Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A magyar fordított gondolkodás


Magyarorsz√°g menthetetlen. √Čs a helyzet √ļgy n√©z ki, sosem v√°ltozik a j√∂v√Ķben sem. El√°rulom az egyik f√Ķ ok√°t.
Nem. Nem a politika. Nem. Nem a zsid√≥k. Nem. Nem a cig√°nyok. √Čs nem. Nem mindenki m√°s. Hanem te!
Ez a cikk a k√∂vetkez√Ķ cikkem “el√Ķszele” – √ļgy gondoltam a p√©nzr√Ķl sz√≥l√≥ r√©szt lev√°lasztom a teljes magyar viselked√©s egy√©b r√©szeir√Ķl. Tal√°n √≠gy k√∂nnyebb lesz r√°l√°tni a probl√©m√°kra.


Volt k√©t magyar fiatal. √ögy d√∂nt√∂ttek a 90-es √©vek k√∂zep√©n, hogy p√©nzt akarnak keresni. M√©ghozz√° sokat. Volt apjuknak egy furgonja √©s n√©h√°ny tet√Ķf√≥li√°ja. A k√©t k√∂z√©piskol√°t √©ppen befejez√Ķ, majd f√Ķiskolai tanulm√°nyokat megkezd√Ķ k√©t fiatal elkezdett √ľzletelni ezekkel a f√≥li√°kkal. Szorgalmasan √°rult√°k, minden forintot megfogtak, m√≠g m√°ra, 18 √©vvel k√©s√Ķbb c√©g√ľk a t√Ķzsd√©n van √©s 6 milli√°rdot √©r. 12 orsz√°gban √°rulj√°k term√©keiket, melyeket Magyarorsz√°gon √©s Szerbi√°ban √°ll√≠tanak el√Ķ.

A teljes interj√ļ a k√©t fiatallal elolvashat√≥ a hvg cikk√©ben. Link

Magyar reakció

√Čs akkor n√©zz√ľk a probl√©m√°kat, az igen s√ļlyos probl√©m√°kat, melyeknek gy√∂kere nem a politika, hanem a t√°rsadalom.

Mikor a cikket megosztottam a facebook oldalon, illetve a HVG is saj√°tj√°n, a r√©szemr√Ķl v√°rt pozit√≠v kommentek helyett √∂z√∂nl√∂ttek a tipikusan magyar negat√≠v reakci√≥k, melyek term√©szetesen mind k√ľls√Ķ k√∂r√ľlm√©nyeket hoztak fel √©s m√©g v√©letlen√ľl sem azt l√°tt√°k meg, hogy tal√°n √Ķket k√©ne m√°solni!

Hozzászólás:

“Na azert ez jellemz√Ķ! Osztjàk itt az èszt, ès hogy kezdtèk? Hogy apuci f√≥liàkat gyàrtott, ès èpp volt egy furgon, amivel kiszàll√≠thattàk az àrut. Szoval apuci alatok tett mindent.”

H√°t nem tipikus? T√©nyleg ennyi kell egy milli√°rdos v√°llalkoz√°s ki√©p√≠t√©s√©hez? Egy furgon √©s p√°r kg tet√Ķf√≥lia, amit apuci “al√°juk” tett?

Tények:

N√Ķj√ľnk m√°r fel! √©s v√°llaljuk m√°r a felel√Ķss√©get saj√°t sorsunk√©rt! A magyar n√©p soha semmi√©rt nem v√°llalja a felel√Ķss√©get. Ha valaki sikert √©r el, akkor az az√©rt, mert apu al√°tette vagy mert szerencs√©je volt. (k√ľls√Ķ k√∂r√ľlm√©nyt jel√∂l meg az illet√Ķ.) Ellenben √Ķ maga az√©rt szeg√©ny, mert szint√©n a k√ľls√Ķ k√∂r√ľlm√©nyek √°ldozata.

Magyarországon 3 millió autó van! Minden harmadik emberre jut egy autó! Szerintem mindenki lecserélheti ezt az autót egy furgonra, hogy beindítsa saját vállalkozását. Hitelre tudnak az embere Suzukit venni, hogy ne kelljen BKV-ézni, de érdekes, hogy hitelre már nem tudnak furgont venni, hogy vállalkozásukat beindítsák.
Mindenkinek van apja √©s anyja! Felmer√ľl a k√©rd√©s, √Ķk mi√©rt nem seg√≠tett√©k ugyan√≠gy gyerek√ľket, ahogy m√°s apja? (Ha m√°r ez a fals indok.) Minden ember sz√ľl√Ķj√©nek volt lehet√Ķs√©ge a semmib√Ķl v√°llalkoz√°st ind√≠tani. Az √Ķ sz√ľleik is nyilv√°n elindultak egyszer a semmib√Ķl. Ak√°rmeddig visszamehet√ľnk az id√Ķben, az egyik sz√ľl√Ķnek egyszer a semmib√Ķl kellett indulni!
Lehet azon is s√≠rni eg√©sz √©letben, hogy m√°snak mennyivel k√∂nnyebb, mert a sz√ľl√Ķ seg√≠tett. √Čs? Akkor most √©n s√≠rjak, mert nem Bruce Willis fia vagyok? Nyilv√°n, nekem is k√∂nnyebb lenne. Ideje lenne m√°r meg√©rteni, az √©letben NINCS EGYENL√ēS√ČG! Valaki ide sz√ľletik, valaki oda: ebb√Ķl a helyzetb√Ķl kell indulni √©s k√©sz!
B√°rkinek adok p√°r kg kism√©ret√Ľ t√©gl√°t, kezdjen vele valamit, k√≠v√°ncsi vagyok, h√°ny √©v m√ļlva √©p√≠t ebb√Ķl milli√°rdos v√°llalkoz√°st!

P√©nzb√Ķl lehet p√©nzt csin√°lni?

A legt√∂bbet elhangzott h√°r√≠t√≥ kijelent√©s, miszerint p√©nzb√Ķl lehet p√©nzt csin√°lni. Ok√©. Ez igaz is. Nyilv√°n k√∂nnyebb, ha van indul√≥ t√Ķke, pl√°ne ha sok.

Azonban, √≠rjon m√°r nekem valaki 10 milli√°rd forintra egy √ľzleti tervet! Annyira elolvasn√°m azon pesszimist√°k √ľzleti terv√©t, akik szerint a p√©nz el√©g! Csak √ļgy k√≠v√°ncsis√°gb√≥l, mivel foglalkozna a c√©g? Hol lenne a gy√°r? Mi√©rt? Milyen m√≥don oldan√° meg a logisztik√°t? Csak egy p√©lda, Gy√Ķrb√Ķl Pestre vagy ford√≠tva ki sz√°ll√≠tani az √°rut? Milyen felt√©telekkel? Milyen k√∂tb√©r megold√°sokkal? Mikor fizetn√©d ki a besz√°ll√≠t√≥kat? Mikor √©rkezne be annyi p√©nz, amikor ezt ki tudod fizetni? Hogy n√©zne ki az egyik legnehezebb r√©sze az √ľzleti tervnek, a Cash-flow? Ez mutatja meg ugyanis, hogy az adott pillanatban (pl. 2016. m√°rcius 16-√©n) mennyi p√©nzed lesz, amib√Ķl tudod fizetni az aktu√°lis sz√°ml√°idat! negyed√©vente √°f√°t is kell √°m fizetned. Mit teszel, ha nem j√≥l k√©sz√≠tetted el a Cash-flowt, √©s egy fill√©red sincs, mert azon az id√Ķszakban m√©g nem √©rkezett a sz√°ml√°dra bev√©tel? Nem vagy k√∂nyvel√Ķ? Ok√©. √Čs szerinted az √ľzleti tervedet ki fogja neked meg√≠rni?

