Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A toront√≥i jegyz√Ķk√∂nyvek


Serge Monast 1995-ben publik√°lja „A toront√≥i jegyz√Ķk√∂nyvek” (Les Protocoles de Toronto) c. dokumentumot. A szerz√Ķ szerint a jegyz√Ķk√∂nyvek 1967 nyar√°n sz√ľlettek, amikor a NWO eszm√©j√©nek akkori ir√°ny√≠t√≥i a kanadai nagyv√°rosban gy√Ľltek √∂ssze azzal a c√©llal, hogy kidolgozz√°k a k√∂vetkez√Ķ 50 √©vre sz√≥l√≥ strat√©gi√°jukat. Miut√°n elolvast√°tok a kivonatokat, mindenki eld√∂ntheti, hogy az elm√ļlt 45 √©vben vajon mennyi (√©s hogyan) val√≥sult meg ebb√Ķl.

A jegyz√Ķk√∂nyvekben lefektetett alapelveket a k√∂nnyebb √°ttekinthet√Ķs√©g kedv√©√©rt 15 pontba szedtem √©s egy hangy√°nyit megszerkesztettem, de mindenkit biztos√≠tok arr√≥l, hogy semmif√©le √©rdemi v√°ltoz√°st nem eszk√∂z√∂ltem azokhoz a francia nyelv√Ľ eredeti(?) v√°ltozatokhoz k√©pest, amelyekb√Ķl dolgoztam.

1. Er√Ķs√≠teni kell a „Sz√≥rakoz√°s T√°rsadalm√°t” (Soci√©t√© des Loisirs), amely m√°r eddig is hatalmas szolg√°latokat tett nek√ľnk. Az els√Ķdleges √∂szt√∂n√∂k √°ltal dikt√°lt egy√©ni elv√°r√°sok min√©l r√∂videbb id√Ķn bel√ľli kiel√©g√≠t√©se gyenge, befoly√°solhat√≥ √©s manipul√°lhat√≥ gener√°ci√≥kat eredm√©nyez. Ennek √©rdek√©ben fel kell haszn√°lnunk az audiovizu√°lis technol√≥gia valamennyi v√≠vm√°ny√°t, s az egy√©neket (kiemelten az ifj√ļs√°got) ezen kereszt√ľl individualista √©letszeml√©letre kell nevelni, mert a j√∂v√Ķ ember√©nek ilyennek kell lennie. Egy √∂nz√Ķ embernek nincsenek eszm√©i, nincsenek √°lmai, sem pedig bels√Ķ tart√°sa.

2. B√°tor√≠tani kell az √∂kol√≥giai szeml√©let√Ľ anarchizmus elterjed√©s√©t, kiemelten az egyetemi, f√Ķiskolai hallgat√≥k k√∂r√©ben, hiszen √Ķk a nemzet√°llamok ellens√©gei. Az √ļgynevezett k√∂rnyezetv√©delmi √©s z√∂ld gondolkod√°s term√©szetes (de csak taktikai) sz√∂vets√©ges√ľnk mindaddig, am√≠g a fenn√°ll√≥ nemzet√°llami rendet t√°madja.

3. Az √°ltalunk befoly√°solt ifj√ļs√°g lelki szeg√©nys√©g√©t egy hamis √©s virtu√°lis, tudom√°nynak t√Ľn√Ķ technol√≥giai massz√°val kell ellens√ļlyoznunk. Ennek a legmegfelel√Ķbb terepe az oktat√°si rendszer, ahol a klasszikus hum√°n m√Ľvelts√©get helyettes√≠ten√ľnk kell egyfajta m√Ľszaki, pragmatikus szeml√©letm√≥ddal.

