Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vas√°rnapi Istentisztelet helyett.


Kedves feleim, híveim és ellenségeim.
Ma, ezen a nagy napon, a gergely napt√°r szerinti 2015 m√°jus tizedik√©n (akinek az ezt √≥lvas√≥k k√∂z√ľl ez nem tetszik az sz√°molja √°t a saj√°t maga √°ltal hiteles id√∂sz√°m√≠t√°s szerinti csod√°latos d√°tumra, legyen az maya, zsid√≥ vagy ak√°r √∂smagyar rov√°s√≠r√°s√ļ esetleg n√©met (vagy plusz vagy minusz 300 √©vi m√©ter ill. r√∂f eltol√°ssal), net√°n ezoiz√© bar√°taink egy csod√°latosan rezg√∂ √©teri, kigy√≥fej√ľ, z√∂ld sz√°mmisztikus√°nak a vas√°rnapi (na j√≥ krrbhtnnki) napj√°ra.
Azaz m√°ra - eur√≥pai id√∂s√°v: 8-9-10 √≥ra 45-kor, New Yorki hajnali n√©gykor Seattle-i k√©s√∂ est√©n illetve hosSZU napj√°n (a Bering szorost√≥l a(z Uk)rajn√°ig bez√°r√≥lag, bele√©rtve a b√©ke Kr√©m-sziget√©t √©s persze d√©l-Amerik√°t, Galapagosz-szigeteket, √ļj Z√©landot Kin√°t, az indiai b√©k√©s hegyiparasztokkal √©s mongol-bar√°taikkal, akik√©rt Tamil menek√ľltek mondanak im√°t... tal√°n √©pp' Sv√°jcban.

El vagyok any√°tlanodva kedves feleim √©s ellenfeleim (pedig nem is!) Ma - kora reggel - (nem teljesen √∂nhib√°mon k√≠v√ľl,) √ļjfent elk√ľldtek a p.ics√°ba. Egyik ok szerint; mert cs√ļny√°n besz√©ltem az orosz nyelv gy√∂ny√∂rteljes (mondhatn√°m oxfordi l√°gys√°ggal. - Tudt√°tok, hogy a M√°jferl√©di-t eredetileg oroszul kompon√°lt√°k √©s k√©s√∂bb lopt√°k el a film √°ltal √∂sszehar√°csolt p√©nz kedv√©√©rt azok a cs√ļnya angolul gagyog√≥ v√©rfert√∂z√∂tt gombafej√ľ el√∂d√∂k? Aprop√≥ a "gombafej√ľek" j√≥l el is √°rult√°k magukat a 60-as √©vekben amikor a Back to CCCP sz√°mukat kiadt√°k. Szerintem az √∂sszes Beatles fi√ļ is orosz sz√°rmaz√°s√ļ felmen√∂kkel rendelkezett - az√©rt is volt ilyen pocs√©k liverpooli kiejt√©s√ľk. Orosz dialekt√ľ) Val√≥j√°ban az√©rt √≠rogatom ezeket a lelkileg megt√∂rt - l√°tszik, gondolom - sorokat, mint egy t√©tova √≥d√°t (m√°r el√∂re tudom, hogy megint le fognak teremteni a hossz√ļ l√©re eresztett, √∂nmagyar√°z√≥, okoskod√≥, fel√ľletes tartalom miatt), hogy meg√©rtessem veletek a lelkemben kavarg√≥, s√∂t√©t √©s √°tl√°thatatlan gondolatfoszl√°nyok f√°j√≥ vihar√°t...

Magamra maradtam. Tiszt√°n l√°tom. Mindj√°rt elb√∂g√∂m magam. Hi√°ba pr√≥b√°lom innen megmenteni a haz√°mat - ide-s-tova-veszett sok √©vem alatt, m√°ra kider√ľlt, hogy beborult √©s semmi nincs a kezemben amivel csak egy kis lyukat is f√ļrhatn√©k √°thatolhatatlan fal√ļ b√∂rt√∂n√∂m fal√°ba egy kis f√©nysug√°r kedv√©√©rt. Bebor√≠t a s√∂t√©ts√©g √©s 1000 km-re sz√ľl√∂v√°rosomt√≥l m√©g es√©lyem se lehet, hogy az oldal n√©h√°ny felvil√°gos√≠t√≥ er√∂vel felv√©rtezett tagj√°t√≥l, egy kis √©teri megvil√°gosod√°sra tarthassak ig√©nyt. Nem. Itt vagyok t√°vol a sz√ľl√∂haz√°mt√≥l (most k√©t k√∂nnycsepp g√∂rd√ľl le r√°ncos orc√°mon, egyik az √∂nsajn√°lat√© m√°sik a haz√°m√©rt √©rdemtelenn√© v√°l√≥ mondatok √°ltal kiv√°lt√≥dott vegetat√≠v-reakci√≥ vonzata)

Sz√©gyenlem is magam, de nagyon. Egy t√≠zes sk√°l√°n a 9,5-√∂n √°ll a sz√©gyenem. (0,5 a sz√ľletett felel√∂tlens√©gem miatt - persze ez is √∂nmarcangol√≥, m√°r dolgozom rajta, minden este elalv√°s el√∂tt Nemzeti Dalokat hallgatok /√Člemedett korom ellen√©re K√°rp√°tia meg a t√∂bbiek! Kormor√°nt nem is merem ide√≠rni, mert sokak szerint m√°r t√ļl ny√°lasak/) No de f√©lret√©ve a mea culp√°z√°st. a mai napon sz√°mot vetek eddigi ittl√©temmel √©s cs√ļnya - n√©ha "min√∂s√≠thetetlen" viselked√©semmel. Tudom, hogy visszaes√∂ vagyok, halmozottan √©s t√∂bben k√≠v√°nnak a pokolra, amit val√≥sz√≠n√ľleg ki√©rdemeltem eddigre.
Ez az oldal volt az egyik pokolra vezet√∂ √ļt √©s j√≥l l√°that√≥ (s√∂t √©n is r√©g√≥ta tiszt√°ban vagyok vele), hogy ezen az oldalon az √ļt sz√©l√©t kik√∂vez√∂ k√∂vek /√©rtsd. Nicknevek m√∂g√∂tt √©l√∂, √©rz√∂, szem√©lyek) szinte mindannyian j√≥sz√°nd√©kuak.

Kedves feleim és nem feleim, egy kis visszaemlékezés következik (persze csak csípöböl és lazán):

1. Néhány fénykép...

... miut√°n pesten sz√ľlettem √©s n√∂ttem fel, szinte majd mindegyik fot√≥ √©letem egy r√©sze... (a szinesek). Eml√©kezetem szerint nem a szovjetek √©p√≠tett√©k fel √ļjra a v√°rost, hanem a sz√ľleim koroszt√°lya, r√©szben m√©g √©n is, mik√∂zben a Naaagy Szovjet Felszabad√≠t√≥ Hadsereg ott vakarta nagyrabecs√ľlt t√∂keit kishaz√°nkban √©s "cserekereskedelem" c√≠msz√≥ alatt szinte mindent elvitt amit j√≥nak l√°tott. Az a gener√°ci√≥ amelyik √©p√≠tette akkor az orsz√°got - nem szerette az oroszokat, de a haz√°j√°t igen. A gener√°ci√≥ azon tagjai amelyek kiszolg√°lt√°k a hatalmat azok nem √©p√≠tett√©k, hanem √©lvezt√©k a j√≥l√©tet, "orosz bar√°tainkkal" egy√ľtt, a szocializmusba s majd onnan a kommunizmus fel√© vezet√∂ √ļton.

Nem az orosz emberr√∂l besz√©lek, hanem a hatalomr√≥l. Ki k√©ri vissza a nagy v√°llvereget√∂ bar√°tot? Ha most otthon √©ln√©k k√∂telez√∂ lenne √ļjfent c√©lra ir√°ny√≠tottan gondolkodnom? Az √ļj orosz-szovjethatalom tal√°n bizony√≠tott valamit ami k√©zzelfoghat√≥ a magyaroknak? Ja, hogy mi is emberek vagyunk? Ugyan hol is hallottam m√°r ezt? Megvan: A szovjet-magyar bar√°ti t√°rsas√°g gy√ľl√©s√©n, amit a TV is k√∂zvet√≠tett valamikor a 70-es √©vekben. Akkor k√©rdeztem meg az egyik p√°rtk√∂nyvet ki√©rdemelt munkat√°rsamt√≥l, hogy mi√©rt nem h√≠vj√°k "Magyar-szovjet bar√°ti t√°rsas√°gnak ezt a csoportot? (m√°r csak az ABC miatt is... m√©g ma is l√°tom, milyen cs√ļny√°n n√©zett r√°m!) Szeretn√©m hozz√°tenni, hogy az USA, EU, IZRAEL √©s SV√ĀJC Leereszked√∂ v√°llonvereget√©se SE hi√°nyzik.