Itt √≠rtam egy p√©ld√°t √©tterem √ľzleti terv√©nek el√Ķk√©sz√≠t√©s√©r√Ķl. Tudn√°l √≠rni valami hasonl√≥t? √©s ez az √ľzleti tervnek m√©g csak a megval√≥s√≠that√≥s√°gi tanulm√°nya! Egy √ľzleti terv enn√©l j√≥val hosszabb √°m.

A k√©t fiatal, akir√Ķl a cikk sz√≥l, 12 orsz√°gban fogja √∂ssze a c√©get! K√©pes lenn√©l erre? Ha m√©g √ľzleti tervet sem tudsz √≠rni? T√©nyleg csak apu miatt lettek √Ķk milli√°rdosok?

A keserg√Ķ magyarok 100%-a cs√Ķdbe vinn√© a 10 milli√°rdos v√°llalkoz√°st a harmadik h√≥napban, mert ott j√∂nne r√°, hm, ehhez csak kell √°m √©rteni. Fejben ott kell lenni napi 16 √≥r√°n √°t, √©s √°t kell l√°tni mindent.

Hozzászólás:

Mennyi b√©rt fizettek a dolgoz√≥itoknak, ha m√°r 12 orsz√°gban van kereslet a term√©keitekre? (…)

…èn is rendkìv√Ľl kiv√°ncsi lennèk a magyar telephelyen dolgoz√≥k bèrère.


Ism√©t a szok√°sos demag√≥gia, melyekkel a magyar azt gondolja, hogy a v√°llalkoz√≥ egyenl√Ķ a m√°ltai szeretetszolg√°lattal.

√Črtem, hogy a magyar ember szeretne t√∂bbet keresni, csak azt nem √©rtem, mi√©rt nem tesznek ez√©rt? Aki piti√°ner p√©nz√©rt elv√°llal egy munk√°t, ne m√°sban keresse m√°r a hib√°t! √Čs ne a v√°llalkoz√≥t okolja m√°r. A v√°llalkoz√≥ nem az√©rt kock√°ztatja minden√©t, hogy a dolgoz√≥t hizlalja, aki semmi felel√Ķss√©get nem v√°llal a tulajdonos √°ltal befektetett p√©nz ut√°n. Ford√≠tsuk meg: h√°ny dolgoz√≥ v√°llaln√°, hogy ha a v√°llalkoz√≥ cs√Ķdbe megy, akkor besz√°ll a vesztes√©g√©be? Ezt m√°r egy dolgoz√≥ sem v√°llaln√°. De a nyeres√©gb√Ķl minden dolgoz√≥ ig√©nyt tart j√≥kora summ√°ra.

Mondok egy lehet√Ķs√©get: ha szerinted a v√°llalkoz√≥ csak az√©rt lesz milli√°rdos, mert l√≥szar b√©rt fizet a dolgoz√≥nak, akkor te mi√©rt nem ind√≠tasz egy v√°llalkoz√°st, fizetsz ugyan√≠gy l√≥szar b√©rt, √©s leszel milli√°rdos? Ha csak ennyi a recept, mi√©rt nem teszed ugyanezt?

De megford√≠tom: mi√©rt nem ind√≠tasz egy v√°llalkoz√°st, teszed kock√°ra mindenedet, √©s adsz a legutols√≥ takar√≠t√≥n√Ķnek is 200 ezres fizet√©st? Jah, elv√°rni elv√°rod, hogy ennyit fizessenek neked, de ford√≠tva te m√°r nem tenn√©d? Szeretn√©m l√°tni azt az √ľzleti tervet is, ahol ez lehets√©ges Magyarorsz√°gon.

Csak egy p√©lda. Ha van 10 dolgoz√≥d, akiknek adsz havi nett√≥ 100 ezret, ez neked havi 200 ezerbe ker√ľl a j√°rul√©kokkal egy√ľtt. Vagyis havi 2 milli√≥, √©vi 24 milli√≥ forint csak a dolgoz√≥id fizet√©se, √©s m√©g nem besz√©lt√ľnk az egy√©b ad√≥kr√≥l! Egy v√°llalkoz√°sban MINDIG a dolgoz√≥k b√©re jelenti az egyik legnagyobb k√∂lts√©get. A g√©pek soha nem ker√ľlnek annyiba, mint a dolgoz√≥k.

Sokan azt is keverik, ha egy v√°llalkoz√°s √©rt√©ke 6 milli√°rd. Nem ennyi p√©nze van a tulajdonosoknak! Ez a c√©g (t√Ķzsdei) √©rt√©ke. Ebben minden benne van: g√©pek, √©p√ľletek, know how stb. Ez nem k√©szp√©nz. Ha a v√°llalkoz√°sban valami gigszer ad√≥dik, az √©rt√©k azonnal leeshet ak√°r a tized√©re is.

Egy√©bk√©nt, soha nem √©rtettem azt sem, aki elv√°rja, hogy a munkaad√≥ adja m√°r oda a nyeres√©g√©nek egy j√≥ r√©sz√©t.. Ezt √ļgy h√≠vj√°k r√©szv√©ny! B√°rki vehet! Na ekkor m√°r a r√©szv√©nyes is kock√°zatot v√°llal, ha a c√©g j√≥l megy, kapni fog a nyeres√©gb√Ķl, ha rosszul, akkor viszont az eg√©sz p√©nz√©t bukhatja! Ez a dolgoz√≥ra nem igaz! Nem irigyelni kell √Ķket, hanem r√©szv√©nyt venni, ha m√°r annyira evidensnek gondolod a milli√°rdos nyeres√©get. √Čs majd ekkor tapasztalod meg saj√°t p√©nzeden, mit is jelent a kock√°zat. Dolgoz√≥k√©nt nem v√°llalsz kock√°zatot.

Egy√©ni felel√Ķss√©g

Természetesen, szeretnél többet keresni. Oké. Mit teszel érte? Mit tettél érte eddig?