4. Szorgalmaznunk kell a nemzetk√∂zi szabad-kereskedelmet; le kell bontanunk a gazdas√°gi √©s politikai hat√°rokat, meg kell sz√ľntetn√ľnk a k√ľlkereskedelmet s√ļjt√≥ ad√≥kat, mert ez√°ltal a nemzet√°llamok elvesz√≠tik egyik leger√Ķsebb fegyver√ľket. A nemzeti √©s hazafias √©rz√©sek egyre nevets√©gesebb√© v√°lnak, ami el√Ķseg√≠ti a globaliz√°ci√≥t. A korl√°tok n√©lk√ľli szabad-kereskedelem el√Ķseg√≠ti a munkan√©lk√ľlis√©g n√∂veked√©s√©t, a gyeng√©bb nemzet√°llamok versenyk√©pess√©g√©nek elveszt√©s√©t, a hagyom√°nyos nemzetgazdas√°gi √°gazatok v√©gzetes lemer√ľl√©s√©t √©s piacveszt√©s√©t.

5. Embereink, szimpatiz√°nsaink √°ltal az els√Ķk k√∂z√∂tt elfoglaland√≥ ter√ľletek a nemzet√°llamok k√ľl√ľgyminiszt√©riumai, a bev√°ndorl√°si hivatalok √©s a nemzetk√∂zi szervezetek migr√°ci√≥s √ľgyn√∂ks√©gei. Feladatuk az, hogy min√©l t√°gabbra nyiss√°k a fejlett √°llamok kapuit a harmadik vil√°gb√≥l (els√Ķsorban Afrik√°b√≥l √©s √Āzsi√°b√≥l) √©rkez√Ķ migr√°nsok el√Ķtt, hiszen √≠gy jelent√Ķsen n√∂vekszik a befogad√≥k √©s a bev√°ndorl√≥k k√∂z√∂tti fesz√ľlts√©g.

A sajt√≥ manipul√°l√°s√°val, a k√∂zv√©lem√©ny √°ltalunk k√≠v√°natosnak tartott ir√°nyba t√∂rt√©n√Ķ befoly√°sol√°s√°val – √©rde- keinknek megfelel√Ķ m√≥don – mindig olyan h√≠reket terjeszt√ľnk, amelyek mindig a megfelel√Ķ l√∂k√©st adj√°k a t√∂megeknek. A harmadik vil√°gban fegyveres konfliktusokat √©s h√°bor√ļkat gerjeszt√ľnk, mert ezek hat√°s√°ra az onnan kiv√°ndorolni, menek√ľlni sz√°nd√©koz√≥k hull√°mokban √©rkeznek majd a Nyugat kapuihoz.

6. A nyugati vil√°gban m√Ľk√∂d√Ķ nagyv√°llalatok termel√Ķegys√©geit lassank√©nt √°t kell helyezni azokba az √°llamokba, amelyek m√©g hisznek a piacgazdas√°g mindenhat√≥s√°g√°ban s deviza√©hs√©g√ľk elnyomja a legelemibb √≥vint√©zked√©seket is: a kelet-eur√≥pai √©s mediterr√°n orsz√°gok, D√©l-Amerika. A multik term√©szetesen csak addig fognak ottmaradni, am√≠g a munkaer√Ķt val√≥ban rabszolga√°ron tudj√°k ny√ļjtani; amint sz√ľks√©ges (s amint a politikai v√°ltoz√°sok lehet√Ķv√© teszik), tov√°bb kell vonulni m√©g keletebbre: a Szovjetuni√≥, K√≠na √©s a t√∂bbi √°zsiai orsz√°gba. A befogad√≥ √°llamokat r√° kell b√≠rni, hogy k√∂lcs√∂n√∂ket vegyenek fel a nemzetk√∂zi p√©nzint√©zetekt√Ķl (els√Ķdlegesen az IMF-t√Ķl √©s a Vil√°gbankt√≥l, amelyek gyakorlatilag a mi tulajdonunkban vannak). Ha h√ļz√≥dozn√°nak a k√∂lcs√∂nfelv√©telt√Ķl, meg kell ingatni a gazdas√°gukat, v√°ls√°got kell el√Ķid√©zni, s bele kell zavarni √Ķket egy ad√≥ss√°gspir√°lba, majd – k√∂zvetett m√≥don – k√©nyszer√≠teni kell √Ķket, hogy v√°ls√°gk√∂lts√©gvet√©sb√Ķl v√°ls√°gk√∂lts√©gvet√©sbe bukd√°csoljanak.

