Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A Gyurcsány-érában csak lefokozták


Judittal m√©g terveik vannak, b√°r szomor√ļnak tartom, hogy egyetlen √©rtelmes "rend√Ķrt" sem termelt ki mag√°b√≥l ez a szervezet sem. Baracz hol vagy? K√©t, lop√°ssal gyan√ļs√≠tott ember az √ľgy√©szs√©g k√©t „koronatan√ļja” – mondta lapunknak adott interj√ļj√°ban Szima Judit, a Tettrek√©sz rend√Ķrszakszervezet f√Ķtitk√°ra, akit a napokban nem joger√Ķsen let√∂ltend√Ķ b√∂rt√∂nb√ľntet√©sre √≠t√©lt a b√≠r√≥s√°g sikkaszt√°s√©rt. Besz√°molt a szervezet√ľkh√∂z 2011-ben be√©p√≠tett M. E. t√©nyked√©s√©r√Ķl, aki el√Ķbb az ir√°ni nagyk√∂vettel akarta √Ķt √∂sszeismertetni, majd korm√°nyp√°rti politikusok g√©pfegyveres lel√∂v√©s√©r√Ķl besz√©lt, ezzel alapot teremtve a szakszervezet elleni titkos nyomoz√°sra. M. E.-r√Ķl kider√ľlt, hogy az Inform√°ci√≥s Hivatallal is kapcsolatba ker√ľlt. A f√Ķtitk√°r szerint politikai koncepci√≥s elj√°r√°st ind√≠tottak ellene, terroristak√©nt kezelt√©k, megal√°zt√°k, f√©rje s√≠rj√°t sem l√°togathatta meg halottak napj√°n, de a rend√Ķrszakszervezetet √≠gy sem fogj√°k tudni sz√©tverni.

– A Szeksz√°rdi J√°r√°sb√≠r√≥s√°g a napokban h√°rom √©v let√∂ltend√Ķ b√∂rt√∂nb√ľntet√©sre √©s 22 milli√≥ forintos vagyonelkobz√°sra √≠t√©lte sikkaszt√°s√©rt, k√∂lts√©gvet√©si csal√°s√©rt √©s hamis mag√°nokirat felhaszn√°l√°s√°√©rt. Hogyan fogadta az √≠t√©letet?
– V√°ratlanul √©rt, k√ľl√∂n√∂sen a b√≠r√≥ eddigi egyoldal√ļ pervezet√©s√©nek f√©ny√©ben. Ezalatt azt √©rtem, hogy az √ľgy√©szs√©g bizony√≠t√°si ind√≠tv√°nyainak mindig helyt adott, a v√©delem√©nek szinte soha. Ebb√Ķl arra lehetett k√∂vetkeztetni, hogy a mi √°ll√°spontunkra az√©rt nem k√≠v√°ncsi a b√≠r√≥s√°g, mert hozz√°nk hasonl√≥an a v√°dat egy k√©ptelen jogi t√°kolm√°nynak tartja, √©s felment√Ķ √≠t√©letet hoz majd.

– Ehelyett a hatb√≥l n√©gy v√°dpontban b√Ľn√∂snek mondt√°k ki. Tov√°bbra is √°rtatlannak tartja mag√°t?
– Nem k√∂vettem el semmilyen b√Ľncselekm√©nyt.