Ind√≠tott√°l saj√°t v√°llalkoz√°st, √©s fizett√©l magadnak olyan magas b√©rt, amilyet csak akart√°l? Miel√Ķtt megint j√∂nn√©l a demag√≥g h√°r√≠t√°soddal, hogy nincs r√° p√©nzed, mondan√©k n√©h√°ny nevet: Lagzi Lajcsi, Shobert Norbi, Gerendai K√°roly. Mind a null√°r√≥l indultak! Mind √∂ner√Ķb√Ķl √©s hitelb√Ķl lettek milli√°rdosok, milliomosok. Kicsit el k√©ne gondolkodnod, nekik mi√©rt siker√ľlt? Mi√©rt nem az √Ķ gondolkod√°sukat pr√≥b√°lod √°tvenni, ahelyett hogy ragaszkodsz a saj√°t ford√≠tott gondolkod√°sodhoz, ahol mindenki hib√°s minden√©rt, csak te nem.
Munkahelyeden k√©rt√©l valaha norm√°lis b√©rt? Megvan ehhez a szakk√©pzetts√©ged? Tud√°sod? Munkahelyeden ki√°llsz a saj√°t jogaid√©rt? Aki szar√©rt-h√ļgy√©rt elv√°llal mindent, az semmi m√°st nem tesz, mint lefel√© nyomja a b√©reket! Nem a korm√°ny nyomja le, hanem azok, akik szar√©rt elv√°llalnak mindent. (Most megint j√∂hetsz azzal, hogy de, meg h√°t, meg de…) Ha a magyar ki√°llna saj√°t jogai√©rt, mint az osztr√°k, a munkaad√≥ k√©nytelen volna magasabb b√©rt fizetni! Nekem volt olyan f√Ķn√∂k√∂m, akinek azt mondtam, vagy ezt megadja, vagy megyek: √©s megadta, ugyanis tudta, hogy √©n meg tudom csin√°lni a munk√°t norm√°lisan, ellent√©tben rengeteg emberrel, akik hatalmas p√©nzt akarnak kapni, de alkalmatlanok a legegyszer√Ľbb feladatokra is. Sz√°mtalanszor n√©zem a post√°n, engem h√°nyszor r√ļgn√°nak ki egy nap az√©rt a munkatemp√≥√©rt √©s hozz√°√°ll√°s√©rt, amit ott (is) m√Ľvelnek. Vagy bemegyek egy √°llami hivatalba, √©s a szerencs√©tlen vil√°g√°t nem tudja, jobban ismerem a jogszab√°lyokat mint √Ķ, de √Ķ milli√≥kat akar √°m keresni. Igen √°m, csak ahhoz tud√°s is k√©ne.
Bel√©pn√©l munk√°skamar√°ba? Az osztr√°kok ki√°llnak √∂nmaguk√©rt, a munk√°skamara nem m√°s, mint a dolgoz√≥k sz√∂vets√©ge. Meghirdettem ezen az oldalon h√≥napokon kereszt√ľl, hogy ind√≠tsuk meg, jelentkeztek r√° √∂ten! Jah, a magyar tenni m√°r nem tesz akt√≠van, de elv√°rja, hogy m√°s tegyen az √Ķ √©let√©√©rt, lehet√Ķleg ingyen! El k√©ne gondolkodni, mi√©rt nem tesz a magyar semmit sem √∂nmag√°√©rt! Itt √≠rtam a munk√°skamar√°r√≥l. Egy el√©g komoly program keret√©ben.
2014-ben szem√©lyesen mentem al√°√≠r√°st gy√Ľjteni a 4K! p√°rttal ennek megval√≥sul√°sa √©rdek√©ben is. B√°rki k√©rdezhetett volna. √Čn mentem oda. Ingyen. Saj√°t p√©nzemen! A magyar ember reakci√≥ja? Be sem engedtek minket! Le se szart√°k! T√∂bb v√°rosban is voltam, h√°zakhoz ment√ľnk. Be sem engedtek minket. Sz√≥r√≥lapot vitt√ľnk, kisz√≥rtunk t√∂bb t√≠zezer darabot. √Čs semmi. A magyar embernek n√©gy√©vente 10 perce nincs a saj√°t √©let√©re, de a nyavalyg√°s az megy. Itt a cikk arr√≥l, hogy a teljes gazdas√°gi program nagy r√©sze megjelent a 4K! p√°rt sz√≠neiben a v√°laszt√°sokon. M√©g a sz√ľks√©ges al√°√≠r√°sokat sem tudtuk √∂sszegy√Ľjteni! Pedig elmondtuk az utc√°kon is, hogy ez nem jelenti, hogy r√°nk kell szavazni. Ez csak az indul√°st tett volna lehet√Ķv√©. De a magyar embernek csak a szemf√©nyveszt√Ķ p√°rtok l√©teznek, melyek (fidesz) m√©g programot sem √°ll√≠tanak.

A magyar ember mindig minden√©rt m√°st v√°dol. √Čs mindig mindent m√°st√≥l v√°r el. A magyar ember jelszava: adj√°l! Az osztr√°k ember jelszava: megteremtem magamnak.

A magyar ember komolyan gondolja, mikor azt mondja: ide j√∂tt Merkel, √©s nem t√∂rt√©nt semmi. A magyar ember t√©nyleg elv√°rja egy n√©met embert√Ķl, hogy a magyar ember √©rdekeit szolg√°lja! Nonszensz. Nem neked k√©ne? Nem a magyarnak k√©ne ki√°llni saj√°t mag√©√©rt? T√©nyleg elv√°rod, hogy az RTL h√≠rad√≥ harcoljon √©rted? √Čs te ki√©rt harcolsz? Te mit csin√°lsz?

Munkan√©lk√ľlis√©g

Kedvencem, mikor sokan √≠rj√°k, hogy 2-3 √©vig voltak munka n√©lk√ľl. √Čs h√°ny idegen nyelvet tanult√°l meg ezen id√Ķszak alatt? Egyet sem? Mi√©rt nem? Mit csin√°lt√°l akkor abban a 3 √©vben?

Konzekvencia

J√≥ lenne, ha a magyar ember eljutna v√©gre od√°ig, hogy a saj√°t √©let√©√©rt kiz√°r√≥lag √Ķ a felel√Ķs! Nem a bank, nem a munkaad√≥, nem a korm√°ny, hanem mindenki √∂nmaga.

A magyar devizahiteles is mit tesz? Mi a magyarok jelszava? ADJ√ĀL!

A magyar ugyanis elv√°rja, hogy:

a bank mondja el neki, mivel j√°r a legjobban (ADJON INFORM√ĀCI√ďT) NEHOGY M√ĀR A MAGYARNAK UT√ĀNA KELLJEN N√ČZNIE B√ĀRMINEK IS.
a bank dolgozzon az √Ķ √©let√©√©rt (v√©letlen√ľl se a r√©szv√©nyesek √©rdek√©t n√©zze, akik a p√©nzt adt√°k a bankhoz) (A BANK ADJON P√ČNZT, ADJON TUD√ĀST, ADJON J√ďT√ČKONYS√ĀGI DOLGOKAT)
azt√°n a korm√°ny ADJON T√ĀMOGAT√ĀST, ADJON az ad√≥z√≥k p√©nz√©b√Ķl az √Ķ megment√©s√©re

A magyar ember mindig mindent m√°st√≥l v√°r el! Ez√©rt √ľl ford√≠tva a lovon! Ez√©rt nem tud el√©rni semmit. Elv√°rja, hogy m√°s ADJON, de √Ķ maga nem tesz akt√≠van semmit.