7. L√©trehozzuk a glob√°lis gazdas√°got (√Čconomie Globale), amely f√∂l√∂tt sem a nemzet√°llamok, sem a szakszervezetek nem tudnak semmif√©le kontrollt gyakorolni. A glob√°lis gazdas√°g el√Ķbb-ut√≥bb l√©trehozza a saj√°t (ugyancsak glob√°lis) politik√°j√°t, s ennek k√∂vetkezt√©ben sz√ľks√©gess√© v√°lik a politikai rendszerek glob√°lis √ļjj√°szervez√©se, melynek b√∂lcs√Ķj√©n√©l mi fogunk b√°b√°skodni.

8. Aglob√°lis gazdas√°g m√°sik k√∂vetkezm√©nye a glob√°lis t√∂megkult√ļra, melybe – √≥vatosan √©s kiegyens√ļlyozott m√≥don – bele kell tenni minden vall√°sb√≥l, minden nemzeti kult√ļr√°b√≥l √©s minden hagyom√°nyb√≥l, szok√°sb√≥l √©s tudom√°nyb√≥l egy kicsit – hogy mindenki el√©gedett legyen. Az √≠rott √©s elektronikus m√©diumokon kereszt√ľl sulykolni fogjuk az uniformiz√°lt (√©s √°ltalunk el√Ķ√≠rt) √≠zl√©st kialak√≠t√≥ rekl√°mokat.

9. B√°tor√≠tani kell (f√Ķk√©nt az ENSZ √©s a NATO √©gisze alatt) a b√©kefenntart√≥ √©s b√©keteremt√Ķ katonai m√Ľveleteket, amelyeknek – a lehet√Ķs√©gekhez k√©pest – humanit√°rius akci√≥knak kell t√Ľnni√ľk a k√∂zv√©lem√©ny el√Ķtt (l√°sd m√©g a m√©dia szerepe!). Ezek a fegyveresek val√≥j√°ban azt a c√©lt szolg√°lj√°k, hogy a k√©t szervezet vezet√©s√©ben elhelyezett embereink mindig rajta tarts√°k a szem√ľket a vil√°g forrong√≥ pontjain, s befoly√°solhass√°k az ottani esem√©nyeket. A b√©kem√Ľveletek hely√©t pedig lassan majd √°tveszik a reag√°l√≥ er√Ķk, k√©s√Ķbb pedig m√°r az egyszer√Ľ megel√Ķz√©s is okot szolg√°ltathat fegyveres beavatkoz√°sainkhoz, a vil√°g b√°rmelyik orsz√°g√°ban. Mindehhez sz√ľks√©ges az ENSZ √©s a t√∂bbi nemzetk√∂zi katonai szervezet alapszab√°lyainak lass√ļ √°talak√≠t√°sa, hogy el√Ķbb-ut√≥bb (a m√°r l√©tez√Ķ nemzetk√∂zi katonai er√Ķn k√≠v√ľl) rendelkez√©sre √°lljanak nemzetk√∂zi rend√Ķri √©s csend√Ķri er√Ķk is.

10. Az egy√©nt egyre kiszolg√°ltatottabb√° kell tenni, s igaz ez a gazdas√°gi, az ideol√≥giai √©s az √©rzelmi √∂sszetev√Ķre is. Emelni kell a nyugd√≠jkorhat√°rokat, egyre bizonytalanabb√° kell tenni a munkahelyeket (tudatos√≠tani kell p√©ld√°ul a munkav√°llal√≥ban, hogy b√°rmikor elbocs√°that√≥), a fizet√©sek v√°s√°rl√≥erej√©t fokozatosan cs√∂kkenteni kell (p√©ld√°ulmesters√©gesen gerjesztett infl√°ci√≥ seg√≠ts√©g√©vel), ugyanakkor biztos√≠tani kell az egy√©ni agymos√°s lehet√Ķs√©g√©t (primit√≠v t√©v√©m√Ľsorok, manipul√°lt oktat√°s, ir√°ny√≠tott sajt√≥, fogyaszt√°s-centrikus t√°rsadalom, stb.). √Črdemes megfontolni olyan – nagy visszhangot √©s felh√°borod√°st kiv√°lt√≥ – b√Ľncselekm√©nyek elk√∂vet√©s√©nek el√Ķseg√≠t√©s√©t, amelyek hat√°s√°ra az egy√©n maga ki√°lt nagyobb biztons√°g √©s er√Ķteljesebb rend√Ķri vagy titkosszolg√°lati jelenl√©t ut√°n.

