Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vas√°rnapi Istentisztelet helyett.


Kedves feleim, híveim és ellenségeim.
Ma, ezen a nagy napon, a gergely napt√°r szerinti 2015 m√°jus tizedik√©n (akinek az ezt √≥lvas√≥k k√∂z√ľl ez nem tetszik az sz√°molja √°t a saj√°t maga √°ltal hiteles id√∂sz√°m√≠t√°s szerinti csod√°latos d√°tumra, legyen az maya, zsid√≥ vagy ak√°r √∂smagyar rov√°s√≠r√°s√ļ esetleg n√©met (vagy plusz vagy minusz 300 √©vi m√©ter ill. r√∂f eltol√°ssal), net√°n ezoiz√© bar√°taink egy csod√°latosan rezg√∂ √©teri, kigy√≥fej√ľ, z√∂ld sz√°mmisztikus√°nak a vas√°rnapi (na j√≥ krrbhtnnki) napj√°ra.
Azaz m√°ra - eur√≥pai id√∂s√°v: 8-9-10 √≥ra 45-kor, New Yorki hajnali n√©gykor Seattle-i k√©s√∂ est√©n illetve hosSZU napj√°n (a Bering szorost√≥l a(z Uk)rajn√°ig bez√°r√≥lag, bele√©rtve a b√©ke Kr√©m-sziget√©t √©s persze d√©l-Amerik√°t, Galapagosz-szigeteket, √ļj Z√©landot Kin√°t, az indiai b√©k√©s hegyiparasztokkal √©s mongol-bar√°taikkal, akik√©rt Tamil menek√ľltek mondanak im√°t... tal√°n √©pp' Sv√°jcban.

El vagyok any√°tlanodva kedves feleim √©s ellenfeleim (pedig nem is!) Ma - kora reggel - (nem teljesen √∂nhib√°mon k√≠v√ľl,) √ļjfent elk√ľldtek a p.ics√°ba. Egyik ok szerint; mert cs√ļny√°n besz√©ltem az orosz nyelv gy√∂ny√∂rteljes (mondhatn√°m oxfordi l√°gys√°ggal. - Tudt√°tok, hogy a M√°jferl√©di-t eredetileg oroszul kompon√°lt√°k √©s k√©s√∂bb lopt√°k el a film √°ltal √∂sszehar√°csolt p√©nz kedv√©√©rt azok a cs√ļnya angolul gagyog√≥ v√©rfert√∂z√∂tt gombafej√ľ el√∂d√∂k? Aprop√≥ a "gombafej√ľek" j√≥l el is √°rult√°k magukat a 60-as √©vekben amikor a Back to CCCP sz√°mukat kiadt√°k. Szerintem az √∂sszes Beatles fi√ļ is orosz sz√°rmaz√°s√ļ felmen√∂kkel rendelkezett - az√©rt is volt ilyen pocs√©k liverpooli kiejt√©s√ľk. Orosz dialekt√ľ) Val√≥j√°ban az√©rt √≠rogatom ezeket a lelkileg megt√∂rt - l√°tszik, gondolom - sorokat, mint egy t√©tova √≥d√°t (m√°r el√∂re tudom, hogy megint le fognak teremteni a hossz√ļ l√©re eresztett, √∂nmagyar√°z√≥, okoskod√≥, fel√ľletes tartalom miatt), hogy meg√©rtessem veletek a lelkemben kavarg√≥, s√∂t√©t √©s √°tl√°thatatlan gondolatfoszl√°nyok f√°j√≥ vihar√°t...

Magamra maradtam. Tiszt√°n l√°tom. Mindj√°rt elb√∂g√∂m magam. Hi√°ba pr√≥b√°lom innen megmenteni a haz√°mat - ide-s-tova-veszett sok √©vem alatt, m√°ra kider√ľlt, hogy beborult √©s semmi nincs a kezemben amivel csak egy kis lyukat is f√ļrhatn√©k √°thatolhatatlan fal√ļ b√∂rt√∂n√∂m fal√°ba egy kis f√©nysug√°r kedv√©√©rt. Bebor√≠t a s√∂t√©ts√©g √©s 1000 km-re sz√ľl√∂v√°rosomt√≥l m√©g es√©lyem se lehet, hogy az oldal n√©h√°ny felvil√°gos√≠t√≥ er√∂vel felv√©rtezett tagj√°t√≥l, egy kis √©teri megvil√°gosod√°sra tarthassak ig√©nyt. Nem. Itt vagyok t√°vol a sz√ľl√∂haz√°mt√≥l (most k√©t k√∂nnycsepp g√∂rd√ľl le r√°ncos orc√°mon, egyik az √∂nsajn√°lat√© m√°sik a haz√°m√©rt √©rdemtelenn√© v√°l√≥ mondatok √°ltal kiv√°lt√≥dott vegetat√≠v-reakci√≥ vonzata)

Sz√©gyenlem is magam, de nagyon. Egy t√≠zes sk√°l√°n a 9,5-√∂n √°ll a sz√©gyenem. (0,5 a sz√ľletett felel√∂tlens√©gem miatt - persze ez is √∂nmarcangol√≥, m√°r dolgozom rajta, minden este elalv√°s el√∂tt Nemzeti Dalokat hallgatok /√Člemedett korom ellen√©re K√°rp√°tia meg a t√∂bbiek! Kormor√°nt nem is merem ide√≠rni, mert sokak szerint m√°r t√ļl ny√°lasak/) No de f√©lret√©ve a mea culp√°z√°st. a mai napon sz√°mot vetek eddigi ittl√©temmel √©s cs√ļnya - n√©ha "min√∂s√≠thetetlen" viselked√©semmel. Tudom, hogy visszaes√∂ vagyok, halmozottan √©s t√∂bben k√≠v√°nnak a pokolra, amit val√≥sz√≠n√ľleg ki√©rdemeltem eddigre.
Ez az oldal volt az egyik pokolra vezet√∂ √ļt √©s j√≥l l√°that√≥ (s√∂t √©n is r√©g√≥ta tiszt√°ban vagyok vele), hogy ezen az oldalon az √ļt sz√©l√©t kik√∂vez√∂ k√∂vek /√©rtsd. Nicknevek m√∂g√∂tt √©l√∂, √©rz√∂, szem√©lyek) szinte mindannyian j√≥sz√°nd√©kuak.

Kedves feleim és nem feleim, egy kis visszaemlékezés következik (persze csak csípöböl és lazán):

1. Néhány fénykép...

... miut√°n pesten sz√ľlettem √©s n√∂ttem fel, szinte majd mindegyik fot√≥ √©letem egy r√©sze... (a szinesek). Eml√©kezetem szerint nem a szovjetek √©p√≠tett√©k fel √ļjra a v√°rost, hanem a sz√ľleim koroszt√°lya, r√©szben m√©g √©n is, mik√∂zben a Naaagy Szovjet Felszabad√≠t√≥ Hadsereg ott vakarta nagyrabecs√ľlt t√∂keit kishaz√°nkban √©s "cserekereskedelem" c√≠msz√≥ alatt szinte mindent elvitt amit j√≥nak l√°tott. Az a gener√°ci√≥ amelyik √©p√≠tette akkor az orsz√°got - nem szerette az oroszokat, de a haz√°j√°t igen. A gener√°ci√≥ azon tagjai amelyek kiszolg√°lt√°k a hatalmat azok nem √©p√≠tett√©k, hanem √©lvezt√©k a j√≥l√©tet, "orosz bar√°tainkkal" egy√ľtt, a szocializmusba s majd onnan a kommunizmus fel√© vezet√∂ √ļton.

Nem az orosz emberr√∂l besz√©lek, hanem a hatalomr√≥l. Ki k√©ri vissza a nagy v√°llvereget√∂ bar√°tot? Ha most otthon √©ln√©k k√∂telez√∂ lenne √ļjfent c√©lra ir√°ny√≠tottan gondolkodnom? Az √ļj orosz-szovjethatalom tal√°n bizony√≠tott valamit ami k√©zzelfoghat√≥ a magyaroknak? Ja, hogy mi is emberek vagyunk? Ugyan hol is hallottam m√°r ezt? Megvan: A szovjet-magyar bar√°ti t√°rsas√°g gy√ľl√©s√©n, amit a TV is k√∂zvet√≠tett valamikor a 70-es √©vekben. Akkor k√©rdeztem meg az egyik p√°rtk√∂nyvet ki√©rdemelt munkat√°rsamt√≥l, hogy mi√©rt nem h√≠vj√°k "Magyar-szovjet bar√°ti t√°rsas√°gnak ezt a csoportot? (m√°r csak az ABC miatt is... m√©g ma is l√°tom, milyen cs√ļny√°n n√©zett r√°m!) Szeretn√©m hozz√°tenni, hogy az USA, EU, IZRAEL √©s SV√ĀJC Leereszked√∂ v√°llonvereget√©se SE hi√°nyzik.