– Akkor vegy√ľk sorra a v√°dpontokat. Az √ľgy√©szs√©g szerint sikkaszt√°st k√∂vetett el azzal, hogy a Tettrek√©sz p√©nz√©b√Ķl, az arra jogosult test√ľlet hozz√°j√°rul√°sa n√©lk√ľl 18 milli√≥ forint√©rt fel√ļj√≠totta a szakszervezet sz√©kh√°z√°t, amely egy√ļttal az √∂n otthona.
– Megalakul√°s√°t√≥l kezdve a saj√°t lak√≥ingatlanom a szakszervezet sz√©khelye. Az√≥ta itt iroda m√Ľk√∂dik t√∂bb mint t√≠z alkalmazottal. 2009-ben a k√ľld√∂tt√©rtekezlet√ľnk d√∂nt√∂tt a fel√ļj√≠t√°sr√≥l, hogy a munkat√°rsaink emberi k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt dolgozhassanak. Ezt egy√©bk√©nt 2010-ben √©s ut√°na minden esztend√Ķben a kongresszus is meger√Ķs√≠tette. Teh√°t nem igaz, hogy ne lett volna felhatalmaz√°s. Jogilag megalapozatlan √©s √©rtelmezhetetlen az √ľgy√©szs√©g √°ll√≠t√°sa, miszerint a beruh√°z√°s teljes √©rt√©ke el lett volna sikkasztva, ugyanis el√Ķtte b√©rleti szerz√Ķd√©st k√∂t√∂ttem a szakszervezettel, ami alapj√°n havi 80 ezer forint√©rt t√∂bb mint 200 n√©gyzetm√©ternyi irod√°t b√©relnek t√Ķlem. Azonban 2009 √≥ta egyetlen forintot sem kell fizetni√ľk, helyette lelakj√°k azt az √∂sszeget, amit a fel√ļj√≠t√°sra ford√≠tottunk. Hi√°ba nyilatkozta azt a Tettrek√©sz, hogy nem √©rte semmilyen k√°r, az √ľgy√©szs√©g √©s az els√Ķfok√ļ b√≠r√≥s√°g ezt figyelmen k√≠v√ľl hagyta. Mik√©nt a tags√°g felhatalmaz√°s√°t √©s a b√©rleti szerz√Ķd√©st is. Val√≥j√°ban a szakszervezet bels√Ķ √©let√©be val√≥ durva beavatkoz√°sr√≥l van sz√≥.
T√ľntet√©st√Ķl a b√∂rt√∂nig
2011. j√ļnius 2.: A Tettrek√©sz a Parlament el√Ķtt t√ľntet a szolg√°lati nyugd√≠jak √ľgy√©ben.
2011. j√ļnius 3.: √ērizetbe veszik Szima Juditot.
2011. j√ļnius 6.: A b√≠r√≥s√°g lakhelyelhagy√°si tilalommal s√ļjtja a szakszervezeti vezet√Ķt.
2011. november 27.: A b√ľntet√Ķelj√°r√°s meghi√ļs√≠t√°sa √©s a b√Ľnism√©tl√©s vesz√©lye miatt letart√≥ztatj√°k Szim√°t. Nyolc h√≥napot t√∂lt b√∂rt√∂nben.
2015. j√ļnius 15.: Els√Ķ fokon b√∂rt√∂nb√ľntet√©sre √≠t√©lik a rend√Ķrszakszervezet vezet√Ķj√©t.