2. 2010 január elején közöltem le néhány levélböl (Trueman-levelezések) részleteket, amit ezekkel a mondatokkal fejeztem be:

"Imre oldalain Рegy év leforgása alatt - többen és többféleképpen kérdezték már:

- Mit kell tenn√ľnk az√©rt, hogy magyarorsz√°g √ļjra a magyarok√© legyen?
- Mit tegy√ľnk, hogy √ļjb√≥l tiszteletrem√©lt√≥ √©s megbecs√ľlt legyen a Magyar n√©p?

Szerintem és hiszem Imre szerint is egyetlen helyes válasz létezik: Felébredni végre.

Akik vezetõt keresnek fogj√°k meg Trueman kez√©t √©s d√≠cs√©rtess√©k a… Jobbik, esetleg a Fidesz, de b√°rmelyiket is k√∂veted, amelyikben most hiszel, √ļjra orra fogsz buksz az √ļt v√©g√©n.
Imre senkit nem kötelezett arra, hogy higgyen benne. Amikor a fiam ca. 16 hónapos volt, a nappalinkban elengedtem a kezét, két lépést hátraléptem és azt mondtam neki: - Gyere ide!
Az√≥ta nem kell fogja a kezemet. Nektek meddig kell a kezeteket szor√≠tani? √ČLETETEK V√ČG√ČIG? "


Több mint 5 éve.

Nem v√°ltozott semmi. Kapkodtok egy k√©z ut√°n, ami mostanra el√©rhetetlen. Akkor gyorsan keresni kezdetek egy m√°sikat √©s amikor azt se √©ritek fel akkor a s√©rt√∂d√©s, s√≠r√°s, d√ľh√∂ng√©s, orrabuk√°s...

Fi√ļk, l√°nyok! Engem nem zavar, ha egyesek √©s kettesek engem okolnak, mert durva vagyok, meg illetlen. Caruso is durva volt... em√©szthetetlen. Nem vagytok neki ellenf√©l. Deton√°tor - igaza volt, de olyan durva √©s igazs√°gtalan meg s√©rt√∂ √©s k√ľl√∂nben is... em√©szthetetlen. Nincs k√∂ztetek ellenfele, de a kez√©t se ny√ļjtja. Persze neki se √©letc√©lja, hogy itt egyeseket - napi rendszeress√©ggel - dajk√°ljon. Ugyanakkor Makarenkonak sem √©rzi mag√°t, b√°r n√©h√°ny pofont az√©rt kiosztott. Aki kapta, meg elpityeredet, vagy √°tment d√ľh√∂ng√∂be. N√©h√°nyan - valamennyire - meg√©rtett√©k, azok lenyelt√©k a gomb√≥cot... Nek√ľnk is volt cs√∂rt√©nk, nem is egy.

De benne respektálom az észt és az energiát is.

Pitkin. H√ľlye? ki-ki d√∂ntse el maga. Szerintem a maga √ļtj√°t j√°rja √©s vele egy√ľtt n√©h√°nyan m√©g tapogat√≥znak ezen az √ļton. T√∂bbek k√∂z√∂tt √©n is - b√°r csak innen kintr√∂l, ahol semmi jogom "befoly√°solni". Ennek ellen√©re hagyja √©s j√≥kat veszeksz√ľnk. Ha nem is egyezik mindenben a v√©lem√©ny√ľnk, az √ļt j√°rhat√≥s√°g√°r√≥l, de a c√©l, vagy a c√©l el√©r√©s√©nek a lehet√∂s√©g√©ben az√©rt egyet√©rtek vele. Mi√©rt? Az√©rt mert a bels√∂ energi√°ja "j√≥sz√°nd√©ku".

mormota-duzzog√≥... kukackac, √©s sokan m√°sok ... a t√∂bbs√©g k√∂z√ľl√ľnk j√≥t szeretne cselekedni. Van aki pr√≥b√°lkozik k√∂z√ľletek de nem mindegyik√∂t√∂k. N√©vtelen√ľl, - amelyiknek nem inge, ne vegye mag√°ra - n√©h√°nyotok, azon kiv√ľl, hogy itt olvassa azt ami megjelent, egy paraszthajsz√°lat nem tett m√©g keresztbe az√©rt, hogy √°tadjon a tud√°s√°b√≥l. √ögy veszem, hogy nem volt mit. Nincs harag, statiszt√°kra mindig sz√ľks√©g volt. Mint tort√°n a pihek√∂nny√ľ hab. Egy kis d√≠sz√≠t√©s √©s n√©ha izes√≠t is. Nincs is ezzel baj.

Megint (nick)n√©v n√©lk√ľl. P√°ran csak k√∂t√∂zk√∂dni, balh√©zni vagytok itt. Mik√∂zben √°rtatlan szemekkel csod√°lkoztok r√° az oldalra, "nem √©n voltam" n√©z√©ssel, a k√∂vetkez√∂ pillanatban m√°r bele is cs√≠ptek valakibe. N√©h√°ny - k√©r√©sre - nekem is elk√ľld√∂tt levelet k√∂vet√∂en bele szoktam n√©zni a let√°madt f√©l leveleibe... tipikusan alig n√©h√°ny szem√©lyr√∂l van sz√≥. Ha csak pillanatnyi felindul√°s, akkor nem sz√≥lok k√∂zbe, nincs √©rtelme m√©g jobban megkeverni a dolgokat. Sajnos n√©h√°ny szem√©ly pont ilyen okokb√≥l kellet kiz√°rnom vagy felf√ľggesztenem. N√©ha Imre is megteszi, b√°r sz√≠vja a fog√°t.

3. T√∂bbsz√∂r (sokszor, rengetegszer) olvastam itt az oldalon, hogy "mi, magyarok vagyunk az √∂snyelv birtokosai, a m√ļlt √∂rz√∂i, a j√∂v√∂, a legjobb, legokosabb √©s egyik (√©s a) legnagyszer√ľbb n√©p" e-f√∂ldtek√©n.

Teljesen (vagy majdnem) egyet√©rtek. Sz√≠vem minden dobban√°sa dupl√°z√≥dik amikor ilyeneket l√°tok/hallok. Kb. t√≠z √©vesen k√©k nyakkend√∂ben, k√©s√∂bb pirosra cser√©lve, majd egyszer√ľen a (KISZ)l√°nyok vonz√°sk√∂r√©b√∂l ad√≥d√≥an, lelkileg - √©s amikor ad√≥dott testileg - is (√°gyba)vittem a bar√°ts√°g t√ľz√©t, nem csak a magyar honle√°nyok, de a keletn√©met, lengyel, vietn√°mi n√©ha m√©g a francia ifj√ļs√°g √©rz√∂ √©s a hetvenes √©vek elej√©n √∂nmagukra √©s m√°sokra tal√°l√≥, lelkiekben a szabads√°got v√°laszt√≥ n√∂nem√ľ tagjait. A fi√ļkkal - ez az emancip√°l√≥d√°s kora volt - a magyar honle√°nyok foglalkoztak. Az√©rt is tett√©k ezt oly' h√©vvel, mert a 68-as vir√°gh√°bor√ļr√≥l lemaradva, mint m√°sodik nemzed√©k, √∂k is bizony√≠tani k√≠v√°nt√°k, hogy nem maradnak le 5-7 √©vvel id√∂sebb fi√ļ vagy l√°nytestv√©r√ľk harcos, felszabadit√°sra √©rett tev√©kenys√©geit√∂l. A szabads√°g mindenek felett! Ez volt - sz√°momra √©s koroszt√°lyom sz√°m√°ra az √ļj √©den, csak t√∂bb √Ād√°mmal, √Čv√°val √©s a k√≠gy√≥k is ott tekeregtek. Mindett√∂l f√ľggetlen√ľl, a hit√ľnk a j√≥ ir√°nyt is elfogadta. Okosodtunk, sz√≥rakozva, olvasva, diszk√≥ba j√°rva, sportolva hegyen vizen leveg√∂ben √©s j√©gp√°ly√°n, de tanultunk, dolgozni is rendben elj√°rtuk, mozikat √©s sz√≠nh√°zi el√∂ad√°sokat l√°togattunk, hitt√ľnk a j√∂v√∂ben. Akkor m√©g l√°that√≥ volt, b√°r kicsit hom√°lyosan, zagyv√°n, itt ott gyan√ļsan elszinez√∂dve, de ifjonti h√©vvel tele sz√≠v√ľnk tudta √©s √©rezte, hogy mi√©nk a j√∂v√∂.
Szabadság és szerelem éltetett, Tudás és gyözni akarás védett minket.