2. 2010 január elején közöltem le néhány levélböl (Trueman-levelezések) részleteket, amit ezekkel a mondatokkal fejeztem be:

"Imre oldalain Рegy év leforgása alatt - többen és többféleképpen kérdezték már:

- Mit kell tenn√ľnk az√©rt, hogy magyarorsz√°g √ļjra a magyarok√© legyen?
- Mit tegy√ľnk, hogy √ļjb√≥l tiszteletrem√©lt√≥ √©s megbecs√ľlt legyen a Magyar n√©p?

Szerintem és hiszem Imre szerint is egyetlen helyes válasz létezik: Felébredni végre.

Akik vezetõt keresnek fogj√°k meg Trueman kez√©t √©s d√≠cs√©rtess√©k a… Jobbik, esetleg a Fidesz, de b√°rmelyiket is k√∂veted, amelyikben most hiszel, √ļjra orra fogsz buksz az √ļt v√©g√©n.
Imre senkit nem kötelezett arra, hogy higgyen benne. Amikor a fiam ca. 16 hónapos volt, a nappalinkban elengedtem a kezét, két lépést hátraléptem és azt mondtam neki: - Gyere ide!
Az√≥ta nem kell fogja a kezemet. Nektek meddig kell a kezeteket szor√≠tani? √ČLETETEK V√ČG√ČIG? "


Több mint 5 éve.

Nem v√°ltozott semmi. Kapkodtok egy k√©z ut√°n, ami mostanra el√©rhetetlen. Akkor gyorsan keresni kezdetek egy m√°sikat √©s amikor azt se √©ritek fel akkor a s√©rt√∂d√©s, s√≠r√°s, d√ľh√∂ng√©s, orrabuk√°s...

Fi√ļk, l√°nyok! Engem nem zavar, ha egyesek √©s kettesek engem okolnak, mert durva vagyok, meg illetlen. Caruso is durva volt... em√©szthetetlen. Nem vagytok neki ellenf√©l. Deton√°tor - igaza volt, de olyan durva √©s igazs√°gtalan meg s√©rt√∂ √©s k√ľl√∂nben is... em√©szthetetlen. Nincs k√∂ztetek ellenfele, de a kez√©t se ny√ļjtja. Persze neki se √©letc√©lja, hogy itt egyeseket - napi rendszeress√©ggel - dajk√°ljon. Ugyanakkor Makarenkonak sem √©rzi mag√°t, b√°r n√©h√°ny pofont az√©rt kiosztott. Aki kapta, meg elpityeredet, vagy √°tment d√ľh√∂ng√∂be. N√©h√°nyan - valamennyire - meg√©rtett√©k, azok lenyelt√©k a gomb√≥cot... Nek√ľnk is volt cs√∂rt√©nk, nem is egy.

De benne respektálom az észt és az energiát is.

Pitkin. H√ľlye? ki-ki d√∂ntse el maga. Szerintem a maga √ļtj√°t j√°rja √©s vele egy√ľtt n√©h√°nyan m√©g tapogat√≥znak ezen az √ļton. T√∂bbek k√∂z√∂tt √©n is - b√°r csak innen kintr√∂l, ahol semmi jogom "befoly√°solni". Ennek ellen√©re hagyja √©s j√≥kat veszeksz√ľnk. Ha nem is egyezik mindenben a v√©lem√©ny√ľnk, az √ļt j√°rhat√≥s√°g√°r√≥l, de a c√©l, vagy a c√©l el√©r√©s√©nek a lehet√∂s√©g√©ben az√©rt egyet√©rtek vele. Mi√©rt? Az√©rt mert a bels√∂ energi√°ja "j√≥sz√°nd√©ku".

mormota-duzzog√≥... kukackac, √©s sokan m√°sok ... a t√∂bbs√©g k√∂z√ľl√ľnk j√≥t szeretne cselekedni. Van aki pr√≥b√°lkozik k√∂z√ľletek de nem mindegyik√∂t√∂k. N√©vtelen√ľl, - amelyiknek nem inge, ne vegye mag√°ra - n√©h√°nyotok, azon kiv√ľl, hogy itt olvassa azt ami megjelent, egy paraszthajsz√°lat nem tett m√©g keresztbe az√©rt, hogy √°tadjon a tud√°s√°b√≥l. √ögy veszem, hogy nem volt mit. Nincs harag, statiszt√°kra mindig sz√ľks√©g volt. Mint tort√°n a pihek√∂nny√ľ hab. Egy kis d√≠sz√≠t√©s √©s n√©ha izes√≠t is. Nincs is ezzel baj.

Megint (nick)n√©v n√©lk√ľl. P√°ran csak k√∂t√∂zk√∂dni, balh√©zni vagytok itt. Mik√∂zben √°rtatlan szemekkel csod√°lkoztok r√° az oldalra, "nem √©n voltam" n√©z√©ssel, a k√∂vetkez√∂ pillanatban m√°r bele is cs√≠ptek valakibe. N√©h√°ny - k√©r√©sre - nekem is elk√ľld√∂tt levelet k√∂vet√∂en bele szoktam n√©zni a let√°madt f√©l leveleibe... tipikusan alig n√©h√°ny szem√©lyr√∂l van sz√≥. Ha csak pillanatnyi felindul√°s, akkor nem sz√≥lok k√∂zbe, nincs √©rtelme m√©g jobban megkeverni a dolgokat. Sajnos n√©h√°ny szem√©ly pont ilyen okokb√≥l kellet kiz√°rnom vagy felf√ľggesztenem. N√©ha Imre is megteszi, b√°r sz√≠vja a fog√°t.

3. T√∂bbsz√∂r (sokszor, rengetegszer) olvastam itt az oldalon, hogy "mi, magyarok vagyunk az √∂snyelv birtokosai, a m√ļlt √∂rz√∂i, a j√∂v√∂, a legjobb, legokosabb √©s egyik (√©s a) legnagyszer√ľbb n√©p" e-f√∂ldtek√©n.

Teljesen (vagy majdnem) egyet√©rtek. Sz√≠vem minden dobban√°sa dupl√°z√≥dik amikor ilyeneket l√°tok/hallok. Kb. t√≠z √©vesen k√©k nyakkend√∂ben, k√©s√∂bb pirosra cser√©lve, majd egyszer√ľen a (KISZ)l√°nyok vonz√°sk√∂r√©b√∂l ad√≥d√≥an, lelkileg - √©s amikor ad√≥dott testileg - is (√°gyba)vittem a bar√°ts√°g t√ľz√©t, nem csak a magyar honle√°nyok, de a keletn√©met, lengyel, vietn√°mi n√©ha m√©g a francia ifj√ļs√°g √©rz√∂ √©s a hetvenes √©vek elej√©n √∂nmagukra √©s m√°sokra tal√°l√≥, lelkiekben a szabads√°got v√°laszt√≥ n√∂nem√ľ tagjait. A fi√ļkkal - ez az emancip√°l√≥d√°s kora volt - a magyar honle√°nyok foglalkoztak. Az√©rt is tett√©k ezt oly' h√©vvel, mert a 68-as vir√°gh√°bor√ļr√≥l lemaradva, mint m√°sodik nemzed√©k, √∂k is bizony√≠tani k√≠v√°nt√°k, hogy nem maradnak le 5-7 √©vvel id√∂sebb fi√ļ vagy l√°nytestv√©r√ľk harcos, felszabadit√°sra √©rett tev√©kenys√©geit√∂l. A szabads√°g mindenek felett! Ez volt - sz√°momra √©s koroszt√°lyom sz√°m√°ra az √ļj √©den, csak t√∂bb √Ād√°mmal, √Čv√°val √©s a k√≠gy√≥k is ott tekeregtek. Mindett√∂l f√ľggetlen√ľl, a hit√ľnk a j√≥ ir√°nyt is elfogadta. Okosodtunk, sz√≥rakozva, olvasva, diszk√≥ba j√°rva, sportolva hegyen vizen leveg√∂ben √©s j√©gp√°ly√°n, de tanultunk, dolgozni is rendben elj√°rtuk, mozikat √©s sz√≠nh√°zi el√∂ad√°sokat l√°togattunk, hitt√ľnk a j√∂v√∂ben. Akkor m√©g l√°that√≥ volt, b√°r kicsit hom√°lyosan, zagyv√°n, itt ott gyan√ļsan elszinez√∂dve, de ifjonti h√©vvel tele sz√≠v√ľnk tudta √©s √©rezte, hogy mi√©nk a j√∂v√∂.
Szabadság és szerelem éltetett, Tudás és gyözni akarás védett minket.