11. A nemzet√°llamokat minden eszk√∂zzel meg kell akad√°lyozni abban, hogygazdas√°gi ter√ľleteiket √∂n√°ll√≥an korszer√Ľs√≠ts√©k; k√ľl√∂n√∂s figyelmet √©rdemelnek ilyen szempontb√≥l az energia- √©s p√©nz√ľgyi szektor, a mez√Ķgazdas√°g, valamint az √ļj technol√≥gi√°k. Ezek azok a neuralgikus pontok, amelyeket ki kell vonni a nemzeti fel√ľgyelet al√≥l, √©s soron k√≠v√ľl glob√°lis ellen√Ķrz√©s al√° kell helyezn√ľnk.

12. Ahol lehet, az emberi munkaer√Ķt g√©pekkel, robotokkal √©s – lehet√Ķs√©g szerint, a technol√≥giai fejl√Ķd√©s f√ľggv√©ny√©ben – sz√°m√≠t√≥g√©pekkel kell helyettes√≠teni.

13. Egyre t√∂bb olyan adatb√°zist kell l√©trehozni, amelyek – v√°ltozatos m√≥don, a technol√≥giai fejl√Ķd√©s f√ľggv√©ny√©ben – egyre t√∂bb inform√°ci√≥t t√°rolnak az egy√©nekr√Ķl. Ezeknek a nyilv√°ntart√°soknak sz√ľks√©g eset√©n √∂sszekapcsolhat√≥knak kell lenni√ľk, sfenntart√°suk, valamint ellen√Ķrz√©s√ľk nemzetk√∂zi szervezetek joghat√≥s√°ga al√° kell essen. Ezek sz√ľks√©gess√©g√©t b√Ľnmegel√Ķz√©si √©s b√Ľn√ľld√∂z√©si c√©llal kell magyar√°zni a t√∂megeknek. Mindezen l√©p√©sekkel p√°rhuzamosan a lehet√Ķ legjobban szigor√≠tani kell a l√Ķfegyverek egy√©nek √°ltali birtokl√°s√°nak jogi felt√©teleit.

14. A vel√ľnk szembehelyezked√Ķ nemzet√°llamokat meg kell b√ľntetni: p√©nz√ľgyi √©s gazdas√°gi m√≥dszerekkel, ideol√≥giai ellehetetlen√≠t√©ssel, s v√©gs√Ķ esetben olyan extr√©m m√≥dszerekkel, mint az elektrom√°gneses fegyverekkel kiv√°ltott (√©s ir√°ny√≠tott) f√∂ldreng√©sek, √©ghajlat- √©s id√Ķj√°r√°s-v√°ltoztat√°sok, a f√©rfiak √©s n√Ķk term√©kenys√©g√©nek cs√∂kkent√©se (ak√°r teljes vagy r√©szleges steriliz√°ci√≥), stb.

15. Azokat az egy√©neket, akik nem √°llnak be a sorba, s tetteikkel vagy szavaikkal vesz√©lyeztetik az √öj Vil√°grend kialak√≠t√°s√°t, el kell lehetetlen√≠teni, meg kell b√©lyegezni, nevets√©gess√© kell tenni; v√©gs√Ķ esetben fizikailag is meg kell semmis√≠teni.

Eddig tartott a jegyz√Ķk√∂nyvek tartalm√°nak kivonatos ismertet√©se. Serge Monast 1996 december√©ben hirtelen elhunyt, s lak√°s√°b√≥l, illetve irod√°j√°b√≥l dokumentumok sz√°zai t√Ľntek el a hal√°l√°t k√∂vet√Ķen. 1997 janu√°rj√°ban k√©t egykori munkat√°rsai is √©let√©t veszti: egyik√ľk aut√≥balesetben, a m√°sik pedig (egy √ļjs√°g√≠r√≥-gyakornok) √°ll√≠t√≥lag r√©szegen kiesik egy torony√©p√ľlet huszadik emelet√©nek egyik ablak√°b√≥l. Serge hal√°la el√Ķtt (’96 november√©ben) egy t√©v√©m√Ľsorban azt √≠g√©rte, hogy a jegyz√Ķk√∂nyvekr√Ķl, valamint tov√°bbi exkluzivit√°sokr√≥l r√©szletekkel fog szolg√°lni, de hirtelen hal√°la ebben megakad√°lyozta.

