Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Soha olyan jó dolog nem történhet egy ország gazdaságával, mint amikor ellepi egy rakás bevándorló


Ugye nem a zsid√≥ betelep√ľltekr√Ķl van sz√≥? Ugye de! Az√©rt k√∂ss√©tek √∂ssze rendesen, mert arr√≥l van √°m sz√≥. Ha egy kicsit is √°tgondoln√°nk az eg√©sz vit√°t, t√°rt karokkal v√°rn√°nk a bev√°ndorl√≥kat, nem ker√≠t√©ssel pr√≥b√°ln√°nk meg√°ll√≠tani √Ķket. A bev√°ndorl√°sra sz√ľks√©g van √©s j√≥ dolog. M√©g mi is t√∂bbet keres√ľnk t√Ķle.

A migr√°ci√≥ gazdas√°gi hat√°sair√≥l az elm√ļlt harminc, vagy negyven √©vben folyamatos vita folyt. Van viszont p√°r t√©ny, amiben mostanra szinte teljes a konszenzus.


Ezek elfogadott t√©nyek. B√°rmennyire is pr√≥b√°lja a korm√°ny √∂sszemosni a terrorist√°k, a politikai menek√ľltek √©s a bev√°ndorl√≥k fogalmait, tudni kell, hogy a fentiek mind igazak azokra, akik huzamosabb ideig k√∂zt√ľnk √©lnek. A huzamosabb id√Ķ alatt pedig azt √©rtem, hogy nem √°thaladnak Magyarorsz√°gon, ahogy azt a menek√ľltek szeretn√©k.

A fenti √°ll√≠t√°sok szerepelnek az OECD tavalyi nagy kutat√°s√°ban is, amit a migr√°nsokr√≥l, √©s a migr√°ci√≥ gazdas√°gra gyakorolt hat√°sair√≥l k√©sz√≠tettek. Ugyan√≠gy szerepelnek m√°r egy 2005-√∂s elemz√©sben, amit az Eur√≥pai Uni√≥ migr√°nsokkal foglalkoz√≥ szervezete k√©sz√≠tett. S√Ķt, ezeknek a nagy r√©sze Magyarorsz√°gon is elfogadott t√©ny. A Magyar Statisztikai T√°rsas√°g egy 2010-es el√Ķad√°s√°ban is szerepelnek.
Kell

Az, hogy a migr√°c√≥ra sz√ľks√©g van, szint√©n t√©ny. Magyarorsz√°g lakoss√°ga, a fejlett orsz√°gokhoz hasonl√≥an, folyamatosan √∂regszik. Kevesebb gyerek sz√ľletik, mint amennyi p√≥tolni tudn√° a l√©leksz√°mot. Az egyre t√∂bb id√Ķs egyre nagyobb terhet jelent majd a dolgoz√≥knak. Egy dolgoz√≥nak pedig egyre t√∂bb nem dolgoz√≥t kell eltartania.

Mik√∂zben a fejlett vil√°gban ez t√∂rt√©nik, a fejletlen vil√°gban t√ļl sok a fiatal munkaer√Ķ. Ir√°n, T√∂r√∂korsz√°g √©s t√∂bb m√°s √°llam lakoss√°ga j√≥r√©szt iszony√ļan versenyk√©pes fiatalokb√≥l √°ll, akik gyakran k√©pzettek is. Ezek a fiatalok t√∂k√©letesen be tudn√°k t√∂lteni azokat a poz√≠ci√≥kat, amiket a nat√≠v lakoss√°g m√°r nem tud.

Eur√≥p√°ban az √ļj, kor√°bban nem l√©tez√Ķ munkahelyek 70 sz√°zal√©k√°t migr√°nsok t√∂ltik be. Ezzel m√°ris √©rtelmetlenn√© v√°lik a legklasszikusabb t√©vhit a bev√°ndorl√≥kr√≥l. Ezek a munk√°k kor√°bban nem l√©teztek, ez√©rt nem is lehetett elvenni √Ķket senkit√Ķl. A migr√°nsok r√°ad√°sul pont azokat a munkak√∂r√∂ket t√∂ltik be, amik a legrugalmasabbak. Gyorsan, felxibilisen tudj√°k elv√°llalni a v√°ltoz√≥ k√∂rnyezetben l√©trej√∂tt √ļj feladatokat.
Kinek áll ez érdekében?

A legfurcs√°bb, hogy az eg√©sz bev√°ndorl√≥ellenes kamp√°ny legink√°bb egyetlen n√©pr√©tegnek j√∂het j√≥l: a legszeg√©nyebbeknek. Amikor ez a vita az Egyes√ľlt √Āllamokban zajlott, az egyik sztenderd √©rvel√©s az volt, hogy a kereslet √©s k√≠n√°lat szab√°lyai szerint az olcs√≥ be√°raml√≥ munkaer√Ķ pontosan az olcs√≥ amerikai munkaer√Ķnek, k√ľl√∂n√∂sen a feket√©knek √°rt.