Zavar√≥ t√©nyez√∂? Alig n√©h√°ny; A szomsz√©dok? Phf√∂...A Csehszlov√°kok? Nem volt nagy k√ľl√∂nbs√©g. Rom√°nia? Csaucseszdki √©s a rom√°nok. De mi is ott vagyunk; Magyarok! Ja, csehbe is voltunk n√©h√°nyan. Orosz hat√°rs√°v? H√°t, pestt√∂l messze volt, √©s a v√°g√°ny is m√°s nyomt√°v√ļ... azt√°n J√≥kai, Miksz√°th reg√©nyekb√∂l tudtuk √°m, hogy a r√©gi Magyar fels√∂oktat√°s illusztris oskol√°i igencsak arra tal√°lhat√≥k... teh√°t ott is ott vagyunk. Magyarok. Yugo... egy csomo magyar az orsz√°g alfel√©n... magyarul besz√©ltek √©s f√∂ztek is, no meg Tito Yugoszl√°vi√°j√°t k√ľl√∂nben is csak "m√°sik" √ļtlev√©llel lehetett becserk√©szni (a'mmeg nem j√°rt nek√ľnk proliknak) √©s ott is ugyanolyanok a hegyek v√∂lgyek, utak, v√°rosok mint az √©des otthonban, "K√°r" mondta a holl√≥ √©s m√°r nem is volt vonz√≥... persze f√©lig Nyugatnak sz√°m√≠tott, de az√©rt a mi magyarok ott is ott vagyunk. Gy√∂rt√∂l Sopront√≥l nyugatra meg Ausztria √©s a Fert√∂-t√≥... Egy kicsit magyar, egy kicsit n√©met, de a "s√≥gorok" nem rossz emberek. B√©cs sincs messze, b√°r macer√°s od√°ig eljutni. K√ľl√∂nben is a magyar l√°nyok sokkal szebbek √©s itt is sok az √ļt, ahol j√≥l megy a motorom.
Mert volt n√©h√°ny. "ez√ľst tankos", Simson, Danuvia, Pannonia TLF, Indian, P10-es, Norton 175, Jawa 250, MZ 250-es P20-as, CZ175-√∂s... az √©let sz√©p volt √©s szabad, tisztess√©ges is, naps√ľt√©s, ny√°r, dunai kajakoz√°s, kenuz√°s... gy√∂ngyvir√°gt√≥l - lombhull√°sig motoron bej√°rva az eg√©sz orsz√°got... Nincs szebb csak m√°s, nincs e-vil√°gon m√°s, oly' hely ahol √©lned s majd halnod kell...

Tényleg ezt hittem.

R. L. Stevenson Requiem-e volt a bibli√°m
(ilyenkor sz√©p is, keser√ľ is a vil√°g, vil√°gf√°jdalmak m√©z√≠z√ľ sz√∂l√∂f√ľrt√∂kkel elegy√≠tve):

"A csillagos nagy ég alatt halok meg,
Ott ásd síromat.
√Čletem sz√©p volt √©s szabad,
és akartam a halált.

Sírkövembe pedig vésd bele, vésd;
Ide kérte, kapta a pihenést,
hazak√ľldte a tenger a tenger√©szt
s haza a domb a vad√°szt."

Ezidöben több volt a csillagos ég alatti séta, de esténként már ott toporgott a szobajtóm elött a démon. Csendesen, láthatatlanul, mégis a bebocsájtásra várva.

M√©g ny√≠lnak a v√∂lgyben a kerti vir√°gok, m√©g z√∂ldel a ny√°rfa (vagy ez ak√°c lenne?)... szakm√°t szereztem, dolgozni j√°rtam, v√°ltozott az √©letem √©s lassan kin√∂ttem abb√≥l a n√©h√°ny √©vb√∂l amit tov√°bbi √©let√ľnkben mint rejtett kincs hurcolunk magunkkal - ifj√ļs√°gunk √©des pillanatai, √∂sszeaszal√≥dott, megkem√©nyedett sz√°r√≠tott-gy√ľm√∂lcsei, vagy k√∂nyvbe pr√©selt, pergamenv√©konys√°g√ļ, t√∂r√©keny vir√°gsz√°lai... n√©h√°ny (akkor m√©g fekete -feh√©r) kifakult f√©nyk√©p, megkopott gy√ľr√ľ, vagy nyakl√°ncra val√≥, r√©zmed√°l, esetleg ap√°nkt√≥l √∂r√∂k√∂lt, 18 √©ves korunkban r√°nkruh√°zott pecs√©tgy√ľr√ľ, √≥ra, szeretett √∂lel√©s any√°m karjaiban. Persze semmi el√©rz√©keny√ľl√©s, fapofa, flegmas√°g, megszabadulva a csal√°di k√∂rb√∂l, remeg√∂ k√©zzel egy cigi (Fecske, Kossuth, ha j√≥ haverokkal k√∂r√©ben vagyok akkor a Malboro el√∂v√©ve √©s mell√© egy s√∂r koccint√°s)
Este, egyed√ľl, a r√©gi bar√°tn√∂ ment, √ļj nincs, nem is kell mert ideges√≠t√∂ √©s k√ľl√∂nben is sz√ľks√©g van n√©ha pihen√©sre!

Katonas√°g, addigra m√°r repedezik a vil√°g. Mit keresek itt? Mi a f√©szkes fen√©t kell nekem itt megv√©denem. Ki a j√≥ k...anyja k√∂telez arra, hogy k√©t √©vig itt rohadjak? Szabad akarok lenni. Ap√°mat is - kik fenyegett√©k az √©let√©t √©veken kereszt√ľl? P√°pa, hirk√∂zl√©s, Morze, T√°v√≠r√≥k, Rep√ľl√∂t√©r, MIG21, MIG 21/96... az "√ļj" g√©pek. Sokkal er√∂sebb mint a r√©gebbi tipus. Any√°tok. 2 √©v. M√°sf√©l. Tudok morz√©zni. J√≥ vagyok - j√≥ a ritmus √©rz√©kem. Van n√©h√°ny j√≥ haverom, egy√ľtt vonultunk be... azaz hoztak ide minket. Egy √©v - √©letfogytiglan √©s egy teljes √©let. Pest a vil√°g m√°sik fel√©n. P√°pa - nyomor√©k kisv√°ros, fel√©b√∂l ki vannak tiltva a katon√°k. A m√°sik fel√©ben kell n√©ha √∂sszeverekedni a civilekkel. Nem mintha szeretn√©m, de √ļt√°lj√°k a katon√°kat, mert leny√ļljuk a csajokat... A francokat, azok j√∂nnek hozz√°nk.
Valami sz√©p is van az √©let√ľnkben. N√©h√°ny monoklit meg√©r a dolog.
Az utols√≥ 150 nap, a centi. Ma is megvan az "arany kincsesl√°dik√°m", b√°r csak az utols√≥ 50 nap f√©rt el benne, de √©letemn√©l is t√∂bbet √©rt. Minden nap egy v√°g√°s, 49, 48,... 3, 2, 1. A vonats√≠p az LFS-t (.-.. ..-. ...) j√°tsza 4km-en kereszt√ľl ameddig a vonat elhalad a laktanya mellett. Hagyom√°ny. N√©gyhavonta hallottuk, ma mi j√°tszuk le az ottmaradottak kedv√©√©rt. Haver, te aki ut√°nam j√∂tt√©l, te is el fogod j√°tszani √©s ti "hivat√°sosok", √©n m√°r szabad leszek mint a mad√°r, ti meg ott fogtok elrohadni. √Āmen. Na j√≥, egy (vagy kett√∂?) j√≥ is volt k√∂z√ľl√ľk... akkor is L√≥F@sz (a) Seggetekbe!