Zavar√≥ t√©nyez√∂? Alig n√©h√°ny; A szomsz√©dok? Phf√∂...A Csehszlov√°kok? Nem volt nagy k√ľl√∂nbs√©g. Rom√°nia? Csaucseszdki √©s a rom√°nok. De mi is ott vagyunk; Magyarok! Ja, csehbe is voltunk n√©h√°nyan. Orosz hat√°rs√°v? H√°t, pestt√∂l messze volt, √©s a v√°g√°ny is m√°s nyomt√°v√ļ... azt√°n J√≥kai, Miksz√°th reg√©nyekb√∂l tudtuk √°m, hogy a r√©gi Magyar fels√∂oktat√°s illusztris oskol√°i igencsak arra tal√°lhat√≥k... teh√°t ott is ott vagyunk. Magyarok. Yugo... egy csomo magyar az orsz√°g alfel√©n... magyarul besz√©ltek √©s f√∂ztek is, no meg Tito Yugoszl√°vi√°j√°t k√ľl√∂nben is csak "m√°sik" √ļtlev√©llel lehetett becserk√©szni (a'mmeg nem j√°rt nek√ľnk proliknak) √©s ott is ugyanolyanok a hegyek v√∂lgyek, utak, v√°rosok mint az √©des otthonban, "K√°r" mondta a holl√≥ √©s m√°r nem is volt vonz√≥... persze f√©lig Nyugatnak sz√°m√≠tott, de az√©rt a mi magyarok ott is ott vagyunk. Gy√∂rt√∂l Sopront√≥l nyugatra meg Ausztria √©s a Fert√∂-t√≥... Egy kicsit magyar, egy kicsit n√©met, de a "s√≥gorok" nem rossz emberek. B√©cs sincs messze, b√°r macer√°s od√°ig eljutni. K√ľl√∂nben is a magyar l√°nyok sokkal szebbek √©s itt is sok az √ļt, ahol j√≥l megy a motorom.
Mert volt n√©h√°ny. "ez√ľst tankos", Simson, Danuvia, Pannonia TLF, Indian, P10-es, Norton 175, Jawa 250, MZ 250-es P20-as, CZ175-√∂s... az √©let sz√©p volt √©s szabad, tisztess√©ges is, naps√ľt√©s, ny√°r, dunai kajakoz√°s, kenuz√°s... gy√∂ngyvir√°gt√≥l - lombhull√°sig motoron bej√°rva az eg√©sz orsz√°got... Nincs szebb csak m√°s, nincs e-vil√°gon m√°s, oly' hely ahol √©lned s majd halnod kell...

Tényleg ezt hittem.

R. L. Stevenson Requiem-e volt a bibli√°m
(ilyenkor sz√©p is, keser√ľ is a vil√°g, vil√°gf√°jdalmak m√©z√≠z√ľ sz√∂l√∂f√ľrt√∂kkel elegy√≠tve):

"A csillagos nagy ég alatt halok meg,
Ott ásd síromat.
√Čletem sz√©p volt √©s szabad,
és akartam a halált.

Sírkövembe pedig vésd bele, vésd;
Ide kérte, kapta a pihenést,
hazak√ľldte a tenger a tenger√©szt
s haza a domb a vad√°szt."

Ezidöben több volt a csillagos ég alatti séta, de esténként már ott toporgott a szobajtóm elött a démon. Csendesen, láthatatlanul, mégis a bebocsájtásra várva.

M√©g ny√≠lnak a v√∂lgyben a kerti vir√°gok, m√©g z√∂ldel a ny√°rfa (vagy ez ak√°c lenne?)... szakm√°t szereztem, dolgozni j√°rtam, v√°ltozott az √©letem √©s lassan kin√∂ttem abb√≥l a n√©h√°ny √©vb√∂l amit tov√°bbi √©let√ľnkben mint rejtett kincs hurcolunk magunkkal - ifj√ļs√°gunk √©des pillanatai, √∂sszeaszal√≥dott, megkem√©nyedett sz√°r√≠tott-gy√ľm√∂lcsei, vagy k√∂nyvbe pr√©selt, pergamenv√©konys√°g√ļ, t√∂r√©keny vir√°gsz√°lai... n√©h√°ny (akkor m√©g fekete -feh√©r) kifakult f√©nyk√©p, megkopott gy√ľr√ľ, vagy nyakl√°ncra val√≥, r√©zmed√°l, esetleg ap√°nkt√≥l √∂r√∂k√∂lt, 18 √©ves korunkban r√°nkruh√°zott pecs√©tgy√ľr√ľ, √≥ra, szeretett √∂lel√©s any√°m karjaiban. Persze semmi el√©rz√©keny√ľl√©s, fapofa, flegmas√°g, megszabadulva a csal√°di k√∂rb√∂l, remeg√∂ k√©zzel egy cigi (Fecske, Kossuth, ha j√≥ haverokkal k√∂r√©ben vagyok akkor a Malboro el√∂v√©ve √©s mell√© egy s√∂r koccint√°s)
Este, egyed√ľl, a r√©gi bar√°tn√∂ ment, √ļj nincs, nem is kell mert ideges√≠t√∂ √©s k√ľl√∂nben is sz√ľks√©g van n√©ha pihen√©sre!

Katonas√°g, addigra m√°r repedezik a vil√°g. Mit keresek itt? Mi a f√©szkes fen√©t kell nekem itt megv√©denem. Ki a j√≥ k...anyja k√∂telez arra, hogy k√©t √©vig itt rohadjak? Szabad akarok lenni. Ap√°mat is - kik fenyegett√©k az √©let√©t √©veken kereszt√ľl? P√°pa, hirk√∂zl√©s, Morze, T√°v√≠r√≥k, Rep√ľl√∂t√©r, MIG21, MIG 21/96... az "√ļj" g√©pek. Sokkal er√∂sebb mint a r√©gebbi tipus. Any√°tok. 2 √©v. M√°sf√©l. Tudok morz√©zni. J√≥ vagyok - j√≥ a ritmus √©rz√©kem. Van n√©h√°ny j√≥ haverom, egy√ľtt vonultunk be... azaz hoztak ide minket. Egy √©v - √©letfogytiglan √©s egy teljes √©let. Pest a vil√°g m√°sik fel√©n. P√°pa - nyomor√©k kisv√°ros, fel√©b√∂l ki vannak tiltva a katon√°k. A m√°sik fel√©ben kell n√©ha √∂sszeverekedni a civilekkel. Nem mintha szeretn√©m, de √ļt√°lj√°k a katon√°kat, mert leny√ļljuk a csajokat... A francokat, azok j√∂nnek hozz√°nk.
Valami sz√©p is van az √©let√ľnkben. N√©h√°ny monoklit meg√©r a dolog.
Az utols√≥ 150 nap, a centi. Ma is megvan az "arany kincsesl√°dik√°m", b√°r csak az utols√≥ 50 nap f√©rt el benne, de √©letemn√©l is t√∂bbet √©rt. Minden nap egy v√°g√°s, 49, 48,... 3, 2, 1. A vonats√≠p az LFS-t (.-.. ..-. ...) j√°tsza 4km-en kereszt√ľl ameddig a vonat elhalad a laktanya mellett. Hagyom√°ny. N√©gyhavonta hallottuk, ma mi j√°tszuk le az ottmaradottak kedv√©√©rt. Haver, te aki ut√°nam j√∂tt√©l, te is el fogod j√°tszani √©s ti "hivat√°sosok", √©n m√°r szabad leszek mint a mad√°r, ti meg ott fogtok elrohadni. √Āmen. Na j√≥, egy (vagy kett√∂?) j√≥ is volt k√∂z√ľl√ľk... akkor is L√≥F@sz (a) Seggetekbe!

Szabads√°g... Hol vagytok r√©gi bar√°tok? Sz√ľks√©gem lenne ma r√°tok. Bar√°tn√∂m sincs. 18 h√≥napig v√°rt r√°m. Azt√°n csao. Hat h√≥nappal k√©s√∂bb m√°r csak egy v√°llr√°nd√≠t√°st √©r.
Eddig √©s hogyan tov√°bb? Munkahely - a r√©gi munkahelyem m√°r nincs meg - nem is tetszett annyira, m√°sikat keresek, k√∂nnyed√©n tal√°lok is, egy h√©t m√ļlva m√°r dolgozok.
A két év alatt megváltozott Budapest. Vagy én. Hol is tartottam? Tartottam valahol? Mi lesz veled emberke?

A j√∂v√∂? N√©h√°ny h√≥nap m√ļlva r√°j√∂v√∂k, hogy ez a vil√°g nem az amit elhagytam. Visszat√©rtem ugyan h√ľ kebl√©re, de r√° kellett j√∂nn√∂m, hogy most √∂ hagyott el. Mag√°val vitte a fiatals√°got, a fut√≥ √©s heves szerelmeket, a szabads√°g t√°gas horizontj√°t √©s belel√∂k√∂tt egy √ļj, sz√ľrke √©s hunyorg√≥ f√©nnyel megvil√°g√≠tott, koszos vil√°gba. Mikor j√∂ttem r√° erre?