Egy osztrák így gondolkodik. Jelszava: megteremtem magamnak, megoldom.

amikor bankba megy, ut√°na n√©z a dolgoknak! (Megoldja.) Nem v√°rja el, hogy a bank – egy sz√°m√°ra teljesen idegen ember – az √Ķ √©rdekeit szolg√°lja.
amikor dolgozik, ki√°ll a jogai√©rt! Feljelenti a munkaad√≥t sz√≥ n√©lk√ľl, ha az vissza√©l a helyzet√©vel. Megoldja. Nem v√°rja el m√°st√≥l, megoldja.
V√°llalkozni kell? Neki olyan √ľzleti tervet kell √≠rnia, ahol nem nett√≥ 100 ezer, hanem nett√≥ 500 ezer forintos fizet√©ssel kell kalkul√°lnia v√°llalkoz√°s√°ban! Vajon melyik a k√∂nnyebb? Az √∂v√©? K√≠v√°ncsi lenn√©k h√°ny magyar ind√≠tana ott v√°llalkoz√°st… Az osztr√°k megoldja. Mert nem kesereg, nem m√°st hib√°ztat, hanem gondolkozik.
az osztrák munkavállaló nem vállal el nehéz munkát piti pénzért! Az osztrákok ezért tudták egyre feljebb tolni a béreket is.
Ausztriában az osztrák így gondolkodik, ezért a politikus is így gondolkodik.

Abba k√©ne hagyni m√°r ezt az ADJ√ĀL, ADJ√ĀL, ADJ√ĀL sir√°nkoz√≥ √©letfelfog√°st, √©s el kellene kezdeni mindenkinek tenni akt√≠van a saj√°t √©let√©√©rt! A banknak nem az a dolga, hogy a te √©letedet k√∂nnyebb√© tegye. Te tal√°n m√°s √©let√©√©rt dolgozol? A munkaad√≥nak nem az a dolga, hogy a neh√©z munk√°val szerzett j√∂vedelm√©t sz√©tosztogassa, a v√°llalkoz√≥ nem √©rted van! Ahogy te sem m√°s√©rt vagy! A v√°llalkoz√≥ nem karitat√≠v szervezet! A politikus nem az√©rt van, hogy √Ķ oldja meg a te dolgaidat! neked kell megoldani a dolgaidat! A politikus az orsz√°g stabilit√°s√°√©rt van (lenne) √©s f√Ķbb √°llami feladatok (oktat√°s, eg√©szs√©g√ľgy, k√∂zleked√©s, verseny…) √∂sszehangol√°s√°√©rt van (lenne). De mivel a politikust√≥l a magyar n√©p csak azt v√°rja el, hogy ADJ√ĀL:

ADJ√ĀL INGYENES K√ĖZLEKED√ČST A NYUGD√ćJASOKNAK
ADJ√ĀL SEG√ČLYT MINDENKINEK
ADJ√ĀL MUNK√ĀT
ADJ√ĀL TAN√ĀCSOKAT
ADJ√ĀL MEGMENT√ČST A SAJ√ĀT H√úLYES√ČGEIMT√ēL
ADJ√ĀL INGYEN KENYERET √ČS S√ĖRT…

Addig a magyar politika nem is képes ellátni valós feladatait, ugyanis ezekre a nevetséges álom vágyakra kell állandóan reagálnia a választási kampányokban! Ezért van a folytonos ígérgetés. Mert a magyar arra szavaz, aki megígéri, hogy AD! Mert a magyar követeli, hogy mindenki más ADJON neki! Ezért nem lehet soha normális politika sem, ugyanis nincsen normális társadalom.

√Čs eljutottunk oda, hogy soha nem fog v√°ltozni semmi, m√≠g a t√°rsadalom nem n√Ķ fel agyban legal√°bb a feln√Ķtt felel√Ķss√©gteljes ember szintj√©re. Norm√°lis politika csak norm√°lis t√°rsadalom mellett alakulhat ki: N√ČMETORSZ√ĀG, AUSZTRIA STB. V√°ltoztasd meg az √©lethez val√≥ hozz√°√°ll√°sodat arr√≥l, hogy ADJ√ĀL, arra, hogy MEGOLDOM!


Forr√°s: vanholnap.hu / hungarians.ch

HozzŠszůlŠsok


#1 | GERRY - 2015. Šprilis 03. 14:25:16
Nem én írtam - lehet bunyózni:

V√°rom az √©rveket √©s ellen√©rveket. - De ERR√ĖL √©s nem a sz√≠vf√°jdalomr√≥l!

Rendes voltam, halat ebédeltem, ö hozta...
www.tyrosize-blog.de/wp-content/uploads/2014/06/Jesus-Brot-Gluten.jpg
#2 | Ro-zsola - 2015. Šprilis 03. 14:29:52
Milyen okos ez a " valaki ". nah√°t , nah√°t.
Eln√©z√©st is k√©rek t√Ķle ami√©rt √©lek. De. Nem fogok √∂ngyilkos lenni. Nem. Nem.
faxkalap.
#3 | kincses - 2015. Šprilis 03. 14:56:31
De szép!! Nagyon meghatódtam, tényleg.
Gondolom, aki √≠rta, fiatalabb 40 √©vesn√©l. Akiket a cikkben eml√≠t, j√≥kor voltak j√≥ helyen, most 45-47 √©vesek lehetnek. Szorgalmasak, kitart√≥ak √©s j√≥ √©rz√©kkel keresked√Ķk, akik ma gazdagok - anyagiakban. Ha m√°r k√≠v√°ncsi kell lenni, √©n a csal√°dj√°ra √©s a sz√≠ve, gyomra √°llapota √©rdekelne. Hogy √©s hol vannak a gyerekeik...Lehet, hogy birodalom √©p√ľlt, annak √∂r√ľl√∂k.

Amit viszont tisztelettel visszautas√≠tok, hogy mindenkinek KI KELL PR√ČSELNIE MAG√ĀB√ďL a V√ĀLLALKOZ√ďS√ĀGOT!! Nem vagyunk egyform√°k √©s nem is kell mindenkinek ugyanahhoz √©rteni.