– A m√°sodik √©s harmadik v√°dpont szerint 2009 febru√°rja √©s 2011 janu√°rja k√∂z√∂tt val√≥tlan tartalm√ļ √ļtik√∂lts√©g-elsz√°mol√°sokkal nyolcmilli√≥ forintot tulajdon√≠tott el a szakszervezet – egy√©bk√©nt √©ppen √∂n √°ltal kezelt – p√©nz√©b√Ķl, 2008-t√≥l pedig k√©t munkat√°rs√°nak utalt √°t m√°sf√©l milli√≥ forintot fikt√≠v √ļtik√∂lts√©gekre.
– A b√≠r√≥s√°g elegend√Ķ bizony√≠t√©kk√©nt fogadta el a kirendelt szak√©rt√Ķ becsl√©s√©t, mik√∂zben egy m√°sik szak√©rt√Ķ pontos – teh√°t nem csup√°n becs√ľlt – adatai ezt c√°folt√°k. K√©t m√°sik szak√©rt√Ķ is a mi √°ll√°spontunkat igazolta, de ez sem hatotta meg a b√≠r√≥s√°got. A szakszervezet az √©n aut√≥mat haszn√°lta fut√°raut√≥k√©nt, √©s ezt a v√°dbeli id√Ķszakban, 2008 √©s 2011 k√∂z√∂tt munka√ľgyben b√°rki megtehette. Ezt egy tucat tan√ļ igazolta. Mivel 2005 √≥ta √©n vagyok a Tettrek√©sz els√Ķ sz√°m√ļ vezet√Ķje, korl√°tlan g√©pkocsihaszn√°latom van, ezt senki nem is vitatta. A benzinp√©nzt √©n fizettem, amit a szakszervezet ut√≥lag megt√©r√≠tett. Err√Ķl prec√≠z nyilv√°ntart√°sokat vezett√ľnk, √°m √©rdekes m√≥don ezeket nem egyedileg azonos√≠tott m√≥don foglalt√°k le, hanem a h√°zkutat√°skor az √∂sszeset bev√°gt√°k egy zs√°kba, √©s vitt√©k. Ennek az√©rt van jelent√Ķs√©ge, mert ut√≥lag al√°√≠r√°s n√©lk√ľli, tiszt√°zatlan eredet√Ľ nyilv√°ntart√°sok ker√ľltek a b√≠r√≥s√°g asztal√°ra. A k√©t koll√©g√°m √ļtik√∂lts√©g-t√©r√≠t√©se is pontosan, szab√°lyosan zajlott, amit t√∂bb tucat tan√ļ al√°t√°masztott. Csak az egyik feljelent√Ķ, T. Enik√Ķ √°ll√≠totta az ellenkez√Ķj√©t. R√≥la azt √©rdemes tudni, hogy munkahelyi viselked√©se miatt szakszervezet√ľnk kor√°bban elbocs√°totta. M√°r el√Ķtte is tudtuk, hogy h√°nyatott a mag√°n√©lete, egyik √∂ngyilkoss√°gi k√≠s√©rlete ut√°n p√©ld√°ul a k√≥rh√°zban is megl√°togattuk. Bed√Ķlt hitele miatt elvesztette a lak√°s√°t, ez√©rt megengedtem neki, hogy a lak√°somba bejelentkezzen. De nem lehetett vele egy√ľtt dolgozni, √©s az elbocs√°t√°sa miatt megs√©rt√Ķd√∂tt. Emiatt akar bossz√ļt √°llni rajtam √©s a szakszervezeten.

– Teh√°t perben, haragban √°llnak egym√°ssal? Az√©rt k√©rdezem, mert az elfogult tan√ļk vallom√°s√°t jog√°llami b√≠r√≥s√°gok ki szokt√°k rekeszteni a bizony√≠t√©kok k√∂r√©b√Ķl.
– Haragban √©s perben is, miut√°n egy m√°sik volt szakszervezeti alkalmazottal egy√ľtt jogosulatlanul vett fel k√∂zel k√©tmilli√≥ forintot a Tettrek√©sz sz√°ml√°j√°r√≥l. Emiatt feljelent√©st tett√ľnk ellen√ľk, √©s a nyomoz√≥ hat√≥s√°g k√∂zl√©se szerint gyan√ļs√≠tottk√©nt hallgatt√°k ki √Ķket. Az √©n √ľgyemben ezek a lop√°ssal gyan√ļs√≠tott emberek az √ľgy√©szs√©g „koronatan√ļi”, akiket a b√≠r√≥s√°g elfogulatlannak √©s szavahihet√Ķnek min√Ķs√≠tett. Abszurdum az eg√©sz.

