni, ki teszi, √©s mi√©rt?!
Mire nem telik, √©s mit√Ķl nem tud l√©tezni.
Mindenki nem menek√ľlhet el, de nincs is r√° sz√ľks√©g, van itthon is tennival√≥, m√©g akkor is, ha nincs munka.

Sokszor hallottam, hogy minek foglalkozom a m√ļlttal, √©s mi√©rt akarom tudni a lehets√©ges igazs√°gokat, √©s az id√Ķk folyam√°n nagyon magamra maradtam, a f√©rjem v√°ratlanul elment, tal√°n a nehezen felfogott t√∂rt√©n√©sekben egyetlen t√°maszom maradt, hogy aki velem √©l, a kisebbik fiam, sok szempontb√≥l hasonl√≥an gondolkodik, √©s id√Ķben figyelmeztet, ha olyanoknak akarn√©k valami t√©nyszer√Ľt mondani, akiket nem √©rdekel, √©s a v√°lasz legfeljebb annyi, hogy mit lehet tenni, kicsik vagyunk...
Ez a jobbik verzi√≥, a rosszabbik, hogy bolondnak tartanak, mert m√©g mindig hiszem, hogy a v√°ltoz√°sok meghozhatj√°k az emberibb √©letet, igaz, hogy √°ldozat n√©lk√ľl nem megy...

Az elm√ļlt √©vben volt √©ppen el√©g harcom a hivatalokkal, a pack√°z√°sokkal, √©s volt, ahol visszhangzott amit mondtam, m√©g akkor is, ha √©n vagyok a "pult" m√°sik oldal√°n, elv√°rom az emberi hangot, √©s nem a mell√©besz√©l√©st √©s k√∂d√∂s√≠t√©st. Igaz, hogy mindehhez nekem kellett a paragrafusok j√≥ r√©sz√©t √°ttanulm√°nyozni. De jelenleg √≠gy van ez minden ter√ľleten, lehet√Ķleg elhallgatj√°k azokat a t√∂rv√©nyeket, amik mindenkire vonatkozn√°nak, csak a "beavatottak" ismerik pontosan, hiszen √Ķk csin√°lt√°k, ett√Ķl tal√°lj√°k meg a kiskapukat, m√≠g a magunkfajt√°t be akarj√°k vinni az erd√Ķbe...

De ez az eg√©sz √©letemben √≠gy volt, √©s nem szokatlan, a v√©rtek m√°r r√©g√≥ta rajtam vannak. Igaz, ett√Ķl sokan "furcs√°nak" "k√ľl√∂ncnek" tartanak, a f√©rjemnek j√≥ voltam √≠gy, √©s erre a kis id√Ķre m√°r minek megv√°ltozni.

A csal√°d mindk√©t √°gr√≥l megszenvedte a XX. sz√°zadot, de azt hiszem nincsen olyan magyar csal√°d, amelyik nem, legfeljebb olyan van, aki nem akart, vagy nem tudott ebb√Ķl felt√°p√°szkodni. Hogy ki milyen m√≥don, azt √©ppen a saj√°t egy√©ni k√©pess√©ge √©s helyzete adta, ha itthon, akkor itthon, ha k√ľlf√∂ld√∂n, akkor ott.

Igaz, az igényeim soha nem anyagiakban és a szerzésben voltak nagyok, hanem egészen másban. Ha a legfontosabbak megvoltak, akkor nem éreztem semminek hiányát, viszont mindent megtettem, amire képes voltam. Hogy nincs hagyaték, amin lehetne veszekedni az itt maradottaknak, az egyáltalán nem érdekel. Mást hagytunk rájuk.

Ott kezd√Ķdik a baj, hogy m√°r a f√©lrenevelt ifj√ļs√°gnak mindez nem √©rt√©k, jobban kell a m√©g√ļjabb okos telefon... L√°tsz√≥lag nem √©rdekli igaz√°n semmi √Ķket, √©s sokkal ink√°bb lehet agg√≥dni azon, ha b√°rmi j√∂n, mennyire lesznek √©letk√©pesek ebben a nagy nemt√∂r√Ķd√∂ms√©gben.

Mennyire fontos a megalázkodás a pénzért, és nem az éppen elégért, hanem a többért...

Mintha az életben az lenne a legfontosabb.

Az emberismeret, a csapd√°k felismer√©se sokkal fontosabb lenne, akkor kevesebben ker√ľln√©nek szinte megoldhatatlan helyzetekbe.

A k√∂r√ľlm√©nyek sajnos nem olyanok, hogy t√ļl egyszer√Ľ lehetne az √©let, √©s nem csak a szorgalmon, √©s igyekezeten m√ļlik, csak hinni kellene mindenkinek egy kicsit √∂nmag√°ban is, hogy meg fogja tal√°lni a megold√°st, mert az √©let hozza v√°ratlanul is, csak akkor √©szn√©l kell lenni, √©s d√∂nteni tudni... Embernek maradni.

Lehet, hogy alapvet√Ķen hisz√©keny a magyar, nem is felt√©telezi m√°sr√≥l a rosszindulatot, √©s igen, vannak olyanok, mint amir√Ķl enid √≠rt, ha nem az eny√©m, akkor semmi k√∂z√∂m hozz√°... az√©rt teszik meg a nem id√©n barnultak, mert aki tehetn√©, nem mozdul...

Azokkal pedig nem sok mindent lehet kezdeni, akiknek a VV "√©lm√©nye", √©s a tv √°ltal √∂sszehordott hazugs√°gok, √©s l√°tszatok a legfontosabb inform√°ci√≥k. B√°rmi nagyobb kalamajka lesz, √Ķk lesznek a leghangosabbak, de a v√©g√©n mennek a levesbe, megpr√≥b√°lnak majd leh√ļzni maguk mell√© m√°sokat is.

Azt gondolom, hogy saj√°t magunkat kell mindenk√©ppen "rendbe tenni", √©s amit lehet der√Ľsen megl√°tni, mert minden baj ellen√©re is lehet az √©let sz√©p, csak meg kell tal√°lni a sz√©ps√©geket. Megismerni mindent, amit lehet, ha kell, akkor a sz√≠v √©s az √©sz egy√ľtt hozzon d√∂nt√©seket.


Tal√°n kicsit hossz√ļ voltam, de nem j√≥ egym√°st b√°ntani m√°r azon keveseknek, akik m√©g itt vagyunk...
#60 | spartakusz - 2015. Šprilis 11. 13:24:15
https://www.youtu...QhjBk8QBHk


A KILENC KIR√ĀLYN√ē Aj√°nlom ARANY neked √©s GERRY - nek √©s persze mindenkinek!

AZ √ČLET √ĀTVER√ČSEK SOROZATA - MA M√ČG , MERT EZ A M√ďDI - DE NEM SZABADNA √öGY LENNIE...
PL√ĀNE √ĀLLAMI SZINTEN!

ma m√©g val√≥ban t√ľrelemmel, de holnap m√°r lehet, hogy nem:

id. Kiss László

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.