Az ausztri√°t√≥l keletre √©l√Ķk dolgait pedig nem lehet a kommunizmus j√≥t√©tem√©nyei n√©lk√ľl szeml√©lni.
1. lefejezt√©k a munkak√©pes lakoss√°got - elhaltak a h√°bor√ļban vagy elvitt√©k √Ķket munkaszolg√°latra.
2. lefejezt√©k az arisztokr√°ci√°t √©s a m√Ľvelt r√©teget.
3. cs√ļcsra j√°ratt√°k a kontraszelekci√≥t.
4. a val√≥ban magyarul gondolkoz√≥k a t√ļl√©l√©s√©rt k√ľzd√∂ttek, egyik napr√≥l a m√°sikra √©ltek, nem tudtak felhalmozni. ahol volt √©let min√Ķs√©g, alig volt √©letsz√≠nvonal, mert a gyermek oktat√°s√°ba √©s lak√°s√°ba fektette be. gondolom, a kommunista b√©rez√©s√©rt, ami kb 5x-10x volt kisebb mint a nyugati, ugyanazt a munk√°t v√©gz√Ķ ember√©, szint√©n ez a koroszt√°ly a felel√Ķs.
5. hatalmas adókkal és lehetetlen törvényekkel igyekeztek letörni az önálló kezdeményezést.
6. L√°tv√°nyosan b√ľntetlen√ľl √©lhettek √©s gazdagodhattak, akik aljasul elvett√©k √©s t√∂nkretett√©k a k√∂z√∂st. kem√©ny √©s elrettent√Ķ rossz p√©lda a m√Ľvelt √∂n√°ll√≥s√°got v√°r√≥ √©s elv√°r√≥ k√∂z√©pr√©tegnek. Most is ez a k√©rd√©se a gyereknek az ikol√°ban: minek tanuljak? n√©zz√ľk meg a sikeres embereket...sajnos, igazuk van. sok p√©lda csak elrettent√Ķ p√©lda √©s b√∂rt√∂nt√∂ltel√©k lehetne.
7. aki megsz√≥lal, elpuszt√≠tj√°k vagy lehetetlenn√© teszik...csak err√Ķl a honlapr√≥l h√°nynak kellett elmenni, menek√ľlni
8. a mobilit√°s nagyszer√Ľ, csak a gy√∂k√©rtelens√©get √©s kapcsolatk√©ptelens√©get ne vegy√ľk hozz√°. aki mindenhol otthon van, sehov√° sem tartozik √©s csak mag√°√©rt √©s a sz√Ľk csal√°dj√°√©rt felel√Ķs. hossz√ļ t√°von ez elidegened√©shez √©s m√©g sok mindenhez vezet, de ebb√Ķl a legfontosabb a saj√°tos vagy csal√°di √∂nz√©s.
osztr√°kok nem √°tallott√°k a k√∂rnyezetszennyez√©st a magyar hat√°rra hozni, n√©metek meg a szemetet lerakni magyar ter√ľleten. hm. az erk√∂lcs √©s az etika teh√°t min. kett√Ķs m√©rc√©j√Ľ lesz.
9. MIKOR KER√úL ASZTALRA V√ČGRE AZ ELKOMMUNIZ√ĀLT VAGYONB√ďL MEGGAZDAGODOTT EMBEREK k√©rd√©se? J√≥v√°t√©tel? bocs√°natk√©r√©s? mi√©rt is l√©pt√ľnk ezen olyan k√∂nnyen tov√°bb? A f√∂ldt√∂rv√©nyek kigondol√≥it is el kellene √≠t√©lni - haza√°rul√°s√©rt, emberiess√©gellenes b√Ľntettek√©rt. Nem a kis gazdas√°gokat seg√≠tettek, hanem a latifundiumok l√©trej√∂tt√©t. Demokr√°ci√°r√≥l besz√©l√ľnk, mintha a n√©pn√©l lenne b√°rmilyen hatalom. Ugyan.
10. A magyar mell√©rendel√Ķ gondolkod√°s√ļ n√©p. NEM √ČRTI, hogy MI√ČRT VERSENYEZZEN A CSIGA AZ AG√ĀRRAL. nem √©rti a versenyszellemet.(ami egy√©bk√©nt is beteges √©s beteg√≠t√Ķ). mindkett√Ķ √°llat √©s mindkett√Ķnek meg kellene tudni √©lni a bolyg√≥n. a magyar nem √©rti, hogy HOGY ENGEDHETI MEG MAG√ĀNAK VALAKI, hogy M√ĀS K√ĀR√ĀRA BOLDOGULJON. Bank, vezet√Ķs√©g, stb. Nem besz√©lve arr√≥l, hogy az ausztri√°t√≥l keletre √©l√Ķket nem veszik embersz√°mba - a nyugatiak. az ide gy√°rtott gy√≥gyszerben nincs benne a hat√≥anyag, a mos√≥porban nincs benne a vegy√ľlet, ami tiszt√≠t, lej√°rt szavatoss√°g√ļ fagyasztott szart k√ľldenek sokszor, hogy ide j√≥ lesz. VEL√úK NEM LEHET VERSENYEZNI, n√©p szinten, csak ha m√©g aljasabb, ravaszabb, kij√°tsz√≥bb vagy. Hm. ez jellemform√°l√≥ is.
Amit most l√°tunk, √©s nem tetszik, hogy jellembeli alkalmazkod√°s (elaljasod√°s van) , anyagi sikerek nincsenek. Mintha nem menne ez igaz√°n nek√ľnk.
A mások hibáztatását pedig a másoktól tanultuk el.
akikkel meg lehetett csin√°lni, hogy feldarabolj√°k orsz√°g szinten √©s m√©g √Ķ a hib√°s √©rte - nos ezt a n√©pl√©lek meg√©rtette : innen arra mindenki m√°s lesz a hib√°s √©s k√©sz.
Szomor√ļ, de szembe kell n√©zni vele, a magyar erk√∂lcs csak magyar gondolkod√°ssal √©s magyar, mell√©rendel√Ķ, mindenki √©rdek√©t figyelembe vev√Ķ, √°tfog√≥ cselekv√©ssel fog visszat√©rni. Vagy lesz√ľnk majd, de nem lesz√ľnk magyarok...felsz√≠v√≥dunk √©s beolvadunk mint az etruszkok...

Teh√°t: Igen, adj√°l ingyenes k√∂zleked√©st a nyugd√≠jasoknak, h√°l√°ld meg, hogy j√≥csk√°n alulfizetett √©s t√ļl ad√≥zott munk√°j√°val lehet√Ķv√© tette, hogy te legyen ahol √©s amin k√∂zlekedj.
Igen, adj seg√©lyt annak, aki √∂nhib√°j√°n k√≠v√ľl nem tud dolgozni. SEM SEG√ČLY, SEM SZAVAZ√ďJOG NE J√ĀRJON ANNAK, aki NEM AD√ďZIK. NE LEGYEN √°ltal√°nos demokr√°cia. (j√°j√°j, akkor m√©gsem mindenki egyforma. nem nem mindenki egyforma. aki keres √©s eltart m√°sokat, az t√∂bb )
Adj√°l munk√°t - igen adj√°l, az√©rt tartjuk el az √°llamot. hogy megszervezze a t√°rsadalom m√Ľk√∂d√©s√©t. Tegy√©l oda olyant, aki √©rt hozz√°. (am√ļgy ebben nyugat is gyenge. csak a sz√°ja j√°r. ott is van munkan√©lk√ľli b√Ķven.)
Adj√°l tan√°csokat - Igen, adj√°l. az√©rt leszel tan√°csad√≥, az√©rt tanulhatsz ingyen az √©n p√©nzemen, az√©rt lehet fizet√©sed (mert egyezz√ľnk meg, hogy a tan√°csad√≥ nem termel ki egy keny√©rre val√≥t, ha azt vessz√ľk), mert √©n ad√≥zom!!! TEH√ĀT TE AZ√ČRT VAGY, HOGY SEG√ćTSD az √Čletem! Ha nem az√©rt vagy, eredj kap√°lni meg √°rkot √°sni √©s √©lj abb√≥l.
Adj√°l megment√©st a saj√°t h√ľlyes√©geimt√Ķl- igen elv√°rok egy j√≥ √©s √©rt√©k√°ll√≥ iskolarendszert, amely megtan√≠t gondolkozni √©s helyesen d√∂nteni. az√©rt tartjuk fenn a k√∂zoktat√°st. Mi a baj ezzel?
Adjál ingyen kenyeret és sört - ezt már a proletáriátus sem kapta meg, csak a kapitalizmus kezdte el, amikor le akarta fizetni a szavazóit...ja igen, és hozzá lehet szokni, persze. csak többször kell enni, mint szavazni menni, pech...