Szabads√°g... Hol vagytok r√©gi bar√°tok? Sz√ľks√©gem lenne ma r√°tok. Bar√°tn√∂m sincs. 18 h√≥napig v√°rt r√°m. Azt√°n csao. Hat h√≥nappal k√©s√∂bb m√°r csak egy v√°llr√°nd√≠t√°st √©r.
Eddig √©s hogyan tov√°bb? Munkahely - a r√©gi munkahelyem m√°r nincs meg - nem is tetszett annyira, m√°sikat keresek, k√∂nnyed√©n tal√°lok is, egy h√©t m√ļlva m√°r dolgozok.
A két év alatt megváltozott Budapest. Vagy én. Hol is tartottam? Tartottam valahol? Mi lesz veled emberke?

A j√∂v√∂? N√©h√°ny h√≥nap m√ļlva r√°j√∂v√∂k, hogy ez a vil√°g nem az amit elhagytam. Visszat√©rtem ugyan h√ľ kebl√©re, de r√° kellett j√∂nn√∂m, hogy most √∂ hagyott el. Mag√°val vitte a fiatals√°got, a fut√≥ √©s heves szerelmeket, a szabads√°g t√°gas horizontj√°t √©s belel√∂k√∂tt egy √ļj, sz√ľrke √©s hunyorg√≥ f√©nnyel megvil√°g√≠tott, koszos vil√°gba. Mikor j√∂ttem r√° erre?

Egyik napr√≥l a m√°sikra. Az nem is zavart, hogy √©n hogy √©rzem magam, akkor √°tmeneti √°llapotnak gondoltam. Az zavart amit l√°ttam. Vagyis l√°tni v√©ltem, csak t√ľk√∂r √°ltal, hom√°lyosan. K√∂z√©pen √©n, m√∂g√∂ttem a hom√°lyos, dermeszt√∂ jelen. M√°st l√°ttam mint amit l√°ttatni pr√≥b√°ltak velem. Szob√°m ajtaja el√© visszat√©rt a d√©mon. Sokat olvastam akkoriban, t√∂rt√©nelmi inform√°ci√≥kat, r√©gebbi reg√©nyeket, √∂sszes J√≥kait, Miksz√°th-ot, magyar verseket, magyar √≠r√≥kt√≥l de felfedeztem sok, a vil√°girodalomban fellelhet√∂ k√∂lt√∂t, est√©nk√©nt elolvastam egy teljes reg√©nyt, mindenev√∂k√©nt, fantasztikus irodalmat, jelenkori essz√©-, novella √©s reg√©ny√≠r√≥k k√∂nny√ľ √©s neh√©z √≠r√°sait... N√©h√°ny r√©gi √©s √ļj haverral moziba, kir√°ndulni j√°rtam, dun√°ra evezni, bej√°rva a dunakanyart √∂ssze vissza... T√©li h√≥napokban m√©g kij√°rtam a m√ľj√©gre, de √©szre kellet vennem, hogy szinte egyed√ľl maradtam. K√∂zben feleleven√≠tettem r√©gi kapcsolatomat egy volt bar√°tommal, akivel tavasszal elindultunk √ļjabb motorost√ļr√°kra, r√∂videsen, magyarorsz√°got kin√∂ve, m√°r a csehekn√©l, lengyelekn√©l, v√©g√ľl erd√©lyben is megl√°togatva ismer√∂st, rokont, bar√°tokat √©s bar√°tn√∂ket. A hetvenes √©vek m√°sodik fel√©ben ezek az utaz√°sok hoztak √ļj √©rtelmet az √©letemben. H√°rom √©ven kereszt√ľl tudtam seg√≠teni olyan erd√©lyi magyaroknak akik √∂ner√∂b√∂l erre k√©ptelenek voltak. Abban az id√∂ben m√°r el√©g er√∂teljesen terroriz√°lt√°k az ott √©l√∂ - a rom√°n rezsim √°ltal ellenz√©kinek jegyzett - magyarokat. K√∂zben tov√°bb tanultam, az is tetszett. A motorosokat az id√∂ben nem nagyon ellen√∂rizt√©k. Vagy nekem volt olyan b√°rgy√ļ, szol√≠d k√©pem, hogy nem tartottak gyanusnak a hat√°r√∂r√∂k. Ad√≥dott a lehet√∂s√©g, √≠gy siker√ľlt n√©h√°ny emberen seg√≠teni. A "fizetts√©g" az izgalom volt, meg n√©h√°nyszor egy h√°l√°s mosoly...
Persze - ezek az √©vek az √©n l√°t√°somat is feljav√≠tott√°k, visszaolvastam a magyar politik√°ra, 56 el√∂tti terrorra, ap√°m k√°lv√°ri√°j√°nak h√°tt√©resem√©nyeire, a mes√©re, hazugs√°gra, aljass√°gra der√ľlt f√©ny, amikor √∂sszekapcsol√≥dtak a fejemben az √©n √©letemmel p√°rhuzamosan t√∂rt√©nt esem√©nyek. De nem voltam biztos √∂nmagamban, abban, hogy j√≥l √©rtelmezem a dolgokat, j√≥l √∂sszes√≠tek √©s kombin√°lok. A 70-es √©vek "Aki nincs ellen√ľnk az vel√ľnk van" u.n. "Guly√°skommunizmusa" nem volt egy√©rtelm√ľ. Ahogy napjainkban is m√©g magyarok sz√°zezrei is azon vacil√°lnak, hogy akkor milyen "j√≥ volt" √©s most mennyire rossz, ahogy az elm√ļlt 34 √©v alatt (az√≥ta √©lek t√°vol haz√°mt√≥l) azt l√°tom, hogy magyarok milli√≥i - √©s gener√°ci√≥k sora t√°ntorog ugyanazon az √ļton amit √©n j√°rtam be a hetvenes √©vekben (k√©s√∂bb ezt ugy √≠rtam meg mint a "Felt√°p√°szkod√°som kora") r√°tal√°lva arra, aminek a v√©g√©n mindenkinek v√°laszt kell majd adnia a "-Hogyan tov√°bb?" k√©rd√©sre. De nekem - akkor - el√©g volt n√©h√°ny √©v.

Nektek, akik ezt ma magyarorsz√°gon olvass√°tok, d√∂ntenetek kell. Ti viszont akik m√°r nem otthon laktok, dolgoztok, √©ltek (esetleg t√∂bb √©vtizede), nem kell m√°r d√∂ntenetek. Velem egy√ľtt ti m√©g /- vagy a sz√°motokra utols√≥ pillanatban -/ egyed√ľl d√∂nt√∂ttetek a sorsotokr√≥l. Biztos, hogy nem mindenki k√©nyszer n√©lk√ľl, de - ha k√©nyszerit√∂ k√∂r√ľlm√©nyek nyom√°s√°ra is - m√©gis saj√°t elhat√°roz√°sb√≥l h√ļzt√°tok √°t a v√°lt√≥ karj√°t.
Azt is tudom, hogy nem mindenkinek volt (lett) szerencs√©je, n√©h√°nyan nem voltak k√©pesek √°tt√∂rni a korl√°taikat, m√°sok tal√°n szerencs√©vel, a t√∂bbiek - azzal amit a sorsuk megadott nekik. Tud√°ssal, √∂szt√∂n√∂sen, hittel, siker√ľlt √ļj √©letet vagy m√°s √©letet kezdeni√ľk.
A mai helyzet rosszabb. Gyerekkoromban nem b√≠ztam √∂nmagamban, nem volt mire t√°maszkodnom a csal√°dom szeretet√©n √©s az angyalf√∂ldi "bety√°rbecs√ľleten" kiv√ľl. Amikor ide kimotoroztam, m√©g √©vek teltek el ameddigre annyira "letisztult a k√©p", hogy be mertem vallani magamnak: Helyesen d√∂nt√∂ttem. Nekem megadatott, T√≥√°s√≥nak hat √©v b√∂rt√∂n nyomorus√°ga ut√°n egy szervezet seg√≠ts√©ge hozta el √ļjra a "szabads√°g√°t". Nem biztos, hogy nem nyomor√≠totta meg egy √©letre M√°sok meghalnak, elsorvadnak, elvesztik minden √©leterej√ľket, eldeform√°l√≥dnak.