– A negyedik v√°dpont, amiben a b√≠r√≥s√°g b√Ľn√∂snek mondta ki: egyes alkalmazottaikat bejelent√©s n√©lk√ľl foglalkoztatt√°k, a t√ļlmunk√°kat zsebbe fizett√©k, amivel megk√°ros√≠tott√°k a k√∂lts√©gvet√©st.
– Val√≥j√°ban annyi t√∂rt√©nt, hogy a szakszervezet meglop√°s√°val gyan√ļs√≠tott T. Enik√Ķ elszaladt az √ľgy√©szs√©gre, √©s beismerte, lopott, √°m azt √°ll√≠totta, a p√©nzt odaadta nekem, √©n meg ebb√Ķl fizettem a t√ļl√≥r√°kat. Teljesen √©letszer√Ľtlen a t√∂rt√©net, hiszen valamennyi √©rintett munkat√°rsunk tan√ļk√©nt elmondta: a t√ļlmunk√°kat szabadid√Ķben „lecs√ļsztathatt√°k”. Teh√°t mi csup√°n √©lt√ľnk azzal a t√∂rv√©nyes lehet√Ķs√©ggel, amely lehet√Ķv√© teszi a t√ļlmunka szabadid√Ķben val√≥ ellent√©telez√©s√©t. A koll√©g√°inknak ez sokszor kedvez√Ķbb volt.

– Milyen bizony√≠t√©kokra √©p√ľlt a v√°d √©s az √≠t√©let?
– A feljelent√Ķ √©s t√°rsa val√≥s√°ggal ellent√©tes, rosszindulat√ļ tan√ļvallom√°saira √©s a T. Enik√Ķ √°ltal k√©sz√≠tett Word-dokumentumokra. A b√≠r√≥s√°g igazs√°g√ľgyi szak√©rt√Ķje ezeket vizsg√°lta meg, nem pedig a t√Ķl√ľnk lefoglalt iratokat, kimutat√°sokat, bizonylatokat.

– Honnan √©rtes√ľlt arr√≥l, hogy titkos nyomoz√°s is folyt √∂n√∂k ellen?
– Az elj√°r√≥ √ľgy√©szs√©g „nagy tud√°s√ļ” vezet√Ķje foglalta ezt k√∂zokiratba. Gondolom, sokat nem hozhatott a konyh√°ra a lehallgat√°s, titkos megfigyel√©s, mivel az ily m√≥don szerzett bizony√≠t√©kokkal el√Ķ sem √°lltak.

– Az interneten is k√∂zz√©tette azt a Hajdu J√°nosnak, a Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont (TEK) vezet√Ķj√©nek √≠rt levelet, amelyben megeml√≠t egy bizonyos M. E.-t. R√≥la azt sejteti, hogy a TEK provok√°tora, net√°n be√©p√≠tett titkos √ľgyn√∂k lehetett. Mib√Ķl gondolja?
– A t√©nyked√©se erre utalt. M. E.-t jogi el√Ķad√≥k√©nt alkalmaztuk 2011 √©s 2013 k√∂z√∂tt, mivel szakmailag felk√©sz√ľlt volt. √Ām kezdett√Ķl furcsa volt, amit csin√°lt. Pr√≥b√°lt a szakszervezeti vezet√Ķk bizalm√°ba f√©rk√Ķzni, √©s saj√°t megfogalmaz√°sa szerint „mindenkinek felm√©rte a gyenge pontj√°t”. Enn√©l is √©rdekesebb: folyamatosan hangoztatta, hogy kit√Ľn√Ķen besz√©l perzs√°ul, a budapesti ir√°ni nagyk√∂vet szem√©lyes ismer√Ķse, √©s szeretne szervezni egy tal√°lkoz√≥t kett√Ķnknek. Erre v√©g√ľl nem ker√ľlt sor. Azt√°n t√∂bbsz√∂r, t√∂bbek f√ľle hallat√°ra el√Ķadta, hogy felh√≠vta √Ķt egy rend√Ķr, √©s k√∂z√∂lte: szerez egy g√©pfegyvert, felj√∂n Budapestre, √©s lel√∂vi az √∂sszes korm√°nyp√°rti politikust. Mikor k√©rt√ľk, hogy √≠rjon err√Ķl jelent√©st, nem tette meg. Ma m√°r sejtj√ľk, mi √°llhatott a h√°tt√©rben: ha a TEK-nek jelentett err√Ķl a mes√©r√Ķl, amelyhez egy√©bk√©nt a szakszervezetnek semmi k√∂ze nem volt, az legaliz√°lhatta a terrorelh√°r√≠t√≥k ellen√ľnk folytatand√≥ titkos adatgy√Ľjt√©s√©t. Mint kider√ľlt, ez meg is t√∂rt√©nt. Miut√°n M. E. munkaviszonya 2013-ban megsz√Ľnt, az √°ltala haszn√°lt szakszervezeti sz√°m√≠t√≥g√©pen egy szakember vissza√°ll√≠totta a t√∂r√∂lt f√°jlokat. Ezekb√Ķl kider√ľlt, hogy beadta a jelentkez√©s√©t az Inform√°ci√≥s Hivatalhoz az √∂n√©letrajz√°val egy√ľtt. Err√Ķl √©rtes√≠tettem az Alkotm√°nyv√©delmi Hivatalt (AH), ami ut√°n √©rdekes m√≥don a TEK egyik munkat√°rsa h√≠vott telefonon, majd a Nemzeti V√©delmi Szolg√°lat k√©t egyenruh√°sa robogott le hozz√°nk Szeksz√°rdra a f√°jlok√©rt.