Teh√°t, a fiatal ember felh√°borod√°sa jogos - lenne - ha nem √©ppen √ļgy b√°ntak volna el az orsz√°g√°val √©s a lakoss√°ggal, ahogyan, √©s nem l√°tom akaszt√≥f√°n sz√°radni a b√Ķr√ľket azoknak, akik ezt megtett√©k, s√Ķt.
addig viszont csendben seg√≠teni kell t√ļl√©lni, √©s sz√°jon v√°gni, aki √©l√Ķsk√∂dni akar, √©s ennyi. el√©g minden napnak a maga baja. mert egyezz√ľnk meg, nyugat erre, kelet arra, ha baj van, csak magunkra sz√°m√≠thatunk...
#4 | nyilas - 2015. Šprilis 03. 15:56:21
Az √≠r√°s kioktat√≥, lekezel√Ķ hangneme a cs√≠p√Ķb√Ķl val√≥ elutas√≠t√°st v√°ltja ki bel√Ķlem!

A r√©szletek mell√Ķz√©s√©vel csak annyit k√≠v√°nok megjegyezni, hogy a magyar n√©p egy negat√≠v spir√°lba ker√ľlt t√∂rt√©nelm√©nek ut√≥bbi 1500 √©v√©ben. Rep√ľl√Ķs√∂k ezt dug√≥h√ļz√≥nak nevezik √©s az anyaf√∂lddel val√≥ v√©gzetes tal√°lkoz√°st vet√≠ti el√Ķre. A dug√≥h√ļz√≥ egy √∂nmag√°t er√Ķs√≠t√Ķ folyamat, amelyb√Ķl az√©rt van menekv√©s, b√°r azt nem tudom megmondani, mennyire m√ļlik szem√©lyes k√©pess√©geken √©s mennyire az objekt√≠v k√∂r√ľlm√©nyeken.
Ebb√Ķl a dug√≥h√ļz√≥b√≥l - valami√©rt - nem siker√ľlt kihozni a nemzetet. Ha valaki ezt a "valamit" elkezdi kutatni, akkor olyan dolgok fognak kider√ľlni, hogy ennek a nemzetnek a t√∂rt√©nelm√©t az ellens√©gei √≠rj√°k/√≠rt√°k! Ha pedig ez √≠gy van, akkor feltehet√Ķen ellens√©gei is vannak, s√Ķt nekik valami√©rt fontos, hogy a magyarokat √∂nbecs√ľl√©s√ľkben is megt√∂rj√©k!
Itt pedig el√©rkezt√ľnk ahhoz a ponthoz, amikor megk√©rdezhetj√ľk, hogy csak √∂nbecs√ľl√©s√ľnkben akarnak megt√∂rni benn√ľnket? Term√©szetesen nem kiz√°r√≥lag, mert az ut√≥bbi 1100 √©v t√∂rt√©nelme a belvisz√°lyok, a vall√°sv√°lt√°s, a kir√°lygyilkoss√°gok, a f√ľggetlens√©gi harcok √©s a nyugatv√©d√Ķ h√°bor√ļk t√∂rt√©nelme. A n√©pess√©gh√≠g√≠t√°s, a kult√ļr√°lis erod√°l√°s, a megoszt√°s t√∂rt√©nelme. M√≠g v√©dt√ľk a nyugat h√°t√°t a t√∂r√∂kt√Ķl, addig gyarmatokat szereztek √©s fosztottak ki, hogy azt√°n a rabolt javakb√≥l teremtett j√≥l√©tet m√©zesmadzagk√©nt h√ļzz√°k el orrunk el√Ķtt. A t√∂r√∂k iga al√≥l val√≥ felszabad√≠t√°sunk csak arra volt j√≥, hogy a nemzetet idegen n√©pekkel keverj√©k, megt√∂rend√Ķ ellen√°ll√°s√°t. Az els√Ķ vil√°gh√°bor√ļ c√©lj√°t a sz√©gyenletes trianoni dikt√°tum √°rulja el: Magyarorsz√°g t√∂nkret√©tel√©t! A vesztes oldalon befejezett h√°bor√ļ okozta sokkhat√°st a K√°rolyi f√©le defetista politika √©s a patk√°nyforradalom tet√Ķzte be. Milyen √©rdekes, tal√°n az egyetlen kommunista p√°rt a vil√°gon a magyar, amely saj√°t nemzete ellen l√©p fel, t√∂rt√©nelmileg bizony√≠that√≥an. A rendszerv√°lt√°snak nevezett folyamatba azzal a rem√©nnyel l√©ptek be a magyarok, hogy ezut√°n nem kell foglalkozniuk politik√°val, el√©g lesz a j√≥l√©t√©rt dolgozni, amihez ugyan√ļgy megkapj√°k a lehet√Ķs√©get √©s a felt√©teleket, mint azt a nyugati orsz√°gok polg√°rai eset√©ben l√°tt√°k. Ott a politika a politikusok dolga volt, √©s √ļgy l√°ttuk, hogy a politika az √°llampolg√°rok√©rt m√Ľk√∂dik. Ezt rem√©lt√ľk, ezt v√°rtuk mi is! Az elm√ļlt 25 √©v tapasztalata alapj√°n kijelenthet√Ķ, hogy ez csak csali volt. Lehet-e sz√°monk√©rni egy n√©pen a j√≥hiszem√Ľs√©get? Milyen ember az, aki a saj√°t fi√°t √°tveri, amint azt a Rockefeller dinasztia √Ķs√©r√Ķl meg√Ķrizte a hagyom√°ny? Ugyanez a fajta nem csak saj√°t fi√°t, de b√°rkit √°tver, hacsak nem magafajt√°j√ļ √©s ez√©rt gyanakv√≥! Ez√©rt is felh√°bor√≠t√≥ az √≠r√°s hangneme, mert egyed√ľl √©rv√©nyes m√©rc√©nek a verseng√Ķ, k√°ini magatart√°st sugallja, amelyben annyit √©rsz amennyid van. Ezzel egy olyan logikai csapd√°t √°ll√≠t fel az olvas√≥i sz√°m√°ra, amelyb√Ķl az adott gondolatis√°gban nincsen ki√ļt, ez√©rt vagy elfogadni k√©nytelen a szerz√Ķ k√∂vetkeztet√©s√©t, vagy pedig magyar√°zat n√©lk√ľl elutas√≠tja azt. Ez ut√≥bbi eset viszont nem hozhat megnyugv√°st sz√°m√°ra, hiszen a logikai megold√°s elmaradt, ez√©rt meghasonl√°st √©rez, a k√©rd√©s megv√°laszolatlanul ker√ľl a nyugtalan√≠t√≥ dolgok s√ľllyeszt√Ķj√©be. J√≥ lenne meg√©rten√ľnk √©s elfogadnunk, hogy nem mindenki AKAR milli√°rdos c√©get gr√ľndolni, nem mindenki AKAR v√°llalkozni √©s nem mindenki AKAR Marbell√°n luxusvill√°t mag√°nak! A legt√∂bb ember csak tisztess√©ges, nyugodt √©s kisz√°m√≠that√≥ √©letet akar mag√°nak! Ezeket az embereket al√°zza meg az √≠r√°s szerz√Ķje!
#5 | spartakusz - 2015. Šprilis 03. 16:30:06
Szevasztok!
Tulajdonk√©pen kincses mindent le√≠rt amit √©n is akartam - √©n megtapasztaltam - v√°llalkoz√≥ lettem k√©nyszer, mert itt a mol megsz√Ľnt - eleinte ment m√≠g adott a mol munk√°t - ut√°na m√°r nem - az ad√≥k - terhek s√ļlya egyenl√Ķ buk√°s - ja √©s mi magyarok visszanemt√©rintend√Ķ p√©nzt nem kaptam - ma m√°r jobb is mert akkor azzal cs√Ķd√∂ltettek be - eml√©kezz m√°sra is Stadler stadion - √Ķneki nem - b√ļtorgy√°r - pap√≠rgy√°r - stb. leny√ļl√°sok - minden leny√ļl√°s √©s saj√°t fajt√°j√°nak juttat√°sa √©s seg√≠t√©se p√©nzel √©s munk√°val - mit k√°rog itt ez a hossz√ļ cikk - tudjuk - √≠gy m√Ľk√∂dtetitek √©s most is √ļgy akartok - de csak ti mi m√°r nem - az eg√©sz vil√°g forrong miattatok - KIZSIGEREL√ēK!