Egy √©let√ľnk van - vigy√°znunk kell erre az egyre. Nem hiszek a k√∂vetkez√∂ben, a reinkarn√°ci√≥ban, de ki tudja. A tudott sorsom az amit √°t√©ltem az ismeretlen karma pedig az √ļj sorsom lesz, vagy nem. Most nem seg√≠t, nem v√≠gasztal nem b√°tor√≠t.

Nektek - magyarorsz√°gon - d√∂ntenetek kell. Be√©ritek azzal, hogy b√°rki keze ut√°n kapdossatok? Nem Imre s nem is √©n fogjuk megmondani mi a teend√∂. Nekem √ļgy alakult, hogy 81-ben csak magam√©rt tartoztam felel√∂ss√©ggel √©s az se, akkor se volt k√∂nny√ľ. Tan√°csot se tudok adni csak az innen, m√°s perspekt√≠v√°b√≥l l√°that√≥ dolgok √©rtelmez√©s√©b√∂l ad√≥d√≥ gondolataimat oszthatom meg veletek. Kell, nem kell (Szenved√©s / Page Down). Szerintem napjainkban csak egy lehet√∂s√©getek van. A magyarok nagy r√©sze leamortiz√°l√≥dott az ut√≥bbi k√©t √©vtized alatt. Ezzel sz√°molnia kel mindazoknak akik ezt nem fogadj√°k el. Van k√∂z√∂ttetek olyan aki k√©pes √∂sszefogni m√°sokkal √©s olyan is aki vezetni k√©pes a t√∂bbiekket amennyiben megkapja erre a lehet√∂s√©get. Imre - eddigi akt√≠v √©veit tekintve - alaphelyzetb√∂l tudja az emberek figyelm√©t fokusz√°lni, lek√∂tni olyan intenzit√°ssal amire alig n√©h√°ny ember k√©pes sz√°zezrek k√∂z√ľl. Sajnos a t√∂bbs√©g csup√°n sodr√≥d√≥, √©rzelmileg zavart, dekoncentr√°lt esetleg nem megfelel√∂ szint√ľ √∂nkontrollal rendelkez√∂ egy√©n. Ezek t√∂bbs√©ge is j√≥indulat√ļ, de megkeseredett √©s √∂sszefog√°sra k√©ptelen karakter. Megfontolatlan, k√∂nnyen haragra gerjed√∂, adott esetben d√ľh√∂dt indulatokra k√©pes rosszabb esetben egy, a szem√©ly√©t v√°ratlanul √©r√∂ er√∂ hat√°s√°ra gy√ľl√∂letre hajlamos, konttrollj√°t vesztett gyilkos hajlamokkal b√≠r√≥ l√©nny√© v√°ltozik. V√©g√ľl - olyanok is itt vannak k√∂z√∂tt√ľnk akik utas√≠t√°sra, el√∂re vagy szinkronban megtervezett "besz√≥l√°sokkal", intrik√°kkal befoly√°solj√°k illetve t√©v√ļtra ir√°ny√≠tj√°k az √°ltaluk vesz√©lyesnek it√©lt h√≠rek √°ltal kiv√°ltott reakci√≥k - sz√°mukra kellemetlen ir√°nyt vev√∂ - erej√©t √©s kik√∂veztetett inform√°ci√≥it. Gondoljatok a Chemtrail-jelens√©gre, Imre rend√∂rs√©ggel kapcsolatos inform√°ci√≥ira, n√©h√°ny megmagyar√°zhatatlan √∂ngyilkoss√°gra (vil√°gviszonylatban magyarorsz√°gon ez eleny√©sz√∂ √©s persze nem is √©rtes√ľl√ľnk mindenr√∂l.)

Az √≥ra ketyeg, az √ļt ami el√∂tt√ľnk van egyr√©szt t√°volba olvad, √©s nem tudhat√≥ mit tal√°lunk a v√©g√©n, de egy biztos, az √ļt ki van jel√∂lve a sz√°munkra √©s - tal√°n - n√©h√°ny pontt√≥l eltekintve m√°r nincs r√≥la lej√°rat. Ti, akik m√©g az √ļton haladtok - b√°rmilyen megfontol√°sb√≥l - kett√∂t tehettek. Le√ľlt√∂k ott ahol √©ppen vagytok √©s bev√°rj√°tok a takar√≠t√≥ osztagot vagy √∂ssze√°lltok √©s k√∂z√∂s er√∂vel elindultok v√©gre k√©z a k√©zben. Ma se itt se m√°shol nincs egyetlen √©pk√©zl√°b, √∂sszetart√≥ csapat az orsz√°gban. Egy kezemem meg tudom sz√°molni azokat a vezet√∂ket akik k√∂r√© esetleg kisl√©tsz√°m√ļ de er√∂s csapat √©p√ľlhet ki, sajnos ezek a vezet√∂k se tal√°lt√°k meg eddig az egym√°st seg√≠t√∂, t√°mogat√≥ kommunik√°ci√≥ lehet√∂s√©g√©t.

Nincs jövöje a magyar ellenállásnak.

Felejts√©tek el. Se tud√°ssal, se fizikai er√∂vel √∂sszefoghat√≥ csoportok megalakit√°s√°ra nem vagytok k√©pesek. Nincs semmi a kezetekben. Ments√©tek magatokat - de egy√ľtt √©s s√∂p√∂rj√©tek ki a nagy magyar m√ļltat. Ha j√∂v√∂t akartok akkor ments√©tek √°t ezt a m√ļltat a j√∂v√∂ magyarjai sz√°m√°ra. Ez a feladat. Imre ott t√©vedett veletek kapcsolatban, hogy bizalmat szavazott nektek. Elj√°tszott√°tok. Ezek a gener√°ci√≥k amelyben √©n is √©ltem, m√©g t√ļl szel√≠d szem√©lyekb√∂l √°llnak ahhoz, hogy egy m√°sik ember tork√°t k√©pesek legyenek √°tharapni, ezek a gener√°ci√≥k nem k√©pesek √∂ngyilkos m√≥dra harcolni √©s meghalni, ezek a gener√°ci√≥k nem tanultak meg √©lni √©s sajnos a vil√°g vesztesei. Egy rabs√°gban √©l√∂ oroszl√°n kih√ļzott fogakkal csak egy nagy szel√≠d cica. A vad√°lat benne csak akkor √©bred fel, ha megtanulja mire k√©pes a benne szunnyad√≥ √∂ser√∂. De egy √©leten kereszt√ľl elfojtott√°k benne, napi rendszeress√©ggel megkapta a t√°pl√°l√©k√°t √©s pihenhetett a m√ļlt h√ľs k√∂v√©n. √Ālm√°ban rohant tal√°n a pr√©da ut√°n, de √©bred√©sekor ott l√°tta maga el√∂tt a k√∂vetkez√∂ adag h√ļst... vagy annak p√≥tl√©k√°t; valami h√ļsf√©l√©t.
Azonban higgy√©tek el, nem csak a magyarok, de eur√≥pa √©s a nagyvil√°g legt√∂bb n√©pe ugyan√≠gy nyalogatja mag√°t egy kiad√≥s eb√©det k√∂vet√∂n. Gyomra em√©szti a koncot, b√∂ffent n√©h√°nyat, esetleg pihen egyet a s√≠mogat√≥ naps√ľt√©sben, vagy h√ľs√∂l az √°rny√©kban √©s √°lm√°ban √∂sei harc√°t √©li √°t √ļjra √©s √ļjra √©s √ļjra.
Szerintetek melyik n√©p k√©pes arra, hogy felemelkedjen √©s harcoljon az√©rt, hogy t√ļl√©lje a k√∂vetkez√∂ √©veket? A magyar erre nem k√©pes. Tal√°n n√©h√°nyan k√∂z√ľletek. Szinte lehetetlen t√ļl√©lni b√°rkinek... hacsak nem √ļszik az √°rral √©s valahol, valamikor kifog egy t√∂r√©keny √°gat, amibe megkapaszkodhat √©s tal√°n meg is menek√ľl.

