Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jåsdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tovĂĄbbiakban szakmai oldalkĂ©nt mĂŒködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjåtok - elérhetö.)

Klikkelj rĂĄ: Posta Imre Youtube oldala
..................

ElÔre "legyårtott" elemekbÔl képzÔdhetnek a bolygók


MĂ©g a vĂ©gĂ©n kiderĂŒl, hogy a Földet is Ășgy raktĂĄk össze? Mert igen! SĂ”t az Ă©lĂ”lĂ©nyeket, "embereket" is, bĂĄr szerintem a legtöbb valami vĂ©letlen baleset következmĂ©nye. ElĂ”re "legyĂĄrtott" elemekbĂ”l kĂ©pzĂ”dhetnek a bolygĂłk, amelyek a feltĂ©telezettnĂ©l Ă­gy sokkal gyorsabban alakulnak ki - ismertettĂ©k elmĂ©letĂŒket a Victoria Egyetem kutatĂłi a Kanadai CsillagĂĄszati TĂĄrsasĂĄg konferenciĂĄjĂĄn.

A molekulĂĄris felhĂ”k, amelyek nevĂŒket onnan kaptĂĄk, hogy a bennĂŒk lĂ©vĂ” gĂĄzok molekulĂĄris alakban vannak jelen, a csillagbölcsĂ”k. Anyaguk sĂ»rĂ»bb, koncentrĂĄltabb, mint a vilĂĄgĂ»rben lĂ©vĂ” hatalmas gĂĄz- Ă©s porfelhĂ”kĂ©, Ă©s nagyon hideg - olvashatĂł a PhysOrg hĂ­rportĂĄlon.

Minden molekulĂĄris felhĂ” gyenge egyensĂșlyban van. KĂŒlsĂ” hatĂĄs következtĂ©ben ez az egyensĂșly felborul, ekkor a felhĂ” egy rĂ©sze sajĂĄt tömegĂ©tĂ”l összeroskad, Ă©s az anyag elkezd összehĂșzĂłdni. A felhĂ” kisebb anyagcsomĂłkra oszlik, a lĂ©trejövĂ” globulĂĄkbĂłl elĂ”bb protocsillagok, majd csillagok keletkeznek.

Minden csillagkezdemĂ©nyt egy akkrĂ©ciĂłs (anyagbefogĂĄsi), vagy protoplanetĂĄris korong veszi körĂŒl, amely tovĂĄbb tĂĄplĂĄlja az "embriĂłt". IdĂ”vel a porszemcsĂ©k a korongban összetapadnak, planetezimĂĄlokat (bolygĂłcsĂ­rĂĄkat), majd bolygĂłkat hozva lĂ©tre. SzĂĄmĂ­tĂĄsok szerint körĂŒlbelĂŒl 10 milliĂł Ă©v alatt fogy el a korong anyaga, amely egy-egy csillagnak Ă©s bolygĂłrendszerĂ©nek ad Ă©letet.

Mint Mike Chen a konferenciĂĄn kifejtette, szĂĄmos megfigyelĂ©s valĂłszĂ­nĂ»sĂ­tette, hogy a protoplanetĂĄris korongban a porszemcsĂ©k mĂ©rete sokkal nagyobb, mint a molekulĂĄris felhĂ”kön kĂ­vĂŒl lĂ©vĂ” anyagokĂ©. Amit viszont a kutatĂłk eddig nem tudtak, hogy hol kĂ©pzĂ”dnek ezek a nagyobb szemcsĂ©k.

"MegfigyelĂ©sĂŒk nem egyszerĂ», hiszen a tĂĄvoli infravöröstĂ”l a mikrohullĂĄmĂș sugĂĄrzĂĄsig a legkĂŒlönfĂ©lĂ©bb tartomĂĄnyokban kell mĂ©rni a porszemcsĂ©k ĂĄltal kibocsĂĄtott fĂ©nyt" - fogalmazott a kanadai csillagĂĄsz, hozzĂĄtĂ©ve, hogy rĂĄadĂĄsul az eredmĂ©nyek csak akkor lesznek hitelesek, ha a csillagkĂ©pzĂ” rĂ©giĂłk nagy terĂŒletĂ©rĂ”l kapnak megfelelĂ” felbontĂĄsĂș felvĂ©teleket.