– T√∂bb √©vtizedes rend√Ķr szakmai m√ļlttal a h√°ta m√∂g√∂tt milyennek √≠t√©li az √∂n ellen folytatott b√ľntet√Ķelj√°r√°st?
– Politikai koncepci√≥s elj√°r√°snak. N√©gy m√≥dszerrel pr√≥b√°ltak megt√∂rni: kif√°raszt√°ssal, f√©lelemkelt√©ssel, megal√°z√°ssal √©s elk√ľl√∂n√≠t√©ssel. √ögy kezeltek, mint egy terrorist√°t. √Āgyhoz bilincseltek, v√©c√©re is csak k√≠s√©r√Ķvel mehettem. √Ėt TEK-terepj√°r√≥b√≥l √°ll√≥ konvojban sz√°ll√≠tgattak ide-oda √°llig felfegyverzett kommand√≥sok gy√Ľr√Ľj√©ben. A b√∂rt√∂nben csak az √ľgy√©szek f√ľle hallat√°ra besz√©lhettem 11 √©ves kisl√°nyommal. A telefonomat folyamatosan lehallgatt√°k; a kisl√°nyom mondta is, nagyon ideges√≠ti a vonalban ez az √°lland√≥ „z√∂rej”. Amikor szabadl√°bon voltam, akkor is pr√≥b√°lt√°k akad√°lyozni, hogy a munk√°mat v√©gezzem. N√©h√°ny munkat√°rsamat √∂tsz√∂r-hatszor is kihallgatt√°k, pszichikailag akart√°k √Ķket megt√∂rni. A nyomoz√≥k a szakszervezet h√Ľt√Ķj√©ben a Neste√°kat sz√°molgatt√°k. M√©g azt a k√©r√©semet is megtagadt√°k, hogy halottak napj√°n kimehessek a temet√Ķbe a f√©rjem s√≠rj√°hoz. Ha mindez nem velem t√∂rt√©nt volna, el se hinn√©m, hogy manaps√°g ilyen el√Ķfordulhat Magyarorsz√°gon. M√°rpedig a j√∂v√Ķben is el√Ķ fog, am√≠g az √ľgy√©szs√©g k√©zi vez√©rl√©se √©s egyes b√≠r√≥s√°gok kiszolg√°ltatotts√°ga az aktu√°lis hatalomnak ennyire nyilv√°nval√≥. Az eg√©sz elj√°r√°s Kafka sz√ľrre√°lis novell√°j√°t, A fegyencgyarmatont id√©zte sz√°momra.