Egyik napr√≥l a m√°sikra. Az nem is zavart, hogy √©n hogy √©rzem magam, akkor √°tmeneti √°llapotnak gondoltam. Az zavart amit l√°ttam. Vagyis l√°tni v√©ltem, csak t√ľk√∂r √°ltal, hom√°lyosan. K√∂z√©pen √©n, m√∂g√∂ttem a hom√°lyos, dermeszt√∂ jelen. M√°st l√°ttam mint amit l√°ttatni pr√≥b√°ltak velem. Szob√°m ajtaja el√© visszat√©rt a d√©mon. Sokat olvastam akkoriban, t√∂rt√©nelmi inform√°ci√≥kat, r√©gebbi reg√©nyeket, √∂sszes J√≥kait, Miksz√°th-ot, magyar verseket, magyar √≠r√≥kt√≥l de felfedeztem sok, a vil√°girodalomban fellelhet√∂ k√∂lt√∂t, est√©nk√©nt elolvastam egy teljes reg√©nyt, mindenev√∂k√©nt, fantasztikus irodalmat, jelenkori essz√©-, novella √©s reg√©ny√≠r√≥k k√∂nny√ľ √©s neh√©z √≠r√°sait... N√©h√°ny r√©gi √©s √ļj haverral moziba, kir√°ndulni j√°rtam, dun√°ra evezni, bej√°rva a dunakanyart √∂ssze vissza... T√©li h√≥napokban m√©g kij√°rtam a m√ľj√©gre, de √©szre kellet vennem, hogy szinte egyed√ľl maradtam. K√∂zben feleleven√≠tettem r√©gi kapcsolatomat egy volt bar√°tommal, akivel tavasszal elindultunk √ļjabb motorost√ļr√°kra, r√∂videsen, magyarorsz√°got kin√∂ve, m√°r a csehekn√©l, lengyelekn√©l, v√©g√ľl erd√©lyben is megl√°togatva ismer√∂st, rokont, bar√°tokat √©s bar√°tn√∂ket. A hetvenes √©vek m√°sodik fel√©ben ezek az utaz√°sok hoztak √ļj √©rtelmet az √©letemben. H√°rom √©ven kereszt√ľl tudtam seg√≠teni olyan erd√©lyi magyaroknak akik √∂ner√∂b√∂l erre k√©ptelenek voltak. Abban az id√∂ben m√°r el√©g er√∂teljesen terroriz√°lt√°k az ott √©l√∂ - a rom√°n rezsim √°ltal ellenz√©kinek jegyzett - magyarokat. K√∂zben tov√°bb tanultam, az is tetszett. A motorosokat az id√∂ben nem nagyon ellen√∂rizt√©k. Vagy nekem volt olyan b√°rgy√ļ, szol√≠d k√©pem, hogy nem tartottak gyanusnak a hat√°r√∂r√∂k. Ad√≥dott a lehet√∂s√©g, √≠gy siker√ľlt n√©h√°ny emberen seg√≠teni. A "fizetts√©g" az izgalom volt, meg n√©h√°nyszor egy h√°l√°s mosoly...
Persze - ezek az √©vek az √©n l√°t√°somat is feljav√≠tott√°k, visszaolvastam a magyar politik√°ra, 56 el√∂tti terrorra, ap√°m k√°lv√°ri√°j√°nak h√°tt√©resem√©nyeire, a mes√©re, hazugs√°gra, aljass√°gra der√ľlt f√©ny, amikor √∂sszekapcsol√≥dtak a fejemben az √©n √©letemmel p√°rhuzamosan t√∂rt√©nt esem√©nyek. De nem voltam biztos √∂nmagamban, abban, hogy j√≥l √©rtelmezem a dolgokat, j√≥l √∂sszes√≠tek √©s kombin√°lok. A 70-es √©vek "Aki nincs ellen√ľnk az vel√ľnk van" u.n. "Guly√°skommunizmusa" nem volt egy√©rtelm√ľ. Ahogy napjainkban is m√©g magyarok sz√°zezrei is azon vacil√°lnak, hogy akkor milyen "j√≥ volt" √©s most mennyire rossz, ahogy az elm√ļlt 34 √©v alatt (az√≥ta √©lek t√°vol haz√°mt√≥l) azt l√°tom, hogy magyarok milli√≥i - √©s gener√°ci√≥k sora t√°ntorog ugyanazon az √ļton amit √©n j√°rtam be a hetvenes √©vekben (k√©s√∂bb ezt ugy √≠rtam meg mint a "Felt√°p√°szkod√°som kora") r√°tal√°lva arra, aminek a v√©g√©n mindenkinek v√°laszt kell majd adnia a "-Hogyan tov√°bb?" k√©rd√©sre. De nekem - akkor - el√©g volt n√©h√°ny √©v.

Nektek, akik ezt ma magyarorsz√°gon olvass√°tok, d√∂ntenetek kell. Ti viszont akik m√°r nem otthon laktok, dolgoztok, √©ltek (esetleg t√∂bb √©vtizede), nem kell m√°r d√∂ntenetek. Velem egy√ľtt ti m√©g /- vagy a sz√°motokra utols√≥ pillanatban -/ egyed√ľl d√∂nt√∂ttetek a sorsotokr√≥l. Biztos, hogy nem mindenki k√©nyszer n√©lk√ľl, de - ha k√©nyszerit√∂ k√∂r√ľlm√©nyek nyom√°s√°ra is - m√©gis saj√°t elhat√°roz√°sb√≥l h√ļzt√°tok √°t a v√°lt√≥ karj√°t.
Azt is tudom, hogy nem mindenkinek volt (lett) szerencs√©je, n√©h√°nyan nem voltak k√©pesek √°tt√∂rni a korl√°taikat, m√°sok tal√°n szerencs√©vel, a t√∂bbiek - azzal amit a sorsuk megadott nekik. Tud√°ssal, √∂szt√∂n√∂sen, hittel, siker√ľlt √ļj √©letet vagy m√°s √©letet kezdeni√ľk.
A mai helyzet rosszabb. Gyerekkoromban nem b√≠ztam √∂nmagamban, nem volt mire t√°maszkodnom a csal√°dom szeretet√©n √©s az angyalf√∂ldi "bety√°rbecs√ľleten" kiv√ľl. Amikor ide kimotoroztam, m√©g √©vek teltek el ameddigre annyira "letisztult a k√©p", hogy be mertem vallani magamnak: Helyesen d√∂nt√∂ttem. Nekem megadatott, T√≥√°s√≥nak hat √©v b√∂rt√∂n nyomorus√°ga ut√°n egy szervezet seg√≠ts√©ge hozta el √ļjra a "szabads√°g√°t". Nem biztos, hogy nem nyomor√≠totta meg egy √©letre M√°sok meghalnak, elsorvadnak, elvesztik minden √©leterej√ľket, eldeform√°l√≥dnak.

Egy √©let√ľnk van - vigy√°znunk kell erre az egyre. Nem hiszek a k√∂vetkez√∂ben, a reinkarn√°ci√≥ban, de ki tudja. A tudott sorsom az amit √°t√©ltem az ismeretlen karma pedig az √ļj sorsom lesz, vagy nem. Most nem seg√≠t, nem v√≠gasztal nem b√°tor√≠t.

Nektek - magyarorsz√°gon - d√∂ntenetek kell. Be√©ritek azzal, hogy b√°rki keze ut√°n kapdossatok? Nem Imre s nem is √©n fogjuk megmondani mi a teend√∂. Nekem √ļgy alakult, hogy 81-ben csak magam√©rt tartoztam felel√∂ss√©ggel √©s az se, akkor se volt k√∂nny√ľ. Tan√°csot se tudok adni csak az innen, m√°s perspekt√≠v√°b√≥l l√°that√≥ dolgok √©rtelmez√©s√©b√∂l ad√≥d√≥ gondolataimat oszthatom meg veletek. Kell, nem kell (Szenved√©s / Page Down). Szerintem napjainkban csak egy lehet√∂s√©getek van. A magyarok nagy r√©sze leamortiz√°l√≥dott az ut√≥bbi k√©t √©vtized alatt. Ezzel sz√°molnia kel mindazoknak akik ezt nem fogadj√°k el. Van k√∂z√∂ttetek olyan aki k√©pes √∂sszefogni m√°sokkal √©s olyan is aki vezetni k√©pes a t√∂bbiekket amennyiben megkapja erre a lehet√∂s√©get. Imre - eddigi akt√≠v √©veit tekintve - alaphelyzetb√∂l tudja az emberek figyelm√©t fokusz√°lni, lek√∂tni olyan intenzit√°ssal amire alig n√©h√°ny ember k√©pes sz√°zezrek k√∂z√ľl. Sajnos a t√∂bbs√©g csup√°n sodr√≥d√≥, √©rzelmileg zavart, dekoncentr√°lt esetleg nem megfelel√∂ szint√ľ √∂nkontrollal rendelkez√∂ egy√©n. Ezek t√∂bbs√©ge is j√≥indulat√ļ, de megkeseredett √©s √∂sszefog√°sra k√©ptelen karakter. Megfontolatlan, k√∂nnyen haragra gerjed√∂, adott esetben d√ľh√∂dt indulatokra k√©pes rosszabb esetben egy, a szem√©ly√©t v√°ratlanul √©r√∂ er√∂ hat√°s√°ra gy√ľl√∂letre hajlamos, konttrollj√°t vesztett gyilkos hajlamokkal b√≠r√≥ l√©nny√© v√°ltozik. V√©g√ľl - olyanok is itt vannak k√∂z√∂tt√ľnk akik utas√≠t√°sra, el√∂re vagy szinkronban megtervezett "besz√≥l√°sokkal", intrik√°kkal befoly√°solj√°k illetve t√©v√ļtra ir√°ny√≠tj√°k az √°ltaluk vesz√©lyesnek it√©lt h√≠rek √°ltal kiv√°ltott reakci√≥k - sz√°mukra kellemetlen ir√°nyt vev√∂ - erej√©t √©s kik√∂veztetett inform√°ci√≥it. Gondoljatok a Chemtrail-jelens√©gre, Imre rend√∂rs√©ggel kapcsolatos inform√°ci√≥ira, n√©h√°ny megmagyar√°zhatatlan √∂ngyilkoss√°gra (vil√°gviszonylatban magyarorsz√°gon ez eleny√©sz√∂ √©s persze nem is √©rtes√ľl√ľnk mindenr√∂l.)