spari...
#6 | kontroll88 - 2015. Šprilis 03. 16:45:18
Persze, velejéig hazug az egész cikk.

No, de n√©zz√ľk csak az elej√©t: az apuk√°nak m√°r volt egy tet√Ķf√≥lia gy√°rt√≥ g√©pe, a cikkben szerepl√Ķ k√©t gyerek csak √°rus√≠totta a f√≥li√°t.

√Čs mi van azokkal az alkalmazottakkal, akik apa g√©p√©n dolgoztak 3 m√Ľszakban szombat-vas√°rnap is folyamatosan?
√ēk is luxus terepj√°r√≥val j√°rtak dolgozni, ny√°ron meg Hawaira utaztak nyaralni?
A k√©t "v√°llalkoz√≥" most is csak m√°sokat dolgoztat, √Ķk meg "f√°rads√°gos munk√°val" √©rt√©kes√≠tenek...
H√Ľ de neh√©z, a helyi t√ľz√©pek megrendelik, √Ķk meg legy√°rtj√°k, √©s kisz√°ll√≠tattj√°k.

Sz√≥val, a cikk√≠r√≥ nagyk√©p√Ľ h√ľlyegyerekkel sz√≠vesen elbesz√©lgetn√©k egyszer √ļgy n√©gyszemk√∂zt...
Az ap√°nak honn√©t tellett a g√©pre, m√Ľhelyre
#7 | jozsef toth - 2015. Šprilis 03. 16:46:48
Hat igen -igen!

Mart megint ,hogy melyik volt elobb a tyuk vagy a tojas!
Mindenki vallasos kelettol nyugatig.!
A jo vallasos ember mindig azon torte a fejet,hogy hogyan b@ssssszon ki a tole esetleg gyengebb szinvonalu nepekkel.

Elo pelda ,mind azok az orszagok akik mas orszagokat kihasznaltak,es ma is kihasznalnak ISTEN neve alatt ,es ugye minden BIZNISZ ez OK!

Amikor Amerikat celbavettek ! Kik es hogyan ! JA az regen vot ! Es most mit csinal az USA ? Ugyan azt csak mas szisztemmel. Uveg golyoert aranyat ker.Csillogo tukorrel meg ma is bolonditjak az embereket.

A kommmmmunizus alatt minden nyugati orszag utalt bennunket! Ellensegek voltunk!
Ez etrheto VOLT es erteto lenne ma is !
De valami sz@r csuszott a palacsintaba!

Most mid ezek a nyugati volt ellensegek az uj testverunk,baratunk,es biznisz tarsunk ! Termeszetessen a vilag ossssszes ISTENEVEL es JOOOO vallasos politukusokkal ,bankokkal eggyut!

A papa is imatkozik!!!

Hogy letezik az ,hogy az aki (egyepkent ) lusta es alkoholista Magyar ,kimegy kulfolder OTT a tobsege megallja a helyet??

Igen ez igaz,hogy NEM -VAGYUNK-EGY-FORMAK !
De az Qurva Fortuna -se fordul mindeki fele!
Mindig a fejetol budosodik a HAL !
Ez majdnem olyan mint egy nagy csalad.

Ahol a papa alkoholista, a mama prosti ott kics az esely,hogy a felnott korra a gyerekek egeszseges emberek lesznek.
Tudom vannak kivetelek!

De mennnnnnyi????

Ne essunk at a lo tulso oldalara !
Aki a lo hatarol beszel ,az mindig lenezi a masikat.

Hogy letezik , az hogy a kommonizmuba INGYENES egyetemet vegzett miniszterek jo torvegyt hoztak? Most mindenkinek fizetni kell a tanulasert!
Tudom a leveliro szerint ezert is a nep a felelos! Miert engedtek !!!

Szoval ennek se vege se hossza !
Amikor az alma utott elobb utobb horhadasnak indul.A kerdes csak az ,hogy mikor vesszuk eszre? Ha idobe es KIVAGJUK meg eheto. De ha hadjuk elrohad! Sott meg a masikat is meg ferozi!

Vannak akik szeretnek b@szni ,es vannak akik csak b@szkodni szeretnek!s_*_francba

Az viszot a mai napig igaz amit Imre regen itt megirt.

Ket fele ember van!
A gondolkodo es a nem gondolkodo!