A jegyz√Ķk√∂nyvekhez kapcsol√≥d√≥ elm√©letekr√Ķl a Konte√≥blogon lehet b√Ķvebben olvasni. A benne le√≠rt dolgok azonban biztosan elind√≠tanak n√©h√°ny gondolatot minden olvas√≥ban. Teljesen mindegy, hogy a jegyz√Ķk√∂nyvek milyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt keletkeztek, ki √≠rta √©s mi√©rt, az hamis√≠tv√°ny vagy eredeti… stb. Csak meg kell n√©zni mi val√≥sult meg a jegyz√Ķk√∂nyvben le√≠rtakb√≥l, √©s elgondolkodni a j√∂v√Ķnkr√Ķl…Forr√°s: Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kozak - 2015. jķnius 24. 10:53:37
ez épen olyan minta rózsadombi paktum https://hu.wikipe...mbi_paktumami állítólag nincs nem is volt ilyen .
De a cikk v√©g√©n a v√©gsz√≥ j√≥" meg kell n√©zni mi val√≥sult meg bel√Ķle "
#2 | keepfargo - 2015. jķnius 24. 10:54:09
A CBJ modernebb változata, megerösítése. Mindkettöt tanítani, vagy legalábbis terjeszteni kellene.
Eml√©kezetembe id√©zi Aldous Huxley Sz√©p √ļj vil√°g c. k√∂nyv√©t is, aki olvasta, tudja, mire gondolok.

Sz√©p √ļj vil√°ggal sz√°molhatunk, illetve m√°r ma n√©zhet√ľnk vele farkasszemet.

Serge Monast is az √∂ssz-emberis√©g h√∂se, m√°rt√≠rja. Gyilkosai nem emberek; f√∂ldidegen √∂r√ľltek, akikt√∂l vagy megszabadulunk, vagy zs√°kutc√°ban k√∂t ki a f√∂ldi civiliz√°ci√≥, t√∂nkret√©ve mindent: embert √©s bioszf√©r√°t.
#3 | Ionerai - 2015. jķnius 24. 12:43:59
Imre! Hibás a forrás amit betettél!
#4 | postaimre - 2015. jķnius 24. 13:37:15
Ion, cser√©ltem. K√∂sz√∂n√∂m! De ide is teszem, mert ez b√Ķvebb: http://konteo.blo...zokonyvek/
#5 | Dunna - 2015. jķnius 24. 17:03:31
J√≥ √≠r√°s,engem m√°r p√©ld√ļl a k√ľls√Ķ k√∂rnyezetem rendszeresen megb√©lyegzett mikor pr√≥b√°ltam felnyitni a szem√ľket :)(persze csak pejorat√≠v jelz√Ķkkel,de ez nem nagyon v√°ltoztat a megb√©lyegz√©s t√©ny√©n)
#6 | Balu - 2015. jķnius 24. 17:49:01
Nem tudom elégszer belinkelni és kicsit csodálkozom is, hogy még fenn van...

Az Iron Mountain report, angolul tudóknak
YouTube Videů
#7 | Gutai Zub - 2015. jķnius 24. 18:11:26
Jegyz√Ķk√∂nyvek?

A torontói változat nem látszik többnek, mint az eredeti modernebb kivonata

M√©gis valami hi√°nyzik a magyar√°zatokb√≥l √©s a megk√©rd√Ķjelezhetetlen folyamatokb√≥l, v√°ltoz√°sokb√≥l.

Valami nem stimmel! √Ėsszegy√Ľlik itt ott n√©h√°ny bank√°r, politikus, √ľzlet ember, √©s elhat√°rozz√°k az eg√©sz emberis√©g j√∂v√Ķj√©t, sors√°t? Orsz√°gok√©t, f√∂ldr√©szek√©t, mindenhol?