Az √≥ra ketyeg, az √ļt ami el√∂tt√ľnk van egyr√©szt t√°volba olvad, √©s nem tudhat√≥ mit tal√°lunk a v√©g√©n, de egy biztos, az √ļt ki van jel√∂lve a sz√°munkra √©s - tal√°n - n√©h√°ny pontt√≥l eltekintve m√°r nincs r√≥la lej√°rat. Ti, akik m√©g az √ļton haladtok - b√°rmilyen megfontol√°sb√≥l - kett√∂t tehettek. Le√ľlt√∂k ott ahol √©ppen vagytok √©s bev√°rj√°tok a takar√≠t√≥ osztagot vagy √∂ssze√°lltok √©s k√∂z√∂s er√∂vel elindultok v√©gre k√©z a k√©zben. Ma se itt se m√°shol nincs egyetlen √©pk√©zl√°b, √∂sszetart√≥ csapat az orsz√°gban. Egy kezemem meg tudom sz√°molni azokat a vezet√∂ket akik k√∂r√© esetleg kisl√©tsz√°m√ļ de er√∂s csapat √©p√ľlhet ki, sajnos ezek a vezet√∂k se tal√°lt√°k meg eddig az egym√°st seg√≠t√∂, t√°mogat√≥ kommunik√°ci√≥ lehet√∂s√©g√©t.

Nincs jövöje a magyar ellenállásnak.

Felejts√©tek el. Se tud√°ssal, se fizikai er√∂vel √∂sszefoghat√≥ csoportok megalakit√°s√°ra nem vagytok k√©pesek. Nincs semmi a kezetekben. Ments√©tek magatokat - de egy√ľtt √©s s√∂p√∂rj√©tek ki a nagy magyar m√ļltat. Ha j√∂v√∂t akartok akkor ments√©tek √°t ezt a m√ļltat a j√∂v√∂ magyarjai sz√°m√°ra. Ez a feladat. Imre ott t√©vedett veletek kapcsolatban, hogy bizalmat szavazott nektek. Elj√°tszott√°tok. Ezek a gener√°ci√≥k amelyben √©n is √©ltem, m√©g t√ļl szel√≠d szem√©lyekb√∂l √°llnak ahhoz, hogy egy m√°sik ember tork√°t k√©pesek legyenek √°tharapni, ezek a gener√°ci√≥k nem k√©pesek √∂ngyilkos m√≥dra harcolni √©s meghalni, ezek a gener√°ci√≥k nem tanultak meg √©lni √©s sajnos a vil√°g vesztesei. Egy rabs√°gban √©l√∂ oroszl√°n kih√ļzott fogakkal csak egy nagy szel√≠d cica. A vad√°lat benne csak akkor √©bred fel, ha megtanulja mire k√©pes a benne szunnyad√≥ √∂ser√∂. De egy √©leten kereszt√ľl elfojtott√°k benne, napi rendszeress√©ggel megkapta a t√°pl√°l√©k√°t √©s pihenhetett a m√ļlt h√ľs k√∂v√©n. √Ālm√°ban rohant tal√°n a pr√©da ut√°n, de √©bred√©sekor ott l√°tta maga el√∂tt a k√∂vetkez√∂ adag h√ļst... vagy annak p√≥tl√©k√°t; valami h√ļsf√©l√©t.
Azonban higgy√©tek el, nem csak a magyarok, de eur√≥pa √©s a nagyvil√°g legt√∂bb n√©pe ugyan√≠gy nyalogatja mag√°t egy kiad√≥s eb√©det k√∂vet√∂n. Gyomra em√©szti a koncot, b√∂ffent n√©h√°nyat, esetleg pihen egyet a s√≠mogat√≥ naps√ľt√©sben, vagy h√ľs√∂l az √°rny√©kban √©s √°lm√°ban √∂sei harc√°t √©li √°t √ļjra √©s √ļjra √©s √ļjra.
Szerintetek melyik n√©p k√©pes arra, hogy felemelkedjen √©s harcoljon az√©rt, hogy t√ļl√©lje a k√∂vetkez√∂ √©veket? A magyar erre nem k√©pes. Tal√°n n√©h√°nyan k√∂z√ľletek. Szinte lehetetlen t√ļl√©lni b√°rkinek... hacsak nem √ļszik az √°rral √©s valahol, valamikor kifog egy t√∂r√©keny √°gat, amibe megkapaszkodhat √©s tal√°n meg is menek√ľl.

Lesznek gy√∂ztesek √©s milli√≥sz√°mra olyanok akik minden√ľket elvesztett√©k. Ez √≠gy volt mindig √©s most se t√∂rt√©nik m√°sk√©ppen. Valakik t√ļl√©lik √©s - esetleg akad majd egy-k√©t h√≠rviv√∂ aki √°tment n√©h√°ny dolgot a j√∂v√∂ nemzed√©kei sz√°m√°ra. Vagy mindanyian elpusztulunk. Tal√°n minden emberi beavatkoz√°s n√©lk√ľl esetleg beavatkoz√°sunkkal felgyors√≠tva azt.
Nem biztos az sem hogy az √©n √©letemben t√∂rt√©nik meg, nem is szeretn√©m, mert ott vannak a gyerekeim √©s azt k√≠v√°nom j√≥sorsomnak, hogy √∂k b√ļcs√ļztassanak el engem √©s ne ford√≠tva t√∂rt√©njen. Lassan - azt hiszem - szerencs√©s √©letet mondhatok magamnak, persze minden pillanatban megv√°ltozhat ez a vil√°g, de rem√©nykedek.
Ti, akik otthon √©ltek, ugyancsak megkaphatj√°tok a sorst√≥l egy jobb √©let lehet√∂s√©g√©t, de ezt nem √∂nkezetek √°ltal ir√°ny√≠tva, csak egym√°st seg√≠tve, hogy a t√∂bbs√©gnek siker√ľlhessen kil√°balni a jelen rem√©nytelens√©g√©b√∂l.
Ahogy eddig is, azok fogj√°k alapjaiban megrengetni (tal√°n kiford√≠tani sarkaib√≥l) a vil√°got akik a jelen pillanatban ugyancsak a hatalom legfels√∂bb emeletein √©lnek. Az ottani ellenz√©k. L√©tezik. Ha a jelenlegi embermilli√°rdoknak egy kis szerencs√©j√ľk lesz √©s megaj√°nd√©kozz√°k √∂ket a t√ļl√©l√©ssel, lehet j√∂v√∂je magyarnak, m√°s n√©peknek. A gy√∂ztes mindent visz! √Črt√ľnk vagy ellen√ľnk. Tal√°n m√©g azt is megengedik, hogy harcolhassunk, ide√°lt keresve-tal√°lva h√∂sk√©nt vagy halottk√©nt fejezz√ľk be a korszakot ami a nek√ľnk jutott, a mi sorsunk.

Valahol, mindig a humor√©rz√©kem emelt √°t a sok buktat√≥n ami √©letem sor√°n el√©m ker√ľlt, de az is, hogy pr√≥b√°ltam egyed√ľl, √∂ner√∂b√∂l, akaratosan √©s megalkuv√°s n√©lk√ľl t√ļljutni azokon. Nekem (eddig) siker√ľlt.

Ezt kívánom nektek is, de ideje levenni a szemetek elé kötött kendöt!

...√©s igen, tov√°bbra is elk√ľldhettek a b√ļs p.cs√°ba. Egy kapott pofon engem energi√°val t√∂lt fel! K√ľl√∂nb√∂z√ľnk egym√°st√≥l.

Vannak akik elfutnak. Persze innen könnyen beszélek Kuss kibic!

Hát - kicsit késön fejezem be a misét de még mindig vasárnap van. Talán legyen éjféli mise.... hol lehet az a misebor?

Gerry

HozzŠszůlŠsok


#1 | Kedvesi - 2015. mŠjus 11. 04:26:33
Kar√ļsz√≥val k√°r volt ped√°lozni, aki egy liber√°lis agyhalott, √©s amerik√°n√°l meg a nyugatn√°l jobb nincs, mert az a favorit. Gy√Ķzd meg r√≥la hogy h√ľlye, felesleges.


