Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Jönnek a hibrid emberek


Már itt vannak a hebrew-ek. Mesterséges intelligenciájuk és kollektív bûnözési hajlamuk tagadhatatlan.
Nem a robotok, hanem az emberek rendelkeznek majd mesterséges intelligenciával a közeli jövõben, legalábbis a Google fejlesztési igazgatójának legújabb jóslata szerint.

A 2030-as Ă©vekre az emberek bizonyos Ă©rtelemben „hibriddĂ©” válhatnak – adta hĂ­rĂĽl a CNN Ray Kurzweil, a Google fejlesztĂ©si igazgatĂłja prognĂłzisát. Eszerint az agyunk kĂ©pes lehet közvetlenĂĽl kapcsolĂłdni olyan digitális felhõkhöz, melyekben számĂ­tĂłgĂ©pek ezreivel köthetjĂĽk össze magunkat, ezáltal kiegĂ©szĂ­tve az emberi intelligenciát. Mint mondta, az agy „nanobotok” – vagyis aprĂł, DNS-szálakbĂłl kĂ©szĂĽlt robotok – rĂ©vĂ©n fog csatlakozni a gĂ©pekhez.

– Elgondolásunk szerint a biolĂłgiai Ă©s a mestersĂ©ges gondolkodás ötvözete fog Ă­gy lĂ©trejönni – magyarázta Kurzweil. A szakember szerint a 2030-as Ă©vek vĂ©gĂ©re Ă©s a 2040-es Ă©vek elejĂ©re gondolataink tĂşlnyomĂł rĂ©sze „nem biolĂłgiai eredetĂ»” lesz. Ăšgy vĂ©li, emellett kĂ©pesek leszĂĽnk másolatot is kĂ©szĂ­teni az agyunkrĂłl.
Nap mint nap felhõkhöz kapcsolódunk

Dr. Kiss Bálint, a Budapesti MĂ»szaki Ă©s Gazdaságtudományi Egyetem irányĂ­tástechnikai Ă©s informatika tanszĂ©kĂ©nek vezetõje Kurzweil jĂłslatával kapcsolatban az MNO-nak elmondta: ma is tudnak az emberek felhõkhöz (olyan elosztott tárolĂłhelyekhez, programokhoz, szolgáltatásokhoz, melyeket többen használhatnak egyszerre, Ă©s melyekben nagy hatĂ©konysággal valĂłsĂ­thatĂł meg kooperáciĂł) kapcsolĂłdni, csak nem az agyukon keresztĂĽl közvetlenĂĽl, hanem hagyományos mĂłdon, tehát a kijelzõt figyelõ szemĂĽkkel vagy Ă©ppen a kezĂĽkkel, gĂ©pelĂ©s Ăştján. Tehát az emberi agy(ak) Ă©s a felhõ között ma mĂ©g közvetĂ­tenek hagyományos Ă©rzĂ©kszerveink. HangsĂşlyozta, hogy a minõsĂ©gi elõrelĂ©pĂ©s itt az lenne, ha ki tudnánk kĂĽszöbölni a látást, a hallást, a gĂ©pelĂ©st vagy a beszĂ©dfelismerĂ©st, ezáltal pedig egy közvetlen kapcsolĂłdás jönne lĂ©tre az emberek idegrendszerĂ©hez. A szakember azonban Ăşgy vĂ©li: a 2030-as Ă©vekben ez a megoldás általában mĂ©g inkább kiszolgálni – vagy nagymĂ©rtĂ©kben növelni – fogja az emberi intelligenciát, mintsem helyettesĂ­teni.
A Johns Hopkins Egyetem kutatói által kifejlesztett robotot érint meg egy nõ a kaliforniai Pomonában rendezett robotexpón
A Johns Hopkins Egyetem kutatói által kifejlesztett robotot érint meg egy nõ a kaliforniai Pomonában rendezett robotexpón
FotĂł: CHIP SOMODEVILLA / Europress/AFP
Létrejöhet egy magasabb intelligencia?

– A kommunikáciĂł Ă©s az adathozzáfĂ©rĂ©s hagyományos mĂłdjait, melyek jelenleg mĂ©g kissĂ© körĂĽlmĂ©nyesek, ez a megoldás nagyban megkönnyĂ­tenĂ©. Tehát – ha valĂłban megtörtĂ©nne a felhõhöz vagy a kommunikáciĂłs hálĂłzathoz törtĂ©nõ, közvetĂ­tõ nĂ©lkĂĽli kapcsolĂłdás – nem lenne többĂ© szĂĽksĂ©g okostelefonra vagy okosĂłrára ahhoz, hogy mindazok a funkciĂłk, melyek jelenleg ezekkel megvalĂłsulnak, használhatĂłak legyenek, illetve Ăşj funkciĂłk is elkĂ©pzelhetõek – magyarázta a szakember.
Információs társadalom: felszabadít és gúzsba köt
Az ipari helyett mára információs társadalomról beszélnek, és felhõk, nanorobotok, valamint okoseszközök uralják a mindennapokat. Valóban veszélyes lehet a technológia túl gyors ütemû fejlõdése, és ha igen, kire?

Mint mondta, a legfontosabb kĂ©rdĂ©s ugyanakkor az, hogy ha ilyen szinten kapcsolunk össze emberi intelligenciákat – a felhõn keresztĂĽl –, ennek nyomán lĂ©trejöhet-e egy magasabb, nagyságrendekkel hatĂ©konyabb intelligencia. Azonban Ă©rdemes elõvigyázatosnak lenni az Ăşjfajta technolĂłgiákkal: ezek az emberek egy rĂ©szĂ©nĂ©l addikciĂłt alakĂ­thatnak ki, a fejlõdĂ©s pedig mindig sok fĂ©lelmet generál.
HihetetlenĂĽl pontos jĂłslatok

Kurzweil, akit a világ egyik vezetõ feltalálójaként tartanak számon, híres arról, hogy viszonylag nagy pontossággal képes megjósolni, mit hoz a jövõ. A kilencvenes években például összesen 197 elõrejelzést tett arról, mi fog történni 2009-ig. Teóriáit 2010-ben vizsgálták felül, 86 százalékuk bizonyult helyesnek.