Lesznek gy√∂ztesek √©s milli√≥sz√°mra olyanok akik minden√ľket elvesztett√©k. Ez √≠gy volt mindig √©s most se t√∂rt√©nik m√°sk√©ppen. Valakik t√ļl√©lik √©s - esetleg akad majd egy-k√©t h√≠rviv√∂ aki √°tment n√©h√°ny dolgot a j√∂v√∂ nemzed√©kei sz√°m√°ra. Vagy mindanyian elpusztulunk. Tal√°n minden emberi beavatkoz√°s n√©lk√ľl esetleg beavatkoz√°sunkkal felgyors√≠tva azt.
Nem biztos az sem hogy az √©n √©letemben t√∂rt√©nik meg, nem is szeretn√©m, mert ott vannak a gyerekeim √©s azt k√≠v√°nom j√≥sorsomnak, hogy √∂k b√ļcs√ļztassanak el engem √©s ne ford√≠tva t√∂rt√©njen. Lassan - azt hiszem - szerencs√©s √©letet mondhatok magamnak, persze minden pillanatban megv√°ltozhat ez a vil√°g, de rem√©nykedek.
Ti, akik otthon √©ltek, ugyancsak megkaphatj√°tok a sorst√≥l egy jobb √©let lehet√∂s√©g√©t, de ezt nem √∂nkezetek √°ltal ir√°ny√≠tva, csak egym√°st seg√≠tve, hogy a t√∂bbs√©gnek siker√ľlhessen kil√°balni a jelen rem√©nytelens√©g√©b√∂l.
Ahogy eddig is, azok fogj√°k alapjaiban megrengetni (tal√°n kiford√≠tani sarkaib√≥l) a vil√°got akik a jelen pillanatban ugyancsak a hatalom legfels√∂bb emeletein √©lnek. Az ottani ellenz√©k. L√©tezik. Ha a jelenlegi embermilli√°rdoknak egy kis szerencs√©j√ľk lesz √©s megaj√°nd√©kozz√°k √∂ket a t√ļl√©l√©ssel, lehet j√∂v√∂je magyarnak, m√°s n√©peknek. A gy√∂ztes mindent visz! √Črt√ľnk vagy ellen√ľnk. Tal√°n m√©g azt is megengedik, hogy harcolhassunk, ide√°lt keresve-tal√°lva h√∂sk√©nt vagy halottk√©nt fejezz√ľk be a korszakot ami a nek√ľnk jutott, a mi sorsunk.

Valahol, mindig a humor√©rz√©kem emelt √°t a sok buktat√≥n ami √©letem sor√°n el√©m ker√ľlt, de az is, hogy pr√≥b√°ltam egyed√ľl, √∂ner√∂b√∂l, akaratosan √©s megalkuv√°s n√©lk√ľl t√ļljutni azokon. Nekem (eddig) siker√ľlt.

Ezt kívánom nektek is, de ideje levenni a szemetek elé kötött kendöt!

...√©s igen, tov√°bbra is elk√ľldhettek a b√ļs p.cs√°ba. Egy kapott pofon engem energi√°val t√∂lt fel! K√ľl√∂nb√∂z√ľnk egym√°st√≥l.

Vannak akik elfutnak. Persze innen könnyen beszélek Kuss kibic!

Hát - kicsit késön fejezem be a misét de még mindig vasárnap van. Talán legyen éjféli mise.... hol lehet az a misebor?

Gerry

HozzŠszůlŠsok


#21 | Bulcsu - 2015. mŠjus 11. 22:48:52
Alapvet√Ķen a "Hogyan?" nem haszn√°l√°s√°ban l√°tom a probl√©m√°t.

Ezeknek a mocskoknak van terv√ľk (CBJ) amit arra √≠rtak, hogy a mi vil√°ggal harm√≥nikus √©lethez k√∂t√∂tt tud√°sunkat ez √°latal √©let√ľnket sz√©tbomlassza. Mi√©rt ne √≠rhatn√°nk mi is egy t√∂m√©ny cion ellenes forgat√≥k√∂nyvet, ami tartalmazza a jelenlegi tud√°sunkat is √©s ment√©n haladhatn√°nk √©s r√° tudn√°nk hangolni a t√∂megeket, h√°tha megl√°tj√°k az alag√ļt v√©g√©n a f√©nyt. A mocskoknak sem egy nap alatt hozta ezt √∂ssze, hanem az √©vek alatt gy√Ľjt√∂tt tapasztalatok √∂sszess√©ge. Putyin egy hajsz√°l h√≠j√°n a Szk√≠ta √©rt√©kek ment√©n halad, amit az emberek (t√∂megek) meg√©rtenek. Persze tudom! A min√Ķs√©gb√Ķl al√°bb adni nem lehet! √Čs ezzel egyet is √©rtek! De lassan m√°r nem lesz min√Ķs√©g! Igaz ez m√©g t√Ķl√ľnk f√ľggetlen√ľl megmarad, csak nem gyakorolja majd senki.

Példa mire gondolok:
1. JEGYZ√ēK√ĖNYV

A. A jog az er√Ķben rejlik. Szabads√°g-csak egy eszme. -> Itt meg kell fogalmazni, hogy egy magyarnak mit kell ellene tenni, hogy ezt mi ir√°ny√≠tsuk

B. Liberalizmus. Arany. Hit. -> Szintén hozzá kell tenni a lépéseket...

De nem kell a CBJ szerint halladni! K√©s√Ķbb kirajzol√≥dik, hogy m√©g miket kell hozz√° tenn√ľnk, elvenn√ľnk, esetleg m√°s sorrendbe tenn√ľnk.

A l√©nyeg, hogy √ļgy kell megfogalmazni, hogy a mai ember tudja HASZN√ĀLNI √©s ha olyan r√©sz van benne ami nem m√Ľk√∂dik akkor kicser√©lni vagy fel√ľl√≠rni olyanra ami m√Ľk√∂dik. √ögy m√Ľk√∂dne, mint egy Szent Iratok 2.0 , ahol mondjuk 5 megalkot√≥nak / itt l√©v√Ķnek az egy√ľttes beleegyez√©se kell, hogy v√°ltoztassunk rajta. Szerintem ez a "szellemi er√Ķleves" nagyon hi√°nyzik a mai √©let√ľnkb√Ķl.

Miért ne írhatnánk magunknak egyet?

Folyamatosan ezt forgatva, építve kialakul a "Hogyan?" -okra a használható válaszok, amit mindenki forgathat és a szerint CSELEKEDHET!

Rem√©lem nem √≠rtam nagy h√ľlyes√©get! :)
#22 | keepfargo - 2015. mŠjus 11. 22:53:35
Gerry

Néhány ellenérvem azért van:

a l√°tszat ellen√ľnk sz√≥l, de a l√°tszat az l√°tszat - a val√≥s√°g √∂sszetettebb, mint amit l√°tva-l√°tunk. (ezzel egy√ľtt, a te t√ľk√∂rben√©z√∂ vakodnak/ vakondodnak/vakondokodnak, annak annyi...ez igaz.)
Ja és a látszat az olyan mint a zsidó: ahol lehet, csal.
(ahol nem lehet, ott hazudik)

Más, de még ugyanaz: az élet elsö két felét lezártad. Mi lesz a harmadik felével? Az "Még el se kezdödött!"

Mi is a harmadik fele az √©letnek? Amikor m√°r nem tartozol senkinek, senkihez (ezt a csal√°dhoz-tartoz√°st √©n nem veszem hal√°los komolyan: a gyerekeid, es az unok√°id el√©g j√≥l meglesznek n√©lk√ľled is) akkor m√©g mind√≠g a nemzetedhez tartozol, az √∂seidhez, az √∂s-istens√©ghez....Ahogy a gyerekeid, √ļgy a nemzet sem k√∂sz√∂ni meg, amit √©rt√ľk teszel, de aki ennyit dolgozott, t√∂r√∂d√∂tt a honlappal, annak √©n nem szivesen hiszem el, hogy nem akar hazat√©rni. Mit akarsz? Felejteni; de azt sokat/nagyon?