KorĂĄbban a Herschel infravörös csillagĂĄszati mĂ»hold segĂ­tsĂ©gĂ©vel fantasztikus kĂ©pek kĂ©szĂŒltek a közeli csillagkĂ©pzĂ©si rĂ©giĂłrĂłl, a 600 fĂ©nyĂ©vre lĂ©vĂ” Perseus molekulĂĄris felhĂ”rĂ”l, amely tĂ­zezer naptömegnyi gĂĄzt Ă©s port tartalmaz. Az Ă»rtĂĄvcsĂ” felvĂ©telei azonban kevĂ©snek bizonyultak a porszemcsĂ©k mĂ©retĂ©nek megĂĄllapĂ­tĂĄsĂĄhoz, hiszen csupĂĄn tĂĄvoli infravörös tartomĂĄnyban kĂ©szĂŒltek kĂ©pek. Így a kanadai csillagĂĄszok a Herschel ĂĄltal nyert informĂĄciĂłkat a Hawaiiban mĂ»ködĂ” James Clerk Maxwell teleszkĂłp (JCMT) adataival ötvöztĂ©k.

A kanadai kutatĂłknak sikerĂŒl kimutatniuk, hogy a protoplanetĂĄris korongon kĂ­vĂŒl is lĂ©teznek nagyobb, akĂĄr 1 centimĂ©ter ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» porszemcsĂ©k. "Amennyiben a nagyobb szemcsĂ©k valĂłban kĂ­vĂŒl kĂ©pzĂ”dnek Ă©s kĂ©pesek bekerĂŒlni a protoplanetĂĄris korongba, ez azt jelenti, hogy a bolygĂłk a feltĂ©telezettnĂ©l sokkal gyorsabban alakulnak ki" - hangsĂșlyozta Mike Chen.
Link

Hozzászólások


#1 | monguzking - 2015. június 21. 19:30:08
én biztos vagyok abban hogy az embert ugy hoztåk létre több faj åltal adott génkészlettel----de ennek ellenére isteni szellemben is biztos vagyok
#2 | postaimre - 2015. június 21. 21:26:06
Na a 300 ezer éves "emberiség projekttel" is elÔjönnek.

239 ezer éve élhetett az emberiség közös Ôsapja http://vs.hu/maga...-0621#!s27
#3 | BOTOND - 2015. június 22. 04:17:10
www.maar.us
de hat egy valamit meg kell emlittenem
azt hogy a foldi nok nagyon jol sikerultek
tull jol,
es nem csoda hogy a szurke nagyszemuek
allandoan kukkoljak a csodas foldi noket
a par szaz evet el kell hessenteni mert
itt tobb 2,9 billiard evrol kell beszelni,
akkor mar a jobbak golyoztak,
es biztos volt ott mar mas fele golyozas is,
s_*_csin
#4 | spartakusz - 2015. június 22. 06:41:25
Szevasztok!

2.8 milliĂł Ă©ves - meg stb. LELETEK!

OLVASD:
http://latogatok....?news.2160

id. Kiss LĂĄszlĂł
ui.tudom amit tudok, hiszem azt amit hiszek vallom azt amit kivernek belĂ”lem - szĂłval a tudatossĂĄg nem hamissĂĄg hanem valĂłsĂĄg! Mi a tudatossĂĄg? PĂ©ldĂĄul az: hogy, a nap nem kel fel, hiĂĄba mondja több milliĂĄrd ember tĂ©vesen - meg stb. MERT A FÖLD FOROG - TENGELYE KÖRÜL ÉS DOBBANTOTTAM EGYET A LÁBAMMAL A FÖLDRE!
#5 | spartakusz - 2015. június 22. 06:58:22
http://www.ufo.eo...logia.html

BOCS 2.8 MILLIÁRD ÉVES!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.