J√≥ lett, elbesz√©l√Ķ, Trag√©dia dalban elbesz√©lve.
B)
Van benne felemelked√©s, √©s a v√©ge m√°r elm√ļl√°s. Hanyatl√°s, k√≠n, gy√∂t√∂rts√©g, most m√°r egy eg√©sz orsz√°gra kivet√≠tve. De nem √°rtana tudni hogy minden kult√ļr√°nak van sz√ľlet√©s, vir√°gkora, alkonya, a v√©ge v√©g√ľl le√≠rja a l√©nyeg√©t, de ami nem is volt soha annak mi√©rt lenne m√°r j√∂v√Ķje? √Ėsszefog√°s itt nem lesz, √∂sszefos√°s meg m√°r van, mi√≥ta, a n√©p meg am√ļgy is h√ľlye hozz√° hogy a k√∂vetkez√Ķ gener√°ci√≥ban fektesse le az ellen√°ll√°s alapjait, √©s √ļgy k√∂z√∂ss√©geket alkotva ismerkedve, ennek a kult√ļr√°nak is volt sz√ľlet√©s, mert ugye a szk√≠t√°k m√°r akkor meg tudtak munk√°lni k√ľl√∂nf√©le f√©meket amikor Eur√≥p√°ban azt sem tudt√°k hogy mi is az, de innen megtanult√°k, meg volt a vir√°gkora is amikor m√©g er√Ķs volt a nemzet - amikor m√©g volt - mert voltak vezet√Ķk akik √∂sszetartott√°k, √©s most el√©rkezett az alkonyat is nem? Itt most √©ppen lemen√Ķben van a nap, a d√©lut√°n m√°r elm√ļlt, most kora este van, majd j√∂n √©jszaka, a magyarok arra a sorsa jutnak mint √ďkorban R√≥mban, az etruszkok, beolvadtak, egyre jobban l√°tszik hogy m√°r a magyarok sorsa is ez lesz, m√°sok fogj√°k belakni az orsz√°got, kip√°t hordanak √©s a f√§szukon nincs b√Ķr, persze majd valamennyit magyart megtartanak rabszolg√°nak, de egy olyan t√°rsadalom ne akarjon vir√°gz√≥ orsz√°gban √©lni, aki a saj√°t gyerek√©nek nem tudja megmutatni hogy hova tartozik, kik az ellens√©gei, mire figyeljen, nincs mib√Ķl √©p√≠tkezni, ki van sp√≥rolva az anyag, az az nincs, de a V√°ci iskol√°ban m√°r holoKOSZtoztatj√°k az agymosott k√ľlykeket, nevelik a k√∂vetkez√Ķ gener√°ci√≥ rabszolg√°it, akiknek majd az √Ķ gyerekeik szint√©n f√°ra√≥k√©nt fognak uralkodni, mert ezek f√°r√≥kat nevelnek, ez alatt a foss√° z√ľll√∂tt magyar z(sz)√ľll√Ķ meg v√©gigb√°mulja hogy lesz a k√ľlyk√©b√Ķl rabszolga, 20-30 √©v m√ļlva is 80-90-ezer√©rt fog rothadni ha m√©g itt fog √©lni, persze akkor m√°r kisebbs√©gben.
A kil√°t√°sok ezek, k√∂zben l√°tjuk, nem √©p√ľl semmi sehol, viszont rombolni sem kell, mert az agymosott n√≠p eztet megteszi mag√°val.

Elfogyunk, látod, elfogyunk végleg
Elh√ļz a t√∂rt√©nelem z√ļg√≥ √°rja
Mint a kavics, mosódunk a szélre
Hol a vil√°gtalan is tiszt√°n l√°tja
Kit harminc ez√ľstp√©nz√©rt eladott
Férgeket, mit lelkébe fogadott

A nemzetet, mit f√©rcre cser√©lt√ľnk
M√≠g b√Ķs√©gnek kosar√°ba sz√©d√ľlve
A roml√°s gy√ľm√∂lcsein teng√Ķdt√ľnk
Hamis boldogs√°g-k√©pbe r√©v√ľlve
√Čs hitt√ľk, hogy utunk el√Ķre vezet
S a magyar átok megtöretett

Elcsépelt dajkamese az egész!
Langyos vízben elpuhulnak az erek
S a restség terjed, mint a penész
Ha lecsukódnak a vigyázó szemek
√Čs az agymosott n√©p √≠rtja mag√°t
Keblére véve a nemzethalált

El√Ķdeink forognak s√≠rjukban
A földben, min áruló népek laknak
Kik egymást marcangolják kínjukban
Mid√Ķn gyermekek anyam√©hben halnak!
L√°tod, n√©ha f√°j t√ľk√∂rbe n√©zni
De a gondos j√∂v√Ķ most ezt k√©ri

K√ľl√∂nben ha elt√Ľn√ľnk is innen
Más népek jönnek, nálunk talán jobbak
S mire az id√Ķ egyet libben
A feltépett sebek mind begyógyulnak
S a csillagok √ļjra izzanak
Hol majdan sírjaink domborulnak

Ha lesz egy√°ltal√°n, ki eltemet
Mikor tal√°n a vil√°g sem √°ll m√°r
Nek√ľnk kell meg√°snunk saj√°t verm√ľnket
Melyben puha takaró csupán a sár
Mert nem k√ľzd√∂tt√ľnk a szebb holnap√©rt
V√≠gan g√ľrc√∂lt√ľnk √ľvegtornyok√©rt

S nem sz√ľlettek meg a gyermekek
√úresen ringanak az √°rva b√∂lcs√Ķk
Nincs, aki folytatná az éneket
J√≥l m√Ľk√∂dnek a hazafis√°g√Ķrl√Ķk
Vedd el történelmét és sorsát
Sz√≥rd a sz√©lbe √Ķseinek por√°t

S nem lesz, ki mondja, magyar vagyok
Mert nincsenek hat√°rok sem nemzetek
Hol csak a tizenkét csillag ragyog
A hamis k√©k √©gen moss√°k lelk√ľnket
Mely fölött a Mammonisten trónol
A z√∂ld nagy√ļr, ki vel√Ķnkbe k√≥stol

S megízleli mind, amit gondolsz
Rabszolganép így veri láncba magát
√ćgy mit j√≥nak hiszel, azzal rombolsz
S nem hallod többé szívednek szavát
Medd√Ķ jelen, √©s halott a j√∂v√Ķ
Nincs gondolat, mely √©letre t√∂r√Ķ

Csak a gy√°moltalan torzsalkod√°s
Játékuk vesztett gyermekek módjára
Nincs mi hajtana, az összefogás
Ereje, mely becs√ľlet√ľnk szably√°ja
Bekötött szemmel vonulunk sírba
Legyintve, ez az utódok dolga

√Čs lelkiismeret√ľnk nem fesz√≠t
Szemeink sz√°razak, ak√°r a homok
Mi elménkbe sivatagot terít
Számunkra a világ többé nem forog
Megsz√Ľn forr√≥ v√©r√ľnk kering√©se
Meg√°ll agg sz√≠v√ľnk buzg√≥ ver√©se

L√°tod, f√°j, amit e t√ľk√∂r mutat
Hisz √ļj magyarnak teremtett az Isten
L√°tjuk mik√©nt temetik a m√ļltat
S hirdetik g√Ķggel: m√°s √ļt nincsen
Pedig mindig van egy k√ľl√∂nb √∂sv√©ny
Melyb√Ķl rend sz√ľletik majd, s rem√©ny

Oh, sokan temették már a magyart
S√ľllyed√Ķ haj√≥t n√©pek tenger√©ben
De a hajó állta a zivatart
S lehorgonyzott a világ öblében
Mert sz√≠vb√Ķl √©lni akart e nemzet
De mára e vér, poshadt vízzé lett

√Čn hiszem, hogy mindig van vissza√ļt
Mert mindenkiben szunnyad oly akarat
Mi elhozza a v√°gyott koszor√ļt
S ledönti az árnyköves falakat
Bizony, k√ľzdeni kell a betegnek
Hisz, csak ha akar, akkor gyógyul meg

Kezetekben a döntés, ifjak!
Kezetekben a j√∂v√Ķ, √ļj magyarok
√ēseink a v√©gs√Ķ harcra h√≠vnak
Emelj√©tek fel, elgyeng√ľlt karotok
Vagy pusztuljatok lustán hörögve
S a magyar elt√Ľnik √∂r√∂kre!