Hozz√°csapni az √©lethez egy "harmadik felet", lem√°szni a (sv√°jci, sv√©d, stb.) t√©rk√©pr√∂l √©s megn√©zni a gy√∂kerek √°llapot√°t a sz√ľl√∂f√∂ld√∂n: ez olyan program, hogy nem egy mis√©t, de k√©t k√∂rmenetet √©s h√°rom zar√°ndoklatot meg√©r. (Persze ez is, mint minden, amit √≠rok, egy√©ni v√©lem√©ny: fenntartom a jogot hogy "olyan h√ľlye legyek, amilyen csak akarok lenni" - a vil√°g el√©gg√© ( t√ļlont√ļl) norm√°lis am√ļgyis, egy kis h√ľlyes√©g hat√°rozottan j√≥t tenne neki...)
#23 | enid - 2015. mŠjus 11. 23:12:05
Keep!
Pesti gyerek! Mondhatod ennek, hogy amikor atlepi az osztrak hatart mas illata van a levegonek.
A poros utra, mikor rahullanak az elso esocseppek mashogy porzik... otthon...
A furt kut? Itt pl. teljesen mashogy interpretaljak...

Ah, de soha nem lehet tudni, hatha megter.
#24 | enid - 2015. mŠjus 11. 23:19:59
Bulcsu! Forumon: jogtar cimszo alatt szeretettel varunk. Hajra!
#25 | palinemszaz - 2015. mŠjus 11. 23:48:48
Velem is t√∂rt√©nt hasonl√≥ eset Gerry, √©s val√≥sz√≠n√Ľ sokunkkal, csak nem rekl√°mozz√°k. Tal√°n annyi volt a k√ľl√∂nbs√©g, hogy teljesen hideg fejjel minden gy√Ľl√∂let n√©lk√ľl mondtam meg a magam√©t, √©s vagy j√≥ 20 √©vig ker√ľlt a cig√°ny, mire lett b√°tors√°ga besz√©lni velem, de akkor is a legnagyobb tisztelettel sz√≥lt hozz√°m. Sz√≥val ismerem a t√∂rt√©netet saj√°t b√Ķr√∂m√∂n. Ismerem a n√©z√©st is. Sz√ľleim megmutattak mindent, amire itt a f√∂ld√∂n sz√ľks√©gem lesz.
Akinek nem inge, ne vegye mag√°ra, mert rosszul √°ll neki, √©s kinevetik. L√©pj t√ļl azon, ami nem r√°d vonatkozik, mert lehet nem neked sz√≥l, s√Ķt akkor biztos nem neked sz√≥l. Ezt biztos ismered, mert m√°r kell ismerned. Ugye nem kell nevetnem. Na, nem ragozom.
Nem froclizlak, csak megismerem, felismerem azokat, akiket √©rdemes megismerni, felismerni. N√©ha nem megy olajozottan. Imr√©vel is volt ilyesmi aff√©rom. N√°la sem ment egyszer√Ľen, vagy lehet bennem van a hiba, hogy a maximumot v√°rom el mindenkit√Ķl, mert tudom, hogy ki mire k√©pes. Tudom melyik mag mire k√©pes, √©s mi lesz bel√Ķle. Kertm√Ľvel√Ķ vagyok, de en(√©)n√©l t√∂bbet tudok.
Voltam egy √©vig k√ľlf√∂ld√∂n helyrerakni n√©h√°ny dolgot. Sz√≥val ezt is ismerem milyen.
Valójában az embereknek a Gea a hazájuk, így mindenhol otthon vagy, ha ember vagy, de ezt te is tudod.
Ebben sincs vita k√∂zt√ľnk.
Any√°m biztos j√≥l van, de ezt t√Ķle k√©rdezd majd meg, ha tal√°lkozol vele. Szerencs√©dre √ē sem harap√≥s, de szint√©n megmondja a v√©lem√©ny√©t mikor kell. Sz√≥val √©desany√°m letudta a feladat√°t, amit v√°llalt, √©s visszah√≠vt√°k, de ha k√©rdezed a bels√Ķd, tal√°n v√°laszol neked. Ott megtal√°lod.
Rem√©lem el√©g kimer√≠t√Ķ voltam, pedig ritk√°n l√©pek ilyet, csak mikor kell.
#26 | palinemszaz - 2015. mŠjus 12. 00:38:49
Bulcsi t√©nyleg nem √≠rt√°l nagy h√ľlyes√©get. Nagyot nem, de a h√ľlyes√©g az h√ľlyes√©g ak√°r kicsi, ak√°r nagy.
Engem már megvádoltak, hogy részt vettem a Biblia megírásában. Akkor sem, és most sem teszek ilyesmit.
Nem lehet megtan√≠tani az √©letet, csak ha √©led. Nincs √©s nem is lesz hozz√° forgat√≥k√∂nyv, mert az √©let nem film, m√©g ha l√°tsz√≥lag hasonl√≠t a filmhez, akkor sem film. A Nagyk√∂nyvek mindig ut√≥lag sz√ľletnek a megt√∂rt√©nt esetek alapj√°n a m√ļltat r√∂gz√≠tik benne, de m√©g azt is torz√≠tan√°k, ha nem lenne az eredeti biztons√°gban.
Ha neked arra van sz√ľks√©ged, hogy tov√°bbl√©pj, akkor csin√°lj egyet. Majd elhaj√≠tod, mikor r√°j√∂ssz, hogy semmire val√≥. Minden pap√≠r tele van √≠rva, √©s minden pap√≠rt vagy el√©getnek, vagy leh√ļzz√°k a WC-n vagy megy a komposztba. Minden visszaker√ľl oda ahov√° tartozik, minden atom, minden energia.
Tal√°n nem √°rultam el olyat, amit nem tudsz.
#27 | jozsef toth - 2015. mŠjus 12. 01:01:03
Gerry !
Neked milyen bunod van?Miert kell,hogy te vezekelj? Leirni,hogy honnan jottel es merre tartasz.
Most is irod,hogy neked csaladod van. Hat inkabb fordittanad ezt a sok energiat a gyerekeidre!

Kinek tartizol itt akar beszamoloval vagy bocsanat feloldast keresel a JOOOO Magyaroktol!! Elment az eszed?

Keres egy tisztesseges baratnot es felejts el ezt a sok JOOO Magyart.
Azt mondjak,hogy mindenki a hihakbol tanul. Hat TE mikor fogsz tanulni? Mennyi ideig akarsz elni ITT ? Arrol eddig ugy nemszolt a fama ,hogy ennek azert vannak anyagi bizonyos $kolcsegei? Hanyan kerdeztek meg TOLED ,hogy van-e szukseged anyagi segitsegre?

Tudom TE ott Svaciaba csak bemesz a bankba es megmondod JOOOO Magyarvagyok ! Mar dobjak is a zsakot!

Akarod,hogy bereljek neked beszelo tarsas holgyeket? Mert azok lekotnek a figyelmedet.

Kulonossen felhivom most a figyelmedet arra,hogy le ne maradj .
Tessek tanulmanyoznod (MACEDONIAT) mert most ott maceras lett a elet.

En mar derdi allok a konybe!s_*_:el
#28 | spartakusz - 2015. mŠjus 12. 07:14:50
"... De hazak√∂lt√∂z√©st m√°r nem tervezek. Az √©n csal√°dom m√°r itt sz√ľletett, n√∂tt fel √©s hozz√°juk tartozom. R√©gi otthonom csak a m√ļlt √©s a kiszak√≠thatatlan gy√∂kerek...."

nem nem soha - nem mondhat egy magyar ilyet - haz√°ja a K√°rp√°t -Medence - csal√°dod itt van Kedves GERRY - √ČS HOGY HOS√ď ANDRE√ĀT id√©zem - "nem nem London a haz√°m, haz√°m csak egy van az Magyarorsz√°g, Londonhoz ezer sz√°llak f√Ľznek...."

√©s hogy ne feledd √©s gyermekeiddel tudasd a magyar himnusznak is megfelel√Ķ SZ√ďZATUNK:


Vörösmarty Mihály: Szózat

Haz√°dnak rend√ľletlen√Ľl
Légy híve, oh magyar;
B√∂lcs√Ķd az s majdan s√≠rod is,
mely √°pol s eltakar.

A nagy vil√°gon e kiv√Ľl
Nincsen sz√°modra hely;
√Āldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt;
Ez, melyhez minden szent nevet
Egy ezredév csatolt.

Itt k√ľzdtenek hon√©rt a h√Ķs
√Ārp√°dnak hadai;
Itt törtek össze rabigát
Hunyadnak karjai.

Szabads√°g! Itten hordoz√°k
Véres zászlóidat
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszu harc alatt.

√Čs annyi balszerencse k√∂zt,
Oly sok visz√°ly ut√°n,
Megfogyva bár, de törve nem,
√Čl nemzet e haz√°n.