Ilyen prognózis volt többek közt az is, hogy az emberek elsõsorban hordozható számítógépeket használnak majd, a kábelek háttérbe szorulnak, valamint hogy digitális kijelzõket fognak építeni a szemüvegekbe.

1990-ben megjósolta, hogy a számítógép nyolc éven belül legyõzi a sakkvilágbajnokot, s 1997-ben az IBM által tervezett Deep Blue nyert is Garri Kaszparovval szemben. Õ beszélt elõször arról is, hogy az internet meg fogja változtatni a világot.

A szakember nemrégiben ismerte be, hogy azt hitte: 2009-re már önjáró autóink is lesznek. Ezek a jármûvek csak mostanában jelentek meg, a tömeggyártás pedig még valószínûleg jó darabig várat magára.

Dr. Kiss Bálint Kurzweil legutóbbi jóslatával kapcsolatban hangsúlyozta: az ehhez hasonló nyilatkozatok széles tartományban mozognak, így általában nem egyértelmû, mikor is mondhatjuk egy jóslatra, hogy részben vagy egészében bekövetkezett.
Odébb van még a gépek lázadása
Sok híres sci-fi filmben a robotok lenyûgözõ ügyességgel mozognak, önállóan gondolkodnak, és gyakran rémisztõ terveket készülnek végrehajtani. Úgy tûnik, a tudósok csak tovább erõsítik ezzel kapcsolatos félelmeinket. De mennyi realitása van a mesterséges intelligencia ilyen szintû térnyerésének?Link

Hozzászólások


#1 | monguzking - 2015. június 23. 12:48:07
egyértelmüen rossz irány--embernek spirituálisan kénne fejlödnie...
#2 | kakas - 2015. június 23. 12:56:04
40.media.tumblr.com/1df394a29d53e5b2874dd91306d50cc5/tumblr_nq6okhThXN1s4ew3vo1_1280.jpg
#3 | jozsef toth - 2015. június 23. 13:16:29
Na ez igazan csodalatos!!
2030 utan csak inteligens emberek fognak dolgozni a mezogazdasagba.
Banyaba, alat tartasba es ok inteligensmodon fogjak takarittani az alati fekaliat.
A katonak inteligens modon fogjak olni a gyerekeket ,noket es oregeket.
Hat ez igazan megnyuktato szamomra!
De a politikusok es a korolottuk levo mocsok banda tovabrais VERSZIVO korrrrrupt PRIMITIV eszmeiket mikor es kik fogjak at programozni?
#4 | keepfargo - 2015. június 23. 13:26:05
Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Egyelöre az egyik szemem sír, a másik meg (üveg) nevet...

Ha elfogadom, hogy a végsö, (ultimate) mozgató rugó minden emberben a boldogság elérése, akkor technika ide, számítógép-agyak összekapcsolása oda, önjáró autók és futójárdák emide, ürutazások amoda továbbra is fennáll a kérdés: boldoggá tesz- e ez bennünket?

A válasz valószínüleg az lesz (megint), hogy lesz aki ettöl lesz boldog. (Na és akkor ezek mit törödjenek a többi tudatlannal, aki, mondjuk, a földet túrva keresi a boldogságát?)

A kulcskérdés azonban élesre állítva az, hogy egyéni-kiválasztott-csoport-nemzet-vagy konszern(céges) boldogság legyen, mint eddig, és örökre adjuk fel az összemberi célokat?

Ahogy ma kinéz, még egy-két nemzedék tovább fog tapogatni a sötétben az egyéni boldogság után, (no matter, what..) nem számít, hogy mi van...
#5 | postaimre - 2015. június 23. 13:29:17
Teljesen "jó" irány a személyes adathordozók beépítése szempontjából. Jönnek a "terminátorok", immár hivatalosan. hihetetlen nagy terra-kapacitás, de valójában segghülye.
#6 | jozsef toth - 2015. június 23. 13:44:25
keepfargo !
A boldogsagrol ennyit.

BOLDOGOK A LELKI SZEGENYEK MERT OVEK A MENNYEK ORSZAGA !

Ha masok iranyitjak az en gondolatomat ,penzemet, es lelki vilagomat miert is jo ez nekem?

Feltetelezem azert,hogy NEKIK jobb legyen!
Soval megint ab@sznak!
#7 | Perje - 2015. június 23. 18:52:41
Jönnek a kiborg állatok is. Gyorsan kiküldöm az enyémet sétatálni. Éjjel majd hazatalál egyedül. :D
icdn.lenta.ru/images/2015/06/23/15/20150623154203046/preview_2fbbf2c5d78a07cca514595a082e2212.jpg

Remélem, szót fogad, és kilövi a szomszédasszonyt a kerti ösvényen.

Képek a kiállításról:
http://lenta.ru/p.../23/uvz/#0
#8 | kakas - 2015. június 24. 11:14:33
YouTube Videó
#9 | Detonator - 2015. június 24. 20:51:28
Nem jönnek, már régen itt vannak !
#10 | Perje - 2015. június 28. 14:25:23
Megtartották az elsõ robotesküvõt Japánban. Egyenlõre még a hetero robotok kötik össze az életüket.
http://www.demoti...id-yukirin

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.