Ha Magyarorsz√°gon val√≥di bev√°ndorl√°s lenne, f√©lig k√©pzett vagy k√©pzetlen ide√°raml√≥ munkaer√Ķvel, az pont a leszakadt vid√©ki t√©rs√©geknek √©s a magyarorsz√°gi rom√°knak √°rtana. Ez√©rt, ha val√≥di bev√°ndorl√°s lenne, a korm√°ny mostani kommunik√°ci√≥s kamp√°nya pont azoknak seg√≠tene sokat, akiket a megsz√≥l√≠tott bev√°ndorl√≥ellenes xenof√≥bok tal√°n m√©g a bev√°ndorl√≥kn√°l is jobban gy√Ľl√∂lnek.
Az igazi vita

A bev√°ndorl√°s k√∂r√© rendezett vita nagyr√©szt egy√©bk√©nt sem gazdas√°gi, hanem politikai. Hi√°ba √°ll√≠tj√°k annyian, bele√©rtve a korm√°nyt is, hogy a Magyarorsz√°gra √©rkez√Ķ bev√°ndorl√≥k elveszik a magyarok munk√°j√°t, ez egyr√©szt nem igaz, m√°sr√©szt pedig a legkev√©sb√© sem zavarn√° a magyars√°got.

A bev√°ndorl√°s enn√©l sokkal ink√°bb kultur√°lis √©s politikai vita. David Card, a Berkeley Egyetem bev√°ndorl√°skutat√≥ja mondta erre azt, hogy ha a mexik√≥iak kicsit feh√©rebbek √©s kicsit magasabbak lenn√©nek, sokkal k√∂nnyebb lenne az eg√©sz √ľgyet rendezni. A bev√°ndorl√≥kkal a magyar n√©pess√©g nagy r√©sz√©nek nem az a baja, hogy elveszik a munk√°jukat, hanem az, hogy m√°shogy n√©znek ki, mint √Ķk.
Link

HozzŠszůlŠsok


#21 | jozsef toth - 2015. jķnius 26. 00:13:05
GERRY !
Igen van koztuk jo mozgasu!
Remellem neked is fog sikerulni Gerry.
Beszeltem az eggyikkel es azt monda bevesznek tegedis a csapatba.
De a vizsgan neked is le kell tenni.
Ha a csoves kukoricat letudod morzsolni mit ok akkor bevesznek a csapatba!s_*_kac
#22 | keepfargo - 2015. jķnius 26. 00:46:28
Gerry
√Čn is n√©ztem a fel√©ig, lalapapa vide√≥j√°t, √©s azt hiszem, hogy ezt v√©gign√©zve sem marad m√°s, mint egyfajta √ľress√©g, tal√°n mert √©n nem tudom ezt hozni. azt√°n ha fiatal vagyok, mint ezek, megpr√≥b√°lom √©n is, ugyanezt, de miut√°n egy darabig ment, egyszercsak √ļjra el√∂j√∂n az √ľress√©g-√©rz√©s. Ha nagyon er√∂s vagyok, √©s nagyon h√ľlye, akkor eltarthat negyven√©ves koromig is, de az √ľress√©g utol√©r, √≠gy vagy √ļgy. Na, √©s mi van akkor????
Akkor akár késö, akár nem, hátraarcot kell csinálni, ami után bármi jöhet, de ez, így, ugyanígy már nem; valami több kell...
#23 | Detonator - 2015. jķnius 26. 09:07:41
Gerry !

Nem tudom megn√©zni, valami t√∂r√∂lve lett a g√©pemr√Ķl mert a j√≥ m√ļltkor√°ban elleptek a polosk√°k, √©s takar√≠tani kellett. M√©g bekapcsolni is csak tr√ľkk√∂sen tudtam. Ennyit a technikai r√©szr√Ķl. De l√©gy sz√≠ves √©rtesd meg velem amit √≠rt√°l, mert itt a ritka alkalom, hogy nem √©rtem !
#24 | GERRY - 2015. jķnius 26. 20:30:37
ha l√°ttad volna a videot, tudn√°d mir√∂l besz√©lek... e vil√°gon csak nagyon keveseknek van sz√ľks√©ge az √©rtelemre... ez manaps√°g az emberi faj kkihal√≥ √°ga.

Egy a nyolvanas √©vekben itt megismert magyar f√©rfi csin√°lta j√≥l. Hal√°lra itta mag√°t. Nyema probl√©ma... ugyan az utols√≥ id√∂ben kicsit zavart√°k a patk√°nyok, cs√≥t√°nyok, meg hasonl√≥, a szob√°j√°ban rohang√°l√≥ dolgok, de hamar megold√≥dott amikor kiesett az erk√©lyr√∂l (vagy kid√ľlt). Az √©let n√©ha hossz√ļ, n√©ha rep√ľl, de ha gondolkozni is tanult√°l akkor kegyetlen is tud lenni.
#25 | Detonator - 2015. jķnius 26. 21:56:51
Erre mondom mi√≥ta, h√ľly√©n meghalni annyi, mint feles√©legesen √©lni, csak egy veget√°ci√≥. Tudod, t√∂lt, √ľr√≠t, t√∂lt, √ľr√≠t, mig meg nem d√∂glik. Erre az egysejt√Ľ l√©tre degener√≠tett√©k az emberis√©get, mindig ide lukadunk ki, mert mint √°llat csord√°t, lehet terelni, kar√°mba, vagy a v√°g√≥h√≠dra. Ennek vagyunk tan√ļi folyamatosan, hiszen a t√∂rt√©nelem ism√©tli √∂nmag√°t, mert az emberi term√©szet √∂r√∂k.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.