Ide ez illik. Itt ink√°bb az utols√≥ versszak fog √©rv√©nyes√ľlni.
Ifjak nincsenek, csak zifjak, akik t√©v√©n √©s bulin pi√°lva teng√Ķdnek, usraeli reppernek √∂lt√∂zve, vagy √©ppen pl√°za pics√°nak √∂lt√∂zve. Ezekb√Ķl nem lesz magyar.
A gyer√∂k v√°llal√°s is megpr√≥b√°ltat√°s a m√©g megmaradt "norm√°lisabbj√°nak" mert havi netto 120-b√≥l eltartani egy csal√°dot nem tud, akkor ink√°bb kimegy az osztr√°kokhoz mosogatni 300-ezer√©rt, viszont akkor a gyereket ki neveli? A m√°sik f√©l, legjobb esetben Sopronba k√∂lt√∂znek k√∂zel a hat√°r, √©s √≠gy egy√ľtt a csal√°d, legrosszabb esetben l√°tj√°k egym√°st 3 havonta √©s az asszonyt is m√°s kezelgeti majd, f√Ķleg ha csinos, √≠gy is t√∂nkre lehet tenni csal√°dokat, csak √∂sszetart√≥ er√Ķ ne legyen, ami valamif√©le ellen√°ll√≥ akaratot fejt ki.
#2 | jozsef toth - 2015. mŠjus 11. 04:42:12
Gerry!
Vas√°rnapi Istentisztelet helyett.
Nem rossz a cim!
De ezt is adhattadvolna!! :FUSTBE MENT TERV:

Nincs szandekomba eszt osztogatni, mert abbol nekem se sok jutott .

Ha tobb lett volna mar itt kellet volna ,hogy hadjam az oldalt.

Nevetseges es egybe siralmas,hogy Imrevel hanyan jartak az orszagot hosszu evekenat . Es csak ennyi ez eredmeny.

Nekem nincs annyi turelmem mint ,neked Gerry,vagy Imrenek!

Regen bezatam vona ezt az oldalt, mielott idaig fajul a tortenet.

Ha vissza olvas valaki ,a legszembetunobb az ,hogy hogyan veszekednek egymas kozott a buszke szep es okos Magyarok.

Egymas annyat szidjak ,mindha csak a stadionbol orditoznanak a szurkolok!

Messssssze menokig nem az a gondolat jart az eszukbe,hogy ki a szamukra elfogadhato esetleges jo cimbora akivel esetleg ossze tud fogni.

Arra viszot jo volt,hogy eggyesek kihasznaltak a kolcson kerest ,vagy mas segitseget .Es utanna pofatlanul tavoztak.!

Kar itt minden szo ert!

Gerry en NEMAJANLOM neked a "b√ļs p.cs√°kat " inkab valami vidamat.s_*_olle

Inkabb mentel volna oda ,ahelyett ,hogy ez a hosszu levelet megirtad!
Az elet rovid ,ezert egy jo pezsgovel keresd fel x es y -ont.
A tobbit rad bizom!s_*_kl
#3 | spartakusz - 2015. mŠjus 11. 08:06:33
Szevasztok!

Na nem semmi - GERRY t√©nyleg elk√ľldtek a pi....cs√°ba?

√Čn az mondom, j√≥ hely az - mert ha sz√©k lenne benne a legt√∂bb f√©rfi eg√©sz nap benne √ľld√∂g√©lne! No de komolyra ford√≠tva a sz√≥t - j√≥, hogy le√≠rtad - hozz√° vet√Ķlegesen val√≥s√°got √≠rt√°l - a t√∂rt√©netben - de sajnos sokan nem √©rtik FIATALOK! Egy a baja, lehangol√≥, lemond√°st sugall√≥ - mint ha ez a v√©gleges a t√∂rt√©net v√©g√©ben - √©s ez ami magyar ellenes - ott kint √©l√Ķ magyarok - mi bels√Ķ magyarok mindig visszav√°runk bennetek - szeretettel - sokan haza is j√∂ttek √©s j√≥l tett√©k - de nem elegen! Soha nem vesz√≠ts√ľk el A SZABADS√ĀGBA VETETT HIT√úNKET! MERT TUDJUK, HOGY SEMMI SEM TART √ĖR√ĖKK√Č!

Magyar ellenes az írás, mert a lemondásra ösztönöz sugallatával - Vagy ez volt a célja is? Lehet - a valós választ nem tudom. De érzem negatív sugallatát!

Ez√©rt ide id√©zem egy r√©gi √ľzenet vers√©t:

"....
Tudom, hogy MAGYARORSZ√ĀG FELT√ĀMAD.

Magyarország feltámad és élni virágozni fog,
R√©gi dics√Ķs√©g√©ben ragyogja be a teret a mindens√©get,
Hiába mondják és írják, nem akarják látni nagy magyarországot,
H√°t √≠gy nem is kisbet√Ľvel naggyal lesz √≠rva az √©gre.

Szeretlek haz√°m MAGYARORSZ√ĀG,
TE CSOD√ĀS GY√ĖNY√ĖR√õ ORSZ√ĀG,
M√ĀR NEM FOGUNK K√ĖNNYEZNI,HA R√ĀD GONDOLUNK.
Te felt√°madott orsz√°g.

Most m√°r sz√ļr√≥s a tekintet√ľnk, mert fel√©bredt√ľnk.
Nem tudta kinevelni bel√Ķl√ľnk az alja n√©p,
HAZASZERETET√úNK.
Szeretlek haz√°m MAGYARORSZ√ĀG.

Te csod√°s gy√∂ny√∂r√Ľ kagyl√≥ K√ĀRP√ĀTOM,
Kagyl√≥ ki benne az √©let indult el √ļtj√°ra,
Visszatérek hozzád, mert szeretlek,
Tiszta sz√≠vb√Ķl, teljes odaad√°ssal.

√Čletem is fel√°ldozom √©rted,
Te gy√∂ny√∂r√Ľ t√ľnd√©ri csod√°s orsz√°g,
T√∂m√∂r√ľl√ľnk, √©s szent koron√°nkat,
M√©lt√≥an most a fejedre helyezz√ľk.

Bázakerettye 2009. október 29.-én, 03.00-órakor...

id. Kiss László..."

BIZONY M√ĀR R√ČGI DE MINDIG AKTU√ĀLIS!

PUTYIN TRIB√úN EL√ēTT ELMAS√ćROZ√ď K√úL√ĖNB√ĖZ√ē N√ČPEK NEMZETEK FEH√ČREK - FEKET√ČK S√ĀRG√ĀK √ČS V√ĖR√ĖSEK - CSAPATAI P√ČLD√ĀT MUTAT !
P√©ld√°t kell, hogy mutasson itt a K√°rp√°t - Medence - otthon - haza - f√©szek lak√≥sainak is - √©s nem f√∂l h√∂rd√ľlni - ha van zsid√≥ g√°rda - cig√°ny g√°rda - magyar g√°rda - nemzetek g√°rd√°i - mert mind E F√ČSZEK LAK√ďI - √©s kell a sz√∂vets√©g - MINDIG IS KELLETT A T√ĖRT√ČNELEM SOR√ĀN!
Vezet√Ķ - az akire hallgatnak - H√°t k√©rem tegy√©tek meg mint m√°r √≠rtam CSOM√ďURA MAGYAR!

BIZONY - BIZONY √ČS EZ NEM √ĀLOM - UT√ďPIA - LEHETETLENS√ČG HA NEM REALIT√ĀS - MERT MINDEN F√ČSZEK LAK√ď √ČLETE √ĀR√ĀN IS V√ČDI F√ČSZK√ČT √ČS CSEMET√ČIT!

szer-e-tettel:
id. Kiss László
ui ma Magyarorsz√°gon a hatalom bitorl√≥k jobb is, hogy nem k√©pviseltett√©k magukat az OROSZ PAR√ĀD√ČN - de ezt PUTYIN √öRNAK MONDJ√ĀTOK EL A MAGYAR N√ČP T√ĖBBET NEM AKAR VESZTES SZ√ĖVETS√ČGESE LENNI - ! LEGYEN AZ KELETI VAGY AK√ĀR NYUGATI!
#4 | spartakusz - 2015. mŠjus 11. 09:11:17
és nem csak én tudom így:

olvasd csak
itt:

http://az-ellenal...xxix-cikk/
#5 | spartakusz - 2015. mŠjus 11. 09:56:16
√ČS HOGY CSIN√ĀLNAK BEL√ēLED H√úLY√ČT:

http://www.origo....e=hirlevel

HAZUDIK AZ AKI azt mondja - NEM AZ √ĖT√ĖS SZELV√ČNYRE GONDOLT!
spari....
#6 | igric - 2015. mŠjus 11. 10:26:03
Az √≠r√°s tetszett,mert nekem is voltak hasonl√≥ √©lm√©nyeim anno,de KISZ tag nem voltam.S ahogy "m√ļltak az √©vek a gyarmaton",az othonom vagy a munkahelyem kapuj√°n kil√©pve egyre szarabb lett a k√∂z√©rzetem...A Sors keze kinyitott egy ajt√≥t nekem 1986-ban,de nem √©ltem a leh√Ķs√©ggel,ink√°bb itthon maradtam.Nagyon sok akkori bar√°tom ma m√°r n√©met,ausztr√°l,√©s kanadai √°llampolg√°rok.Igaz,29 √©ve nem l√°ttam √Ķket,nem tudom mi lett vel√ľk,√©lnek e vagy halnak.Ebben a felgyorsult Vil√°gunkban a mai fiatalokat √©n csak "Facebook-nemzed√©knek" h√≠vom.Semmif√©le ideol√≥gi√°knak nem d√Ķlnek be,igaz,nem is √©rtik hogy mi volt itt 30-40 √©vvel ezel√Ķtt.Ha id√Ķnk√©nt besz√©lgetek vel√ľk,√ļgy n√©znek r√°m,mint egy nagy mesemond√≥ra,az√©rt annyi tisztelet maradt benn√ľk,hogy m√©g nem r√∂h√∂gtek ny√≠ltan a k√©pembe.Azt pedig,amiket a h√°tam m√∂g√∂tt gondolnak,vagy mondanak r√≥lam,az meg engem nem √©rdekel...! Sok dolog v√°ltozott az elm√ļlt 25 √©vben,de itt mindenki tudja,ezzel a nagy "demokr√°ci√°val" kit√∂r√∂lhetj√ľk a segg√ľnket. M√°r van a dupla j√©ghez viszki,de m√©g mind√≠g a Kun B√©l√°k issz√°k a Martinit..!!! (A 2. mell√©kelt klip utols√≥ k√©t sora a dalsz√∂vegb√Ķl) https://www.youtu...C53QRC-jjw https://www.youtu...z7midqd624
#7 | Kedvesi - 2015. mŠjus 11. 11:34:46
YouTube Videů