– Felt√©ve, de meg nem engedve, hogy mindaz, amit √°ll√≠t, igaz, √∂n szerint mi√©rt olyan fontos a hatalomnak, hogy parkol√≥p√°ly√°ra tegye a Tettrek√©szt √©s vezet√Ķj√©t?
– Az√©rt vagyunk vesz√©lyesek √©s eltaposand√≥k, mert a munkav√°llal√≥kat k√©pviselj√ľk; az elesetteket, a kiszolg√°ltatottakat, a megf√©leml√≠tetteket. Egy szakszervezet, ha hagyj√°k dolgozni, nagyon kellemetlen t√©nyez√Ķ egy olyan √°llamhatalomnak, amely m√°st mond, mint amit tesz.

– A Gyurcs√°ny-√©r√°ban „csak” bujtogat√°s miatt indult √∂n ellen elj√°r√°s, t√∂bbsz√∂r is. Ezeknek mi lett a v√©ge?
– Lefokoztak, p√©nzb√ľntet√©sre √≠t√©ltek, pedig csak az igazat mondtam. Az az√≥ta eltelt id√Ķ igazolta a legt√∂bb akkori b√≠r√°latom helyt√°ll√≥s√°g√°t.

– Nyolc h√≥napot t√∂lt√∂tt el√Ķzetes letart√≥ztat√°sban. Hogyan √©lte meg ezt az id√Ķszakot a b√∂rt√∂nben?
– Anyak√©nt √©ltem meg a legnehezebben. Az √°llamhatalom el√Ķtt nyitott k√∂nyv a mag√°n√©letem. Tudj√°k, hogy legkisebb gyermekem √©desapj√°t tragikus k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt vesztettem el, √©s egyed√ľl nevelem a kisl√°nyomat. A nyomoz√°st vezet√Ķ √ľgy√©sz asszony anyak√©nt √©s √∂zvegyk√©nt is bel√©m t√∂r√∂lte a l√°b√°t. Furcs√°n hangzik, de a b√∂rt√∂nben sokkal embers√©gesebb, t√°mogat√≥bb volt a l√©gk√∂r, mint amit idekint a „b√Ľn√ľld√∂z√Ķ” √©s „igazs√°gszolg√°ltat√≥” szervekt√Ķl megtapasztaltam.

– Mik√∂zben a k√∂zv√©lem√©nyt val√≥ban sokkol√≥ korrupci√≥s √ľgyekben, vagy p√©ld√°ul az egykori v√©reskez√Ľ kommunista bel√ľgyminiszter eset√©ben az igazs√°gszolg√°ltat√°s l√°tv√°nyosan cs√Ķd√∂t mond, addig √∂nt viszonylag gyorsan „lerendezt√©k”. √ögy t√Ľnik, bizonyos helyzetekben olajozottan m√Ľk√∂dik a rendszer.
– T√∂k√©letesen √∂sszefoglalta a l√©nyeg√©t az igazs√°gszolg√°ltat√°s √°rnyoldal√°nak. Vannak tisztess√©ges √ľgy√©szek, tisztess√©ges b√≠r√°k, de r√°nk megadt√°k a kil√∂v√©si enged√©lyt, √©s ilyenkor valahogy mindig olyan emberek ker√ľlnek d√∂nt√©si helyzetbe, akik hozz√°k az elv√°rt eredm√©nyt.

– Az √ľgy√©szs√©g ind√≠tv√°nyozta az √ļjb√≥li el√Ķzetes letart√≥ztat√°s√°t. B√°rmelyik pillanatban j√∂hetnek √∂n√©rt, ha a m√°sodfok√ļ b√≠r√≥s√°g helyt ad az ind√≠tv√°nynak.
– Igen, j√∂hetnek √©rtem, hiszen ma Magyarorsz√°gon ugyeb√°r tombol az √©rdekv√©d√Ķ-b√Ľn√∂z√©s. Roppant vesz√©lyes, ha egy szakszervezeti vezet√Ķ besz√©lni kezd, vagy √©ppen elk√∂lti a szakszervezet p√©nz√©t a szakszervezet √°ltal meghat√°rozott c√©lokra.