Ezt EN csak annyival egeszittenem ki,hogy van cselekvo,es IMATKOZO ember!
#8 | kuka7 - 2015. Šprilis 03. 16:52:19
Megl√°t√°som,hogy megint f√©lre besz√©ltek,nem a feltett t√©nyekre reag√°ltok,√ļgy mint ahogy √≠rta a cikk!Mindent megmagyar√°zni,a legk√∂nnyebb,tenni √©rte az m√°r neh√©z.Ha csak tiszt√°n a z √≠r√°sra f√≥kusz√°lok,nem kalandozok el,IGAZA VAN az √≠r√≥j√°nak!-M√©g hozz√°tenn√©m,hogy a Magyarok √ĖTVEN sz√°zal√©ka IRIGY a m√°sikra ,mint a fene,nagyon,de nagyon sokan m√©g dolgozni is lust√°k! A Magyars√°g kb.T√ćZ sz√°zal√©ka gondolkodik norm√°lisan,a t√∂bbit nem min√Ķs√≠tem! Amit √≠rtam,ez az √©letben t√∂rt√©n√Ķ dolgok megtapasztal√°sa,nem kital√°ci√≥.Mert konkr√©t p√©ld√°kat tudok felhozni,bemutatni,k√∂rnyezetemben,err√Ķl mit √≠rt a cikk!--Lehet r√°m k√∂pk√∂dni,sz√©les a h√°tam,kib√≠rom!-√°ld√°s,b√©kess√©get.
#9 | Kedvesi - 2015. Šprilis 03. 16:55:46
kepfeltoltes.hu/150331/11066069_1409052769408322_6099642921194838948_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


www.kepfeltoltes.hu/150403/10420092_1408084256171840_1357797889021785298_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rem√©lem a balf√§sz cikk√≠r√≥ is olvassa a hozz√°sz√≥l√°sokat. Hanem te, milyen te? A te d√∂nt√©sed √©s hozz√°j√°rul√°sodat nem k√©rdezik meg semmivel kapcsolatban ebben az orsz√°gban, a n√©p kez√©b√Ķl m√°r r√©g kivett√©k a d√∂nt√©shozatal jog√°t, te b√§lf√§sz. Mint a k√©p is tan√ļskodik r√≥la.

Egy√©bk√©nt persze, ma is vannak j√≥l m√Ľk√∂d√Ķ v√°llalkoz√°sok, a mindig korm√°nyk√∂zeli seggnyal√≥ v√°llalkoz√≥knak mindig j√≥l ment, a magyar v√°llalkoz√≥kat akik j√≥ p√©nz√©rt adhattak volna munk√°t a n√©pnek, meg sz√©pen cs√∂ndesen t√∂nkretett√©k cs√Ķdbe vitt√©k. A kisv√°llalkoz√≥k akik m√©g maradtak, azok √ļgy tudnak fennmaradni a mai napig hogy √ľgyeskednek, √©s nem l√°tv√°nyosan csalnak ad√≥t, mert k√ľl√∂nben leh√ļzhatn√°k a rol√≥t, ha mindent becs√ľletesen beszolg√°ltatn√°nak a kifoszt√≥ met√©ltf√§sz√ļ √°llami kifoszt√≥/kifektet√Ķ g√©pezetnek.
Magyarorsz√°gon nincs olyan kezdem√©nyez√©s, ami a val√≥di magyar v√°llalkoz√≥t √°llami szinten t√°mogatja, a terheit teljesen √°tveszi, vagy ha nem is veszi √°t, de a k√ľlf√∂ldi v√°llalkoz√≥kkal szemben, sokkal kedvez√Ķbb felt√©teleket biztos√≠t neki, mondjuk a magyar v√°llalkoz√≥ fizetne 20%-os ad√≥t, addig a k√ľlf√∂ldi fizetne 60%-sat, de mi√©rt nincs ez √≠gy? Mi√©rt van ford√≠tva? Az√©rt mert a k√ľlf√∂ldi v√°llalkoz√≥ h√ļgy√©-szar√© dolgoztatja a magyart, m√≠g a magyar v√°llalkoz√≥ lehet netto 200 felett adna a dolgoz√≥j√°nak, mert megtehetn√© ha m√©g az √°llamt√≥l is megkapn√° a t√°mogat√°st, de ugye ez itt nem √©rdek, itt az √©rdek hogy a magyar menek√ľlj√∂n a saj√°t haz√°j√°b√≥l, a zsid√≥k meg j√∂jj√∂n befele, a vid√©ket szinte m√°r meg√∂lett√©k a cig√°nyokkal, m√©g is mi√©rt kellene azt hazudni hogy nem a cig√°nyok, nem a zsid√≥k?
Egy√©bk√©nt nem tudom az osztr√°kokn√°l vagy a n√©metekn√©l mi√≥ta vannak √©rtelmes Poliptikusok, ja semmi√≥ta. De nyugaton jobban √©lnek, persze, ha √©ppen a kelettel tartatj√°k el magukat, a keleti kitermeli a nyugati b√©reket, a magyar meg elmegy m√©g egyszer dolgozni az√©rt a b√©r√©r√©t amit m√°r egyszer kitermelt, de most m√°shova k√©nyszer√ľl kimenni dolgozni hogy meg is kapja. √Čs persze a magyar itt "lusta" dolgozni, mi√©rt majd t√∂rni-z√ļzni fogj√°k magukat havi 50 vagy 80-ezer forint√©rt? De a cig√°ny nem csin√°l semmit, csak b√§szik, √©s 100-ezreket kap havonta, de semmilyen k√∂telezetts√©get nem t√°rs√≠tanak az mell√© hogy a megellett puj√°kokat felel√Ķss√©ggel fel is nevelj√©k. B√°r jobban lenne ha Izraelbe neveln√©k a puj√°kjaikat, hogy a k√©t tezsv√≠rfaj egym√°sra tal√°ljon.

" √Črtem, hogy a magyar ember szeretne t√∂bbet keresni, csak azt nem √©rtem, mi√©rt nem tesznek ez√©rt? Aki piti√°ner p√©nz√©rt elv√°llal egy munk√°t, ne m√°sban keresse m√°r a hib√°t! √Čs ne a v√°llalkoz√≥t okolja m√°r. A v√°llalkoz√≥ nem az√©rt kock√°ztatja minden√©t, hogy a dolgoz√≥t hizlalja, aki semmi felel√Ķss√©get nem v√°llal a tulajdonos √°ltal befektetett p√©nz ut√°n. Ford√≠tsuk meg: h√°ny dolgoz√≥ v√°llaln√°, hogy ha a v√°llalkoz√≥ cs√Ķdbe megy, akkor besz√°ll a vesztes√©g√©be? Ezt m√°r egy dolgoz√≥ sem v√°llaln√°. De a nyeres√©gb√Ķl minden dolgoz√≥ ig√©nyt tart j√≥kora summ√°ra. "

Mi√©rt? Kiken kereszt√ľl terjesztetted √©s √©p√≠tetted fel a v√°llalkoz√°saidat? Vagy a blankolt f√§sz√ļ j√≥akar√≥ szellemek talicsk√°zt√°k √∂ssze a p√©nzt a v√°llalkoz√°sodra hogy beind√≠tsd? Ja az m√°s. Volt alapt√Ķke.
#10 | jozsef toth - 2015. Šprilis 03. 17:34:06
kuka7 en a kopkodest mellozom!

Csak kerdezni szeretnek TOLED !

Mivel te othon elsz ,mi a TE velemenyed,hogy mi valtotta ki ezt?

(A magyar fordított gondolkodást )

Ki a felelos mind ezert?
Es hogyan lehetne ezt helyre allitani?

Koszonom elereis a valaszodats_*_gt

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.