Gerry, k√°rp√°tia helyett. s_*_kac

Balj√≥s volt csillagod mely alatt sz√ľlett√©l, az (z)√ļristen elhagyott amikor √ľzent√©l, neh√©z volt a kereszt mit v√°lladra vett√©l de v√°llaltad a sorsod √°rul√≥ nem lett√©l, utols√≥ √Ķrszemk√©nt √°llt√°l a hegytet√Ķn mikor nemzeted elindult a LEJT√ēN, bilincsben evezt√©l mint rabok a g√°ly√°n, meghalt√°l, h√≥h√©rok ALJAS BIT√ďJ√ĀN.
#8 | mormota1968 - 2015. mŠjus 11. 12:35:23
A komcsi id√Ķkben volt Csilleb√©rc vagy Z√°nka. √Ėsszeterelt√©k a fiatalokat egy kis agymos√°sra √©s j√≥l elvoltak, voltak programok √©s volt, amilyen volt az a rendszer, de m√©g mindig emberibb volt, mint ez az elba@ott cionista-talmudista, neoliber√°lis f@stenger, amiben ma √©l√ľnk. Egy k√©rd√©s. Tudom nincs r√° p√©nz, de j√≥ c√©lokra adom√°nyokb√≥l is √∂ssze lehetne tal√°n gy√Ľjteni annyit, hogy √©rtelmesnek l√°tsz√≥ fiatalokat, (nem zsid√≥kat) magyarokat, vagy b√°rmilyen nemzetis√©git, akikb√Ķl ma a magyars√°g √°ll, nem lehetne egy t√°borba √∂sszegy√Ľjteni j√≥ h√≠rver√©ssel egy sz√©p k√∂rnyezetbe √∂sszeterelni, mondjuk egy h√©tre? Azt√°n √≥vatosan, de egyre durv√°bban felnyitni a
leragadt csip√°s szemeket. Rengeteg olyan k√∂nyv, √≠r√°s, el√Ķad√°s √©s el√Ķad√≥ van, amit meglehetne ismertetni az √ļj gener√°ci√≥kkal √©s nem hiszem, hogy √©rtelmes fiatal emberek ne √©rten√©k meg, hogy az √©let√ľkr√Ķl, a j√∂v√Ķj√ľkr√Ķl van sz√≥, hogy vannak olyan emberek, akik ha a h√°tt√©rbe h√ļz√≥dva is, de azon dolgoznak, hogy ne pusztuljon ki √©s f√Ķleg ne olvadjon be a magyar a minket alattomosan megsz√°ll√≥ √©s leig√°z√≥ zsid√≥s√°gba, akik vesz√©lyesebbek minden milli√≥kat
kipuszt√≠t√≥ v√≠rusn√°l, mert a lelk√ľnket √∂lik meg, az agyunkat
puszt√≠tj√°k beteg szellemis√©g√ľk bel√©nk pl√°nt√°l√°s√°val.
Gondolom sokunknak vannak odahaza tiltott k√∂nyvei, vide√≥i, b√°rmi, amir√Ķl mit sem tudhat egy mai Facebook-on szocializ√°l√≥dott fiatal. Nem hiszem, hogy ezekb√Ķl felolvasva, ezeket levet√≠tve nem lehetne b√°rkit fel√©breszteni, legyen
b√°rmilyen fafej√Ľ is. Nem hiszem, hogy ne tudn√°k felfogni, mi is itt a t√©t, mit pr√≥b√°lunk meg√©rtetni vel√ľk. Hogy kik mozgatj√°k a sz√°lakat itt √©vsz√°zadok vagy ink√°bb √©vezredek √≥ta. Hogy milyen is a vil√°g val√≥j√°ban amiben √©lnek √©s mit jelent a politika, amit√Ķl annyira √≥dzkodik szinte minden fiatal. Ebbe a nagyszab√°s√ļ √©breszt√Ķ munk√°ba √©rtelmesebb fiatalokat is be lehetne vonni. A j√∂v√Ķ az ut√≥dokban van, aki ezt nem tudja meg√©rteni, az menthetetlen√ľl h√ľlye! Tegy√ľk az orruk el√©, adjuk a fiatalok kez√©be a Gede testv√©rek k√∂nyveit, tudj√°k meg v√©gre az igazs√°got, mekkora vesz√©lyben van ez a nemzet, aminek √Ķk az √∂r√∂k√∂sei. Fogj√°k m√°r fel v√©gre a j√≥l felfogott √©rdek√ľkben, hogy mi v√°r r√°juk, ha nem √©brednek √©s nem kelnek fel s√ľrg√Ķsen az √Ķket rabszolg√°s√≠t√≥ zsid√≥ h√°tt√©rhatalom ellen. Hogy mir√Ķl sz√≥lnak azok a Hollywoodi filmek is, amiken olyan j√≥l elsz√≥rakoznak
√©s amik el√Ķre vet√≠tik a j√∂v√Ķ nemzed√©keire v√°r√≥ s√∂t√©t j√∂v√Ķt.
N√©h√°ny p√©lda: Az √ötveszt√Ķ, Az √©hez√Ķk viadala, Szikrav√°ros
√©s stb...A j√∂v√Ķ meg van tervezve, mint ahogy mindig minden el√Ķre meg van tervezve a titkos t√°rsas√°gok √°ltal.
Semmi sem t√∂rt√©nik v√©letlen√ľl, a h√°bor√ļk, forradalmak se
spont√°n t√∂rnek ki, hanem el√Ķre meg√≠rt forgat√≥k√∂nyvek alapj√°n t√∂rt√©nnek az esem√©nyek. Ne vall√°sod legyen, hanem hited, hogy m√©g nincs minden veszve! Higgy√©l abban, amiben m√°r b√≠zni se tudsz! Hogy lehets√©ges m√©g fel√°llni a
minket taposó lábak alatt, csak meg kell találni az utat,
ami a szabadság ösvénye felé vezet. Ez harccal fog járni,
harccal a lelkek√©rt, az √©rtelem√©rt √©s ez a harc nem lesz v√©rtelen, de megv√°laszthatjuk az utunk, hogy csendben √©s n√©m√°n t√Ľn√ľnk el a t√∂rt√©nelem s√ľllyeszt√Ķj√©ben, mint annyi m√°s n√©p, vagy felkel√ľnk v√©gre az elnyom√≥ink ellen, bevetve azt a fegyvert, ami m√©g a rendelkez√©s√ľnkre √°ll, a tud√°s
fegyverét, a fiatalság felvilágosításával.
#9 | Gutai Zub - 2015. mŠjus 11. 13:14:22
Gerry, "ez az oldal"

"Mai vil√°gunkban az Igazs√°g keres√©s√©nek a sz√≥ba hozatala is egy h√Ķstett"

Imre és Te általad vezetett "oldal" már több éve folytatja azt az áldozatos munkát ami lehet, hogy nem tud felmutatni sikereket, felvonulásokat, forradalmakat, változásokat.
De szerintem olyan mint egy haldokló létfunkcióinak, szívdobogásának, lélegzésének, szimptómái.
M√©g rem√©nyt adnak azoknak, akik a sors√°ban osztoznak, egy √ļjj√° √©leszt√©sre.
Nincs soha l√°that√≥ eredm√©ny, vannak bels√Ķ √©rtelmetlens√©gek, nem ideill√Ķ vend√©gek, (amelyeket Te r√∂gt√∂n zsigerb√Ķl felismersz), de egy l√©nyeges √©s mindenn√©l fontosabb szerepet T√Ķled senki nem vehet el:
Egy kis m√©csest, vil√°goss√°got az√©rt hossz√ļ id√Ķn √°t t√ľrelmesen tartott√°l a s√∂t√©tben nek√ľnk.

Bármilyen szerény is volt a fény, senki ne gondolja, hogy hiába volt.......

(nagyon jó pap lettél volna, pályát tévesztettél?)
#10 | enid - 2015. mŠjus 11. 14:52:05
Kedvesi!
Miert jarsz Te ide kozenk? Megtalaltad itt azt amit keresel?

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.