– Ha m√°sodfokon helybenhagyj√°k az √≠t√©letet, √∂n b√∂rt√∂nbe, a szakszervezet pedig utc√°ra ker√ľl. Hogyan k√©sz√ľlnek erre az eshet√Ķs√©gre?
– A Tettrek√©szt nem tudj√°k sz√©tverni. A kongresszusunk m√°jusban √ļgy d√∂nt√∂tt: ha joger√Ķsen el√≠t√©lnek, beperlik a magyar √°llamot, a Szeksz√°rdi T√∂rv√©nysz√©ket √©s a Legf√Ķbb √úgy√©szs√©get. Ha √≠gy t√∂rt√©nne, akkor is tov√°bb folytatjuk a kisrend√Ķr√∂k √©rdekv√©delm√©t, hiszen nyakunkon az √ļj szolg√°lati t√∂rv√©ny a maga sz√°mtalan alapjogi korl√°toz√°s√°val. M√©g mindig nem akarom elhinni, hogy √°rtatlanul b√∂rt√∂nbe kelljen mennem az√©rt, mert komolyan veszem a hivat√°somat, √©s ak√°r a falnak is nekimegyek, ha a munkav√°llal√≥kat igazs√°gtalans√°g √©ri. B√≠zom abban, hogy nem minden b√≠r√≥t lehet presszion√°lni. Ak√°rhogyan is, megt√∂rni nem tudnak, a j√∂v√Ķben is azt fogom √≠rni, mondani, amit j√≥nak, igaznak gondolok. Ebben csak a J√≥isten korl√°tozhat.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2015. jķnius 29. 10:03:37
√úgy√©szs√©ggel vizsg√°ltatn√°k Gask√≥ p√©nz√ľgyeit

Ügyészségi vizsgálatot kért Bárány Balázs ideiglenes elnök a VDSZSZ Szolidaritás szakszervezet Gaskó István vezetése során folytatott gazdálkodása miatt.

√úgy√©szs√©gi vizsg√°latot k√©rt a Vas√ļti Dolgoz√≥k Szabad Szakszervezete Szolidarit√°s volt eln√∂ke, Gask√≥ Istv√°n alatti gazd√°lkod√°sa miatt a szervezet eln√∂ki jogk√∂reit ideiglenesen bet√∂lt√Ķ B√°r√°ny Bal√°zs, aki emellett r√°galmaz√°s√©rt b√ľntet√Ķ feljelent√©st is tett Gask√≥ ellen - √≠rta h√©tf√Ķi sz√°m√°ban a Magyar H√≠rlap.

B√°r√°ny Bal√°zs a lapnak elmondta, hogy az eln√∂ki feladatok √°tv√©tele ut√°n szembes√ľlt azzal, hogy sok minden √©rthetetlen sz√°m√°ra a szakszervezet anyagi helyzet√©vel kapcsolatban. Mint hozz√°tette: Gask√≥ nem adott magyar√°zatot a sz√∂vev√©nyes √ľgyekkel kapcsolatos k√©rd√©seire.
http://hvg.hu/itt...o_penzugye
#2 | kozak - 2015. jķnius 29. 10:26:58
Van is mit vizsgálni de eredmény az sejszegál lesz,http://www.kommun...ja-a-szeke
#3 | spartakusz - 2015. jķnius 29. 11:01:43
https://www.youtu...0l-k#t=208

minden nap hallgasd meg!

id. Kiss László
#4 | kakas - 2015. jķnius 29. 15:36:20
33.media.tumblr.com/621b235b1edea7bdfe73a0aa8a941ba2/tumblr_nqlx3jDXHN1shhju0o1_500.gif
#5 | jozsef toth - 2015. jķnius 29. 17:22:06
spartakusz !

Most NEM hallgatni kell!!!!!

Inkabb cselekedni!