M√©g az √Ķsi "isteneknek" jehov√°nak, elohimeknek, is sz√ľks√©ge volt egy engedelmes, kiv√°lasztott t√∂megre, hogy a puszt√≠t√°sokat, v√°ltoztat√°sokat v√©grehajts√°k.

Mert ugye senki nem k√©pzeli el, hogy n√©h√°ny sz√°z mai pszichopata elohim, b√°rmennyi p√©nze is lenne, csak √ļgy √∂sszegy√Ľlne, √©s a pokolba vezetn√© a vil√°got, ha nem √°llna m√∂g√∂tte egy hihetetlen √∂sszetart√≥ gonosz t√∂meg a vil√°gban sz√©tsz√≥rva mindenhol......

Mindenhol és minden rossznak az élén
#8 | Detonator - 2015. jķnius 24. 20:50:14
Gutai Zub !

√ćgy igaz, csak "moderniz√°lt√°k" !
Az a 15 milli√≥, meg legal√°bb 1,5 milli√°rd ! √Čs val√≥ban sz√©tsz√≥rva, minden rossznak az √©l√©n .
#9 | mormota1968 - 2015. jķnius 24. 23:36:56
√Črdekb√Ķl, f√©lelemb√Ķl √©s tudatlan ostobas√°gb√≥l. Tudom, megint csak √∂nmagam ism√©tlem, de nem √≠gy van? Ez√©rt ilyen a vil√°gunk amilyen. Ebb√Ķl a legt√∂bb a tudatlan, ostoba, a legk√°rt√©konyabbak, akik megel√©gszenek azzal a tud√°ssal, amit hivatalosan bemagoltattak vel√ľk kicsi gyerekkorukt√≥l kezdve.
Tov√°bb tanulni, a val√≥s√°gnak ut√°na j√°rni nem hajland√≥k, vagy t√ļl f√°radtak hozz√° a napi hajsza ut√°n. Vagy f√©lnek a k√∂vetkezm√©nyekt√Ķl, az igazs√°gt√≥l, att√≥l, hogy r√° kell √©bredni√ľk arra, hogy milyen beteg vil√°gban, rendszerben √©l√ľnk. Ink√°bb beh√ļzott farokkal kussolnak, a fa@bok is ilyenekkel van tele, eszm√©letlen, hogy milyen baroms√°gokat osztanak meg egym√°ssal, de az √©let√ľket befoly√°sol√≥ t√©m√°kkal m√°r nem foglalkoznak. √Čs az √©rdekb√Ķl cselekv√Ķk, na azok is t√ļl sokan vannak. Ha hallgatsz √©s engedelmes maradsz, v√©grehajt√≥d a feletted √°ll√≥k parancsait, akkor j√≥l
fogsz √©lni, de ha keresztbe teszel nek√ľnk feletted √°ll√≥knak,
nem leszel hossz√ļ √©let√Ľ. Ez a szentnek nem mondhat√≥ h√°roms√°g ir√°ny√≠tja a vil√°gunkat. Nem tudom, ha iskolai tananyagk√©nt tan√≠tan√°k, a ma m√©g tiltott √©s titkolt
inform√°ci√≥kat, mind ez a fenti is, h√°nyan lenn√©nek azok, akik fel is fogn√°k a l√©nyeget. √Čs h√°nyan, akik nem foglalkozn√°nak vele, csak nekik j√≥ legyen az √©let√ľk, a t√∂bbi
ember meg nem sz√°m√≠t. N√©mely filmben val√≥s√°gh√Ľen mutatj√°k be azt a gerinctelens√©get, ahogy az emberek j√≥ r√©sze k√©pes meghuny√°szkodva beh√≥dolni a p√©nz, a gazdags√°g hatalm√°nak, legyen b√°rmi is az √°ra. Ak√°r a lelk√ľk is. Csak mikor elj√∂n a b√ļcs√ļ ideje √©s sz√°mot kell adni
eg√©sz √©let√ľk tetteivel, akkor √©led fel ezekben az emberekben is a lelkiismeret furdal√°s, m√°r mint a jobbik esetben.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.