S népek hazája, nagy világ!
Hozz√°d b√°tran ki√°lt:
„Egy ezred√©vi szenved√©s
K√©r √©ltet vagy hal√°lt!”

Az nem lehet, hogy annyi szív
Hiába onta vért,
S keservben annyi h√Ľ kebel
Szakadt meg a honért.

Az nem lehet, hogy √©sz, er√Ķ
√Čs oly szent akarat
Hi√°ba sorvadozzanak
Egy √°toks√ļly alatt.

M√©g j√Ķni kell, m√©g j√Ķni fog
Egy jobb kor, mely ut√°n
Buzgó imádság epedez
Sz√°zezrek ajak√°n.

Vagy j√Ķni fog, ha j√Ķni kell,
A nagyszer√Ľ hal√°l,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a s√≠rt, hol nemzet s√Ľlyed el,
N√©pek veszik k√∂r√Ľl,
S az ember millióinak
Szem√©ben gy√°szk√∂ny √Ľl.

L√©gy h√≠ve rend√ľletlen√Ľl
Haz√°dnak, oh magyar;
Ez √©ltet√Ķd, s ha elbuk√°l,
Hantj√°val ez takar.

A nagy vil√°gon e kiv√Ľl
Nincsen sz√°modra hely;
√Āldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell...."

INNEN:
http://www.nemzet...u/?id=4.13
[url]

"... De hazak√∂lt√∂z√©st m√°r nem tervezek. Az √©n csal√°dom m√°r itt sz√ľletett, n√∂tt fel √©s hozz√°juk tartozom. R√©gi otthonom csak a m√ļlt √©s a kiszak√≠thatatlan gy√∂kerek...."

nem nem soha - nem mondhat egy magyar ilyet - haz√°ja a K√°rp√°t -Medence - csal√°dod itt van Kedves GERRY - √ČS HOGY HOS√ď ANDRE√ĀT id√©zem - "nem nem London a haz√°m, haz√°m csak egy van az Magyarorsz√°g, Londonhoz ezer sz√°llak f√Ľznek...."

√©s hogy ne feledd √©s gyermekeiddel tudasd a magyar himnusznak is megfelel√Ķ SZ√ďZATUNK:


INNEN:
http://www.nemzet...u/?id=4.13 [/url]


SZER-E-TETTEL:
id. Kiss László - spari...................
#29 | GERRY - 2015. mŠjus 12. 09:55:19
Sparik√°m...

A haz√°t k√©szen kapod, sz√ľlet√©skor. Amikor feln√∂tt√©l - √©s √©led az √©leted, d√∂nthetsz √ļgy is, hogy megtagadod. Vagy k√∂t√∂dsz hozz√° egy √©leten √°t. Soha nem tagadtam meg √©s nem is k√©nyszer√≠tettek r√°.
Az otthon az m√°s. A sz√ľleink otthon√°ba szint√©n "belesz√ľlet√ľnk", de a k√∂vetkez√∂n√©l m√°r jogod van a saj√°t v√°laszt√°shoz. Az otthonodat ott teremtheted meg ahol √©lni akarsz. Megmondan√° nekem valaki, hogy √©n, mint sz√ľletett pesti, h√°ny kilom√©terre onnan √©lhetem az √©letemet? Pest hat√°r√°ig? Pestmegye? ... kelet fel√© az ukr√°n hat√°rig bez√°r√≥lag? Jelenlegi Szlov√°ki√°ban m√°r nem lehetek magyar? (Tudom, csak...) Nyugati orsz√°gsz√©len, a hat√°rs√°v ut√°n r√∂gt√∂n b√ľn√∂z√∂ lettem? (A r√©gi vagy a mostani hat√°r szerint?) A mostanin√°l m√©g a 80-as √©vekben is lel√∂hetett volna egy magyar "hat√°r√∂r" ha elkap amint kifel√© sompolygok az orsz√°gb√≥l... Mer'hogy k√∂teless√©gem szeretni a Haz√°t. Melyiket? Azt amelyiket √∂k √©rtelmeznek pl a Sz√≥zat-ban? Ha j√≥l tudom akkor az az √∂tvenes √©vekben is aktu√°lis volt! Mi t√∂bb, hittem is benne. Akik a m√°sodik VH ut√°n otthon a hazaszeret nev√©ben √∂lt√©k, k√≠nozt√°k, b√∂rt√∂n√∂zt√©k be tisztess√©ges magyarokat,... hazaszeret√∂k voltak?
Ki adta át a hazaszeretet stafétabotját a mostani és az azt megelözö irányító hatalomnak?
Ki mondhatja meg neked Spari, (vagy bárkinek), hogy kinek a szája íze szerint kell értelmezni a hazaszeretetet?

Az otthont magunknak termtj√ľk meg! Hol? Debrecenben, P√©csett, Budapesten, B√©csben, Ausztr√°li√°ban vagy Amerik√°ban... ahova sorsod vet ezen a f√∂ld√∂n. A haz√°d meg az ahol megsz√ľlett√©l. De nem k√∂telez√∂ ott meghalnod. Az √©rz√©seket, k√∂t√∂d√©st magaddal viszed, b√°rhol is √©lsz. Azok akik nem viszik magukkal, vil√°gcsavarg√≥k.
Keepfargo, Te, ha nem is vagy vil√°gcsavarg√≥, de k√©pes vagy (magyark√©nt) t√∂bb helyen √©lni. Irigyellek, mert t√∂bbet l√°tt√°l mint √©n, aki egyszer az √©letemben felcser√©ltem az otthont egy m√°sikra - nem volt k√∂nny√ľ - de megteremtettem √∂ner√∂b√∂l. Jogom volt hozz√° √©s √∂r√ľl√∂k, hogy lelki s√©r√ľl√©s n√©lk√ľl siker√ľlt. Ha az ember otthonra tal√°l, nem akar m√°r tov√°bb v√°ndorolni, √ļjat keresni. De a t√°vols√°g nem sz√°m√≠t... soha nem a t√°vols√°g sz√°m√≠tott.
#30 | spartakusz - 2015. mŠjus 12. 10:42:37
Kedves GERRY! nAGY F√ĀBA v√°gom fejsz√©met. ha meg akarlak gy√Ķzni! GY√ēZNI! Mert √©rtem amit √≠rsz, √©s nem gy√Ķzni ha nem √ČRTENI kell. Val√≥ban nem sz√°m√≠t a t√°vols√°g amely id√Ķ n√©lk√ľli ami nincs! √Čn m√©g eml√©kszek amikor √≠rtad - nem hiszed - sajnos nem is tudod ISTEN L√ČT√ČT! Mert nem tapasztaltad meg - m√©g! D e megfogod! √Čs ezt tudd √©s ne hidd! Elj√∂n az id√Ķ - ami nincs csak a pillanat, amikor l√°tni, hallani √©s √©rezni fogod! Fens√©ges √©rz√©s - olyan amikor egy alma a te fejedre esik √©s a k√∂d elsz√°ll √©s tiszta k√©pet l√°tsz! L√°tod - √©s nem hiszel a szemednek, mily csod√°latos √©s val√≥s hovatartoz√°sod, mert magyarnak lenni csoda gy√∂ny√∂r√Ľs√©g, mindenhol, nem csak a f√∂ld√∂n - ha nem minden hol! Hol volt, hol nem volt - kezd√©ssel elmondhatod le √≠rhatod √©s nem csak meg√©rz√©sk√©nt, ha nem val√≥sk√©nt megtapasztal√°sod!

Kínlódsz - és megakarod magyarázni magadnak a megmagyarázhatatlant - nem megy, mert álmaidban mindig visszatér és kísért a valóság, mert emlékezni fogsz, arra, hogy a mag az a mag és a magból az terem ami a sajátossága -
abba hagyom, most nem fejtem ki a teljess√©get - de tudd, √©s hidd, a l√°that√≥ vil√°gban amit √©rz√©kelsz semmi sincs v√©letlen√ľl.... minden megtervezett -
amit l√°tsz kett√Ķs . van ember-√°ltal tervezett - √©s van a teremt√Ķ √°ltal tervezet - melyiket k√∂veted √©s ez a te saj√°t akaratod!
persze és mindannyiunké!

szer-e-tettel:
id. Kiss László
ui: soha se akarj√°l rosszabbat magadnak mint m√°snak......

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.