Te mint volt rendor miert hallgatsz? Es miert nem segittesz Sima Juditnak?

A hamis tanukat szepen ossze kellene fogni es JOBBBBB beletasra birni!
Otletet ITT nem adok!
Gondolom a multbol maradt valami jo otleted,hogy ezt hogyan kell csinalni.

Nem csak itt irka firkalni.A masikat b@szogatni ,idezeteket irni,istenkenek imatkozni!
Vagy a te eskud arra nem vonatkozott,hogy az artatlanokat eleted vegeig, es a hazadat megvedded?
Raadasul Sima meg a szakszervezeten keresztul bisztos,hogy sok IDIOTA rendornek segitett!
Na akkor most holvannak ezek a disz pintyek!
Latod inkabb ezen jarna az eszed ! Szedd ossze a regi volt kollegaidat ,es csinaljatok valami ertelmesset Judittert!
#6 | monguzking - 2015. jķnius 29. 18:17:09
√©n szerintem is els√∂sorban rend√∂r√∂knek k√©nne ki√°llni vezet√∂j√ľk√©rt...
#7 | spartakusz - 2015. jķnius 29. 18:33:46
Kedves jozsef toth !

√©rtelek! Szima Judit √ľgy nem Szima Judit √ľgy, ha nem a megmarad√°s a t√ļl√©l√©s √ľgye magyark√©nt! Ez szellemi harc √©s v√©resen komoly - a magyar az√©rt maradt fenn ez ideig mert tudott - tudta azt, hogy, hogyan vigye a t√ļl√©l√©sre ezen √°llapotot. Ne hidd - ne valld - tudd √©s tudatosan tedd, amit tenned kell!

Mit kell tenned? Kis környezetedben az önvédelem jogán szervezd meg magad és szeretteid védelmét!

Hangoztasd a val√≥s√°g szav√°t - sugalld, hogy a b√Ľn√∂z√Ķ nem lehet nyer√Ķ ebben a harcban - nevezd nev√©n - seg√≠tsd azt aki erre t√∂rekszik - ne t√°mad, hogy p√©ld√°ul te h√ľlye vagy - mert egy massza tagja vagy ami menthetetlen - ink√°bb tereld arra fel√©, hogy j√≥ massza vagy, mert szabad akarsz lenni amiben seg√≠tek neked ... meg stb.

sz√≥val - k√©rdezed mit teszek? Nem Szim√°√©rt - ha nem mindannyiunk√©rt teszem szellemi harcom - mert tudom ez a harc ezen a hadsz√≠nt√©ren d√Ķl el!

Bizony - bizony - bizony!
id. Kiss László
ui: ebben segítsetek!
#8 | Perje - 2015. jķnius 30. 14:26:59
A cs√≥t√°ny eml√≠t√©se miatt jutott eszembe, hogy az √©r√°ja alatt t√∂rt√©nt devizahitel felv√©telek, f√Ķk√©nt az eur√≥hitelesen amiatt vettek fel b√°tran nem forint hitelt, mert az √≠g√©rte Flet√≥ pld. 2000 √©vek v√©g√©n, hogy 3 √©v alatt bel√©p√ľnk az euro√∂vezetbe.
Sokan azt rem√©lt√©k, hogy a bel√©p√©s ut√°n tov√°bbra csak deviz√°ban lesz nyilv√°ntartva a hitel√ľk, nem lesz √°rfolyam kock√°zat ,az √°tv√°lt√°sb√≥l ad√≥d√≥ vesztes√©g.
Err√Ķl hogy elhallgattak, √©s tal√°n k√©s√Ķbb az euroz√≥n√°ba val√≥ bel√©p√©s is az√©rt hi√ļsulhatott meg, hogy a k√ľlf√∂ldi bankok nem tudtak volna tov√°bb hazard√≠rozni a kelet eur√≥pai nemzetekkel, kizsigerelve, padl√≥ra t√©ve azokat..

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.